theologie 02.02.07, 06:27 Powiedzcie mi czym się różni 'percussionist' od 'drummera', u nowego Rollinsa jest percus.Jordan i drummer Dinizulu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pjetrek29 Re: percussionist versus drummer 02.02.07, 10:12 theologie napisał: > Powiedzcie mi czym się różni 'percussionist' od 'drummera', u nowego Rollinsa > jest percus.Jordan i drummer Dinizulu. prawdopodobnie tym, czym "perkusjonista" od "perkusisty" ten drugi stuka w typowy zestaw bębęnków, a ten pierwszy gran na tzw. przeszkadzajkach, kongach itp. pozdr, p Odpowiedz Link Zgłoś
amberglass Re: percussionist versus drummer 15.02.07, 23:56 Rolą "drummer"-a jest trzymanie tempa za rytmu. "Percussionist" wypełnia przestrzeń rytmu "drummer"-a w melodyjny, acz oczywiście również rytmiczny sposób, czym walnie przyczynia się do wzbogacenia muzyki.Zwłaszcza improwizowanej )) Odpowiedz Link Zgłoś
amberglass Re: percussionist versus drummer 15.02.07, 23:56 tempa za pomocą rytmu... miało być )) Odpowiedz Link Zgłoś
blakey Re: percussionist versus drummer 16.02.07, 09:31 A ja myślałem, że trzymanie rytmu za pomocą ride'u. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzbaky1 Re: percussionist versus drummer 16.02.07, 09:32 Acz oczywiście drummer też gra melodycznie, to się zaczęło chyba od Maxa Roacha. Odpowiedz Link Zgłoś