Gość: Maniek IP: *.elpos.net 05.12.06, 10:13 Jaka jest wasza ulubiona pisenka zwiazana ze świetami Bożego Narodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cicha.voda Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 11:41 Jedna z najpopularniejszych - "So this is Christmas" Lennona. Odpowiedz Link Zgłoś
mana_mana Re: Christmas Song - wasza ulubiona 05.12.06, 13:12 Dawniej napisałabym "Last Christmas" Wham. Niestety, wszystkie te radiostacje grające ją non stop na przemian ze zwykłą, laicką piosenką skutecznie mi ją obrzydziły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.uninet.net.mx 05.12.06, 17:06 Tytul: FELIZ NAVIDAD, Rozni wykonwacy. Genialna piosenka, musicie sprawdzic zeby uwierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
paveel Re: Christmas Song - wasza ulubiona 05.12.06, 19:35 Wpada w ucho. Na dwóch płytach można ją znaleźć: "Playboy's Latin Jazz Christmas: A Not So Silent Night" z 2001r. lub "Latin Jazz Christmas" z 2003r. Wykonawcy: Pete Escovedo/Ray Obiedo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.kalisz.mm.pl 05.12.06, 19:59 Jest taki dzień - Czerwone Gitary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helenka Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: 83.168.96.* 05.12.06, 20:05 Bardzo lubię Nie było miejsca dla Ciebie oraz Cicha Noc Odpowiedz Link Zgłoś
wrexham Re: Christmas Song - wasza ulubiona 06.12.06, 12:50 www.youtube.com/watch?v=putnlqW2pKg&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
fumigata1 Re: Christmas Song - wasza ulubiona 06.12.06, 16:00 Feliz Navidad jest genialna!Zgadzam się w 100 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwonegitary jeden dzień w roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 11:32 Czerwonych Gitar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malcik Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.85-237-172.tkchopin.pl 06.12.06, 14:39 Sclub 7 "perfect christmas" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @nn@ Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 09:24 znam to na pamięć! to moja naj piosenka!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniaa tu ..i to karaoke! IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.06, 15:31 www.smirre.de/user/branzel/video/Izf1R1fFgc9/Karaoke_George%20Michael Odpowiedz Link Zgłoś
ad.no Re: Christmas Song - wasza ulubiona 05.12.06, 13:23 cała płyta "Świąteczne Grafitti" Lady Pank Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glebogryzarka Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.polskieradio.pl 05.12.06, 13:59 u nas w tzw. christmasach leży właściwie nie wiadomo czemu 'pipes of peace' mccartneya i to jest rzeczywiście genialna piosenka świąteczna, chociaż nie jest świąteczna. rozumiecie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luc Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 16:46 merry f***in christmas pana Garrisona z south parku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k's Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.toya.net.pl 05.12.06, 16:57 O Holy Night w interpretacji Erika Cartmana & The South Park Kids Odpowiedz Link Zgłoś
deana Re: Christmas Song - wasza ulubiona 05.12.06, 17:06 Oj,mnóstwo takich jest. Let it snow w wyk.Sinatry Merry Xmas everybody-Slade Winter Wonderland)) Kurczę,teraz oczywiście muszę iść posłuchać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady_morfina Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: 82.210.179.* 05.12.06, 17:11 nie znoszę wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.elpos.net 12.12.06, 07:31 bleee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hop Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 17:21 a własnie przygotowalem taka liste teledyskow swiatecznych dzentelman.com/teledyski/swiateczne-teledyski/ Ali Lohan’s - Song Christmas Magic Anthony Callea & Sylvie Paldino - Grown Up Christmas List Anthony Callea - The Christmas Song Band Aid - Do They Know It’s Christmas Beata & Bajm - Złota brama Bing Crosby - White Christmas Blue Cafe - My road Celine Dion - Ave Maria (LIVE) Celine Dion - Blue Christmas (live) Celine Dion - The Christmas song Chris Rea - Driving home for christmas Christina Aguilera - Have Yourself a merry little christmas Christina Aguilera - The Christmas Song Cliff Richard - The Christmas Song (Merry Christmas To You) Disney christmas medley 2004 Edyta Górniak & Krzysztof Antkowiak - Pada śnieg Enya - Adeste, Fideles Enya - Christmas Secrets Enya - The Magic Of The Night Enya - We Wish You a Merry Christmas Ewelina Flinta - Bliżej Gosia Andrzejewicz - Słowa Gunther - Christmas Song Jessica Simpson & Ozzy Osbourne - Winter Wonderland Jessica Simpson - Let it snow John Lennon - Happy Xmas (War Is Over) Kashmir - OK, nie chcę nic więcej Kim Wilde & Mel Smith - Rockin’ around the christmas tree Krzysztof Krawczyk - Tylko ty tylko ja Maria Lund - The Christmas Song Mariah Carey - All I want for Christmas is You Maryla Rodowicz - Dzisiaj w Betlejem McFly - Santa Claus is coming to town N’Sync - Merry Christmas, Happy Holiday Natalia Kukulska - Możemy nieść pomoc Paul Mccartney - Wonderful Christmas Time Rap Allstars (Down Low, 2-4 Family..) - Last Christmas Run-D.M.C. - Christmas In Hollis Sarah Connor - Christmas In My Heart Savage Garden - Last Christmas Shakin’ Stevens - Merry Christmas Everyone Soul Control - Merry Christmas Sting - Gabriel’s Message The Jet Set - How many people U2 - It’s Christmas (Baby Please Come Home) U2 - So This is Christmas Verba - Ten czas Vienna Boys Choir- Silent Night Vienna Boys Choir- Two Christmas Songs WHAM - Last Christmas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.chello.pl 05.12.06, 17:21 White Xmas - Bing Crosby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.devs.futuro.pl 05.12.06, 17:35 najulubieńszy mój jest Karp Trójki, z każdym roczkiem lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.12.06, 17:38 Karp Trójki ,kto wiegdzie można znaleźć stare teksty z poprzenich lat? Odpowiedz Link Zgłoś
deana Re: Christmas Song - wasza ulubiona 05.12.06, 18:12 Ach,jak mogłam zapomnieć o Karpiu?!Teksty są tu: www.trojkofan.trojka.info/karp.html Mój ulubiony to Marsz Karpiowy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudolf Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.elpos.net 05.12.06, 18:05 zdecydowanie- Rudolf the rednose reindeer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gira_sole Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 18:21 Mimo wszystko "Last Christmas". No i Karpie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.core.lanet.net.pl 05.12.06, 18:31 All I want for Christmas Mariah Carey i O Holy Night w interpretcji tej samej wokalistki No i oczywiscie niesmiertelne Wham i Last Christmas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axen Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.aster.pl 05.12.06, 18:36 All I want for Christmas is You - w wersji My Chemical Romance Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blackforever Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.chello.pl 05.12.06, 18:49 uwielbiam święta ale panicznie nie znoszę wszelkich Christmassongów. Wolę posłuchać sobie kolend w wykonaniu Mazowsza czy Śląska Odpowiedz Link Zgłoś
ania_yeti Re: Christmas Song - O come, all ye faithful 05.12.06, 19:23 Też prawda, choć Bono tak przekonująco łka, "Baby, please, come home"... Dla mnie "O come, all ye faithful" w chóralnym wykonaniu jest absolutnym hitem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasialazowska Re: Christmas Song - O come, all ye faithful 05.12.06, 21:45 w takim razie spróbuj znaleść tą samą kolendę po łacinie - Adeste fideles. Jeszcze piękniejsza. W razie kłopotów - w każde święta uszłyszysz ją u Dominikanów w czterogłosowym wykonaniu scholi. Łapie za serducho. A jak już przy łacinie to Puer natus, albo Gaudete gaudete.. ahhh Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogonek Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 17:54 A kolędy w wykonaniu Ewy Małas Godlewskiej? Już nie mogę się doczekać Świąt.Odpalę sobie tę płytkę... Odpowiedz Link Zgłoś
ziuz Re: Christmas Song - wasza ulubiona 05.12.06, 18:51 Karpie! najfajniejsze w nich jest to, ze co roku swiezutkie! no i last christmas i white christmas - mniej swieze, ale z dlugim terminem waznosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.aster.pl 05.12.06, 19:06 Little Drummer Boy... rapapampam! Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: Christmas Song - wasza ulubiona 05.12.06, 19:23 I Saw Mammy Kissing Santa Claus... I jeszcze jest bardzo piekna piosenka "In the bleak midwinter" przy ktorej zawsze poplacze sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladyage Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 19:39 Ja oczywiście kocham klasyki: "Let it snow", "Little Drummer Boy", "Winter Wonderland", ale także te troszkę mniej znane: "Carol of the Bells", "River" i "Song for a Winter's Night". No i teraz muszę iść posłuchać Odpowiedz Link Zgłoś
mary.austin Re: Christmas Song - wasza ulubiona 05.12.06, 19:46 "Thank Got It's Christmas" Queen i cały "świąteczny" Bing Crosby Odpowiedz Link Zgłoś
ola_zosia Re: Christmas Song - wasza ulubiona 05.12.06, 20:03 "Pomódlmy się w Noc Betlejemską" śpiewana przez Grzegorza Turnaua i Ewę Małas- Godlewską (płyta "Gwiazdo Złota"), słowa: wiersz ś.p. ks. Jana Twardowskiego. A ponadto: Trójkowy "Karp - Restauracja", Chris Rea "Driving home for Christmas" oraz - to już jest związane z 4 latami śpiewania w chórze - "Adeste Fideles". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scarlett Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.06, 20:04 Płyta Charlotte Church "Dream a Dream" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubdziub Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 20:25 Mechanik "Tak lubię Święta" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki tam warszawia Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.chello.pl 05.12.06, 20:33 "Last Christmas" - WHAM. Jak co roku - od wydania jej na płycie. Pomimo, ze słowa nie są dosłownie świąteczne - to jednak klimat muzyki i głos George'a M. są kapitalne. Jest jeszcze piosenka Franka Sinatry "Have Yourself a Marry Litle Christmas" Właśnie te dwie, nie będące kolędami ale nawiazującymi klimatem do Świąt. Zapewne jest takich piosenek całe rzesze, ale te dwie są dla mnie w tym czasie najfajniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kasialazowska Re: Christmas Song - wasza ulubiona 05.12.06, 20:36 O Holy Night jest najpiękniejszą piosenką świąteczną jaką słyszałam. Bez względu na jej wykonanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kepala.bunung Re: Christmas Song - wasza ulubiona 05.12.06, 20:46 "the battle rages on" Odpowiedz Link Zgłoś
tojaprzemo Re: Christmas Song - wasza ulubiona 05.12.06, 20:44 ja mam taki kawałek może mało świąteczny, który od wielu wielu lat wyciska mi łzę w oku: Band Aid - Do They Know It's Christmas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 21:02 Macy Gray - winter wonderland, chcoiaż to bardziej zimowa niż świąteczna Odpowiedz Link Zgłoś
dfghhgfd "Kolęda dla Nieobecnych" !!! 05.12.06, 21:11 Kolęda dla Nieobecnych A nadzieja znów wstąpi w nas, Nieobecnych pojawią się cienie, Uwierzymy kolejny raz, W jeszcze jedno Boże Narodzenie. I choć przygasł świąteczny gwar, Bo zabrakło znów czyjegoś głosu, Przyjdź tu do nas i z nami trwaj, Wbrew tak zwanej ironii losu. Ref.: Przyjdź na świat, By wyrównać rachunki strat, Żeby zająć wśród nas Puste miejsce przy stole. Jeszcze raz Pozwól cieszyć się dzieckiem w nas, I zapomnieć, że są Puste miejsca przy stole. Daj nam wiarę, że to ma sens, Że nie trzeba żałować przyjaciół, Że gdziekolwiek są - dobrze im jest, Bo są z nami, choć w innej postaci. I przekonaj, że tak ma być, Że po głosach tych wciąż drży powietrze, Że odeszli po to, by żyć, I tym razem będą żyć wiecznie. Ref.: Przyjdź na świat... A nadzieja znów wstąpi w nas, Nieobecnych pojawią się cienie, Uwierzymy kolejny raz, W jeszcze jedno Boże Narodzenie. I choć przygasł świąteczny gwar, Bo zabrakło znów czyjegoś głosu – Przyjdziesz do nas i będziesz trwał, Wbrew tak zwanej ironii losu! Ref.: Przyjdź na świat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Też z krążka Preisnera IP: *.devs.futuro.pl 05.12.06, 21:47 "To już pora na Wigilię" tekst W.Chotomska, wykonanie Zespół górlaski Zakopiany Odpowiedz Link Zgłoś
ksywa Re: Też z krążka Preisnera 06.12.06, 14:27 Przyłączam się. Dla mnie nie ma świąt bez tej właśnie pastorałki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erka Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.cable.wsm.wielun.pl 05.12.06, 21:20 God Rest Ye Merry Gentlemen w klasycznym chóralnym wykonaniu, to stara angielska kolęda , a najlepiej gdy śpiewa ją chór Katedry St Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.nsm.pl 05.12.06, 21:27 DE SU, nie znam tytułu.."bo kiedy miasto na Święta się stroi, niejeden z nas o przyszłość się boi..super) Odpowiedz Link Zgłoś
malgonia.m Re: Christmas Song - wasza ulubiona 06.12.06, 14:57 "Kto wie" - taki jest chyba tytuł tej piosenki. Też ją uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nulka_50 Re: Christmas Song - wasza ulubiona IP: *.who.vectranet.pl 05.12.06, 21:49 Zespół Zakopiany "To już pora na Wigilię" po prostu piękna Odpowiedz Link Zgłoś
tarura ___ "Ubogi żłobie.." ___ 05.12.06, 21:57 ale stary nie za bardzo lubi kiedy mu śpiewam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pynky Last christmas IP: *.gdynia.mm.pl 05.12.06, 22:26 oczywiscie georga michaela pamietam ją z podstawówki, liceum pewnie bedzie w tym roku, prawdopodobnie umre słuchając jej, jezeli umre w okresie swiąt wiec jak jej nie kochać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aja Re: Last christmas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 23:06 Last Christmas ,i ten teledysk ,kiedy pojawia sie na VH1 wiem,ze swieta sa juz blisko Odpowiedz Link Zgłoś