Dodaj do ulubionych

na jaką płytę teraz czekacie???

12.02.03, 11:39
ja osobiście czekam na kwietniową nową płytę Godsmacka
poza tym wiem że Deftones kończy prace nad płytą w studio, czyli pewnie przed
wakacjami trafi do sklepów
a przede wszystkim czekam na nowy A Perfect Circle, czytałem że Maynard po
trasie Toola postanowił powrócić do pracy nad druga płytą zespoły Billy'ego H.

choć pewno po drodze trafi sie wiele innych ciekawych wydawnictwsmile))
Obserwuj wątek
    • madee1 Re: na jaką płytę teraz czekacie??? 12.02.03, 11:48
      Na drugą płytę The Coral, poza tym ma być The Cure, R.E.M., i A-ha live też
      chętnie posłucham, jak wyjdzie. Dave Keegan może wreszcie się doczeka wydania,
      i nowy zespół Chrisa Helme, który kiedyś grał z 'wielkim Johnem' w Seahorses...
      • cze67 Re: na jaka˛ p?yte˛ teraz czekacie??? 12.02.03, 12:03
        Najnowszy King Crimson. To juz niedlugo!
        • martolka Placebo 12.02.03, 12:40
          no niech już wreszcie będzie
          • szarykot Re: Placebo 12.02.03, 12:49
            Okean Elzy. choć coraz więcej znaków na niebie i ziemii
            wskazuje, że płyta będzie słabiutka.
          • joanna_darc Re: Placebo 12.02.03, 23:16
            JA TEZ!!!!!!! JA TEZ!!!!!!!!!!!!!!! i podobno ma niedlugo byc nowy Glenn Danzig
            tyle ze nie wiem dokladnie kiedy... tez czekam w sensiewink
    • mallina Re: na jaką płytę teraz czekacie??? 12.02.03, 12:48
      Glownie czekam na Myslowitz..
      ponadto chetnie kupilabym nowe P.O.D

nadal oczekuje Gn'R
      a ciekawa jestem nowych plyt Linkin Park i Limp Bizkit (mowie to na serio!)

niestety niektorzy nic juz nie nagraja - np Paktofonika i trzeba sie zadowolic
      tym co jest..
    • miecio4 "Alien"- Portishead i "Meteora"- Linkin Park 12.02.03, 12:52
      Ale na Portishead to juz sie cnyba nie doczekamsad(
      • Gość: Argus Re:Ja się chyba nie doczekam,ale IP: 80.48.141.* 12.02.03, 12:55
        Czekam i czekam na nową płytę Rogera Watersa.
        Podobnie ma się sprawa z Pink Floyd które milczy od czasu wydania "Pulse"-to
        już chyba z 8 lat będzie.Jeżeli ktokolwiek z tej dwójki w końcu wyda coś nowego-
        będę mile zaskoczony...
        • gregkor Re:Ja się chyba nie doczekam,ale 12.02.03, 13:08
          Czekam na nową płytkę Jmiroquaia, może wreście wróci do swych korzeni i nagra
          płytę podobną do "Emergency on planet earth" i "Return of the space cowboy".
          Chetnie posłuchałbym bym nowego Kyoto Jazz Massive, Groove Collective i Live
          Tropical Fish itp.
          Jak zwykle czekam na nowego Herbie Hancocka, Marcusa Millera, Metro, Adama
          Holzmana, Acoustic Alchemy, Billa Evansa, Matalexu, Liquid Soul, Al Di Meole,
          Chuck Loeb, Martin, Medeski & Wood, Victora Baileya, Billy Cobhama, Michaela
          Breckera, McCoy Tynera, Boba Mintzera itp itd.......
          • Gość: foxy21 Re:do gregkora IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 12.02.03, 16:04
            gregkor napisał:

> Czekam na nową płytkę Jmiroquaia, może wreście wróci do swych korzeni i nagra
            > płytę podobną do "Emergency on planet earth" i "Return of the space cowboy".
            > Chetnie posłuchałbym bym nowego Kyoto Jazz Massive, Groove Collective i Live
            > Tropical Fish itp.
            > Jak zwykle czekam na nowego Herbie Hancocka, Marcusa Millera, Metro, Adama
            > Holzmana, Acoustic Alchemy, Billa Evansa, Matalexu, Liquid Soul, Al Di Meole,
            > Chuck Loeb, Martin, Medeski & Wood, Victora Baileya, Billy Cobhama, Michaela
            > Breckera, McCoy Tynera, Boba Mintzera itp itd.......
            Podoba Ci sie ostatnia plyta J.Redmana?
            Ja ja dopiero teraz zdobylam.
            Facet jest swietny i b.mlody, a umiejetnosci ma duzesmile
            • gregkor Re:do gregkora 12.02.03, 16:10
              Gość portalu: foxy21 napisał(a):

> Podoba Ci sie ostatnia plyta J.Redmana?
              > Ja ja dopiero teraz zdobylam.
              > Facet jest swietny i b.mlody, a umiejetnosci ma duzesmile

Wiesz co słuchałem ją może z raz, i musiałem oddać znajomemu....w sumie mi się
              spodobała, brzmi trochę inaczej niż pozostałe.......Moją ulubioną płytką
              jest "Freedom in the groove"......może trochę przez sentyment ale uważam że
              jest naprawdę dobra......
              Zgadzan się z tobą koleś jest bardzo zdolny i chyba wielka przyszłość go
              czeka....lubisz Jamesa Cartera....?

pozdr i może zjawisz się na jakimś zlocie to porozmawiamy o jazziku..co ty na
              to...
              • foxy21 Re:do gregkora 12.02.03, 16:45
                gregkor napisał:

> Gość portalu: foxy21 napisał(a):
                >
                > > Podoba Ci sie ostatnia plyta J.Redmana?
                > > Ja ja dopiero teraz zdobylam.
                > > Facet jest swietny i b.mlody, a umiejetnosci ma duzesmile
                >
                > Wiesz co słuchałem ją może z raz, i musiałem oddać znajomemu....w sumie mi
                się
                > spodobała, brzmi trochę inaczej niż pozostałe.......Moją ulubioną płytką
                > jest "Freedom in the groove"......może trochę przez sentyment ale uważam że
                > jest naprawdę dobra......
                > Zgadzan się z tobą koleś jest bardzo zdolny i chyba wielka przyszłość go
                > czeka....lubisz Jamesa Cartera....?
                >
                > pozdr i może zjawisz się na jakimś zlocie to porozmawiamy o jazziku..co ty na
                > to...
                Tez mam te plyte "Freedom...".
                Cartera znam slabo, wlasciwie to tylko z filmu i cd " Kansas City".
                Chetnie sie kiedys pojawie, chociaz moje wiadomosci nie sa zbyt bogatesmile
                • nikka007 Re:do gregkora 12.02.03, 16:47
                  Moje też nie są,ale płytę Redmana mam.Czy dostanę cukierka? smile))
                  • gregkor Re:do nikki..... 12.02.03, 17:04
                    nikka007 napisała:

> Moje też nie są,ale płytę Redmana mam.Czy dostanę cukierka? smile))

A jaką masz płytkę Redmana.........a cukierka dostaniesz na zlocie....
                    • nikka007 Re:do gregkora... 12.02.03, 17:19
                      Chodziło o "Freedom...",ale mam też "Joshua Redman" i "Timeless tales".Cukierka
                      chcę!!!!
                      • gregkor Re:do gregkora... 12.02.03, 17:27
                        nikka007 napisała:

> Chodziło o "Freedom...",ale mam też "Joshua Redman" i "Timeless
                        tales".Cukierka
                        >
                        > chcę!!!!

No już dobrze wezmę całą paczkę, mieszanka wedlowska może być.....
                        • nikka007 Re:do gregkora... 12.02.03, 17:30
                          Wolę landrynki, mniej kalorii, a że odchudzać się trza to sam rozumiesz...
                          • gregkor Re:do gregkora... 12.02.03, 17:33
                            nikka007 napisała:

> Wolę landrynki, mniej kalorii, a że odchudzać się trza to sam rozumiesz...

Rozumiem rozumiem, ale niestety to do mnie nie dociera....a ze słodyczami nie
                            przepadam....piwko to rozumiem..........

pozdr
                            • nikka007 Re:do gregkora... 12.02.03, 17:35
                              O tak! Ze słodyczy to ja, panie najbardziej lubię piwo smile)))))))
                • gregkor Re:do foxy21 12.02.03, 16:59
                  foxy21 napisała:

> > Tez mam te plyte "Freedom...".
                  > Cartera znam slabo, wlasciwie to tylko z filmu i cd " Kansas City".
                  > Chetnie sie kiedys pojawie, chociaz moje wiadomosci nie sa zbyt bogatesmile

Ale co mają wiadomości do zlotu.....nie samymi wiadomosciami człowiek żyje....

pozdr
    • Gość: californication Re: na jaką płytę teraz czekacie??? IP: *.acn.pl / 10.72.4.* 12.02.03, 13:26
      ja czekam na npwą płytke Red hot chili peppers ... ale nie wiem ile jeszcze
      poczekam, bo nie zapowiada sie narazie na nią sad po za tym ucieszyłabym sie
      gdyby wyszło nowe myslovitz
      • teddy4 Re: na jaką płytę teraz czekacie??? 12.02.03, 13:40
        Nowy Killing Joke - miksowany właśnie w jakimś tajemniczym miejscu świata
        ponadto drugi The Coral, nowego Andy Summersa, psychodeliczny Myslovitz, solowy
        Gahan, nowe Kury, Skalpel dla Ninja Tune. To z tych, które realnie niedługo się
        ukażą.
        • nikka007 Re: na jaką płytę teraz czekacie??? 12.02.03, 16:07
          GAHAN GAHAN GAHAN
          GORE GORE GORE
          obaj solo
          • Gość: luukasz4 Re: na jaką płytę teraz czekacie??? IP: *.humangenetik-med.Uni-Goettingen.de 12.02.03, 16:38
            A ja czekam na swoja plyte. moze kiedys wreszcie nagram.
            • mallina Re: na jaką płytę teraz czekacie??? 12.02.03, 16:48
              a ja wlasnie dzis zaczelam zalowac ze nie jestem utalentowana muzycznie..
              • Gość: kubasa Re: na jaką płytę teraz czekacie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.03, 17:11
                Czekam na nowe Radiohead, choc juz je praktycznie cale znam z nagran
                koncertowych. Nie wzgardze rowniez nowymi Placebo i The Cure...
    • Gość: Lukas Re: na jaką płytę teraz czekacie??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.03, 18:28
      Deep Purple oczywiscie ..... jestem starsznie ciekawy co im wyjdzie: gniot czy
      drugi Purpendicular.
      • Gość: szczur Re: na jaką płytę teraz czekacie??? IP: 217.153.84.* 12.02.03, 21:22
        A ja czekam sobie na 'St. Anger'.
        Chyba jako jedyna smile)
    • fnoll Czerwie, Starzy Singers, Kury, Łoskot 12.02.03, 19:01
      kiedy te chopaki rzucom cosik na kronrzek?
    • fnoll Czerwie, Starzy Singers, Kury, Łoskot 12.02.03, 19:03
    • fnoll Czerwie, Starzy Singers, Kury, Łoskot 12.02.03, 19:11
    • Gość: gościnna Re: na jaką płytę teraz czekacie??? IP: *.herby.kielce.pl 13.02.03, 09:05
      Mansun (kiedy? KIEDY w końcu???), oasis i Myslovitz. I może jakieś piękne
      debiuty w stylu The Cooper Temple Clause czy Cool Kidsów... I.
      • foxy21 Re: na jaką płytę teraz czekacie??? 13.02.03, 12:30
        Ja czekam na Kazika spiewajacego utwory Toma Waitsasmile
        Nie moge sie doczekac!!
      • ilhan Re: na jaką płytę teraz czekacie??? 14.02.03, 14:36
        Gość portalu: gościnna napisał(a):

> oasis
        Chyba jeszcze nie w tym roku, choć chciałoby się, oj, chciałoby...

Ja się raczej nastawiam na The Coral (to na pewno), New Order (podobno już
        nagrywają), R.E.M. (też ponoć coś szykują) albo The Cure (fajnie by było...smile)
    • jasiek666 Re: na jaką płytę teraz czekacie??? 13.02.03, 13:00
      nowy ATHRAX juz lada dzień.
      • srootootoo Re: na jaką płytę teraz czekacie??? 13.02.03, 23:53
        A ja czekałem i doczekałem się na film na dvd o Milesie Davisie! A czekam na
        nowego Marcusa...to bedzie jazzzda.Ostatnia mnie powaliła!! A jakby ukazał sie
        nowy NUYORICAN SOUL to bym zjechał na zawał! A ktoś kiedyś to słyszał? howngh!
        • gregkor Re: na jaką płytę teraz czekacie??? 14.02.03, 11:17
          srootootoo napisał:

> A ja czekałem i doczekałem się na film na dvd o Milesie Davisie! A czekam na
          > nowego Marcusa...to bedzie jazzzda.Ostatnia mnie powaliła!! A jakby ukazał
          sie
          > nowy NUYORICAN SOUL to bym zjechał na zawał! A ktoś kiedyś to słyszał? howngh!

Nie, a co to jest NUYORICAN SOUL...?

pozdr
          • foxy21 Re: na jaką płytę teraz czekacie??? 14.02.03, 12:30
            gregkor napisał:

> srootootoo napisał:
            >
            > > A ja czekałem i doczekałem się na film na dvd o Milesie Davisie! A czekam
            > na
            > > nowego Marcusa...to bedzie jazzzda.Ostatnia mnie powaliła!! A jakby ukazał
            >
            > sie
            > > nowy NUYORICAN SOUL to bym zjechał na zawał! A ktoś kiedyś to słyszał? how
            > ngh!
            >
            >
            > Nie, a co to jest NUYORICAN SOUL...?
            >
            > pozdr
            Zazdroszce Ci Davisasmile
            Jak film, bo jeszcze nie widzialam?
            • srootootoo Re: na jaką płytę teraz czekacie??? 14.02.03, 14:29
              nie jestem obiektywny jeśli chodzi o Milesa bo jest dla mnie muzykiem
              wszechczasów. aLE FAJNIE ZROBIONE ,BO NIE JEST ON TAM POKAZANY TYLKO JAKO MUZYK
              ALE NIE BRAK TEŻ GORZKICH AKCENTÓW Z JEGO ŻYCIA(NARKOTYKI,BIJATYKI,
              AROGANCJA).A był nieraz sukinsynem i cynikiem. polecam jego biografię" Ja
              MIles" autor Quincy Trope.
              • foxy21 Re: na jaką płytę teraz czekacie??? 14.02.03, 14:58
                srootootoo napisał:

> nie jestem obiektywny jeśli chodzi o Milesa bo jest dla mnie muzykiem
                > wszechczasów. aLE FAJNIE ZROBIONE ,BO NIE JEST ON TAM POKAZANY TYLKO JAKO
                MUZYK
                >
                > ALE NIE BRAK TEŻ GORZKICH AKCENTÓW Z JEGO ŻYCIA(NARKOTYKI,BIJATYKI,
                > AROGANCJA).A był nieraz sukinsynem i cynikiem. polecam jego biografię" Ja
                > MIles" autor Quincy Trope.
                Mam biografie tego sukinsynasmile)
                Byl niesamowitym muzykiem, kocham jego plytysmile
                • srootootoo Re: na jaką płytę teraz czekacie??? 15.02.03, 20:19
                  foxy21 napisała:

> srootootoo napisał:
                  >
                  > > Byl niesamowitym muzykiem, kocham jego plytysmile

no foxy! musisz być grożną laską żę słuchasz tego całego
                  milesowskiego "chłamu".szkoda że z Hendrixem mu nie wyszło ale wyszło z Princem
                  i W MORDĘ NIE MAM TEGO NAGRANIAAAA!!!!!
          • srootootoo Re: na jaką płytę teraz czekacie??? 14.02.03, 14:23
            gregkor napisał:

> srootootoo napisał:
            >
            > > A ja czekałem i doczekałem się na film na dvd o Milesie Davisie! A czekam
            > na
            > > nowego Marcusa...to bedzie jazzzda.Ostatnia mnie powaliła!! A jakby ukazał
            >
            > sie
            > > nowy NUYORICAN SOUL to bym zjechał na zawał! A ktoś kiedyś to słyszał? how
            > ngh!
            >
            >
            > Nie, a co to jest NUYORICAN SOUL...?
            >
            > pozdr

Zebrało sie kilku zajebistych czarnuchów i nagrało coś jazzowo/funkowo/acidowo
            ale z żywymi instrumentami.A prym wiedzie George Benson na gitarce.Jak zagrał i
            zaśpiewał unissono z gitarką to wywaliło mnie w powietrze.polecam jego płytę z
            2000r "Absolute Banson".
            "...gadasz jakby cię ktoś szczepił igłą
            od adapteru" (Graucho Marx)
            • Gość: xamel Re: na jaką płytę teraz czekacie??? IP: *.dop.krakow.pl 14.02.03, 14:57
              ja czekam na nowe Bon Jovi i Def Leppard bo od New Jersey i Hysterii nie
              nagraly jeszcze niczego ...
            • Gość: foxy21 Re: na jaką płytę teraz czekacie??? IP: *.pl.bauer.com / 172.28.190.* 14.02.03, 15:14
              srootootoo napisał:

> gregkor napisał:
              >
              > > srootootoo napisał:
              > >
              > > > A ja czekałem i doczekałem się na film na dvd o Milesie Davisie! A cz
              > ekam
              > > na
              > > > nowego Marcusa...to bedzie jazzzda.Ostatnia mnie powaliła!! A jakby u
              > kazał
              > > To musi byc niezla jazdasmile
              Slyszales o tym, ze Davis mial nagrac plyte z Hendrixem?
              Szkoda, ze nie zdazylisad

> > sie
              > > > nowy NUYORICAN SOUL to bym zjechał na zawał! A ktoś kiedyś to słyszał
              > ? how
              > > ngh!
              > >
              > >
              > > Nie, a co to jest NUYORICAN SOUL...?
              > >
              > > pozdr
              >
              > Zebrało sie kilku zajebistych czarnuchów i nagrało coś
              jazzowo/funkowo/acidowo
              > ale z żywymi instrumentami.A prym wiedzie George Benson na gitarce.Jak zagrał
              i
              >
              > zaśpiewał unissono z gitarką to wywaliło mnie w powietrze.polecam jego płytę
              z
              > 2000r "Absolute Banson".
              > "...gadasz jakby cię ktoś szczepił igłą
              > od adapteru" (Graucho Marx)
            • gregkor Re: na jaką płytę teraz czekacie??? 14.02.03, 16:24
              srootootoo napisał:

Zebrało sie kilku zajebistych czarnuchów i nagrało coś jazzowo/funkowo/acidowo
              > ale z żywymi instrumentami.A prym wiedzie George Benson na gitarce.Jak zagrał
              i
              >
              > zaśpiewał unissono z gitarką to wywaliło mnie w powietrze.

Brzmi interesująco....muszę tego poszukać....kto jeszcze gra oprócz niego
              napłycie?

polecam jego płytę z
              > 2000r "Absolute Banson".

Płytka bardzo sympatyczna zwłaszcza kultowy kawałek "The Ghetto"......

Jeżeli nie słyszałeś to polecam Liquid Soul....też grają taki jazzofunk....

pozdr

>
              • srootootoo Re: na jaką płytę teraz czekacie??? 15.02.03, 20:13
                Liquid soul!!!!! właśnie!!!! mam!aleeee czad! Pożyczyłem i zapomniałem ją
                odebrać!!! Zabije kolesia trampkiem że mi nie oddał! dzięki za przypomnienie!
                pozdr. howngh!
    • Gość: Czarnowłosa Manson,NIN,Placebo IP: *.acn.pl / 10.70.6.* 19.02.03, 00:20
      Ja nie mogę się doczekać nowych płytek Marilyn Manson,Placebo i Nine Inch
      Nails - chociaż na to ostatnie to pewnie jeszcze ze trzy latka poczekam...
    • mysiekpysiek Re: na jaką płytę teraz czekacie??? 18.03.03, 08:35
      Godsmack, Metallica i (podobno) ma być nowy HIM - prawda to?
    • mallina Re: na jaką płytę teraz czekacie??? 18.03.03, 09:09
      ja nadal czekam na nowe(i stare..) Myslowitz..jakis nowy Clan of
      Xymox..Rammstein..
      chyba na ten Guns'n Roses tez nadal..zludzenia!
    • Gość: Marzec Re: na jaką płytę teraz czekacie??? IP: *.localdomain / 192.168.21.* 18.03.03, 11:16
      Czekam na Bel Canto, PJ Harvey i wciąż Kate Bush.
      • Gość: lolo fields of the nephilim IP: *.sulzer.com 18.03.03, 16:30
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka