Dodaj do ulubionych

Single 2006/2007

04.05.06, 22:31
Trwa ogólne podniecenie i zamieszanie wśród fanów psb, którzy dyskutują o
singlach PSB, jakie powinny pojawić się w najbliższych kilku miesiącach.
W ciągu tych kilkunastu dni powstało już mnóstwo opinii na temat: jakie to
mają być single, kiedy mają ,,nadejść'', jaka ma być ich kolejnosć itp
Fani mają różne poglądy na ten temat, ale w większości chcą by na single
trafiły : Integral, Minimal, Sodom Show (i czasem ktoś wstawi zamiast jednej
z tych - Casanova In Hell czy Indefinite)

Ja obeznany już dobrze z płytą tongue_out sugeruję (po niezbyt udanym (mimo wszystko)
IWS):

2.The Sodom And Gomorrah Show (FANI WALCZMY Z EMI big_grin)- Pełnia Wakacji!,
początek sierpnia.
3. Minimal, początek listopada
4.Integral - Zima, styczeń

Tak byłoby chyba najlepiej, choć szkoda że PSb nie wydają płytki wcześniej,
bo w wakacje muzyki się słucha o wiele więcej i takie hity jak Minimal czy
Sodom mogłyby razem osiągnąć wiele.

Spotkałem się też z ciekawym pomysłem. Ktoś zaproponował by Sodom Show (które
nie jest mile widziane na singlu przez EMI) wydać jako A-Side do któregoś
singla np. Integral/Sodom Gomorrah Show. Nastąpiła by wtedy taka sama
sytuacja jak w 1991 (Where The Streets Have../How Can You Expect)
A na 4 singla dać ładną balladke np. Indefinite Leave To Remain.
I ten pomysł mi się podoba!

No nic o tych singlach można długo prawić, pożyjemy zobaczymy, żeby tylko PSB
znów czegoś nie spie...popsuli tongue_out
Obserwuj wątek
    • balshoy Re: Single 2006/2007 04.05.06, 22:44
      co do wyboru singli..pełna zgoda..taki zestaw byłby ŚWIETNY
      ale mam wrażenie ,że jak pójdzie INTEGRAL to nie dadzą MINIMAL sad
      • acidpet Re: Single 2006/2007 05.05.06, 07:16
        hej!
        tez chce przylaczyc sie do dyskusji i przedstawic swoja podkreslam swoja wizje
        singli z fundamenntal
        po IWS na singielkach moglyby sie pojawic:
        1. The Sadom and ... - dla mnie nr 1 plyty za takie utwory uwielbiam muzyke
        PSB, sorry ale stracilem watek czemu EMI nie chce go na singlu?
        2. Integral - to bedzie singiel na 99%
        3. Numb - ballada ktora PSB przekroczyli granice popu i weszli na teren
        zarezerwowany dla rocka, ciary po plecach przechodza jak go slucham, mysle ze
        nie przesadam bo sam slucham rocka nawet ciezkiego rocka, ale singiel musi sie
        dobrze sprzedac wiec Numb moze byc tylko moim poboznym zyczeniem
        I ogolnie o plycie dla mnie a slyszalem 50% plyty jest rewelacyjna na taka
        plyte czekalem po Introspective, dla wyjasnienia nie umniejsza to wartosci plyt
        ktore wydali po prostu taki PSB lubie. A te smyczki, wstawki orkiestry zawsze
        potrafili laczyc ze swoja muzyka ale teraz to jest genialne, moze dzieki
        pancerniklowi?
        • verybilingual Re: Single 2006/2007 - EMI 05.05.06, 13:22
          Otóż Emi (tylko widziałem wpisy na forum, oficjalnej wiadomości (NASZCZĘŚCIE)
          nie widziałem) nie chce podobno wydać SS na singlu ponieważ ma ona zbyt wymowny
          tytuł (to czemu intgegral idzie na singla pewnie?), zresztą ktoś już tu na
          forum poruszył ten temat, tylko że wtedy chodziło o 1 singiel, przed wczoraj
          dowiedziałem się od jednego z forumowiczów na oficjalnym forum że Sodom napewno
          na singiel nie pójdzie Cytuję: We know that they're not going to release SAGS;
          EMI have blocked the idea. I think it's highly unlikely that we'll get 4
          singles, so how about:

Jeśli EMI szkodzi PSB to niewiem czy N&C nie powinni poszukać nowych
          partnerów uncertain EMI nie wyda Sodomy bo w jakiś sposób dotyczy ona sytuacji świata
          w obecnej chwili, ale piosenki jakiś raperów czy kogoś, kto przeklina w co 2
          linijce to z chęcią wypromuje uncertain
          • acidpet EMI - raperzy 05.05.06, 13:45
            hmm?
            moze to tylko taka sciema EMI ktora ma zwiekszyc apetyt? swoja droga masz racje
            z tym ze wypuszczaja plyty raperow pelne bluzgow i najlepsze jest to ze ich
            piosenki z tzw przeslaniem nic nie przesylaja a jedynie bazuja na gowniarswie
            co jak uslyszy fuck w piosence to musi ja kupic, e tam bede zawiedziony jak
            TSaGS nie wyjdzie na singlu, dla mnie jest on nr1. A przypomnialem sobie ze
            gdzies widzialem tekst chyba z "Q magazine" ze jest to kandydat na piosenke
            roku, czy to mozliwe zeby nie wypuscic jej na singielku. Aniech to EMI swinia
            powacha!
            • verybilingual Re: EMI - raperzy 05.05.06, 13:51
              Pet Shop Boys - The Sodom And Gomorrah Show - piosenke roku 2006 mhmhmhmhm...
              to brzmi dumnie smile Tylko EMI MUSI pomóc PSB w zrealizowaniu tego marzenia. Bo
              czy jakaś piosenka, która nie jest singlem, ma szanszę stać się w tych czasach
              hitem uncertain?. Sodom dla mnie też numer 1 z płyty i gdyby nie trafił na singla,
              moje uwielbienie psb stopniałoby trochę. Bo w końcu nie są marionetkami w
              rękach EMI, mają prawo mieć własne zdanie na ten temat, powinni ich opuścić!!!!!
              natychmiast (zresztą ja za dobrze się nie znam, pewnie PSB mają jakiś kontrakt
              i musieliby płacić sowite odszkodzowanie czy coś w tym stylu) uncertain
    • kocbor1 Re: Single 2006/2007 05.05.06, 15:04
      Dal mnie najlepij by było gdybym na listach zobaczył takie pozycje jak:
      oczywiście po IWS
      1.The Soddom
      2.Minimal
      3.Numb
      i na wielki finał INTEGRAL.

5 singli...troche naiwny jestembig_grin
      a Jeżeli chodzi o to ze soddom nie bedzie na singlu to jestem bardzo zły bo wg
      to jedna z dwóch obok integral najlepszych piosenek na płyciei PSB naprawde
      przepadli by znowu...co pojawia sie okazja to tym razem EMi musi s......ć;/
      • kdx Re: Single 2006/2007 05.05.06, 15:45
        Osobiście uważam, że nie pojawienie sie na singlu Soddom... było by wysoce
        nierozsądne. Ten utwór powinien być singlem nr 1! Co do dalszych propozycji na
        singielki typował bym Minimal, Integral a jako ballade wolałbym Luna Park badź
        ostatecznie Twentieth Century - piosenka bardzo w stylu PSB (nie można
        zaprzeczyć)!
    • kdx Re: Single 2006/2007 05.05.06, 15:47
      P.S.
      Nie zapominajmy, że nie znamy jeszcze ostatniego utworu z płyty. Może God
      Willing okaże się przebojem. Zapowiada się bardzo ciekawie!
      • kocbor1 Re: Single 2006/2007 05.05.06, 15:52
        znamy już namy jak chcesz go to podaj maila to pójdzie do Ciebie jeszcze dziśwink
        ale to zadna rewelacja to miało być pierwotnie to intro i miało otwierać album
        jeszcze przed zmianą tracklisty ma tylko 1.20 i jest takim wstępem do Luna
        Parku, bo ostatnie dzwięki GW są takie same jak na początku LP.
    • verybilingual Re: Single 2006/2007 05.05.06, 16:43
      God willing mnie lekko zawiodło, a raczej PSB, bo spokojnie można by rozbudować
      ten utwór do 4 minut i wydać jako ,,pełny'' utwór.

Tak sobie pomyślałem że fajnie byłby gdyby na płytce był jeden ukryty numer
      jako piosenka numer 13 smile......
    • verybilingual Re: Single 2006/2007 - Pomysły fanów 05.05.06, 21:42
      Na oficjalnym forum fani rozpaczliwie (wraz ze mną tongue_out) błagają, wypowiadając
      się w postach by Sodom Show trafiło na singla. Kolejny pomysł jest znów bardzo
      fajny, ale czy możliwy? Otóż z tego co przeczytałem EMI ma chyba coś przeciwko
      samemu tytułowi piosenki, ponieważ fani zaczynają już spekulować czy nie można
      byłoby Sodom Sho wypuścić pod inną nazwą smile Jeden fan zaproponował:
      The Show
      The S&G Show
      The Solo and Gomorrah

Ja proponuję The City Of...(można też dodać po tym Sex, Sin, Divine itp)lub Are
      You Gonna Go?

Takie rzeczy możliwe są tylko u PSB big_grin big_grin
    • acidpet EMI a SaGS 06.05.06, 07:13
      no kompletnie nie rozumiem czy w EMI pracuja Blizniacy czy wielki Roman tam ma
      jakies uklady. W czasach kiedy w telewizji kroluja "nieustraszeni", programy z
      pod znaku Big brother, czy ostatni przeboj "chce byc piekna" i wiele innych
      dosyc moralnie niepewnych programow, a w muzyce kroluje Menson ze swita i wiele
      podobnych pseudoartystow ktorych najwiekszy wklad w muzyke to to ze szokuja
      cwiekami w dupie. Czym ten tytul razi EMI? Cos mi sie wydaje ze to tylko taka
      sciema. Ale na swiecie sa osoby pokroju Wojtka C. ktorzy zniszczyli plyte Sojki
      bo spiewa w jednej w jednej z piosenek "jestes moja kokaina", a najgorsze ze
      takie opgraniczone cwoki maja zazwyczaj cos do powiedzenia, patrz Rzad RP!
      Sorry za polityczny wydzwiek ale jakos tak to mi sie wiaze z zaistniala sytuacja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka