Dodaj do ulubionych

Flash And The Pan - znacie?

IP: *.chello.pl 16.12.06, 12:36
Dzisiaj słyszałem w Trójce rano "Lights in the night", myślałem że to Archive
albo Placebo, wchodzę na stronę z płytami i szok - kawałek nagrany ponad 25
lat temu a brzmienie dzisiejsze! Wspaniała rzecz.
Obserwuj wątek
    • mucha_na_dziko1 Znam 16.12.06, 12:45
      heheheheh

Widzisz, pewne rzeczy sie nie starzeja, czego zycze dzisiejszemu badziewiu.

• Gość: Lublinianka Re: Flash And The Pan - znacie? IP: *.pronet.lublin.pl 16.12.06, 13:13
      Znamy, znamy. Wylansował tę australijską-brytyjską grupę pan Piotr Kaczkowski w
      Mini-Maxie, w czasach kiedy Program III nadawał jeszcze różnorodną i
      wartościową muzykę. Lights in the night to ich druga płyta i niestety jedyna
      jakiej się da słuchać. Ale za to jaka!
      • theagata Re: Flash And The Pan - znacie? 16.12.06, 15:17
        Gość portalu: Lublinianka napisał(a):

> Znamy, znamy. Wylansował tę australijską-brytyjską grupę pan Piotr Kaczkowski
        w Mini-Maxie, w czasach kiedy Program III nadawał jeszcze różnorodną i
        > wartościową muzykę.

ja mam tak samo wink
    • d.a.r.e.k Re: Flash And The Pan - znacie? 16.12.06, 13:43
      mam całą tą płytkę , 'lights in the night' to był kiedyś wielki hit smile
      a płytkę mam na kasecie i nawet ostatanio odtworzyłem z przyjemnością smile
    • Gość: Pokrak Re: Flash And The Pan - znacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 17:01
      Nie wypada nie znać.
      Obdarzyłem ich szacunkiem i umieściłem w swojej ekstraklasie.
      Ciekawy jestem jak brzmieli na koncertach, szczególnie wokal.
      • Gość: Lublinianka Re: Flash And The Pan - znacie? IP: *.pronet.lublin.pl 16.12.06, 17:53
        "Sitting in the kitchen, coffee on the boil, staring at the bacon, goodbye
        olive oil"... Tak to chyba się zaczynało. To duża niespodzianka dla mnie,
        myślałam, że o tym zespole nikt już nie pamięta.
    • amk64 Flash And The Pan - czyli.. 17.12.06, 17:17
      Harry Vanda i George Young - tak nawiasem mówiąc, George Young, to trzeci z
      braci Young'ów. Dwóch pozostałych - Angus i Malcolm - gra w AC/DC. Zresztą
      panowie Vanda i Young byli przez pewien czas producentami płyt AC/DC. Nie
      pamiętam których, ale to były te wcześniejsze, "australijskie".
      • tomash8 Re: Flash And The Pan - czyli.. 17.12.06, 18:39
        "Nie
        > pamiętam których, ale to były te wcześniejsze, "australijskie"."

"High Voltage", "TNT", "Dirty Deeds...", "Let there be rock", "Powerage", "If
        you want blood...." George Young bez pomocy Harrego Vandy wyprodukował też
        ostatni jak do tej pory album AC/DC - "Stiff upper lip"
    • fortruth Re: Flash And The Pan - znacie? 09.01.07, 15:11
      Znamy i słuchamy.
      Doskonała kapela i chyba nie tylko płyta Nights In France, przynajmniej dla mnie.\
      Pozdrowienia
      • Gość: ddr Było parę dobrych kawałków tego zespołu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 16:19
        dopóki nie zabawili się w badziew typu "Midnihgt man", ale akurat uważam ich za
        średniactwo
        ------
        może to nie Flash in the Pain brzmi nowocześnie, ale Placebo archaicznie?
        • Gość: ddr Dwa błędy w jednej nazwie ale kicha :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 16:20
    • Gość: misiekpuchatek69 Re: Flash And The Pan - znacie? IP: *.knology.net 26.09.17, 11:11
      Znamy. Kupilem CD "Lights in the Night" na gieldzie w Orlando, FL od Niemca za $25. W USA raczej nieznana kapela. Kolega podeslal mi reszte z Australiismile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka