Gość: szymon :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 22:09 dzis odsluchalem muzyke mojego brata i porazil mnie ten zespol, wpisujcie co myslicie, ulubione kawalki, albo jakas ich stara tworczosc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
umathurman Re: Sigur ros :) 03.10.06, 08:30 jest jeden kawalek, nie pamietam tytulu - w teledysku uposledzeni ludzie ubrani na bialo tańczą na łące - wszystko w zwolnionym tempie - POWALA NA KOLANA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Sigur ros :) IP: *.adecco.pl 03.10.06, 09:02 mam ich 2 płyty, muza jest absolutnie świeża i wspaniała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Sigur ros :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 11:33 Koniecznie. Muzyka dla cierpliwych i wyciszonych. Polecam płytę [ ]. Starsze, ciut bardziej konwencjonalne kawałki na "Agaetis Byrjun". Najnowszej Takk jeszcze nie osłuchałem. Piotr Kaczkowski powiedział że to muzyka magiczna. Nic więcej nie trzeba dodawać. Odpowiedz Link Zgłoś
mana_mana Re: Sigur ros :) 03.10.06, 14:10 Muzyka magiczna - słychać w niej tupotanie elfów, czuć zapach fiołków. Mogła powstać tylko na Islandii. Najlepiej słucha się w słuchawkach na uszach, po ciemku lub w zaawansowanym półmroku, wyobrażnia sama przenosi duszę nad fiordy. Miałam przyjemność zaznać koncertu Sigur Ros na tegorocznym Opererze w Gdyni... Napiszę tylko, że po tym wydarzeniu długo nie mogłam dojść do siebie. A i teraz kiedy w domowych pieleszach (tudzież zatłoczonych, gwarnych autobusach) wsłuchuję się w ich twórczość, na wspomnienie koncertu ciarki mnie przechodzą - nie z zimna bynajmniej "K K Harpadi" z AB wielbię! (a na codzień fanką Placebo jestem) Odpowiedz Link Zgłoś
mana_mana Re: Sigur ros :) 03.10.06, 14:12 Operer he he... na Openerze być miało, oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
blackfield Re: Sigur ros :) 03.10.06, 14:23 A ja bardzo lubię ich pierwszą płytę - Von. Stosunkowo mało znana i trochę zaniedbywana wśród reszty dyskografii, ale ile na niej pięknych, tajemniczych dźwięków... Odpowiedz Link Zgłoś
don_wasyl_79 Re: Sigur ros :) 03.10.06, 17:07 Też mi pasi Von,ale jeszcze bardziej Ny Batteri,gdzie pierwszy utwór jest takim luźnym,przestrzennym wstępem do tytułowego,drugiego kawałka,gdzie wszystko się przepięknie zawiązuje.Płytka zawiera 4 utwory,Ny Batteri-jeden z moich ulubionych kawałków w tym klimacie w ogóle.Nowszych produkcji tej przezacnej kapeli nie dane mi było jeszcze doświadczyć.. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
magax Re: Sigur ros :) 05.10.06, 19:16 ja najbardziej lubię Von i Agaetis...A mój ulubiony utwór to nieodmiennie Bium bium bambalo. Ostatniej zimy robiłam sobie taką islandzką syntezę, czytałam powieści Laxnessa (polecam Dzwon Islandii) i słuchałam Sigur Ros. Pięknie wszystko do siebie pasowało: zima, Sigur, Laxness -------- I Might Be Wrong... Odpowiedz Link Zgłoś
leoleo onet.pl teledyski 05.10.06, 16:53 pod tym adresem jest parę teledysków leoleo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masza ten teledysk to do "vidrar vel til loftarasa"na 90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 18:50 %... widzialam go-rzeczywiscie piekny ale mnie rozwala klip do "glosoli"slow brak Odpowiedz Link Zgłoś
don_wasyl_79 Re: ten teledysk to do "vidrar vel til loftarasa" 03.10.06, 23:01 Dwa sprostowania: Ny Batteri to EPka,3 z 4 utworów z płytki znajdują się na płycie Agaetis byrjun Ten teledysk z dziećmi biegającymi po łące to Svefn-g-englar z tejże płyty Odpowiedz Link Zgłoś