Dodaj do ulubionych

Mika Urbaniak

29.05.06, 10:20
Kolejne uzdolnione dziecko "jazzowych" rodziców, "skazane na talent"
Miałam przyjemność posłuchać jej wreszcie na żywo i nie rozczarowałam się.
Naprawdę świetne możliwości wokalne.
Jestem wielką fanką jej mamy- Uli Dudziak i mimo tego, że Mika prezentuje
całkowicie inny styl śpiewania niż jej mama a także jazz rózny od tego, z
którego zasłynął ojciec, jest napewno profesjonalistką. Świetny koncert.
Obserwuj wątek
    • jazzin Re: Mika Urbaniak 31.05.06, 16:52
      Gdzie, kiedy i jak?
      • pharoah Re: Mika Urbaniak 31.05.06, 18:38
        ja z dziecinstwa pamietam teleranek, w ktorym mala Mika rapowala...smilepozniej
        gdzies w radio ja slyszalem...ma talent dziewczyna,ale slabiutko u mnie ze
        znajomoscia jej dokonan...
        • pjetrek29 Re: Mika Urbaniak 03.06.06, 15:29
          byłem tylko na jednym koncercie urszuli dudziak - był rewelacyjny. zupełnie nie
          znam twórczości miki u. co byś poleciła jednej i drugiej?
          • flakusi Re: Mika Urbaniak 06.06.06, 09:36
            Ja też byłam tylko raz na koncercie Urszuli Dudziak i wspominam ten koncert z
            wielkim sentymentem.
            Dla mnie podczas koncertu zawsze bardzo wazny był kontakt artysty z
            publicznością, a Ula jest niesamowicie otwartą i charyzmatyczną osóbką i jak
            mało kto świetnie nawiązuje porozumienie z publicznością podczas koncertu,
            opowiadając różne historie swego osobistego życia jako wstawki między kolejnymi
            utworami. Jak sobie wspominam wszystkie koncerty na których byłam, a było ich
            sporo, to jej koncert należy do czołówki najlepszych, których mogłam wysłuchać.
            Jeśli mam polecić jej płyty, to napewno "Malowany ptak" -wiadomo nawiązuje do
            znajomości z Kosińskich /a był to niegdyś jeden z moich ulubionych pisarzy/.
            Była to moja pierwsza kaseta wink, bo nawet nie płyta - Uli, którą słuchałam na
            okrągło i nie mogła mi się znudzić. To dosyć specyficzna płyta, bo zawiera
            również polskie utwory ludowe, bardzo ciekawie zinterpretowane przez artystkę,
            m.in. Karolinkę,Dwa serduszka. Zainteresowanym polecam rownie świetną
            płytę "Ulla" oraz jedna z najnowszych płyt "And Life Goes On" to akurat moje
            ulubione. Jeśli chodzi o Mikę Urbaniak, to niestety poza paroma utworami z
            radia -/już wtedy zachwyciła mnie swym wokalem/ przed koncertem nie znałam za
            dobrze jej muzyki, więc cięzko jest mi się wypowiedziedzieć szerzej o jej
            twórczości, ale napewno po jej koncercie zyskała sobie kolejną fankę swej
            ciekawej mieszkanki muzycznej wink
            • pjetrek29 Re: Mika Urbaniak 09.06.06, 21:16
              "malowany ptak" rzeczywiście bardzo piękny - dziękismile
              na resztę jeszcze nie trafiłem
            • double_please Re: Mika Urbaniak 07.08.06, 11:20
              czy Mika jest platynowa blondynka? bo w dziecinstwie mialem pieska kundelka,
              bialo-srebrna suczke... a ztym Malowanym Ptakiem, to niewypal.... Kosinski
              przepadl na dobre
      • flakusi Re: Mika Urbaniak 06.06.06, 08:47
        na koncercie bylam akurat 27 maja w niewielkim mieście z okolic którego
        pochodzę - Tarnowskich Górach, udało się organizatorom zaprosić MIkę na
        coroczne spotkania jazzowe
    • lan.kwai.fong Re: Mika Urbaniak + Pink Freud na przykład! 04.06.06, 03:11
      Polecam "Jazz Fajny Jest - remix live 2004" Pink Freud - Mika bardzo ładnie się
      tam komponuje.

LKF
      • kossace Re: Mika Urbaniak + Pink Freud na przykład! 09.06.06, 21:29
        Trance-jazzowy Pink Freud Z TRójmiasta nawiązał wspołpracę z europejską
        agencją koncertową Matrakas, co zaowocuje w czerwcu dwoma występami we Włoszech.
        Tymczasem Mazolewski i spółka zaprasza na dwa - pożegnalne przed dłuższą letnią
        przerwą - koncerty w Krakowie i Warszawie. Z tej okazji zespół przygotował
        kilka niespodzianek - znane już utwory w nowych aranżacjach oraz wykonanie
        nieprezentowanych dotąd kompozycji na żywo!

Miłośnikom PINK FREUD (sam nim jestem)informuję, że ich nowa płyta ukaże się na
        jesieni!!! Materiał został nagrany w Analogowym Studiu im. A. Mickiewicza w
        Sopocie.
        Terminy koncertów:
        09.06.2006 - Włochy, Cremona, Teatro A. Ponchielli
        11.06.2006 - Kraków, Plac Nowy
        12.06.2006 - Warszawa, Dekada
        29.06.2006 - Włochy, Bari
    • flakusi Mika Urbaniak 07.08.06, 11:04
      Jeśli ktoś jeszcze nie miał okazji posłuchać Miki, a chciałby
      to niebawem koncertuje na śląsku /w Katowicach/
      www.ultramaryna.pl/wydarzenie.php3?id=8514

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka