abdelkader 08.08.06, 00:15 Delikatnie, acz nieco niedyskretnie: Czy wśród bywalców tego forum są również bywalcy Dime'a (www.dimeadozen.org)? A może ktoś nagrywa koncerty? pozdrawiam : ) aek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kossace Re: niedyskretnie 08.08.06, 00:18 torrenta nie, ale innego. udało mi się dorwać z jazzowych koncertów Milesa oraz dokument Zorna Odpowiedz Link Zgłoś
abdelkader Re: niedyskretnie 08.08.06, 00:38 Polecam - tam są tylko koncerty, ale codziennie trafiają się smakowitości. Od kilku do kilkunastu jazzowych torrentów. Choćby dzisiejszy i wczorajszy zestaw (parę przykładów): J.P.Bourelly - Leverkusen 97 Lacy/Avenel - Brema 93 Abdullah Ibrahim (dokument ARTE) - DVD Kwintet Lacy'ego z Derekiem Bailey - Paryż 76 Charles Gayle z Peterem Kowaldem - Wuppertal 84 a dalej - Blythe, Haden, Harriett Tubman, Lacy/Ptts, Cedar Walton, Zorn, etc etc Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: niedyskretnie 08.08.06, 00:42 no to rewelacja! nawet nie wiedziałem bo i torrenta nie znam, ale nie sądzisz że 3 programiki p2p na kompie to nie za dużo?.. hmm ale ile koncertów nigdzie nie dostępnych za to.. Odpowiedz Link Zgłoś
abdelkader Re: niedyskretnie 08.08.06, 00:55 Ja się od 3 lat mniej więcej zakopałem w torrentach (najpierw Sharing the Groove, potem Ezytree, teraz Dime). O tyle fajne, że wysyłasz i dostajesz pliki bez jakichkolwiek strat jakości dźwięku w stosunku do źródła (przede wszystkim FLAC, rzadziej SHN, bądź APE) A ludzie nagrywają na całym świecie na DAT-y, albo HIMD, z soundboardów, radia, albo z widowni na mikrofony. Problemem staje się zmagazynowanie tego wszytskiego. Rekordziści mają jakieś niewyobrażalne kolekcje ponad 100 tys. koncertów. Kto tego słucha? Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: niedyskretnie 08.08.06, 00:58 abdelkader napisał: > Ja się od 3 lat mniej więcej zakopałem w torrentach (najpierw Sharing the > Groove, potem Ezytree, teraz Dime). O tyle fajne, że wysyłasz i dostajesz pliki > bez jakichkolwiek strat jakości dźwięku w stosunku do źródła (przede wszystkim > FLAC, rzadziej SHN, bądź APE) > > A ludzie nagrywają na całym świecie na DAT-y, albo HIMD, z soundboardów, radia, > albo z widowni na mikrofony. > > Problemem staje się zmagazynowanie tego wszytskiego. > > Rekordziści mają jakieś niewyobrażalne kolekcje ponad 100 tys. koncertów. Kto > tego słucha? dżizas!!! mów do mnie jeszcze, raj dla oczu/uszu.. never mind, już zaczynam lubić pana torrenta.. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Re: niedyskretnie 08.08.06, 17:20 Przepraszam bardzo, ale czy możecie wyjaśnić o co w tym chodzi? I na jakiej zasadzie to działa? pozdrawiam Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: niedyskretnie 08.08.06, 19:59 ja nie znam...chetnie poznam...pozdr.(dyskretnie)Faraon Odpowiedz Link Zgłoś
japepi koncertowy Miles 29.08.06, 19:34 znamy, nagrywamy i sluchamy; jesli ktos kolekcjonuje nagrania Milesa zapraszam do wymiany: db.etree.org/9405 kompletna liste z detalami wysle na maila pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś