fnoll 20.10.06, 03:12 zapodajcie swoje filmy nawet te urwane mnie ostatnio zadziwił fenomem ludzkiego umysłu przy okazji zapodania "sin city", bo niby film, a po obejrzeniu i tak mam komiks w głowie no i "harry poterr" trójka jest najlepszy z całej czwórki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasiek_natolin Re: co oglądamy? 20.10.06, 22:15 Nie jest to pewnie najlepszy film,jaki nakręcono,ale ja uwielbiam Taxi Drivera , jeśli można tak napisać. Jaka szkoda,że Robert De Niro się zestarzał i już nie wcieli się w żadną genialną rolę. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: co oglądamy? 21.10.06, 16:10 no i tak to się zwykle kończy, co by nie było ale o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: co oglądamy? 22.10.06, 09:56 Takie legendy jak De Niro nie powinny dożywać starości, a jeśli już - to w żadnym wypadku nie mogą pokazywać się na ekranie. www.msu.edu/user/svoboda1/taxi_driver/pictures/pow.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: co oglądamy? 22.10.06, 10:13 jasiek_natolin napisał: > Takie legendy jak De Niro nie powinny dożywać starości, a jeśli już - to w > żadnym wypadku nie mogą pokazywać się na ekranie. Czy jak już zostaniesz legendą tego forum, zastosujesz się do Twojej własnej sugestii? ) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: co oglądamy? 22.10.06, 10:20 Wszystko w rękach losu,który powinien napisać odpowiedzni scenariusz.Tak właśnie rodzą się mity,nie? Wszystko więc jest możliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: co oglądamy? 22.10.06, 16:45 Mysle, ze Jaskowi chodzilo o to, ze De Niro juz nie powtorzy takich rol jak w "Taksowkarzu", czy w "Lowcy Jeleni". Ja kocham filmy Allena, Almodovara, Jarmusha i tych tworcow, ktorych mam w wizytowce. Chyba najczesciej ogladanym przeze mnie filmem od lat, jest "Hair" Formana. Kocham ten film i muzyke! Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: co oglądamy? 22.10.06, 16:51 Pamietam jak w dziecinstwie obejrzalam pod koldra "Mechaniczna pomarancze". Scena, kiedy Alex zostaje poddany elektrowstrzasom - przesladowala mnie dlugo Pozniej byla ksiazka Burgessa i powrot do filmu. PS W tej ksiazce jest duzo muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: co oglądamy? 04.11.06, 16:37 W listopadowym "Zwierciadle" - "Poza prawem" Jarmusha. Pozniej: "Nieustajace wakacje" i "Inaczej niz w raju". Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: co oglądamy? 04.11.06, 17:25 Kupione Znasz odpowiedź na zagadkę w "Zwierciadle"? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: co oglądamy? 04.11.06, 18:24 libl napisał: > Kupione Znasz odpowiedź na zagadkę w "Zwierciadle"? Chyba chodzi o "I Don't Want To Grow Up" z Bone Machine. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: co oglądamy? 04.11.06, 18:06 niestety w sklepie nie było zwierciadła za to był "sukces" z dołączoną "jedwabną opowieścią" - polecam Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: co oglądamy? 04.11.06, 21:53 a ja polecam film "Glowa w mur" Fatiha Akina...jutro(chyba...) w tvp kultura... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: co oglądamy? 18.11.06, 18:37 Polecam dobre, mocne i poruszajace kino Krzysztofa Krauze "Plac Zbawiciela". PS Trzeba zabrac do kina chusteczki. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzbaky1 Re: co oglądamy? 18.11.06, 18:42 Chusteczki należy mieć przy sobie zawsze, nie tylko w kinie, mam rację? A film podobno wstrząsający, skondensowane skurwysyństwo. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: co oglądamy? 18.11.06, 20:05 jazzbaky1 napisał: > Chusteczki należy mieć przy sobie zawsze, nie tylko w kinie, mam rację? > A film podobno wstrząsający, skondensowane skurwysyństwo. > Pozdr. Chusteczek oczywiscie nie mialam Film przejmujacy. Obawiam sie, ze w kazdym z nas drzemie gleboko mniej lub bardziej to skurwysynstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagy Re: co oglądamy? 19.11.06, 18:45 w "zwierciadło" się zaopatrzyłam już kilka tygodni wstecz z filmikiem oczywiście, super że dają cykl Jarmusha, bo filmów tych jeszcze nie ogladałam, a z przyjemnością sięgnę. natomiast wczoraj byłam na "Babel" w reż. Alejandro Inarritu. Świetny film, w klimacie jego "Amorres Perros" i "21 gramów". Również mocne kino do wielu przemyśleń i powrotow.I fajny postarzony Brad Pitt. Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: co oglądamy? 25.11.06, 13:04 Ostatnio mialam przyjemnosc byc na "Transylvanii"! Film specyficzny co prawda, i moze niekoniecznie podobajacy sie rzeszom, ale jak dla mnie ok. POlecam! transylwania.filmweb.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mmagy Re: co oglądamy? 01.12.06, 20:03 jest kolejne "zwierciadło" z debiutanckim filmem Jarmuscha " Nieustajace wakacje" można nabyc Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania kino skandynawskie 05.12.06, 19:41 Wczoraj z koleżanką urządziłyśmy sobie wieczór z kinem skandynawskim. Obejrzałyśmy "Hawaii, Oslo" i "Noi albinoi". Po czym stwierdziłyśmy, że skanynawskie filmy chyba lepiej pojedynczo oglądać Polecam "Hawaii, Oslo" ładna opowieść, trochę naiwna zwłaszcza w zakończeniu filmu, ale dobrze się oglądało. O "Noi albinoi" słyszałam niejednokrotnie, ale niestety ten film nie poruszył mojego kamiennego serca pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: kino skandynawskie 05.12.06, 20:04 Mnie sie bardzo podobala opowiesc "Hawaii, Oslo", kiedys tu pisalam o tym filmie. Tego drugiego nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: kino skandynawskie 02.02.07, 22:10 Jutro w nocy "Chinatown". To film, ktory mi umknal. Jak tu wytrzymac prawie do 1 w nocy? Odpowiedz Link Zgłoś
kossace bella mafia TVP1 02.02.07, 23:31 no właśnie obejrzałem cz.1, REWELACJA!,..., niestety cz.2 dopiero pewnie za tydzień, uorki telewizji z misją do spełnienia.. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: bella mafia TVP1 04.02.07, 19:22 wczoraj obejrzałem "vinci" machulskiego. przyjemne, rozrywkowe kino, z dużą ilością inteligentnych dialogów. polecam, p Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: bella mafia TVP1 06.02.07, 05:27 W ciagu ostatnich kilku dni obejrzalam "Love and death " , "Beatlejuice " , "Shining" i "ED Wood". Jutro mam w planie "The Great Dictator " i "Sleeper. O ile zdaze bo musze odespac a wieczorem idziemy do cinemateque co Wam opisze. Kran Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: kino skandynawskie 04.02.07, 19:20 to chyba dość stary post, ale co tam: lepiej późno niż wcale żadnego z tych dwóch filmów niestety nie oglądałem, ale kino skandynawskie lubię, zwłaszcza "ellinga" i "historie kuchenne", chyba już pisałem o tych filamch. sympatycznym filmem jest "włoski dla początkujących". niesamowity klimacik, bardzo oszczędny w środkach wyrazu, ma "człowiek bez przeszłości" w reżyserii aki kaurismaki, który współreżyserował(?) helsiński epizod "nocy na ziemi" jarmuscha. pozdr, p Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: kino polskie 06.02.07, 09:48 Bardzo lubie kino polskie: Kieslowski, Polanski, Krauze... Niedawno obejrzalam "Wszyscy jestesmy Chrystusami" Koterskiego. Mocne kino i niestety tak prawdziwe, choc "Plac Zbawiciela" bardziej mi sie podobal. Czy wybieracie sie na "Rysia"? Odpowiedz Link Zgłoś
