Dodaj do ulubionych

Tanie noclegi w Sevilli

12.04.06, 20:48
Wybieramy sie do Sevilli w terminie 3-16 września. Bedziemy wdzięczne za
wszelkie informacje na temat niedrogich noclegów. Dziewczęta - jeżeli macie w
tym względzie jakiekolwiek doświadczenia, rady informacje - podzielcie się
nimi z nami smile
Obserwuj wątek
    • aliya1 Re: Tanie noclegi w Sevilli 14.04.06, 12:59
      Mam pytanie:w jakich dniach dokladnie jest Biennale Flamenco?bo rozumiem ze tam sie wybieracie.ja sie pierwszy raz wybieram do Hiszpanii,bede wdzieczna za informa cje jakie polaczenie jest najtansze.moze dobrym rozwiazaniem jest podroz samochodem ?jak sie podzieli na 4 osoby to mozna jeszcze obejrzec kawalek Europy.
      • alekswir Re: Tanie noclegi w Sevilli 15.04.06, 08:40
        Biennale zaczyna sie 13 września i trwa miesiąc.
        A mieszkanka już znalazłyśmy smile
        • aliya1 Re: Tanie noclegi w Sevilli 06.06.06, 19:37
          No ,kupilam sobie bilecik,jestem szczesliwa i nie wiem co dalej .jade pierwszy raz ,moze ktos potrzebuje wspolplacacej lokatorki od konca sierpnia do 11 wrzesnia?w ogole ile kosztuje jakis tani pokoj?ktos zna adres szkoly jakiejs sensownej?mam na mysli oczywiscie Sewille lub okolice
          • alekswir Re: Tanie noclegi w Sevilli 17.08.06, 19:29
            O, skoro jedziesz do Sewilli i bedziesz tam mniej więcej w tym samym co my
            czasie (my jesteśmy od 3 do 16 września), może się spotkamy? W barze El Tamboril
            (Barrio Santa Cruz - Plaza de Santa Cruz)co środę można potańczyć sevillanas.
            Może się tam wybierzesz?
            • aliya1 Re: Tanie noclegi w Sevilli 17.08.06, 21:17
              Czyli 6 wrzesnia,a o ktorej sie tam imprezuje?przekaze informacje
              wspollokatorkom.w ogole to w tym czasie bedzie w Sewilli chyba spora czesc
              "mojej"szkoly.
              • alekswir Re: Tanie noclegi w Sevilli 18.08.06, 08:14
                Nie wiem, od której, ale znając Hiszpanów, to z pewnością późnym wieczorem. (W
                ubiegłym roku w Kadyksie np. poszliśmy całą szkołą na dyskotekę - zaczynała się
                o północy, a ludzie i tak zaczęli schodzić się dopiero po pierwszej) Myślę, że
                co do godziny rozpoczęcia to zorientujemy się już będąc tam na miejscu.
                I tutaj chciałam wystosować zaproszenie do wszystkich osób, które będa w tym
                czasie w Sewilli - może spotkamy się w El Tamboril w środę właśnie i potańczymy
                wspólnie sevillany? smile
              • alekswir Re: Tanie noclegi w Sevilli 18.08.06, 08:15
                A znalazłaś sobie już jakiś nocleg na czas pobytu?
                • aliya1 Re: Tanie noclegi w Sevilli 18.08.06, 20:22
                  Tak,udalo mi sie podlaczyc pod mile towarzystwo.w ogole to sie bardziej oplaca
                  organizowac w grupki i wynajmowac mieszkanie niz pokoje przy szkolach.najtansze
                  przy szkole Juana Polvillo znalazlam za 240 euro za miesiac od osoby a jak sie
                  dobrze poszuka to mozna 150 od osoby zaplacic.
                  • annelie Re: Tanie noclegi w Sevilli 11.10.06, 10:18
                    Wracajac do noclegow jeszcze, w jaki sposob ich szukacie? Sa jakies specjalne
                    mieszkania / kwatery przy szkolach? Mowilyscie o cenach za miesiac, ja
                    wybieralabym sie na tydzien, mozna cos wynajac na tak krotko? Czy moze sa jakies
                    hostele, kwatery itp.?

Drugie pytanie jest o jedzonko. Polecacie jakies mile knajpki gdzie mozna isc na
                    obiad? No marzy mi sie ta Sevilla juz od roku, a teraz w listopadzie moze bede
                    miec troche czasu wiec wybralabym sie bo opowiesci wszystkich po spedzeniu tam
                    chocby krotkiego czasu sa baardzo zachecajace smile wiec ide polowac na norwegiana..

• aliya1 Re: Tanie noclegi w Sevilli 11.10.06, 22:44
                      To zalezy ile masz kasy.jesli jedziesz sama to najtaniej chyba ma noclegi szkola
                      Juana Polvillo,nie pamietam ale ma strone ,mozesz zajrzec i nawet
                      zarezerwowac.to na calle Sol w Macarenie.najtaniej jest sie zywic w Lidlu,ceny
                      porownywalne do polskich,a jakosciowo tez zarelko lepsze od tego w polskiej
                      sieci o tej samej nazwie.oczywiscie warto sie szarpnac choc raz na jakis
                      miejscowy przysmak,tylko nie radze probowac wedlin,Hiszpanie najpierw czekaja az
                      sie miesko nadpsuje ,a potem robia z tego luksusowe wedliny....no i kup sobie
                      bonobusa,10 jazd 4,20 euro,pojedyncza- 1 euro.
                      • annelie Re: Tanie noclegi w Sevilli 12.10.06, 09:49
                        dziekuje za info! smile
        • aliya1 Re: Tanie noclegi w Sevilli 06.06.06, 19:45
          W ogole bede wdzieczna za podzielenie sie wiedza przez tych bardziej doswiadczonych bo zupelnie nie wiem jakie sa ceny w Hiszpanii i jak sie nastawic finansowo.np.ile kosztuje pociag z Malagi do Sewilli itp co komu przyjdzie do glowy polecam linie norwegian cos tam,za bilet tam i z powrotem mozna zaplacic nawe tylko(!!!!)75 euro.
          • annelie Re: no właśnie, pociągi 21.08.06, 12:35
            Czy ktoś z was może może podrzucić informacje jak najlepiej (=najtaniej) dostać
            się z Malagi do Sevilli?
            • aliya1 Re: no właśnie, pociągi 21.08.06, 19:49
              Podaje za kolezanka ,ktora juz jest oblatana:z lotniska za 1 euro autobusem na
              dworzec autobusowy,z ktorego jedziemy do Sewilli za 14,30 euro.pociagi sa
              podobno drozsze.
            • alekswir Re: no właśnie, pociągi 21.08.06, 20:23
              Proponuję rozejrzeć się na stronie hiszpańskiego odpowiednika pkp:
              www.renfe.es (dostępne też w języku angielskim)
              znalazłam np połączenie do Sewilli za 16.05 euro - pociąg jedzie niecałe 3
              godziny (nie wiem, co prawda, ile czau jedzie autobus)
              • aliya1 Re: no właśnie, pociągi 21.08.06, 20:46
                dwie i pol godziny.Dla wszystkich ( bo predzej czy pozniej wszyscy sie tam
                znajdziemy)przydatna stronka- www.exploreseville.com
                • annelie Re: no właśnie, pociągi 22.08.06, 23:27
                  dziekuje bardzo! smile
    • annafigo Fabryka strojów do flamenco 05.10.06, 16:26
      Cześć,
      W Sewilli poznałam syna właścicieli strojów do flamenco i uszył mi piękną
      spódnicę do flamenco.
      Poszukajcie Creaciones Maricruz. Zawsze to fabryka. Ceny powinny byc nieco
      niższe.
      Bawcie sie dobrze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka