Dodaj do ulubionych

NUMB radio edit, CONCERT= CONCRETE

20.09.06, 18:46
Wersja singlowa NUMB wg mnie jest dużo bardziej udana od np. wersji singlowej
MINIMAL. Przy MINIMAL-U ograniczyli się tylko do skrótów, bez żadnych zmian w
aranżacjach co ogólnie MINIMAL w wersji skróconej czyni wersją nieudaną.W
NUMB skróty przy zastosowanych w kilku miejscach zmianach w aranżach czynią
tą piosenkę trochę "bardziej świeżą". A zmiana tytułu płyty koncertowej PSB z
CONCERT na CONCRETE nie podoba mi się...Chyba przekombinowali...
Obserwuj wątek
    • rafi.raf Re:CONCERT= CONCRETE 20.09.06, 23:37
      dafio1 napisał:
      A zmiana tytułu płyty koncertowej PSB z
      > CONCERT na CONCRETE nie podoba mi się...Chyba przekombinowali...

a mi sie podoba...
      • verybilingual Re:CONCERT= CONCRETE 21.09.06, 11:30
        Mi się podoba nazwa, brzmi na pewno bardziej oryginalnie niż Concrete chyba że
        patrząc na to z drugiej strony nazwa BETON faktycznie brzmi źle big_grinbig_grinbig_grin

PS - Dafio wiesz gdzie można usłyszeć singlową edycję suspicious?
        • dafio1 Re:CONCERT= CONCRETE 21.09.06, 18:19
          VB, radio edit jest na e-mule...
    • verybilingual Re: NUMB radio edit, CONCERT= CONCRETE 21.09.06, 20:07
      Ok dzięki, spodziewam się że wyjdzie z tego zgrabny kawałek i jeszcze bardziej
      go polubię (powtarzam po raz 10 dla pewności że ja go lubię tylko po prostu
      jest słaby jak na F według mnie) Oczywiście na Emule będzie mi się ściągał 2
      dni tongue_out Teraz czekam spokojnie na 4 singla.
    • 1_and_1_make_5 NUMB radio edit 21.09.06, 20:30
      Witam,
      pomocny link:
      rapidshare.de/files/33948095/Pet_Shop_Boys_-_Numb__Radio_Edit_.mp3
      Pzdr
      1_and_1_make_5
      • verybilingual Re: NUMB radio edit 22.09.06, 07:34
        Niestety muszę poczekać z przesłuchaniem Numb, w soulseeku nie ma w emule jest
        ale wczoraj właśnie z jednego pliku z niego wszedł mi wirus i nie mogę
        używać uncertain a rapishare mi nie działa bo coś z javąsie stało - ale pech, mógłby
        ktoś na meila - psb-drunk@tlen.pl ?
        • acidpet Re: NUMB radio edit 23.09.06, 07:29
          Bronilem i bede bronil Numb bo to swietny kawalek jedynie zgodze sie ze nie dla
          takiej grupy jak PSB jakas rockowa kapela zrobila by z tego hiciora (np
          Aerosmith) ale przeciez nasi ulubiency plyta Fundamental zachaczyli o rock i to
          zajedwabiscie im wyszlo tylko to troche inne klimaty trudno to wyjasnic ale to
          nie jest zarzut w strone PSB. A NUMB w odroznieniu od wielu glosow na forum dla
          mnie jest super kawalkiem pamietam ze jak go pierwszy raz sluchalem to ciary mi
          po plecach przelazily, taki PSB lubie a listy przebojow niech beda dla Paris
          • verybilingual Re: NUMB radio edit 23.09.06, 12:12
            Nie można tej pseudogwieździe odpuszczać list przebojów. Chciałbym by wreszcie
            za mojego fanostwa PSB coś tam osiągnęli, tylko tego mi brakuje. Wy wszyscy już
            przeżyliście Always On My Mind czy It's A Sin mi brakuje takiej piosenki teraz.
            Ja nie popieram odpuszczania list przebojów i niechcę by PSB stali się jakimś
            podziemnym zespołem grającym dla fanów. Największy błąd zrobiony z tym Numb to
            to że on byłby idealny na ten Pancernik i Potemkin. Tam też ja bym go wychwałal
            jako singla, ale niech PSB nie marnują singlowych pozycji z tak dobrej płyty
            jak Fundamental. W dodatku piosenka jest w ogóle nie promowana na koncertach
            czy też radio angielskie (nawet niewiem kiedy ją zaczną puszczać) i cieszmy się
            że pojawił się ten epizod z mundialem 2006.
            Ale ok, każdy ma swoje zdanie, nie będe przecież za wszelką cene wmawiał że
            Numb jest na Fundamental słaby.
            Tylko dla mnie to po prostu nijaki song, których było mnóstwo i do tego ta
            nużąca liryka, która jest połączeniem wszystkich tekstów zawodzących 20 letnich
            dziewczynek piszących ballady.
            • acidpet Re: NUMB radio edit 23.09.06, 12:50
              Masz racje ze nie nalezy odpusczac list przebojow i ja tez chcialbym zeby PSB
              mieli jeszcze numer 1, bo taka plyta jak Fundamental dala mi i zapewne wielu z
              was sygnal ze stac ich naprawde na utwory ze znakiem Q. Ale co zrobic z faktem
              ze w radio ich nie graja, telewizja jeszcze wieksza kicha, polityka EMI jaka
              jest kazdy widzi (czemu TSAGS nie jest singlem? czy ktos jest w stanie podac
              racjonale powody), czemy prawdopodobnie najbardziej przebojowy utwor Integral
              z plyty Fundamental nie wychodi na 3-4 tygodnie przed wydaniem plyty by ja
              promowac, czemu gosciu jak mu mowie ze ide na koncert PSB pyta sie mnie czy
              graja nadal w tym samym skladzie? (i tak dobrze bo wiekszosc mysli ze nie zyja),
              czemu PSB kojazony jest tylko z Go west, a kumpel jak w radio lecialo Always
              on .. mowi ze Limahl mial fajne utworki. Jeszcze rynek Niemiecki
              przestudiowalem sprzedaz singli w ostatnich 10 latach w niemczech to jest
              dopiero tragedia. Czemu o koncercie Duran Duran non stop slysze w radio a o PSB
              jakos bylo cienko. Na koniec nieszczesna lista programu 3 ta sama gdzie
              naprawde z PSB przezylem wspaniale chwile a teraz staram sie glosowac ale co z
              tego jak nie maja zadnego poparcia i tak jest od plyty Beheaviour cos sie w
              Polsce popsulo i z mega popularnosci zeszli jak piszesz do podziemia. A
              wracajac do Numb nie wiem nie przekonuje mnie ze lepszy bylby Luna Park.
              jezeli mialbym glosowac na ballade z Fundamental to na I Made My Excuses And
              Left chociaz wole Cassanowa in hell ale jezeli to prawda z The Sodom And
              Gomorrah Show to Cassanow za "erekcje" nie ma szans. Ale dzieki wam czyli tym
              co byli na koncercie i ktorzy zagladaja na forum nadzieja jest ze przyjda
              lepsze czasy byle szybko! Ale sie rozpisalem pozdrawaiam
              • verybilingual Re: NUMB radio edit 23.09.06, 18:20
                Dobrze że się rozpisałeś, lubię długię posty czytać. I niestety muszę przyznać
                Ci prawdę. Dziś jest koncert Duran Duran transmitowany przez TVP, nagłośniony
                od ponad miesiąca chyba, w RMF nawet specjalna audycja! a i tak panowie będą
                grali przez 60 minut z czego samego koncertu będzie 45 pewnie.
                A w końcu Duran Duran też ostatnio nie radził sobie najlepiej, też niemówiono
                nic o Astronaut, choć single z płyty trzeba przyznać radziły sobie lepiej niż
                IWS i Minimal. Może mieliśmy (my fani) pecha że TP SA nie zaangażowała się w
                koncert PSB?, pełnometrażowy koncert, przy okazji festiwal byłby bardziej
                popularny i wiele osób mogło by PSB w telewizji zobaczyć...
                Co do popularności to w moim przypadku to samo się dzieję co u ciebie. W moim
                otoczeniu nie tylko klasowym ale ogólnie tam gdzie bywam (fora, czaty, inne
                strony) mało kto zna PSB a przecież podobno moda na lata 80 wraca?
                PSB chyba już zrobić nic nie może, nagrali świetny album, chyba musimy liczyć
                za 3 lata na Popowe Dark Side Of The Moon.
                Co do EMI jest odzielny temat, ale faktycznie Casanova też nie ma szans na
                singlowe wydanie. W EMI widać działają bliscy koledzy a może działacze LPR lub
                PIS.
                Do tej pory do EMI nic nie miałem, ale teraz po tej tragicznej promocji (nie
                tylko zrezygnowanie z piosenki roku 2006 jako 1 singiel) zastanawiał się ile
                winy ponoszą za to co działo się z Bilingual (Discoteca), Nightlife (For Your
                Own Good) czy Release (Here). A jak się okaże że ingerują w dobór piosenek na
                płytty to będe załamany tym z kim PSB pracują (Too Many People, Miserablism,
                The Truck Drive...Hit And Miss..dalej wymieniać?)
                Ale gdyby to wszystko podsumować to myślę że EMI ponosi wieloprocentową winę za
                to gdzie teraz jest PSB - dla niektórych z nowym składem dla innych zmienili
                nazwe a dla jeszcze innych są już w grobie.
                Jedynym wyjściem jest zmiana wytwórni na o wiele mniej znaną lub założenie
                własnej i samo-promowanie się. Na OF jest temat jak PSB są bogaci i z tego co
                wiem mogliby bez większego zastanowienia się założyć kilka profesjonalnych
                wytwórni.
                • eliks Re: NUMB radio edit 23.09.06, 22:12
                  ja mimo wszystko jestem zwolennikiem tezy, ze dobra muzyka obroni sie sama, co
                  nie znaczy ze do wszystkich ludzi dotrze. jezeli PSB z ich wirtualnym hiciorem
                  mieliby byc puszczani tuz obok tych wszystkich mandaryn, makowieckich, jakis
                  gosi andrzejewicz (kto to w ogole jest??), Love Generation ktore leci juz
                  wszedzie, podobnie jak kolejne dyrdymaly Mobyego, to ja dziekuje. takiego
                  towarzystwa PSB nie zycze.

w latach 80tych, kiedy PSB byli doslownie na topie, muzyka byla po prostu inna.
                  inna, znaczy mniej plastikowa (o ile pop nie jest caly z plastiku) i taka jakas
                  bardziej, oj, przebojowa. PSB wowczas byli w towarzystwie A-ha, wspominanych
                  Duransow, Spandau Ballet, OMD, itp zespolow. to wowczas inaczej brzmialo. nie
                  byloby problemu gdyby wydawali wiecej - niewazne gdzie. ale czekajac na album 4
                  lata, czlowiek przygotowuje sie na Bog wie co... w tej kwestii Fundamental mnie
                  zawiodl - liczylem na utwory od ktorych nie bede sie mogl oderwac. owszem,
                  Sodom jest super, podobnie jak moj faworyt Fugitive. ale nie wracam do domu z
                  mysla, ha! zaraz ich poslucham raz jeszcze, jezeli rozumiecie o co mi chodzi.

jezeli PSB sa w komercyjnym dolku, fine with me. czy przestane ich sluchac
                  jesli nie beda w radiu czy tv? nie, bo nie slucham radia (tzn. slucham, ale
                  tylko jednej stacji internetowej), ani tez nie ogladam muzycznej tv. oni
                  napewno nie zbiednieja. o ile PSB beda miec wierna publicznosc ktora napewno
                  siegnie po ich kolejne albumy, spokojna starosc maja zapewniona, a my ich
                  muzyke.

z innej beczki - bylem wczoraj na "koncercie marzen" Pearl Jam w Pradze. ja nie
                  jestem fanem tego zespolu, bylem tam glownie dla towarzystwa zony, ale fanow PJ
                  bylo co niemiara, do tego z Polski! same Polskie flagi! wokalista PJ Eddie
                  Vedder dokladnie wiedzial o co chodzi, i parokrotnie napomykal "I will never
                  forget you" - gwoli wyjasnienia, Polska nie znalazla sie na ich trasie w tym
                  roku. wiernosc fanow jest adekwatna wg. mnie do tego co zespol soba
                  reprezentuje. PJ to moc rocka, spontanicznosc, rebelka, i milosc na zaboj -
                  takich tez ma fanow, ktorych podziwiam. PSB to Being Boring, sentymenty, i
                  dyskusje o racji ich bytu w obecnej muzyce - stad tez garstka nas na Wyscigach.
                  te dwa muzyczne przezycia to dwie rozne beczki, zupelnie. ale oba jak
                  najbardziej na miejscu. z ta mala roznica, ze tuz obok mnie przy drugin kompie
                  siedzi szanowna malzonka i udziela sie na swoim forum PJ o tym jak bylo
                  zajebiscie, a my tu w tonie wiecznych malkontentow gaworzymy o slabej promocji
                  i braku czasu radiowego.

bez cisnien mili panstwo...
                  • balshoy a life in pop 03.10.06, 22:46
                    tego samego dnia co CONCRETE , czyli 23 pażdziernika ma ukazać się także
                    materiał na dvd DOCUMENTARY - A LIFE IN POP...
                    Czy ktoś z Was będzie to kupował?
                    szukałem jakiegoś info o tym....i znalazłem na OF :

Pet Shop Boys - Documentary - A Life In Pop

(3776959) Format : DVD
                    Despatch in 3 to 14 days - Price: £18.99
                    This 90min retrospective film with extras was co-produced with Channel 4 and
                    features guest interviews with Robbie Williams, Jake Shears and Bruce Weber,
                    amongst others
                    DVD

1. Chapter 1: The Beginning
                    2. Chapter 2: Two Divided By Zero
                    3. Chapter 3: London
                    4. Chapter 4: The First Meeting
                    5. Chapter 5: West End Girls
                    6. Chapter 6: Image
                    7. Chapter 7: The Best Was Yet To Come
                    8. Chapter 8: Serious Songwriting
                    9. Chapter 9: Live At Last
                    10. Chapter 10: Behaviour
                    11. Chapter 11: Pop Or Rock
                    12. Chapter 12: Going West
                    13. Chapter 13: Latin Influence
                    14. Chapter 14: Closer To Heaven
                    15. Chapter 15: Release & Potemkin
                    16. Chapter 16: Depth Through Surface
                    17. Miracles
                    18. Flamboyant
                    19. I'm With Stupid
                    20. Minimal
                    21. Numb
                    22. West End Girls (Live On 'Hits des Clubs')
                    23. What Have I Done To Deserve This? (Live '98 Brit Awards)
                    24. Go West (Live '94 Brit Awards)

To może być interesujące..myśłałem,że to będzie słynne popumentary z
                    MTV...sprzed.. ehh..kiedy to było? z 15 lat temu .czy więcej...może ktoś mi
                    odświeży pamięć...

• balshoy Re: a life in pop 03.10.06, 22:51
                      acha..jak można zauważyć, wydawnictwo to jest takim dopełnieniem dvd pop
                      art...bo są tu klipy, które tam nie znalazły się, czyli Miracles i
                      Flamboyant...a dalej mamy te najnowsze i jeszcze cos na dokładkę
                    • verybilingual Re: a life in pop 03.10.06, 23:43
                      Popumentary jest z 1994 roku, Neil ma ubraną taką fajną czapeczkę rosyjską
                      chyba big_grin co to tego materiału to słyszałem o tym, jest to ciekawe, napewno
                      nabęde, szkoda że nie ma tam więcej rarytasów typu Go West Live 94, kto widział
                      ten wie co to był za super show, PSB in stocznia big_grin
                      • eliks Re: a life in pop 04.10.06, 08:34
                        balshoy - wyglada to bardzo interesujaco, szczegolnie ze wzgledu na ostanie
                        klipy smile thx za info, ostatnio rzadko zagladam na OS
                        • balshoy Re: a life in pop 04.10.06, 20:28
                          eliks przy okazji...dziękuję z podesłane kawałki..najbardziej w throw to podoba
                          mi się głos Neila..; kawałek blockhead jakoś...nie czuję nic..na razie
                          przynajmniej;
                          wracajac do a life in pop..w kontekście tych ostatnich klipów, to wydaje mi
                          się , że znowu niepotrzebnie śpieszą się z wydawnictwem; a niechby poczekali do
                          czwartego singla z Fundamental, i czwartego klipu...i wtedy to wydać...i znowu
                          można podsumować jakiś etap;cholera zreztą wie..moze wydadzą nawet pięć
                          singli..ale na pewno jest taka niespójność w samych klipach...
                          zresztą jak widać, jest dużo pomysłów na nowe wydawnictwa; to co wycodzi w
                          pażdzierniku..wspominacie o Alternative 2 ( jestem jak najbardziej za!) czy
                          Disco 4 ( oby podobne w założeniu jak Disco 3)..a mieliśmy jeszcze doczekać się
                          further listening do Nightlife..a zresztą od tego czasu już tyle innego wydali
                          • eliks Re: a life in pop 05.10.06, 00:07
                            ja bym jeszcze do tych 'potencjalnych' wydawnictw za dorzucil dvd z
                            pancernikiem, ktore mogloby zawierac zapis wystepu, jak i sam film z muzyka PSB
                            w tle.

DiscoVery Tour DVD - TAK!

A2 i D4 - tak.

further listening do nightlife - duzy znak zapytania, zalezy od zawartosci. a
                            co potem? FL do Release?? smile

kolejne single - ...... meczenie materialu.

album z remixami - brzmi porazkowo. mam dosc remixow.
                            • balshoy balet 02.11.06, 22:53
                              sporo ostatnio chłopaki wydali...
                              a temat baletu też już tu się pojawił...
                              przypominam sobie,że na początku istnienia tego forum,rzuciłem hasło o "operze
                              autorstwa psb"; balet to nie opera oczywiście,ale to już zahacza o taką muzę
                              jakby to powiedzieć, z wyższej półki, czy może wyższych sfer..
                              tak więc...balet...i chyba prędzej niż później coś takiego zaistnieje...
                              powiem szczerze, w życiu nie byłem na balecie, nie podejrzewam, nie pamiętam
                              żebym nawet w tv obejrzał całe takie przedstawienie..ale skoro autorami mają
                              być psb..to już jestem ciekaw, co z tego wyjdzie i jak wyjdzie...
                              a tu kopiję niusa

Baletowa muzyka Pet Shop Boys 2006-10-28 09:45:41

"Wydaje mi się, że spodobałoby nam się napisanie muzyki do baletu. Nawet mamy
                              własny pomysł na takie przedstawienie. Znamy też tancerzy w Londynie, którzy
                              chcieliby, abyśmy coś takiego zrobili, tak więc jest to całkiem prawdopodobne" -
                              powiedział Chris Lowe w wywiadzie dla tygodnika "Billboard".

Grupa ma w zapasie wiele kompozycji, które ich zdaniem mozna wykorzystać w
                              przedstawieniu baletowym. Póki co, Pet Shop Boys koncertują w USA promując
                              swoją ostatnią płytę, "Fundamental".
                              (billboard.com)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka