Dodaj do ulubionych

zarzuty wobec EMI

18.09.06, 10:35
mamy pretensje do EMI, ale co z tego wynika?

chlopcy nie moga sami siebie wydawac - nie maja takich mozliwosci promowania
sie na swiecie.

dodatkowo nie emi nie jest takie zle... wazne sa trendy na rynku, a te
odstepuja od repertuaru chlopcow ze zwierzecego...

jakie sa wasze zarzuty wobec EMI?
Obserwuj wątek
    • eliks Re: zarzuty wobec EMI 18.09.06, 12:16
      a mamy pretensje do EMI ?

jezeli ja moge juz cos im zarzucic, to o ten paskudny tekst we wkladce do
      Fundamental, ktory bardzo czysto klaruje co oni mysla o 'drugim obiegu' muzyki
      w internecie, a takze kto tak naprawde jest wlascicielem tej plyty na ktora
      wydalem wlasno zarobione pieniadze i ktora lezy w moim wlasnym domu na mojej
      wlasnej polce. z tekstu wynika, ze ja pomimo powyzszego jedynie 'dzierzawie'
      ten krazek i zostane ukarany za nieodpowiednie sie z nim obchodzenie. brrr.
    • verybilingual Re: zarzuty wobec EMI 18.09.06, 13:44
      W sumie do EMI ja mam tylko pretensje o dobieranie singli. Myśle że skoro
      mnóstwo fanó i sami chłopcy chcą daną piosenkę na singlu to musi ona być dobrym
      utworem, ale zamiast tego wydają oni an singlu utwór który jest jak 100 innych
      tylko dlatego że wedlug nich jest to piosenka, która pasuje niby do nowych
      trendy - tylko że takich samych ballad z takim tekstem jest wiele...
      A jeśli podobno trendy są nie takie jak PSB grają to może pSB powinni zmienić
      wydawce na jakiegoś bardziej przychylnego. Uważam że przystąpienie do wielkiego
      koncernu jak EMI jest błędem i PSB powinni wydawać w jakiejś mniej znanej
      wytwórni i wtedy (jestem pewien) nie byłoby takich problemów po prostu.
      Wielkość tej firmy sprawia że zapominają o PSB bo mają na głowie setki innych
      wykonawców. Sami zarzucamy wszystkim że PSB są słabo reklamowani - to też
      kolejny zarzut w stosunku do nich, dla mnniejszych wytwórni psb mogli byc
      jednym z najważniejszych ich podopiecznych i nie zawaliliby tych spraw.
      Myślę też że zmiana nie wpłynęła by na PSB bo mają oni już wyrobioną renomę,
      prawda?
      • balshoy Re: zarzuty wobec EMI 19.09.06, 00:39
        no...z pewną taką nieśmiałością napiszę..że nie mam nic przeciw EMI
        rafi stwierdza, że "chłopcy nie moga sami siebie wydawać - nie maja takich
        mozliwosci promowania się na swiecie".
        Wydaje mi się ,że mogliby...bo mają gdzie, prawda? sami mają dwie
        wytwórnie...czy może coś się zmieniło?
        z JEDNEJ STRONY PSB są też marką samą w sobie..choć może właśnie to jest błędne
        myślenie w stylu EMI? z DRUGIEJ STRONY..jeżeli taka wytwórnia nie potrafi( może
        nie chce) dobrze sprzedać znanej bądź co bądż grupy to może niewielka wytwórnia
        zrobiłaby coś inaczej...
        przy okazji...może ktoś z Was wie coś o kontrakcie PSB / EMI?
        Nasuwa mi się jeszcze ..rola menago..czyli menadżera..gdzie on jest w tym
        wszystkim?
        Czy ktos taki nie powinien mieć ręki na pulsie, znać na bieżąco opinię fanów,
        posiłkować się ich sugestiamii ( np. wybieramy kawałek na 4 singla)...
        • diesel46 Re: zarzuty wobec EMI 19.09.06, 09:24
          balshoy napisał:

> Czy ktos taki nie powinien mieć ręki na pulsie, znać na bieżąco opinię fanów,
          > posiłkować się ich sugestiamii ( np. wybieramy kawałek na 4 singla)...

Tak było za Nightlife. Była sonda na oficjalnej stronie. Wygrało You only tell
          me... i trafiło na trzeciego singla.

--
          Andrzo
          • verybilingual Re: zarzuty wobec EMI 19.09.06, 09:51
            O kurcze, niewiedziałem że YOTMYLMWYD wygrało ankiete, a właśnie miałem pisać
            posta po przeczytaniu posta Adama że PSB to NIE Krzysiu Krawczyk i nie zostawią
            losu 4 singla w rękach fanów z internetu...
            Mimo to i tak mnie zawiedli fani bo For Your Own Good byłby dużo lepszy...;D
            Teraz gdyby zrobić ankietę wygrałby pewnie Integral, choć Sodom napewno byłby
            drugi (a może i pierwszy bo w sondach na OF wygrywał z Integralem już 2 razy
            bodajże) a potem Luna Park...
            Ja w sumie sądze że ciekawym pomysłem jest oddawanie w ręce fanów przydziału na
            singla (choćby właśnie jednego z każdej płyty) bo wiadomo fani są najważniejsia
            i do tego na pewno nie zrobią PSB na złość oraz pewnie wybiorą po prostu to co
            jest najlepsze z płyty by ją promowało w 21 wieku...
            Przecież Blur to pozwolił swoim fanom wybierać skład The Best OF w 2000 i co by
            się stało gdyby wygrały utwory kompletnie nie znane smile Oczywiście brakowało
            kilku świetnych singli ale to co najważniejsze zmieścili pośród 18 songów.
            • diesel46 Re: zarzuty wobec EMI 19.09.06, 13:16
              verybilingual napisał:

>
              > Ja w sumie sądze że ciekawym pomysłem jest oddawanie w ręce fanów przydziału
              > na singla (choćby właśnie jednego z każdej płyty) bo wiadomo fani są
              > najważniejsia i do tego na pewno nie zrobią PSB na złość oraz pewnie wybiorą
              > po prostu to co jest najlepsze z płyty by ją promowało w 21 wieku...

Z fanami to jest tak, że przyjmą z entuzjazmem każdy singiel smile
              Te 20 miejsca na liscie UK od paru lat to, myślę wynik uzyskany dzieki stałej
              liczbie fanów. Wytwórnia nie martwi sie o sprzedaz bo i tak jest stała grupa
              odborców, zawsze dociągną do tej 20. Problem w tym jak pozyskac nowych
              odbiorców i tu zaczyna się obstawianie chwytliwych utworów na singla.

--
              Andrzo
    • dafio1 Re: zarzuty wobec EMI 19.09.06, 19:35
      Myślę, że nic ani nikt nie wróci czasu, kiedy TSAGS POWINIEN być pierwszym
      singlem z FUNDAMENTAL. EMI w tym momencie okazał się wytwórnią nie chcącą
      zupełnie ryzykować(chodzi o tytuł). PSB w tym momencie gdy "durne" EMI nie
      pozwoliło na 1-wszego singla THE SODOM AND GOMORRAH SHOW powinni się postawić.
      Ale chyba Im tak bardzo nie zależało. Jakby na tą sytuację nie patrzec, to ja
      na miejscu PETÓW miałbym w tym momencie gdzieś EMI. Na pewno nie przysporzą Im
      nowych fanów,a mogą tylko zabrać... EMI... dno...
    • verybilingual Re: Elton się nie boi. 04.11.06, 12:46
      Elton John zaatakował podczas niedawnego koncertu swoją wytwórnię Universal
      obwieszczając, że chciałby jak najszybciej uwolnić się od kontraktu płytowego.
      Brytyjski wokalista jest oburzony na szefów koncernu, którzy nie zapewnili jego
      nowej płycie "The Captain & The Kid" należytej promocji, więc skorzystał z
      okazji, aby wyrazić swój gniew podczas swojego koncertu w nowojorskim Nassau
      Veterans Memorial Coliseum.

"Gdyby to zależało wyłącznie od nich, nikt nie dowiedziałby się, że moja nowa
      płyta wyszła we wrześniu. Wytwórnia w niczym mnie nie wspiera. Cholerny
      Universal. Chciałbym, żeby rozwiązali ze mną współpracę. Mam 58 lat i naprawdę
      już mi na niej nie zależy" - stwierdził muzyk.

------------------------
      Widać że kolejna wielka firma zapomina o wykonawcach, jednak oni w
      przeciwieństwie do PSB potrafią się zbuntować i wyrazić swoje zdanie.
      • dafio1 Re: Elton się nie boi. 04.11.06, 22:00
        PSB też nie powinni sie bać. Myślę że to duży błąd ze strony CHŁOPAKÓW, że daja
        sie tak sterowac. Ja na ich miejscu miałbym gdzieś EMI. Mają swoje lata, swoje
        osiągnięcia, powinni też mieć SWOJE wymagania. Pod tym względem zachowują się
        jak AMATORZY. SZKODA ICH, ALE SAMI SĄ SOBIE WINNI. CHYBA NIGDY JUŻ NIE BĘDĄ
        POPULARNI...
        • verybilingual Re: Elton się nie boi. 04.11.06, 22:43
          I znów możemy zacząć ten temat (bodajże pisałem już) że PSB są przecież na tyle
          popularni, mają wyrobioną markę że spokojnie mogliby zrezygnować z usług EMI i
          nagrywać choćby w wytwórni PSB Records (choć czy mieliby pieniądze na kampanie
          reklamową, która mimo wszystko była, czy sami są w stanie za siebie płacić? -
          to też problem)
          Mogliby też zmienić po prostu wytwórnie na każdą inną np Parlophone.

Jednego znieść bym nie mógł gdyby okazało się że tak jak Darku mówisz PSB
          zrezygnowali już w popularności, nie chcą już być sławni i wolą nagrywać w
          podziemiu i stać się popowo/dancowym Genesis 68-75 uncertain Wtedy niech głodni ba
          bruku konają z zimną grając smętne balladki na gitarze Neila big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka