Dodaj do ulubionych

Morricone - chodzi o zakład!! Help

17.01.07, 08:37
Czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć czy to prawda, ze jeden z utworów Ennio
Morricone, który znalazł się w filmie "Pewnego razu na Dzikim Zachodzie"
został potem wykorzystany w serialu "Ośmiornica"?
Chodzi o grubszy zakład
Z góry dziekuję za pomoc!!!
Obserwuj wątek
    • furino Re: Morricone - chodzi o zakład!! Help 17.01.07, 08:49
      Uważam że nie. Oczywiście 100 % pewności nie mam, ale jestem bliski pewności.
      Mam całą oryginalną płytę "Allein Gegen Die Mafia" z Ośmiornicy i żadna
      kompozycja nawet nie pasuje do Dzikiego Zachodu. Najbardziej znane tematy
      z "Dawno temu ..." to oczywiście Man With A Harmonica i Farewell Cheyenne.
      Oczywiście moge sie mylić, tym bardziej że w latach 90-tych powstała jeszcze
      Ośmiornica 5 (tam była ta samam muzyka co w poprzedniej serii), a potem
      Osmiornica 6, mało znana, ale nie sądzę, żeby było inaczej niż mówię.
      • abulcia Re: Morricone - chodzi o zakład!! Help 17.01.07, 08:52
        Dzięki wielkie

a wiesz moze jaki jest tytuł przewodniego motywu z Ośmirnicy?
        • furino Re: Morricone - chodzi o zakład!! Help 17.01.07, 10:05
          abulcia napisała:

> Dzięki wielkie
          >
          > a wiesz moze jaki jest tytuł przewodniego motywu z Ośmirnicy?

Tak. Ale zależy o który Ci chodzi. Jest ich kilka. Np. takie dwie bardzo
          spokojne melodie najczęściej pojawiające się w trakcie filmu to "Mille Echi"
          i "Silenzi, Dopo Silenzi". Jeden taki najbardziej dynamiczny w trakcie filmu
          nosi bodajże tytuł "Conzentrazione". Na końcu filmu "Ośmiornica IV" szedł
          kawałem "My Heart And I" z wokalem Amy Stewart. Ale podejżewam że może chodzić
          Ci o ten temat z początku filmu gdzie jest akompaniament organowy (coś jakby
          taka muzyka katedralna). Niestety tego tytułu zapomniałem. Muszę sprawdzić w
          domu, ale to dopiero po południu. W ogóle na płycie jest ponad 20 utworów z
          serii Ośmiornica II, III i IV. Nie jestem pewien ale do pierwszej serii muzyke
          pisał chyba ktoś inny, nie Ennio ...
          • furino Re: Morricone - chodzi o zakład!! Help 17.01.07, 16:15
            Nie nie. Przepraszam. Oczywiście, że do pierwszej serii pisał muzykę Morricone.
    • Gość: Lublinianka Re: Morricone - chodzi o zakład!! Help IP: *.pronet.lublin.pl 17.01.07, 08:55
      Takie informacje znalazłam w sieci. Że jednak jest autorem ścieżki dźwiękowej
      do Ośmiornicy
    • Gość: Lublinianka Re: Morricone - chodzi o zakład!! Help IP: *.pronet.lublin.pl 17.01.07, 09:00
      Ale o temacie z dawno temu w Ameryce ani słowa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka