internetauta Re: co uważacie o Metallice??? 24.05.06, 19:29 Zapraszam na mój stary wątek pt. "Czy wg was Metallica stacza się w dół" z 14 lutego br- tam większość osób wyraziła swoje, dobitne najczęsściej, opinie... Odpowiedz Link Zgłoś
kolega.maynard Re: co uważacie o Metallice??? 24.05.06, 21:18 No prawda jest taka, ze sie stacza, ale coz... i tak milo sie ich na zywo widzi Jeszcze tydzien i 5 dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pokrak Re: mają głupią nazwę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 01:29 Jak dla mnie - tępota. Poziom disco polo. Łomot, bez ładu i składu. Co ciekawe, znam kilku przyzwoitych ludzi słuchających tej łupaniny. Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: mają głupią nazwę 26.05.06, 15:56 Nie no, za to polski hiphop to muzyczne wyżyny - cytuję "Nic mi się nie chce, zapalę blanta, przelecę panienkę". Sztuka jak się patrzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alien sex fiend Re: co uważacie o Metallice??? IP: *.aster.pl 24.05.06, 23:11 Uważam, że metallica składa się z dwóch gitarzystów, jednego perkusisty i jednego basisty. Wokalista jest alkoholikiem rozkochanym w szlachetnej i równorzędnej rywalizacji człowieka ze zwierzęciem, dokonywanej przy niewielkiej tylko pomocy naszpikowanej elektroniką najnowocześniejszej aparatury myśliwskiej, a bębniarz jest łysiejącym, chciwym konusem i pieniaczem. Gitarzysta prowadzący reprezentuje mentalność 12 letniego dziecka, a basista w ewolucyjnym łańcuchu sytuuje się gdzieś pomiędzy pawianem a średnio rozgarniętym orangutanem. Ogólnie dobry zespół. Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: co uważacie o Metallice??? 25.05.06, 00:46 Gość portalu: alien sex fiend napisał(a): >Wokalista jest alkoholikiem (...) a własnie... oststatnio stwierdził, że praca przy nowej płycie na trzeźwo jest "całkowicie nowym doświadczeniem". Nie wiem, czy należy się bać, czy też może wprost przeciwnie, mieć nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alien sex fiend Re: co uważacie o Metallice??? IP: *.aster.pl 25.05.06, 00:57 dla wódki to też zapewne calkowicie nowe doświadczenie. po tych wszystkich latach biedaczka musiala popaść w całkowite uzależnienie od dżemsa. Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: co uważacie o Metallice??? 25.05.06, 14:55 Iiii tam, Lemmy ją przygarnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alien sex fiend Re: co uważacie o Metallice??? IP: *.aster.pl 25.05.06, 15:50 Lemmy związał się już z Jackiem Danielsem, sodomita jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: co uważacie o Metallice??? 26.05.06, 21:41 Ależ Lemmy nie samym Jackiem D. żyje. Jak sam kiedyś oświadczył jakiemuś dziennikarzowi z Polski, walory czystej również docenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: co uważacie o Metallice??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 08:50 Nie znam zadnego tytulu ich plyty ale kiedys byli modni, tylko bylam za mala zeby byc metalowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kolega.maynard Re: co uważacie o Metallice??? 25.05.06, 12:45 Modna to jest Doda... Metallica - w przeciwienstwie do niej - zdziala cos na plaszczyznie muzycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna a Re: co uważacie o Metallice??? n/t IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.06, 13:18 jakos dziwnie zabrzmiala mi nazwa tego watku... Oo pewnie za malo czytam _^_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezpodstawna Re: co uważacie o Metallice??? n/t IP: 82.160.18.* 25.05.06, 15:10 panna a napisał(a): > jakos dziwnie zabrzmiala mi nazwa tego watku... Oo pewnie za malo czytam _^_ to samo miałam napisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As gramatyka leży IP: *.vline.pl / *.65.rev.vline.pl 25.05.06, 16:14 Tytuł wątku powinien być inny - "Co uważacie na temat Metalliki" albo "Co sądzicie o Metallice". "Co uważacie o Metallice" to jest jakiś dziwoląg gramatyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: co uważacie o Metallice??? 25.05.06, 20:16 Metallica to jeden z pierwszych zespołów metalowych, który usłyszałem (chodziłem wtedy jeszcze do podstawówki). Pierwszy kontakt to był album "Master of Puppets" - pełen szok, od razu się w tym zakochałem. Dwa wcześniejsze albumy usłyszałem później. Coś niesamowitego, nienazwanego, tajemniczego (pamiętajcie, że to były siermiężne czasy w Polsce, kontakt z taką muzyką dla młodziaka był doznaniem wręcz mistycznym). Może dlatego Metallica zawsze będzie dla mnie najlepsza i już! A jak się komuś nie podoba, może sobie słuchać dziwnych numetalowych Kornów lub innych P.O.D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gen. Italia Re: co uważacie o Metallice??? IP: 195.136.112.* 26.05.06, 14:54 Jak ktoś już błyskotliwie zauważył: Metallica skończyła się na "Kill'em All" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alien sex fiend Re: co uważacie o Metallice??? IP: *.aster.pl 26.05.06, 14:58 eee tam, skończyli się już na "no life till leather". Odpowiedz Link Zgłoś
kolega.maynard Re: co uważacie o Metallice??? 26.05.06, 15:50 A nawet na Leather Charm Odpowiedz Link Zgłoś
mirandel1 Re: co uważacie o Metallice??? 26.05.06, 19:01 Już nie chce mi się o tym pisać.... Poprostu największe rozczarowanie muzyczne jakie przeżyłam. A pomyśleć , że te 15 lat temu byli dla mnie najlepsi... Odpowiedz Link Zgłoś
internetauta Re: co uważacie o Metallice??? 27.05.06, 13:02 Kiedyś na muzyka.onet.pl jeden z internautów słusznie stwierdził, że Metallica to dwa zespoły o tej samej nazwie. Jeden to ambitny hardrockowy zespół grający w latach 1981-1989, a drugi to zespół prezentujaćy apogeum dna , działający w latach 1990-dziś (nie cytuję, parafrazuję). TAKOŻ MOJA OPINIA. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk Re: co uważacie o Metallice??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 21:34 Słusznie stwierdził??Ja rozumiem,że komuś może sie muzyka króra gra Metallica po 89 r nie podobac.Ale stwierdzenie,że jest to apogeum dna jest dla mnie naprawde żałosne i świadczy tylko o twoim zacierzewieniu i o tym,że dobrze nawet rzadnej z tych nowszych płyt nie przesłuchałeś.Tak mi się przynajmniej wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
internetauta Re: co uważacie o Metallice??? 27.05.06, 22:25 Źle się Tobie wydaje. Znam i mam (niestety, chciałoby sie powiedzieć) wszystkie ich późniejsze albumy, od Black Albumu, do St Angera (bez Garage'ów) a więc mam wyrobioną opinię. Apogeum dna- to nie jest moja opinia, tylko parafraza tamtej wypowiedzi. Moja opinia brzmi: apogeum dna MUZYKI METALLIKOWEJ, słabsza forma muzyki hard'rockowej. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś