neska_nadchodzi 01.02.03, 17:11 Kochani, mam nadzieje, ze moje forum spotka sie z zainteresowaniem. Na poczatek proponuje abysmy podzielili sie opiniami na temat gatunku. Co Wam sie slucha najlepiej? Ja zdecydowanie stawiam na pania Jones pozdrawiam, marta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lokaut Re: już nie pierwszy:-) 01.02.03, 18:02 Kim jest jest Pani Jones? Jeśli o mnie chodzi, obstawiam różnie, ale z jazzu to np. Alberta Aylera, Dextera Gordona czy Ahmada Jamala. Jeśli chodzi o tembr głosu to zdecydowanie Mahalia Jackson. Fajne forum)) Odpowiedz Link Zgłoś
kopperek Re: Pierwszy post:-) 01.02.03, 18:08 Pomysł na forum świetny, aż dziw że nikt jescze na to nie wpadł. ...Ale, właśnie - kim jest pani Jones?! Ja gustuję w jazzie bardzo starym, z czasów Armstronga i odrobinę późniejszych, ostatnio bardzo(!) mi się spodobał Weather Report. Myślę, że nie ma się co rozpisywać w tym miejscu, lepiej zakładać wątki! pozdrawiam - Kopperek Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: Pierwszy post:-) 02.02.03, 17:59 od wczesnych lat ogolniaka nie opuszcza mnie Herbie Hancock. zarowno w wykonaniach klasycznych jak i tych bardziej fusion. zreszta czego on nie gral... nawet udalo mi sie byc na jego koncercie, pod koniec czerwca 2002 pozdrawiam sett Odpowiedz Link Zgłoś
ella22 Re: Pierwszy post:-) 02.02.03, 19:57 Pani Norah Jones jest ostatnio dosyć 'nagłaśniania', ale mogliście oczywiście o niej nie usłyszeć. Pani Jones nagrała ostatnio subtelną nie przekombinowaną, nastrojową płytkę. Słucha jej się bardzo miło, wycisza rozhuśtane emocje Jeśli o mnie chodzi to lubię różne rzeczy z jazzu, zarówno klasyczny jak i współczesny. Nie przemawia do mnie yass. Ciężko przytoczyć tu jakieś nazwiska czy nazwy, bo jest tego dużo. Może lepiej omawiajmy je na osobnych wątkach, pozdr- Odpowiedz Link Zgłoś
piautre1 Re: Pierwszy post:-) 03.02.03, 10:37 różnych jonesów znałem ale o pani usłyszałem po raz pierwszy. no cóż- człek uczy sie całe zycie. mój typ to guru fortepianu keith jarrett. temat wart chyba osobnego watku. ulubione; 1.koncerty solo :kolonia, japonia(tokyo, sapporo), wiedeń, paryż, lozanna....la scala, staircase/sundglass 2.trio: standardy, cure, inside out, blackbird, ..koncerty (at the blue note) 3. z zespołem (garbarek &co.)- my song 4. klasyka; wariacje goldbergowskie, haendel 5 . inne: celestion hawk pozdrowienia dla fanów innych orientacji pi Odpowiedz Link Zgłoś
jotesz Re: Pierwszy post:-) 30.12.03, 15:18 przecież Elvin Jones to facet!!! Tom też, ale to nie dżeż... Odpowiedz Link Zgłoś