Dodaj do ulubionych

SODOM w TRÓJCE!

15.09.06, 22:13
Właśnie to nadają. SZOK!!!
Obserwuj wątek
    • verybilingual Re: SODOM w TRÓJCE! 16.09.06, 06:21
      Jestem też miło zaskoczony, ale spodziewałem się kilku nowych kawałków (choć
      myslałem że nadadzą raczej o IWS, Minimal ewentualnie Numb jako nowym singlu,
      po prostu ludzie wiedzą co dobre a EMI nie...co tu komentować.
      • dafio1 Re: SODOM w TRÓJCE! 16.09.06, 13:11
        No właśnie, TRÓJKA nie przestraszyła się tytułu THE SODOM AND GOMORRAH SHOW,
        myślę że i inne stacje radiowe, gdyby to wyszło na 1-wszym singlu tak jak
        chcieli PSB , nadawały by to...A na pewno byłby to lepszy 1-wszy singiel niż
        I'M WITH STUPID... STUPID E M I ...
        sad
        • verybilingual Re: SODOM w TRÓJCE! 16.09.06, 14:34
          Mimo wszystko ja lubię I'm With Stupid, utwór ten na początku przezemnie był
          traktowany jako dobry singiel, potem euforia opadła i od wczoraj naprawdę coś
          mnie wzięło na tą muzykę, gdyby refren był trochę rozbudowany byłby to utwór
          idealny, bardzo lubię tą linie melodyczną wydaje mi się taka egzotyczna,
          szczególnie początek, gdy słucham...

Miejmy nadzieję że może 3 czy 4 singiel wreszcie będzie grany w radiu bo mam
          dosyć słuchania Always On My Mind, What Have I Done..It's A Sin, Domino Dancing
          i Suburbi...
          • dafio1 Re: SODOM w TRÓJCE! 16.09.06, 16:49
            Ja też bardzo lubię I'M WITH STUPID, ale THE SODOM AND GOMMORRAH SHOW jest
            lepsze...Ta melodia...Dla mnie TSAGS to piosenka"ponadczasowa". Jest takich
            kilkanaście w repertuarze PSB...
            • verybilingual Re: SODOM w TRÓJCE! 16.09.06, 20:09
              Oczywiście ja też wolę Sodom, w ogóle uważam że to jedna z najlepszych ich
              piosenek w historii (u mnie w osobistym rankingu tuż po Can You Forgive Her?)
              Brakuje takiego singla PSB jak Sodom, który łącze Rock/Pop/Dance i Disco w
              jednej świetnie dopracowanej piosence. Dla mnie hit murowany i szkoda że PSB
              marnują taki materiał (to samo w przypadku choćby Discoteca czy For Your Own
              Good)
              Ciekawe jest to że PSB nie są jedynami artystami, którzy wydali piosenkę Sodom
              And Gomorrah a ci inni artyści przy okazji wydali ją nawet na singlu!! A więc w
              tym przypadku jeszcze bardziej wypada się dziwić EMI, która chce zrobić z PSB
              dziadków grających smutne ballady w domach starców uncertain
              Dobrym przykładem na popularność Sodom jest choćby to że w audycjach o PSB
              (wczoraj trójka i kiedyś BBC 1) puszczano właśnie ten kawałek pomijając inne
              kompozycje z Fundamental. Patrząc na całą tą sytuację aż strach mnie ogarnia
              ile wspaniałych piosenek innych artystów przez niejasne powody zostało
              skreślonych...
              Denerwują mnie też ludzie na forach PSB, którzy opowiadali się za Sodom jako
              singlem a teraz pogodzili się z jej ,,smutnym losem''. Zamiast podjąć jakieś
              działania by ich ukochany numer miał jakieś szansę na wylansowanie się oni
              woleli pisać meile w których to domagali się umieszczenia na 1 CD IWS miksu Dj
              Ruba, ale na Sodom nie było czasu ni chęci...I nie umiem tego wytłumaczyć,
              ponieważ wiem że Sodom według fanów jest napewno w top 5 piosenek Fundamental a
              nawet wyżej. Ja wciąż wierze w wielki SURPRISE ze strony PSB i świetnego
              lutowego singla The Sodom And Gomorrah Show.
              • dafio1 Re: SODOM w TRÓJCE! 17.09.06, 21:28
                VB, gdyby to zależało od PSB to byłby to 1-wszy singiel. Nie mów o
                niespodziance ze strony PSB. To byłaby niespodzianka ze strony EMI gdyby TSAGS
                ukazał się na singlu. Tennant i Lowe są pod tym względem bez zarzutu, muzycznie
                czują płytę, wytwórnia nie ma zupełnie jak widać rozeznania. Żeby było wszystko
                OK,PSB musieliby zmienić firmę Ich wydającą. I tyle...
    • kkokowski Re: SODOM w TRÓJCE! 17.09.06, 21:51
      a ja jestem przekonany , ze to, jaka piosenka zostanie wybrana na singla to nie
      ma znaczenia. Fani zawsze sie zloszcza , ze jakis tam utwor nie zostal wydany
      na singlu (np. Theatre albo I didnt get... albo Integral). Ale dla sukcesu na
      liscie przebojow wybor piosenki paradoksalnie nie ma znaczenia, bo zarowno
      Numb, Integral czy Sodom wyladuja w przedziale 15-25 miejsce.

• diesel46 Re: SODOM w TRÓJCE! 18.09.06, 19:15
        kkokowski napisał:

> Numb, Integral czy Sodom wyladuja w przedziale 15-25 miejsce.

Moim zdaniem gdyby ten klip z piłkarzami był oficjalnym obrazem i zostałby
        wydany w czasie mundialu Numb miałby spore szanse dostac sie do pierwszj 5 w
        UK.
        --
        Andrzo
        • balshoy Re: SODOM 19.09.06, 00:20
          i tu popieram kolegę diesel46...mnie osobiście taka wersja również bardzo
          odpowiadała
          • dafio1 Re: SODOM 19.09.06, 19:54
            Brytyjska lista przebojów jest dziwna, więc nie można Konradzie mówić o jakiś
            przedziałach miejsc, ponieważ można się bardzo zdziwić...
            • verybilingual Re: SODOM 19.09.06, 21:50
              Zgodzę się co do tego że Numb opatrzony klipem mundialowym oraz wydany tuż po
              MŚ zrobiłby może nawet furrorę, jednak futbol to futbol...
              Co do UK Chart - niczego nie można być pewnym, kiedyś kiedy poznawałem kapele
              różne zawsze lubiłem ,pomóc'' sobie i spojrzeć na UK żeby zobaczyć jakie są ich
              najpopularniejsze (jeśli w ogóle mają tam wydane) single.
              Gdybym postępował tak w przypadku choćby R.E.M chyba długo musiałbym czekać na
              zapoznanie się z Losing My Religion (19!!!!!!!) czy The Sidewinder Sleeps
              Tonite (17!!!)...a ostatnio zdziwiło mnie Simply Red - fairground - 1 miejsce w
              1995 roku a w sumie ten singiel opatrzony takim motywem przewodnim BUM BUM BUM
              i fajny...ale chyba nie lepszy od Stars (8)
    • verybilingual Re: SODOM wersja singlowa. 11.10.06, 19:04
      Z tego co się dowiedziałem, Neil i Chris już w grudnoi tamtego roku zrobili
      wersje singlową utworu The Sodom And Gomorrah Show w Sarm West Studio.
      Teraz coś zaczyna się znów mówić że Sodom ma szanse być singlem i w ogóle
      wszystko sie miesza...samemu mi się w tym ciężko połapać...ale może singlówka
      się nie zmarnuje?smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka