Dodaj do ulubionych

Jaki odtwarzacz mp3 polecacie

08.06.06, 11:24
przymierzam się aby nabyć droga kupna empetrójke, ale nie wiem na co zwracać
uwagę przy zakupie. może coś doradzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: RoCeK Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie IP: 80.51.47.* 08.06.06, 11:31
      MP3 nie musisz nabywać drogą kupna, wystarczy że przerobisz sobie sciezke z CD na mp3 właśnie.smile
      • mucha_na_dziko1 Zrob to sam... 08.06.06, 12:18
        Kolega, to taki maly Adam Slodowy?
      • baton_haker nie ogarniam 08.06.06, 12:24
        chcę kupić przenośny odtwarzacz plików mp3. czy da się takie urządzenie zrobic z
        czegoś co już wcześniej odtwarza płyty cd?
        • beba2 Re: nie ogarniam 08.06.06, 15:03
          Zerknij sobie na IRivery. Nabyłam drogą kupna właśnie taki ( kolor ma ciemno
          czerwony, a podaję to, bo nie pamiętam modelu). Kosztował koło 4 stówek.
          Ma genialny dżwięk - naprawdę, jest w miarę prosty w obsłudze. Przed kupnem
          przeglądałam opinie użytkowników i uważam, ze stosunek jakości do ceny jest
          bardzo dobry.
          • badjuk czasopismo 10.06.06, 23:50
            kup sobie czasopismo "elektronika", tam napewno znajdziesz opis (schemat) jak
            zrobić swoj wlasny odtwarzacz mp3.
            Jesli nie jestes pasjonatem majsterkowania i elektroniki, to kup sobie iPod'a.
            W brew pozorom kupno jest tansze niz konstrukcja wlasnego odtwarzacza.
            • Gość: mac Re: czasopismo IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 11.06.06, 05:54
              mozesz sprawedzic w testach mp3 www.pcmag.com/category2/0,1874,2359,00.asp
              • Gość: mac test odtwarzaczy mps IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 11.06.06, 05:56
                jezeli znasz angielski moze ta strona bedzie pomocna
                www.pcmag.com/category2/0,1874,2359,00.asp
                • Gość: mac najlepiej sprzdajace sie odtwarzacze w USA IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 11.06.06, 05:57
                  TOP SELLERS:

1. Creative Labs Nomad MuVo TX FM
                  2. Apple iPod nano Black
                  3. Creative Labs ZEN SLEEK
                  more >
                • Gość: mac Ranking odtwarzaczy MP3 IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 11.06.06, 05:58
                  TOP RATED PRODUCTS

• Creative Zen MicroPhoto
                  • Archos AV 500
                  • Apple iPod 30GB (with video)
                  • Apple iPod nano
                  • MobiBLU DAH-150
    • Gość: T-800 Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 08.06.06, 18:07
      Jeśli chodzi o jakość dźwięku, najlepsze są produkty firmy iAudio.
      • Gość: bujak to lepsze, tamto lepsze .... IP: *.broker.com.pl 11.06.06, 02:45
        zawsze znajdzie się jakiś pseudoaudiofil - 90% użytkowników nie zauważyła by
        żadnych różnic pomiędzy iPod'em, iRiver'em czy też creative'em gdyby dać im do
        posłuchania jedną piosenkę na jednym zestawie słuchawek!

tym bardziej, że mp3 playery są z definicji sprzętem przenośnym więc często
        używa się ich w miejscach gdzie poziom hałasu niweluje wszelkie (i tak trudno
        zauważalne) różnice

jeżeli chodzi o dolną półkę to spokojnie można polecić serię ZEN nano.
        MuVo można sobie podarować, dużo osób na forach i wogóle znajomych narzeka, że
        się psują, że słuchawki nie wytrzymuja (niestety u mnie też nie wytrzymały), że
        (co mogę potwierdzić) występują dziwne przebicia z obwodów elktronicznych do
        słuchawek (przez to słychać wyraźnie jakieś brzęczenie podczas przeglądania
        menu, ale nie podczas słuchania muzyki).

Co do iRivera - kumpel ma iRiver PMP-120 20 GB i co mi najbardziej przesadza to
        koszmarna ergonomia. Jak dorwiesz w ręce produkt Creative albo aplle to mniej
        wiecej po minucie potrafisz się nim posługiwać w stopniu pozwalającym wybierać
        muzykę i przeglądać katalogi, za to do obsługi wyżej wymienionego modelu trzeba
        się długo przyzwyczajać. Może to wada tylko jednego modelu (bo seria U10 może
        być całkiem całkiem choć mają małe pojemności) ale jakoś się po tym uprzedziłem
        do tej marki.

iPod? Miałem okazję przetestować model 30GB. Ergonomia wzorowa i wogóle fajne
        cacko (choć to pewnie efekt marketingu) ale na co dzień w warunkach polskich
        raczej się nie sprawdzi (choćby dlatego że nie odtwarza filmów zakodowanych w
        divx). Jeżeli już ktoś jest w stanie znieść jego zintegrowanie z iTunes, brak
        możliwości odtwarzania filmów mpeg czy divx i cenę, to chyba najlepszą opcją
        jest iPod nano

Ja osobiście do 500 zł wybrałbym creative zen nano. Od 500-1000 zł iRiver U10 z
        max dyskiem albo iPod nano. Powyżej 1000 Creative Zen Vision M (prawdziwy kombajn)
    • kolega.maynard Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie 08.06.06, 18:42
      Jesli chodzi o mnie, to polecam Ci firme Creative, jako zadowolony klient smile

Za to nie polecam tych odtwarzaczy Sony, co wygladaja jak fasolki.... sa do dupy, mowie to jako niezadowolony klient... kupilem, przetestowalem, odeslalem. Bo jak kupilem, to sie okazalo, ze to wcale nie odtwarza plikow mp3... tylko pliki w formatach stworzonych przez Sony (ATRAC, OMG, czy jakis shit w tym stylu), ktorych nie da sie nigdzie indziej odtworzyc... tylko z dostarczonym razem z odtwarzaczem oprogramowaniem SonicStage. Nie ma problemu z przetransportowaniem mp3 z kompa na odtwarzacz... robi sie to za pomoca SonicStage, ktory automatycznie podczas przenoszenia zmienia format plikow. Pliki mp3 przeniesione "normalnie" nie sa czytane przez odtwarzacz, nie da sie ich sluchac - sa tylko w pamieci odtwarzacza, jak na USB sticku.
      Problem pojawia sie, jak chce sie wrocic z tego ich formatu ATRAC na mp3... to se ne da uncertain
      Prawdopodobnie ta swietna obsluga dotyczy wszystkich odtwarzaczy mp3 Sony... wiec nie polecam zadnego z nich... a wrecz zdecydowanie odradzam ich kupno!

Nie polece tez firmy Maxfield... rowniez jako niezadowolony klient... kaszanka jakas - wszystko sie w nim rozwalalo (mowa o Maxfield Black Line z 1GB pojemnosci)

pozdrawiam
      • Gość: spawarek Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie IP: *.kablowka.waw.pl 11.06.06, 13:40
        Tu sie z kolega nie zgodze. Moze te fasolki byly kiepskie ale nie wyszystkie odtwarzacze Sony sa slabe. Jestem posiadaczem NW-99 i dziala bez zarzutu. Mp3 zgrywa sie bezposrednio z dysku i jakosc dzwieku jest super. Pozdrawiam
        • kolega.maynard Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie 11.06.06, 14:21
          Wiec jednak maja troche zdrowego rozsadku w Sony smile
          dzieki za wyjasnienie
          pozdrawiam
    • qmid Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie 09.06.06, 20:21
      polecam ipoda nano 4GB - tani nie jest, ale warto!
      • Gość: sweep Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie IP: *.local4.pl / 80.51.180.* 10.06.06, 15:50
        Oczywiście, że Creative.

Mam Muvo sx 512 i jestem bardzo zadowolony. Jakość dźwięku naprawdę świetna.
        Jedynym minusem są bardzo delikatne słuchawki, ale poza tym nie mam nic do
        zarzucenia.
    • Gość: heikt iPod 60GB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 10:52
      • Gość: muerte Re: iPod 60GB IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 10.06.06, 14:22
        No to czekam az ktos nie załapie żartusmile
    • asja103 Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie 10.06.06, 11:02
      a czego oczekujesz?
      wtedy łatwiej doradzić

czy chcesz z radiem czy bez
      jaka ma być pojemność
      jaką dysponujesz kasą
      • Gość: fuma Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 12:47
        tak do 1000pln,koniecznie z radiem i ekspresem ciśnieniowym!
        • asja103 Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie 10.06.06, 12:52
          no ekspres ciśnieniowy to zrozumiałe nawet o to nie pytałam wink
    • orientman Tylko iPod 10.06.06, 14:26
      iPod nano 2 lub 4 GB. tylko te i zadne inne..
      • asd616 Re: Tylko NIE iPod 10.06.06, 14:54
        Nieeee, tylko nie IPod: nie można używać jak pendriva i wbrew pozorom iPody oferują słabą jakość dzwięku w porównaniu do ceny.

Polecam iRivera - serię T (czyli T10,T20,T30). iRiver to klasa sama w sobie smile
        • wieniak Re: Tylko NIE iPod 10.06.06, 15:05
          z tym iPodem to jest cholerna prawda, toż to jest gowno jak się patrzy a
          kosztuje sporo...sprzęt dla modnisiów, którzy tak naprawdę się nie orientują co
          jest naprawdę dobre.
          Polecam Karmę. iRiver iAudio jak najbardziej.
          • wieniak Re: Tylko NIE iPod 10.06.06, 15:12
            naprawdę
            • kolega.maynard Re: Tylko NIE iPod 10.06.06, 15:45
              Ja slyszalem, ze iPody czesto nawalaja... to prawda?
              • Gość: kaaarooll Re: Tylko NIE iPod IP: *.chello.pl 11.06.06, 10:35
                mam iRiver ifp-799p model stary, bo kupiony prawie 2 lata temu, ale ma wszystko
                czego potrzebuje, iPody funkcjonalnie sie chowaja przy tym malym playerze:

* jest radio
                * jest odtwarzacz OGG (MP3 i WMA to oczywiste tez)
                * jest dyktafon (iPod chyba tez ma)
                * na paluszku baterii dziala ponad 35h
                * jest nagrywanie z radia, mikrofonu do MP3 (nagrywam sobie tak audycje
                z radia jak spie, bo ma timer i sam sie wlacza)

jedyna wada to tylko 1GB pamieci, ale mozna wytrzymac...

• Gość: asd Re: Tylko NIE iPod IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.06.06, 19:43
                Nieprawda - mam okolo rok - zadnych usterek, wciaz rewelacyjna jakosc i zero
                jakichkoliwek problemow. do tego jest bardzo maly. co prawda bez opcji video,
                ale ma byc do sluchania a nie do ogladania. "sprzet dla modnisiow, ktorzy nie
                wiedza co dobre" ???? hehe...
        • Gość: linus Re: Tylko NIE iPod IP: *.euv-frankfurt-o.de 10.06.06, 20:15
          No jak się nie umie go użyć jako pendriva, to niech się ma pretensje do siebie.
          Nawalają, zawieszają się i nie jest mądrze rozwiązana synchronizacja z więcej
          niż jednym komputerem (chyba że ja czegoś jeszcze nie wiem) - niemniej jednak
          nie wyobrażam sobie, że coś może być lepsze od ipoda. Mówię o 30GB, bo jeśli
          bym miał nosić raptem 2 czy 3 GB muzyki to już wolę sobie gwizdać.
          • Gość: ludwik Re: Tylko NIE iPod IP: *.csk.pl 10.06.06, 20:33
            dokladnie, jak ktos nie umie go uzywac jako pendrive'a to jest ciemny.
            Synchronizacja z wiecej jak jednym komputerem tez nie stanowi problemu, chyba
            ze chcemy miec sync automatyczny - tym niemniej jest to zrozumiale, bo nie da
            sie tego rozwiac w banalny sposob.
            Wlasciciel iPoda nano i iPoda mini
            • Gość: linus Re: Tylko NIE iPod IP: *.euv-frankfurt-o.de 10.06.06, 20:53
              Prawda, w trybie ręcznym jest to wykonalne, ale mogłoby być jednak jakoś
              rozwiązane automatycznie, bo "na piechotę" nie jest wygodne na dłuższą metę i z
              większą ilością muzyki.
              • Gość: ludwik Re: Tylko NIE iPod IP: *.csk.pl 10.06.06, 23:55
                a jest jakis odtwarzacz, ktory to robi automatycznie?
          • asd616 Re: Tylko NIE iPod 11.06.06, 01:01
            > No jak się nie umie go użyć jako pendriva, to niech się ma pretensje do siebie.

A od kiedy to iPody działają jako UMS ??? Nie wciskaj kitu.
            • Gość: ludwik Re: Tylko NIE iPod IP: *.csk.pl 11.06.06, 01:04
              czyli najwyrazniej nie masz o tym pojecia, a prezysz muskuly, hcoc ich brak.
              Dla twojej informacji - w ustawieniach iPoda ustawiasz sobie "Enable disc use"
              i mozna go bez problemu uzywac jako dysku przenosnego.
              Na przyszlosc rtfm.killfile.pl/
              • asd616 Re: Tylko NIE iPod 11.06.06, 01:27
                OMFG co za noob mi tu rtfm'ami rzuca. Do przerzucania muzyki nadal jest potrzebne iTunes lub jakiś program.
            • Gość: Muerte Re: Tylko NIE iPod IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 11.06.06, 01:41
              ipoda mozna spokojnie uzywac jako dysku...zrzucałem u siebie dane na plalyera
              kumpla.

btw. gdybym mial kupic wybralbym creativasmile - radio i tanszy z tą samą pojemnoscią
        • orientman Re: Tylko NIE iPod 11.06.06, 10:28
          asd616 napisał:

> Nieeee, tylko nie IPod: nie można używać jak pendriva

klamiesz
    • Gość: niziol pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 15:35
      Kupilem niedawno odtwarzacz mp3 Olympusa m:robe 500i
      i przy zgrywaniu piosenek cos sie stalo...
      i raz sie wlacza raz nie. Czy jest mozliwosc naprawy w polsce???
      Bo ten odtwarzacz mp3 nie jestdostepny u nas w kraju. prosze o pomoc
    • Gość: prokurent Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie IP: *.ds.ae.katowice.pl 10.06.06, 16:11
      a czy w ogole mozna kupic dobrej jakosci plejera za mniej niz 300 zitoli czy
      nie da razy, i lepiej sobie za to sandalki kupic i korzystac ze starego
      walkmana?
      • Gość: Karo Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie IP: *.echostar.pl 10.06.06, 16:59
        To zależy co oczekujem od mp3 w okolicach 300zł, na pewno jakośc nie bedzie
        najwyzsza ale odtwarzacze bardzo szybko tanieją.I kolejne pytanie co chcemy od
        takiego odtwarzacza czy ma nam służyc za miejsce na które nagramy nasze
        wszystkie ulubione płyty i wtedy nalezy wybierac odtwarzacze o duzej pojemnosci
        na pewno nie 512 MB ale te z pojemnoscia od 1GB- zdaje mi sie ze dzis widzialam
        odtwarzacz z 1GB pamnieci za ok 500 zł.
    • Gość: Wrecekrzepki Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie IP: 195.136.112.* 10.06.06, 16:19
      Mam Samsunga Yepp-MT6Z - gra calkiem przyjemnie (chociaz ma troche za slaby
      korektor), dziala jako pendrive, ma dyktafon (slaby), 1GB pamieci, sluchawki
      kitowe zmienilem od razu. Problemem jest tez wolny port - identyfikuje sie jako
      USB 2.0, ale ma predkosc 1.0. Moimo wszystko jestem bardzo zadowolony, niczego
      lepszego, poki co, nie potrzebuje.
    • Gość: eleonora Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 16:47
      mam odtwarzacz firmy diora, rewelacyjny, mały, długi, sliczny. No i kolor
      różowy, taki jak lubię...
    • Gość: mag Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie IP: 213.134.177.* 10.06.06, 16:55
      Tylko iRiver. Reszta to syf.
      • Gość: hydron Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie IP: *.magma-net.pl 10.06.06, 17:08
        Ja tam polecam firmę archos. Sprawiłem sobie ostatnio takiego z 20gb - jest
        to najmniejszy odtwarzacz mp3 z wbudowanym dyskiem na świecie. Jakość zarówno
        wykonania jak i odtwarzania jest świetna (oczywiście jak się ma jakieś lepsze
        słuchawki - ja używam senheiserów). Firma w polsce jest raczej nie znana dopiero
        wchodzi na rynek jednak na świecie jest cenioną marką. Zobaczcie sobie na to:
        www.pixmania.com/pl/pl/134588/art/archos/odtwarzacz-mp3-gmini-xs-2.html
        wcale nie jest taki drogi smile
    • Gość: zul646 Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 17:28
      iPod to klasa sama w sobie. Niestety w Polsce jak kogoś na coś nie stać, to
      kupuje sobie mniej markowy produkt a potem przekonuje cały świat, że tak
      naprawdę kupił coś lepszego za mniej a reszta świata to frajerzy.

Mój iPod działa idealnie. Świetnie synchronizują się podcasty. Mogę na nim
      przenosić pliki (jeśli jakiś idiota nie wie jak to zrobić to już jego problem),
      fantastycznie działa z amaroKiem (ciekawe który z łebków co promują iRivery wie
      w ogóle co to jest).

Design jest świetny. Nie jestem modnisiem. Doceniam po prostu markę. Apple
      zawsze wydaje produkty które nie są tanie, ale dostarczają maksimum satysfakcji.
      Windows może też jest lepszy i fajniejszy od Mac OS X?

Gadanie, że jakość dźwięku jest gorsza niż na iRiverze... Po prostu mnie
      rozśmiesza. Trzeba być naprawdę smutnym małym niedowartościowanym człowieczkiem
      żeby mówić takie rzeczy.

Jeśli masz pieniądze na Apple, zależy Ci na designie, prostocie obsługi
      (rewelacyjne kółeczko sterujące!) i lubisz sprzęt który "po prostu działa" to
      polecam. Jak masz mniej kasy to możesz kupić iRivera. To naprawdę porządny
      odtwarzacz za rozsądną cenę. Ale potem przynajmiej nie postuj na forach tak jak
      niektórzy i nie wygaduj że jest lepszy od iPoda i że każdy kto kupił iPoda to
      'modniś'.

Pozdro
      • asd616 Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie 10.06.06, 18:26
        Jeezz, jakie oburzenie.

> Gadanie, że jakość dźwięku jest gorsza niż na iRiverze... Po prostu mnie
        > rozśmiesza. Trzeba być naprawdę smutnym małym niedowartościowanym człowieczkiem
        > żeby mówić takie rzeczy.

Taaa i jeszcze pewnie Twój iPod gra lepiej niż iAudio. Hehehehehe
      • Gość: Dude Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie IP: *.crowley.pl 10.06.06, 18:56
        I właśnie na przykładzie iPoda widać jak bardzo ważny jest marketning. Czasem
        nawet ważniejszy niż jakość sprzętu. Wystarczy tylko go dobrze rozreklamować i
        sukces murowany.
        Nic nie ujmując Apple (świetna kampania reklamowa!), ale za taką cenę można
        jednak znaleźć lepsze przenośne odtwarzacze mp3 niż iPod. Czasem nawet taniej.

• Gość: ludwik Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie IP: *.csk.pl 10.06.06, 20:42
          tak sie sklada, ze iPod byl pierwszy - wystartowali z iPodami w 2001 roku.
          Zrobili najwygodniejszy odtwarzacz, a wszyscy go skopiowali. Nie wciskaj kitu o
          marketingu, bo nigdy sam marketing nie sprzedaje 90% urzadzen na rynku. Po
          prostu iPody sa najlepsze, docenili to uzytkownicy. Sukces na rynku odnosi
          dobry produkt, a nie dobry marketing (widac sie nie znasz na marketingu)
      • Gość: ludwik Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie IP: *.csk.pl 10.06.06, 20:39
        dokladnie. iPod jest najlepiej pomyslanym urzadzeniem dla uzytkownika. Nic
        dziwnego, ze wszyscy kopiuja rozwiazanie zarzadzania muzyka na odtwarzaczy z
        iPoda - creative, irivery, iaudio, sansa - ewidentnie wszedzie jest przewijanie
        dotykowe.
        Nowe creativy zerznely glowne menu z ipoda - nawet ikonka baterii jest w tym
        samym miejscu. Co jest w iPodzie, ze wszystkie firmy, zeby sprzedac swoj
        produkt musza sie do niego upodobnic. Dla mnie to jedyny znak, ze iPod jest
        najwygodniejszy do uzytkowania
      • Gość: Himhith Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 21:44
        Niestety swiat jest pelny bezmozgich ludzi, ktorzy nie maja wlasnego zdania.
        Wystarczy cos przereklamowac i juz 2/3 ludzi mysli, ze to cud swiata.
        • Gość: sf Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.06.06, 19:46
          przestan glupoty gadac
    • Gość: air iriver iFP799 IP: *.hsd1.il.comcast.net 10.06.06, 18:31
      1GB
      • Gość: Wieniak Re: iriver iFP799 IP: *.centertel.pl 10.06.06, 19:41
        To są bzdury. Chyba nie słuchałeś nic poza swoim iPodem. Poza tym ceny są bardzo
        zbliżone i na pewno iPod nie jest najdroższym odtwarzaczem. Wystarczy rozejrzeć
        się za iAdudio (mój ulubieniec) iPoda używają ludzie, którzy albo nie
        dostrzegają różnicy w jakości dwięku (dla mnie najistotniejsze kryterium) albo
        są ofiarami marketingu albo nie mają czasu szukać czegoś porządnego i idą na
        łatwiznę albo chcą brylować albo wszystko naraz. To już wolę Creativa chyba.
    • Gość: Mundek. Tylko nie Creative. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 19:29
      Cześć.

Miałem Creative MuVo TX 200 512 MB i iRiver IFP-799 (1 GB); wnioski: MuVo gra
      BARDZO CICHO, praktycznie nic nie słychać w autobusie czy pociągu. iRiver gra
      zdecydowanie głośniej. Do tego MuVo ma przydzwięk słyszalny w słuchawkach gdy
      podświetlenie jest włączone. Menu w MuVo jest bardzo niewygodne w porównaniu do
      iRivera, nie można przeglądać folderów bez wchodzenia do nich itp. Irivera
      kupiłem jeszcze gdy kosztował 1800 zł, jakieś 1.5 roku temu, może wcześniej.
      Słucham go codziennie i działa mi bez problemu.
      Może także działać jako pendrive, trzeba mu zmienić firmware.

To tyle. Do tego MuVo jest badziewnie wykonane, sam player-wtyczka luźno lata w
      wgnieździe-bateryjce, jeśli wiesz co mam na myśli. MuVo sprzedalem na allegro.
      • Gość: Wieniak Re: Tylko nie Creative. IP: *.centertel.pl 10.06.06, 19:51
        no, z tym creativem się trochę zagalopowałem he he
    • Gość: aa PSP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 20:01
      • Gość: piter Re: PSP IP: *.csk.pl 10.06.06, 20:45
        a do wycierania pupy recznik, zamaist papieru toaletowego. Do jedzenia lyzka i
        widelec w jednym.
        PSP jako odtwarzacz muzyki? Za duzo funkcji na raz.
    • Gość: Tete Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie IP: *.echostar.pl 10.06.06, 21:01
      Badzo polecam irivera. Kupilam imp 700T (taki sportowy model). Trzy lata temu
      kosztowal niecale 420 zł. Teraz pewnie mniej. Do dzisiaj dziala bez zarzutu.
      Mial az dwa lata gwarancji. Podczas jazdy na rowerze zero zakłoceń!
      • huskyman Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie 10.06.06, 21:33
        A jakie sluchawki polecacie jako zamienniki do Creativa Muvo V200? Te standardowe sa badziewne i juz sie zepsuly. Mysle nad Koss Spark Plug? Co polecacie ?
        • kolega.maynard Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie 10.06.06, 21:44
          Nie uzywalem wielu... teraz mam Philips SBC HE590 - czyli takie z dzwiekiem przestrzennym... drogie byly (25 euro), ale jestem zadowolony, moge je spokojnie polecic
    • agnieszka_z-d IRIVER 10.06.06, 22:01
      Polecam jako zadowolony użytkownik. Świetnie działa niezaleznie od wybranej
      głosności. Moja koleżanka ma jakiś tańszy odtwarzacz i jej szumi jak słucha
      cicho muzyki (tak na poziomie głosności 4 - 5 z 40 możliwych).

Oczywiście jeśli potrzebujesz rozsądną ilość muzyki. Bo jeśli bez 20 GB muzy
      nie jesteś w stanie wyjść z domu, to... Twój problemwink
      • jedrus58 Re: IRIVER 10.06.06, 23:02
        Zobaczie sobie strone
        www.testberichte.de/r/test/769/mp3-geraete-mp3-portables-festplatten-player.html
        iPod mozna tylko obslugiwac z software Apple. I dlatego odpada.
        • Gość: ludwik Re: IRIVER IP: *.csk.pl 10.06.06, 23:59
          odpada dlatego, ze korzysta z najlepszego odtwarzacza na rynku? w zadnym innym
          programie nie da sie tak genialnie posegregowac duzej kolekcji muzyki.
          tylko megalamerzy korzystaja z winampa, z ktorego funkcji w ogole sie nie
          korzysta.
          • Gość: whatever Re: IRIVER IP: *.chello.pl 11.06.06, 04:00
            > w zadnym innym programie nie da sie tak genialnie
            > posegregowac duzej kolekcji muzyki.

w _ŻADNYM_?
            • Gość: whatever Re: IRIVER IP: *.chello.pl 11.06.06, 04:15
              dodam jeszcze, że mam iPoda. Kupiłem go bodajże w 2002 roku, wtedy nie było wielkiego wyboru, iPod bił wszystkie pozostałe mp3playery na głowę (szczególnie rozmiarem i wagą). W tej chwili wybór jest większy i gdybym miał kasę (bo ten obecny iPod już trochę szwankuje) to nie jestem pewien czy znowu kupiłbym produkt Apple'a. Zmuszanie użytkownika do korzystania ze specjalnego oprogramawania do zrzucania mp3-ójek jest mocno denerwujące. Notabene, w tamtym okresie iPody były sprzedawane z "MusicMatch Jukeboxem". Jest to program, którym można posortować sobie muzykę na wszelkie możliwe sposoby. No ale od osoby, która poza iTunes zna tylko WinAmpa nie można chyba zbyt wiele wymagać wink W ogóle to typowe objawy u użytkowników produktów Apple'a - "nie szkodzi że mam ograniczone pole wyboru bo i tak korzystam z najlepszego oprogramowania" - no więc niekoniecznie. Ja tam cenię wolność wyboru i sam podejmuję decyzję co jest dla mnie najlepsze.
        • Gość: nixxon Re: IRIVER IP: *.acn.waw.pl 11.06.06, 02:23
          Jak ktoś ma na dysku 20 piosenek, to może faktycznie żaden soft do katalogowania muzyki nie jest
          przydatny i można się wozić z UMS w odtwarzaczu.

A co do rzekomego przereklamowania iPoda, to jest to argument podwójnie żałosny. Po pierwsze,
          nieprawdziwy (ludzie wydając pieniądze wbrew pozorom zachowują się dość racjonalnie - zwłaszcza
          kupując dość drogie rzeczy), a po drugie kompletnie nietrafiony bo skopiowany z amerykańskich forów
          i nijak mający się do naszej rzeczywistości... ciekaw jestem, ilu z was widziało w Polsce JAKĄKOLWIEK
          reklamę Apple (o przepraszam, ostatnio była wkładka w Polityce... jedna).

Jeśli chodzi o sam wybór odtwarzacza. Wybierz cokolowiek, byle markowe (Apple, Creative, iAudio,
          iRiver, Samsung) i zmień od razu słuchawki na lepsze (np. Creative EP630 albo Sony EX51/71). I nie daj
          się przekonać fanbojom-onanistom z forów, którzy podniecają się parametrami techicznymi i mityczną
          jakością dźwięku (która i tak jest kwestią supersubiektywną i kompletnie niemierzalną - najlepiej
          sprawdzić samemu).
          • Gość: Mundek. Re: IRIVER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 10:09
            >
            > A co do rzekomego przereklamowania iPoda, to jest to argument podwójnie żałosny

Cz w IPODzie nadal nie można wymienić baterii na inną? Jeśli po roku
            eksploatacji bateria trzyma 2 godziny, to możesz wyrzucić całego ipoda bo nawet
            jeśli wsadzsz nową-alternatywną to i tak nie zadziała. Zamiast baterii kupujesz
            nowego ipoda.
            • Gość: nixxon Re: IRIVER IP: *.acn.waw.pl 11.06.06, 11:41
              Ahhh, kolejny argument z amerykańskich forów. Tak samo możesz wyrzucić do kosza każdy inny
              odtwarzacz z dyskiem - iRiver H300, Creative Zen Vision:M, iAudio X5. Producent przewidział
              wymienianie baterii przez użytkownika tylko w przypadku kilku odtwarzaczy Sony.

2 godziny po roku? To jakiś żart? Mój kumpel używa mini od kwietnia 2005 i nie ma żadnych problemów
              z baterią. Poza tym, nawet jeśli ktoś dałby radę doprowadzić akumulator do takiego stanu, nie widzę
              problemu w rozkręceniu odtwarzacza i włożeniu nowej baterii (są na Allegro). Niby czemu miałoby to nie
              działać? To tak jak wymiana baterii w komórce...
              • Gość: sf Re: IRIVER IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.06.06, 19:49
                tez uzywam swojego ok rok i zadnych problemow z bateria nie mam
    • Gość: martijn Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie IP: *.chello.pl 10.06.06, 22:53
      Jestem zadowolonym uzytkownikiem Creative Vision:M Zen. Niestety trzeba miec do
      tego ok.1500-1600 PLN.
      U mnie wygrał z IPodem bo ma radio. 30GB.
      Polecam
    • Gość: tadeo33 Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.06, 23:00
      Ipod nano 4GB ewelacyjna jakjość obsługi, jakość dźwięku tez bardzo dobra
    • Gość: ja Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 11.06.06, 00:35
      sony ericsson w950 dostępny wkródce 4gb flash dotykowy wyświetlacz przeglądarka
      internetow opera
    • Gość: bzing niezaleznie od tego jaki kupisz, wymien sluchawki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 01:01
      na cos dobrego
      nie licz na to ze sluchawki ktore dostaniesz w zestawie wytrzymaja i zagraja
      lepiej niz jakies gowno za 20 pln ktorym wlasni sa. i to niezaleznie od firmy
      osobiscie uzywam ipoda shuffle + sluchawki koss plug. idealne rozwiazanie dla
      mnie. zalety:
      - muzyke wymieniam przy ladowaniu baterii
      - sluchawki sa niesamowite
      - jak potrzweuje pendrive to 512 mi wystarczy. zawsze. wiekszy to mam dysk przenosny
      - nie zawiesza sie,
      - nie ma niepotrzebnego ekranu ktory zre baterie
      - jst maly i lekki
      - intuicyjna obsluga

ale mozesz kupic cokolwiek. najpierw ustal kryteria:
      - jaka pojemnosc
      - radio tak/nie
      - wielkosc/waga
      - kolor smile

a potem kup i dokup sluchawki. za 100 pln wybierzesz cos dobrego
      • Gość: whatever Re: niezaleznie od tego jaki kupisz, wymien sluch IP: *.chello.pl 11.06.06, 04:27
        trochę mnie zaskakują takie posty jak powyższe. Ja ze swojego mp3-playera korzystam najczęściej w podróży (autobus, pociąg). W takich warunkach raczej trudno usłyszeć różnicę między słuchawkami za 30 zł a 100zł. Ostatnio kupiłem sobie najtańsze słuchawki Sennheisera (25 zł - zaskakująco dobra jakość jak na takie pieniądze) i do ww celu w zupełności mi wystarczają.
        • asd616 Re: niezaleznie od tego jaki kupisz, wymien sluch 11.06.06, 05:51
          Jak się pochodzi z tymi lepszymi na uszach, to jest potem ciężko przestawić się na tańsze. Jeśli słuchasz muzyki w głośnych miejscach to polecam jakieś zamknięte słuchawki(np. AKG K 26P) - słychać różnicę smile .
      • Gość: Muerte Re: niezaleznie od tego jaki kupisz, wymien sluch IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 11.06.06, 14:58
        Zapomniałeś o jednymsmile

NIE WSZYSTKIE OSOBY SłUCHAJą MUZYKI W SPOSóB LOSOWY!!!
    • Gość: Jerry Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie IP: *.cache.maxonline.com.sg 11.06.06, 10:58
      polecam goraco Sony Network Walkman NW-HD3 o pojemnosci 20 GB, zmiescisz
      mnostwo muzyki, a moze i jeszcze wiecej, prosty w obsludze, swietna jakosc
      dzwieku, dobry program do obslugi w komputerze, super basy, polecam smile
      Jerry
      • Gość: com.bi.-nerki Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 11:57
        Witam wszystkich. I dziękuję za cenne uwagi, dla mnie technicznego dyletanta.
        Mam problem. Mam niemałą kolekcję muzyki klasycznej (opera i symfonika), którą
        chciałbym wgrać na mp3. Wyrób której firmy byłby dla mnie najlepszy?
        • Gość: victroec Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie IP: *.icpnet.pl 11.06.06, 14:05
          Ja bym Wam wszystkim polecił telefon komórkowy z wbudowanym odtwarzaczem mp3 smile
          Mam osobiście Nokia 6630. Dokupiłem sobie 1 GB karte RS-MMC i to mieści 15 godzin dobrej jakosci muzyki [320 kbps]. Do tego mam dwie rzeczy w jednym, telefon jest mały. W dodatku [!] ma 1,3 mpix kamere [najlepsza 1,3 mpix we wszystkich telefonach]. Naprawde polecam smile
          • Gość: Muerte Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 11.06.06, 14:56
            > Ja bym Wam wszystkim polecił telefon komórkowy z wbudowanym odtwarzaczem mp3 smile

Wszystko prawda. Sam decyduje się na takie rozwiązanie w drodze na uczelnie.
            Jest tylko jedno ALE. Ta droga jest dosyć krótka i nie slucham nigdy >pol
            godziny. Jezeli nie chcesz ładować telefonu co 2dzien takie rozwiazanie niezbyt
            pasujeuncertain
        • michal_ludwik Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie 11.06.06, 18:11
          swojej dziewczynie skopiowalem sporo klasyki na jej iPoda mini i dziala bez
          zarzutu. Dodam, ze cala kolekcje kopiuję w jakosci 256 i 320 VBR mp3, ale przy
          slabych sluchawkach i tak tego nie slychac, ale przyszlosciowo jest to
          najlepsze rozwiazanie. W iPodzie masz opcje kopiowania muzyki z plyt w formacie
          apple lossless, ale zabiera to dosc sporo miesjca na dysku. Jakosc oczywiscie
          bardzo wysoka.
          Inne odtwarzacze chyba tez maja jakies rozwiazania ulatwiajace kopiowanie
          muzyki w formatach, ale nie dam glowy w jakich, ani czy za5 lat ktos bedzie o
          nich pamietal.
    • good_morning Re: Jaki odtwarzacz mp3 polecacie 11.06.06, 16:44
      ja mam to od 4 miesiecy (e140)
      www.merlin.com.pl/frontend/towar/411750;jsessionid=FBCD261527C4C9D25856A19927EB337E
      i nie narzekam. slychac dobrze nawet w bardzo halasliwym pociagu i autobusie
      na autostradzie.
      wkurza mnie jedynie,ze sie te pliki upychaja czasem jak same chca i potem amm
      pattona wespol z LTE w jednym folderze. albo folder ma tytul TOOL a w nim
      niespodzianka: odrobina riverside big_grin jesli ktos ma jakas sensowna rade, co mam
      zrobic, to bardzo prosze. czy chodzi o nieprawidlowe tagi?

a,i pojemnosc przymala jak na mnie, trzeba sie rozejrzec za 20 GB, bo w podrozy
      drazni mnie niewielki wybor smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka