pytajnick 13.02.03, 20:53 że co, że niby Polacy nie umieją grać....? a gdzie tam: mp3.wp.pl/p/strefa/artysta/1225.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Basstard Re: Riverside IP: *.idea.pl 13.02.03, 23:35 Rany, Riverside... Byłem na ich koncercie (mówiąc prawdę to dwukrotnie miałem niebywałą przyjemność zagrać na tym samym koncercie co oni - obydwa koncerciki w Przestrzeni Grafenberga). Są REWELACYJNI!!!!! Takiej właśnie muzyki szukałem od dawna. Brakowało mi piękna i oni mi je dali. Owszem - prawdziwe piękno. Skondensowane. Ciara po plecach i łzy w oczach. Cholera, obiecali mi demówkę... Chyba zadzwonię do Jacka (ich klawisza) i się upomnę! A tak w ogóle to skoro jesteśmy przy nowych dobrych polskich zespołach, to może by tak ktoś wspomniał Nexx?... J. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnick Re: Riverside 14.02.03, 18:58 podobno na marcowym koncercie będą wszystkim rozdawać demówkę a o Nexx słyszalem wielokrotnie, niestety Was nie słyszałem Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: Riverside 14.02.03, 20:24 pytajnick napisał: > podobno na marcowym koncercie będą wszystkim rozdawać demówkę > a o Nexx słyszalem wielokrotnie, niestety Was nie słyszałem Napiszcie coś chłopaki o tym Nexx, ok? Co to? Co grają? Może jakieś linki do mp3 byście podrzucili? Ja od jakiegoś czasu staram się sprawdzać co tam u nas w polskiej trawie piszczy i jak tylko ktoś tu chwali jakąś polską kapelę to sprawdzam. Z tej strony do której podałeś link pytajnicku da się ściągnąć tylko jeden kawałek Riverside - "loosing heart" - całkiem całkiem Może na kolana mnie nie powaliło (baaaaardzo podobne do Perfect Circle - kojarzycie,nie? Drugi projekt Keenena z Tool'a .. taki trochę liryczny Tool), ale z całą pewnością przyzwoita robota. Zresztą w ten typ muzyki trzeba się wsłuchać na co od wczoraj nie miałem jeszcze czasu i może się okazać, że mnie na te kolana powali, ale nieco później)))). Tak więc ponawiam prośbę: podrzućcie coś o Nexx (albo o jakiejkolwiek mało znanej, a dobrej kapeli z Polski), będę bardzo wdzięczny. Lov. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Riverside 14.02.03, 20:29 da sie sciagnac dwa kawalki.. przynajmniej ja sciaglam dwa.. moze byc - nawet przyjemnie sie slucha Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: Riverside 14.02.03, 20:31 mallina napisała: > da sie sciagnac dwa kawalki.. Tak???? hmmm, to sprawdzę jeszcze raz, wczoraj mi dwa linki nie działały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basstard Re: Riverside IP: *.idea.pl 14.02.03, 23:41 loveletter napisał: > > > Napiszcie coś chłopaki o tym Nexx, ok? Co to? Co grają? Może jakieś linki do mp 3 > byście podrzucili? Nie ma sprawy, jak tylko gdzieś zamieścimy "empetrójki" od razu się pochwalę i zamieszczę link. J. Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter Re: Riverside 15.02.03, 11:08 Gość portalu: Basstard napisał(a): > Nie ma sprawy, jak tylko gdzieś zamieścimy "empetrójki" od razu się pochwalę i > zamieszczę link. > J. )))))))) A to bardzo poproszę Ale jaką muzę gracie to możesz już napisać Lov Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basstard Nexx IP: *.idea.pl 16.02.03, 00:44 loveletter napisał: > > Ale jaką muzę gracie to możesz już napisać > > > Lov > > Hmmm... Dla mnie to jest cokolwiek niedefiniowalne... Rock/Gotyk/New Romantic/Alternative/Cokolwiektamjeszcze... Nie trawię szufladkowania na siłę! To może opisowo: generalnie to rock, mocne wpływy lat osiemdziesiątych (raczej wczesnych), do tego sporo nowoczesnych brzmień i nieco brudziku. Melodyjnie, czasem trochę mocniej, czasem nieco delikatniej (jest jedna balladka, gram w niej na bezprogowcu ), momentami nieco tzw. "dżyndżynu", jak to nazywają koledzy z zespołu... Jest też jeden cover - "Never Never Comes" Classix Nouveaux (ktokolwiek pamięta???). Głos naszego wokalisty mnóstwo ludziów porównuje do Gahana (czy ja wiem? Może trochę...). Teksty po angielsku. No. To chiba tyle. Coś jeszcze chceta wiedzieć? J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basstard Re: Nexx IP: *.idea.pl 18.02.03, 23:26 pytajnick napisał: > tak, na jakim instrumencie grasz w zespole? DUH! Na fujarce. POKŁOŃCIE SIĘ PRZED POTĘGĄ GRUBYCH STRUN!!! CZCIJCIE I SŁAWCIE INFRADŹWIĘKI!!! Jeśli mój nick Ci nic nie powiedział, to czy teraz udało mi się coś rozjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnick Re: Nexx 19.02.03, 21:45 pytania 2 i 3 : 2)mieszkasz w warszawie? 3) dajesz lekcje basu? ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basstard Re: Nexx IP: *.MAN.atcom.net.pl 20.02.03, 16:17 pytajnick napisał: > pytania 2 i 3 : 2)mieszkasz w warszawie? Owszem. 3) dajesz lekcje basu? Ę... Nie wiem, czy jestem dość dobry. Znaczy, podstawowych ćwiczeń nauczyłbym, ale tzw. wiedza teoretyczna w moim przypadku prawie nie występuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basstard Jeden numer Nexx IP: *.MAN.atcom.net.pl 20.02.03, 16:22 loveletter napisał: > Gość portalu: Basstard napisał(a): > > > > Nie ma sprawy, jak tylko gdzieś zamieścimy "empetrójki" od razu się pochwalę i > > > > zamieszczę link. > > > > J. > > > )))))))) A to bardzo poproszę > > > Lov > > Ależ proszę uprzejmie: wejdź na www.epitaph.com/demolition/index.php a następnie wpisz Nexx na wyszukiwarce (tej obk czerwonego napisu Search - trudno nie zuważyć) i kliknij Go lub wciśnij Enter. Potem kliknij Play i... enjoy! Pliiiz, tylko nie zwracaj uwagi na tytuł ani na tekst - nie jest to szczególnie poprawna angielszczyzna (no, ale nie ja pisałem. ). Any comments? Odpowiedz Link Zgłoś
loveletter przesłuchałem:) 20.02.03, 21:52 Gość portalu: Basstard napisał(a): > Any comments? No jasne))))))) Najpierw to co mi się spodobało : - niezły wokal !!! Generalnie wolę trochę inne, ale jeśli ktoś bardzo lubi taką ciepłą barwę i niski głos to będzie to uwielbiał. Barwa głosu faktycznie podobna do Gahana, nawet bardzo. W ogóle cała muzyka mi bardzo DM przypominała, na ile DM znam. - ogólnie całkiem fajny kawałek, byłem szczerze mówiąc przyjemnie zaskoczony)). Spójny, dobrze zagrany/zaśpiewany. A tekstu za pierwszym razem to i tak nigdy nie słucham Nie podobało mi się: - elektronika. Już kiedy wspomniałeś wcześniej, że to co gracie ociera się też trochę o New Romantic to miałem złe przeczucia ) (stąd może moje przyjemne zaskoczenie). Nie lubię takich wstawek (szczególnie na początku ... brrr), uważam, że dużo lepiej zabrzmiałoby gdyby było bardziej surowe, bez tej cyfrowej polewki - mógłby być krótszy A jeśli tej długości to bardziej zróżnicowany. Szczególnie rytm mógłby się częściej zmieniać Generalnie rzecz biorąc to co mi się nie podoba, to podejrzewam, że komuś kto będzie bardziej czuł ten klimat bardzo podpasuje. Ja już od dosć dawna takiego, jak ja to na własny użytek określam - klasycznego rocka nie słucham za dużo. Szukam raczej czegoś co mnie przede wszystkim od strzału zaskoczy, no chyba, że mi wyjątkowo wpadnie w ucho.... Podsumowanie: byle tak dalej !!!!!! ))))))). Serio basstard A jak jeszcze wywalicie cyferki, rozwalicie trochę tę musztrową rytmikę to sam Was zacznę w Łodzi promować Lov. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnick Re: przesłuchałem:) 21.02.03, 22:17 ja tylko napisze że mi sie podoba, tyle że obawiam się że aż tak wyraźne podobieństwo do DM (nawet jeśli to głownie sprawka wokalisty może Wam uprzykrzyć troche życie, chyba że Wam to odpowiada? Odpowiedz Link Zgłoś