kontrapianista Re: kino polskie 06.02.07, 13:16 "Wszyscy jesteśmy..." tak mnie trzepnał,że nie mogłem sie pozbierac przez trzy dni.Od tej pory inaczej spojrzałem na inne filmy p.Koterskiego.Ostatnio obejrzałem "Życie wewnętrzne",stary Jego film,też z Adasiem i tez znakomity. Odpowiedz Link Zgłoś
panda12 Re: kino polskie 06.02.07, 15:32 a ja polecam "madeinusa"... ale trzeba się spieszyć, w wawie tylko dwie kopie, bardzo warto! kino peruwianskie, dla mnie chyba pierwszy raz w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: a teatr? 08.02.07, 12:40 Zaczynam powoli nadrabiac zaleglosci teatralne. Wczoraj bylam na "Siostrach" w rezyserii Cieslaka. Wczesniej na "Szelmostwach Skapena" Teatru Montownia. W ten weekend "Wymazywanie", wiem, ze trzeba to zobaczyc, ale caly dzien w teatrze... Co polecacie. Co warto zobaczyc? Mysle jeszcze o Zelence. Na co warto do TR? A moze na Szyca do Wspolczesnego? Jaśku czekam na Twoje rekomendacje. Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: a teatr? 08.02.07, 20:22 To ja pozwole sobie zarekomendowac "Nadobnisie i koczkodany" na podstawie Witkacego, ale niestety nie wiem czy graja jeszcze w Powszechnym... Ale faktycznie w tym planie najlepiej jest pytac Jaska Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: a teatr? 09.02.07, 19:53 koss.ania napisała: > To ja pozwole sobie zarekomendowac > "Nadobnisie i koczkodany" na podstawie Witkacego, ale niestety nie wiem czy > graja jeszcze w Powszechnym... Pewnie graja, bo to chyba mloda sztuka? Napisz cos wiecej, jaka obsada. Bardzo lubie Powszechny. A jak ktos lubi The Doors, to moze pojsc na "Jezdzca burzy" do Rampy. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace bella mafia cz.2 TVP1 09.02.07, 23:44 właśnie obejrzałem powyżśzy film i jestem pod wrażeniem, chwyta za gardło.. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: bella mafia cz.2 TVP1 10.02.07, 09:22 Nie widzialam tego filmu. Obejrzalam wczoraj "Biegniej Lola, biegnij". Swietne kino. Za tydzien w dzienniku "Spaleni sloncem". Odpowiedz Link Zgłoś
patjopek Re: bella mafia cz.2 TVP1 10.02.07, 15:28 Ostatnio ogladalam Dlaczego nie.Extra filmik."biegnij lola..."tez mam z Dziennika,ale jeszcze nie widzialam.Moze zaraz obejrze. Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: bella mafia cz.2 TVP1 10.02.07, 17:26 Jesli jeszcze nie widzialas "Spaleni sloncem", zobacz koniecznie, film jest piekny, i nie mowie tak tylko dlatego ze jest rosyjski, i nie daltego, ze zrobiony przez Michalkova..trzeba go jeszcze zrozumiec, choc troche znac realia tamtych czasow, ale jak mysle dla ciebie Foxy to trudne nie bedzie Pozdr. jazzfoxy napisała: > Nie widzialam tego filmu. Obejrzalam wczoraj "Biegniej Lola, biegnij". > Swietne kino. > Za tydzien w dzienniku "Spaleni sloncem". Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: bella mafia cz.2 TVP1 26.02.07, 20:32 Dzisiaj pozycja obowiazkowa - "Braveheart" godz.21.00 Polsat Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Re: kino skandynawskie 01.03.07, 19:29 Ze skandynawskich jeszcze zdecydowanie zasluguje na uwage "Zakochani widzą słonie" duńskiej produkcji, co ciekawe najpierw w polskiej "Warszawie" pojawil sie podobny motyw, że żyrafa chodziła po ulicy, tam chodzą słonie Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Re: co oglądamy? 01.03.07, 19:27 Z tego co widziałam przez statnie tygodnie polecam: Americam Beauty Efekt motyla Donnie Darko (zupelnie wykrecony ajjj naprawde polecam) V for Vandetta Prestiż (niesamowita trzeba miec wyobraznie, zeby wymyslec taki scenariusz A jesli nie polecalam wczesniej, to polecam najbardziej goraco, jak dla mnie, najpiekniejszy film swiata, czyli "Lalki" japońskiego reżysera Takeshi Kitano Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Miasto Boga 02.03.07, 01:53 a może już to zgłaszałem? film po prostu genialny Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: Miasto Boga 02.03.07, 11:49 cholera, leży u mnie na półce pożyczony od znajomych, po twojej zachęcie chyba w końcu obejrzę Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 dziś w gazetach 02.03.07, 11:47 w wyborczej "gadhi" - czekałem na niego, to był mój kultowy film w dzienniku "marzyciel" - też dobry Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: dziś w gazetach 02.03.07, 15:33 pjetrek29 napisał: > w wyborczej "gadhi" ... miało być "gandhi" oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
ewce1 Re: dziś w gazetach 09.03.07, 13:47 Dziś w EMPIKU nabyłam promocyjny "pack" z aż trzema filmami Altmana na DVD: "Dzień weselny", którego jakoś nie kojarzę, "Trzy kobiety", który w młodości wywarł na mnie piorunujące wrażenie, ale lata go nie widziałam i niezbyt dobrze go pamiętam, no i "Kansas City", określany jako film muzyczno-sensacyjno-polityczno miłosny, co brzmi więcej niż zagadkowo, ale naważniejsza jest tu ścieżka dźwiękowa, na której udzielają się m.in.Joshua Redman, James Carter i Nicholas Pyton. Do tego dołączone dwa numery Zwierciadła, można więc sobie poogladać duuuużo obrazków A wszystko to za jedyne 14.90zł. Wygląda na to, że ten weekend spędzę z Altmanem. Pozdr. E. Odpowiedz Link Zgłoś
daena Rocky Horror Pictures Show! 09.03.07, 18:00 wczoraj widziałam ten film po raz pierwszy w życiu i na pewno nie ostatni) jest n i e s a m o w i t y choć moim ulubionym filmem bym go nie nazwała Odpowiedz Link Zgłoś
tralala13 DKF Imaginarium: "Tuż po weselu", Kinoteka, środa 11.03.07, 17:12 14 marca DKF Imaginarium zaprasza przedpremierowo na "TUŻ PO WESELU", Kinoteka, godz. 20.30 Reżyseria: Susanne Bier Obsada: Mads Mikkelsen, Rolf Lassgård, Sidse Babett Knudsen, Stine Fischer Christensen Dania/ Szwecja 2006 Jacob Petersen, dyrektor sierocińca w Indiach, dostaje niezwykłą ofertę pomocy dla swojej placówki. Nieznany duński biznesmen Jørgen, proponuje mu dotację w wysokości 4 milionów dolarów. Warunkiem jest powrót Jacoba do Danii. Decyzja o wyjeździe z Bombaju nie będzie jedyną, do której zmusi Jacoba tajemniczy dobroczyńca. Jørgen nalega, aby Jacob wziął udział w weselu jego córki. Przyjęcie weselne okaże się przełomowym momentem nie tylko w życiu Jacoba, ale i cała rodzina Jørgena stanie w obliczu poważnego dylematu. "Tuż po weselu" to kolejny film Suzanne Bier, który zyskał uznanie krytyki oraz odniósł sukces komercyjny. Mads Mikkelsen za rolę Jacoba został nominowany do tegorocznej nagrody Europejskiej Akademii Filmowej, zaś sam film został zgłoszony jako duński kandydat do Oscara 2007. Dyskusję po projekcji poprowadzi mgr Dominika Górecka, literaturoznawca ze skandynawistyki SWPS, doktorantka w Instytucie Sztuki PAN. Zapraszamy DKF Imaginarium Bilety 8 PLN (do nabycia w kasie Kinoteki) Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: DKF Imaginarium: "Tuż po weselu", Kinoteka, ś 11.03.07, 20:14 "Bracia" tej reżyserki to jest fantastyczny film... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: DKF Imaginarium: "Tuż po weselu", Kinoteka, ś 11.03.07, 20:17 A za chwilę na TVP Kultura "Powrót" - jeden z najlepszych filmów XXI wieku...Moim zdaniem oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: DKF Imaginarium: "Tuż po weselu", Kinoteka, ś 11.03.07, 22:24 Ale ón ruski! Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: DKF Imaginarium: "Tuż po weselu", Kinoteka, ś 13.03.07, 22:45 jasiek_natolin napisał: > A za chwilę na TVP Kultura "Powrót" - jeden z najlepszych filmów XXI > wieku...Moim zdaniem oczywiście... Zgadzam sie z Toba,jasku..."Powrot"to arcydzielo!Pozdr.Faraon Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: DKF Imaginarium: "Tuż po weselu", Kinoteka, ś 13.03.07, 22:49 A za chwile w dwojce "Wysnione Zycie Aniolow"-jeden z moich ulubionych filmow,francuskiego rezysera Erica Zonki(polecam tez jego film "Zlodziejaszek"-kto wie moze nawet lepszy...)Tej projekcji nie mozna przegapic...chyba,ze sie to juz widzialo kilka razy-jak ja... Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll seriale! 14.03.07, 02:36 kolega z pracy pożyczył mi n-odcinków "prison break", obejrzałem już jedenaście, nawet śmieszne najfajniejszy jak dotąd był taki gościu, co wpadł do studni, a potem go zakryli Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Re: co oglądamy? 19.04.07, 18:20 Z ostatnio widzianych, godnych polecenia: LABIRYNT FAUNA - najsmutniejszy film świata, ale jaki piękny ... i ŻYCIE NA PODSŁUCHU - słodko-gorzko o służbach specjalnych i sytuacji artystów w kraju komunistycznym ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miles9 Obsługiwałem angielskiego króla 19.05.07, 19:44 Kto już widział najnowsze dzieło Menzla, jakie wrażenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Czarna Księga 19.05.07, 22:59 ja widzialem ostatnio film pt. Czarna Księga / Zwartboek (Black Book)z 2006. Wspanialy film o ruchu oporu w Holandii w 1944. polecam! pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Obsługiwałem angielskiego króla 23.05.07, 22:03 Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Właśnie wróciłam z kina i popijam czeskie piwo. Jiri Menzel przedstawia historię Jana Dite, który idzie przez życie niczym burza. Wiejski chłopaczek, który pracuje jako kelner, zaznaje uroków życia (kobiety, pieniądze, jedzenie i piwo), aby stać się milionerem i w końcu trafić do więzienia. Dwie niezwykłe role. Nie ma co dalej opowiadać, film trzeba zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: Obsługiwałem angielskiego króla 23.05.07, 22:45 Ja oglądałem mecz, ale lepiej było jednak wybrać się do kina. Tego filmu nie znam, ale powieść Hrabala jest doskonała, a Menzel to Menzel, więc wierzę Ci i pewnie pójdę, choć w kinie ze dwa lata nie byłem. Tu też już dawno nie byłem (ale mniej, niż dwa lata!) i choć nie mogę od razu obiecać poprawy, to w lecie częściej będę bywał. Nie znaczy to, że nie słucham, wręcz przeciwnie, ale zwykle w warunkach pewnego odcięcia od sieci Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: co ogladamy? 01.06.07, 16:02 Woody Allen-"SCOOP"...wczoraj widzialem...Swietny film(na Allenie jeszcze sie nie zawiodlem...)Usmialem sie stokrotniePolecam Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: co ogladamy? 03.06.07, 22:34 Przeczucie (Premonition) z tego roku oraz Sandra Bullock. Naprawde niezly film.., poruszyl mnnie.., a to juz cos, kurcze... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: co ogladamy? 02.09.07, 21:31 Byłam dziś na "Siódmym dniu" Saury. Wreszcie jest, niestety grają tylko w Kinotece (!) Kawał dobrego kina. Przejmująca historia. Koniecznie trzeba zobaczyć. Poza tym mam teraz ogromną chrapkę na "Lokatora" Polańskiego. Może ktoś ma na DVD? Właśnie czytam "Chimerycznego Lokatora" Topora i bardzo jestem ciekawa tego filmu... Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: co ogladamy? 02.09.07, 22:53 a ja obejrzałem dzisiaj koreański film "wiosna. lato, jesień, zima,... i wiosna", nazwiska reżysera oczywiście już nie pamiętam. film spokojny, ale nie monotonny, z pięknymi zdjęciami i pięknym przesłaniem. zdecydowanie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: co ogladamy? 04.12.07, 19:41 Jeśli wybieracie się do kina, to koniecznie na "Sztuczki" Jakimowskiego, tego od "Zmruż oczy". Świetne, polskie kino. Piękne zdjęcia Wałbrzycha. Wspaniały Damian Ul grający Stefka. Muzyka też dobra. Koniecznie, koniecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: co ogladamy? 04.12.07, 19:51 To jeszcze zapraszam do Zachęty na wystawę Wilhelma Sasnala. Można obejrzeć min. obraz przedstawiający Joey'a Barona. Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: co ogladamy? 04.12.07, 22:16 podpisuję się pod pozytywną recenzją "sztuczek", bardzo dobry film. polecam jeszcze "wszystko będzie dobrze" tomasza wiszniewskiego ze znakomitą rolą roberta więckiewicza. muzyka też niezła (michał lorenc), choć ta ze "sztuczek" (tomasz gąssowski) lepsza. pozdr, p Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: co ogladamy? 09.12.07, 00:20 American Gangster, oraz Denzel Washington i Rusell Crow.., mocny film pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: co ogladamy? 14.12.07, 11:42 Uwaga Warszawa: festiwal rewizje warszawa. Można jeszcze rezerwować bilety. www.rewizjewarszawa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mmagy Re: co oglądamy? 14.12.07, 20:23 Dzisiejszym wieczorem- DOWÓD z A. Hopkinsem i Gwyneth Paltrow, (coś jak PIęKNY UMYSł), wzruszył mnie niejednokrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: co oglądamy? 30.03.08, 21:00 Wreszcie wybrałam się do kina na "Control". Dobry, smutny, warty obejrzenia - szczególnie ze względu na piękne czarno-białe obrazy. Poza tym to kawałek muzycznej historii. Trochę wkurzający i depresyjny, dlatego nie polecam na leczenie chandry. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: co oglądamy? 28.04.08, 22:06 przed chwilą skończył sie właśnie na Zone Europa film Roberta Altmana pt. Kansas City z 1996. Dla mnie świetny film. Jak opisują recenzenci: "Dekadencka atmosfera Kansas City lat 30. - mekki gangsterów i najlepszych jazzowych big-bandów". Muzyka: Joshua Redman i Ron carter. Polecam! pozdr Odpowiedz Link Zgłoś