nabokoff 17.04.03, 03:04 jak dla mnie ciągle żywe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ugugunana Re: czerwone Aya RL 17.04.03, 08:33 nabokoff napisał: > jak dla mnie ciągle żywe jak Lenin? Odpowiedz Link Zgłoś
taaniej Re: czerwone Aya RL 17.04.03, 08:44 a wiesz, że wczoraj w empiku wpadła mi ta płyta do dłoni. może bym ją kupiła, ale była promocja na wydawnictwa z 4ad i wybrałam clan of xymox. ale co się odwlecze... cholera, pieprzyć te drogie płyty! pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
ugugunana Re: czerwone Aya RL 17.04.03, 09:05 Pamietam jak dziś - gdzieś w okolicach meksykańskiego mundialu, stałem w gigantycznej kolejce do firmowego sklepu Tonpressu mieszczącego się na parterze warszawskich DTCentrum... Zwieńczeniem owego stania było wejście w posiadanie dwóch winylowych arcydzieł tamtych czasów:rzeczonej Ayi oraz "Nowej Aleksandrii"... Obie były krwistoczerwone... Za Aye zapłaciłem wówczas astronomiczną dziś sumę 550 złotych...*-) Ach, łezka się w oku kręci... Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: czerwone Aya RL 17.04.03, 11:08 ugugunana napisał: > astronomiczną dziś sumę 550 złotych...*-) Astonomicznie to kosztowała pierwsza Republika- 700 zł!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: czerwone Aya RL 22.04.03, 10:14 miecio4 napisał: > Astonomicznie to kosztowała pierwsza Republika- 700 zł!!! A z plakatem okrągły tysiąc. Co do Ayi RL płyta świetna, choć nie wszystkie kawałki jednakowo dobre. Ale np. Pogo I, Pogo II to mistrzostwo świata. Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: czerwone Aya RL 22.04.03, 10:40 cze67 napisał: >Co do Ayi RL płyta świetna, choć nie wszystkie > kawałki jednakowo dobre. Ale np. Pogo I, Pogo II to mistrzostwo świata. A które nie są niby dobre? Albo nie tak dobre jak inne? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: czerwone Aya RL 22.04.03, 10:50 miecio4 napisał: > A które nie są niby dobre? Albo nie tak dobre jak inne? Oj. mieciu, mieciu... Nie słuchałem tej płyty z rok. Pamietam tylko wrażenie - oprócz znakomitych, w/w Pogo, Ulicy, Unikaj zdjęć, Księżycowy krok (te akurat pamiętam) jest kilka które nie dorównują poziomem do tych właśnie utworów. Coś tam mi w nich nie pasuje. Płyta jest, moim zdaniem, znakomita, choć po prostu nierówna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taniej Re: czerwone Aya RL IP: *.bv.pl 17.04.03, 11:18 boże mam jeszcze gdzieś te winyle (walają sie u mamy). pamiętam jak długo szukałam singla joy division. i znalazłam na wakacjach w chełmie. pozdrawiam chełm! Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: czerwone Aya RL 17.04.03, 11:26 Gość portalu: taniej napisał(a): >i znalazłam w chełmie Chyba w hełmie! Odpowiedz Link Zgłoś
taaniej Re: czerwone Aya RL 17.04.03, 12:14 miecio4 napisał: > Chyba w hełmie! czepiasz się! ważne że znalazłam, nie? ------------------------ błogosławieni, którzy wiedzą czego szukają błogosławieni podwójnie, którzy to znajdują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nietoczka Re: czerwone Aya RL IP: 213.77.14.* 17.04.03, 11:24 Moja PIERWSZA płyta. Tego się nie zapomina. (II płyta to było "Spokojnie" Kultu, a potem już nie pamiętam. Czerwoną Siekierę też miałam, ale tzw kolega ukradł, a potem się kłócił, że to jego...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mao Re: czerwone Aya RL IP: *.katowice.agora.pl 23.04.03, 10:22 fajny jest ten numer z tekstem gawlińskiego Odpowiedz Link Zgłoś