jazzfoxy 26.09.06, 11:31 Co proponujecie poza "Autumn in New York" we wszystkich dostepnych wersjach i "Autumn Serenade" Trane'a z Hartmanem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fnoll Re: Autumn 26.09.06, 11:50 "Autumn Leaves" w wykonaniu duetu Bobby McFerrin i Chick Corea, płyta "Play" mam jeszcze pirackie wydanie na kasecie, taka czerwona seria Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: Autumn 26.09.06, 13:19 "już jesień" - piękna, liryczna kompozycja piotra gąssowskiego z płyty alka koreckiego "z całym szacunkiem dzika świnia" a spoza jazzu - "jesienna deprecha" zespołu kury, właśnie wczoraj słuchałem Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: Autumn 26.09.06, 14:00 aaaach...! jesienna deprecha! "Mam znowu doła, znów pragnę śmierci, wracają dawne lęki i nie mogę w nocy spać. Ból przemijania, choroby, wojny, rozpacz, wszystkie ciemne strony zycia dręczą mnie- oż kurwa mać." Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: Autumn 26.09.06, 14:17 Panowie, czy to nie ciut za wcześnie na jesienną deprechę? Zaczekajmy jeszcze trochę, zważywszy,że pogoda za oknem niezmiennie letnia. Co do utworów z jesienią w tytule, proponuję trzy Davida Murray'a i to z jednej płyty "Seasons" (na której znajdziemy tytuły związane z różnymi porami roku - pomocne na przyszłość w podobnych wątkach ) :"Autumn in New York" , "September in the Rain" i "September Song". Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: Autumn 26.09.06, 16:29 cóż, pogoda rzeczywiście jest piękna, ale to przecież nie jest jedyny czynnik powodujący doła. a poza tym, to jest żartobliwa piosenka, kolega śpiewak wcale tak nie uważa pozdr. pjetrek Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Re: Autumn 26.09.06, 14:25 Progresje jesieni - Krzesimira Dębskiego, przyszły mi tak na szybko do głowy. Ale co tu myśleć o jesieni, piękne słońce za oknem. W ostatnią niedzielę to ja jeszcze zaliczyłem pływanie w jeziorze, było mokro i przyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: Autumn 26.09.06, 18:35 jest taki temat:"AUTUMN LEAVES"-i to chyba wszystko w tym temacie...ja proponuje wykonanie Milesa...masakra...utwor,ktory najbardziej sie kojarzy faraonowi z jesienia...w tej chwili... Odpowiedz Link Zgłoś