Dodaj do ulubionych

Jakie polskie piosenki zrobiłyby światową karierę?

• Gość: pawel piec Była piosenka!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 19:33
      "Sleap save and warm" K Komedy do filmu "rosemary baby" K Polanskiego
      utrzymywala sie tygodniami na szczycie list przebojow w usa. Ale kto to pameita,
      niestety. Cudze chwalicie swego nie znacie.
      • Gość: sella_w Re: Była piosenka!! IP: *.selfnet.de 12.02.07, 20:03
        Ja tam jestem za Niemenem... przecież jego niektóre kawałki są lepsze od Zeppelinów!
        A "dziwny jest ten świat" - rewelacja na poziomie Stairway to heaven conajmniej,
        albo takiego, dajmy na to, Imagine- najlepszej piosenki wszech czasów wg różnych
        plebiscytów... jak dla mnie ten sam poziom. Tylko ustrój był nie ten i nie
        urodził się w Stanach, co by go rozpromowali.
        • Gość: Postać Re: Była piosenka!! IP: 208.49.241.* 13.02.07, 13:13
          Tylko "Dziwny jest ten świat" to cover "It's a man's world" Jamesa Browna z
          innym tekstem uncertain
    • Gość: robuś Re: Jakie polskie piosenki zrobiłyby światową kar IP: *.echostar.pl 12.02.07, 20:12
      3/4 europejskich panków zna post regiment a w Finlandii odsetek jest jeszcze
      większy
      • Gość: Maly Wladzio Wielki polski przeboj w USA "Who stole the kishka? IP: 152.75.136.* 12.02.07, 20:19
        • Gość: Petersburski Re: Wielki polski przeboj w USA "Who stole the ki IP: *.dip.t-dialin.net 13.02.07, 14:17
          Poszukajcie w histori muzyki nazwiasa Petersbuski.On napisal wiele swiatowych
          przeboji.Pare lat temu na pierwszym miejscu list byla 3 symfonia Henryka
          Goreckiego.Na listach pop.Marek i Wacek byli rewelacja swiatowa.Mozna jeszcze
          wspomniec pochodzacego z Polski Leonarda Cohena.
          • Gość: kazzek Jest taki samotny dom,Cien... IP: *.icpnet.pl 13.02.07, 16:10
            wielkiej gory,Mojemu miastu na do widzenia-Budka Suflera.Chiciory jak sie
            patrzy.Kiedy bylem malym chlopcem-Breakout.Autobiografia-Perfect.Pare numerow
            Lady Pank.
    • Gość: Don Chichot Kalwi i Remi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 20:47
      ...którzy chyba nawet lepiej są znani za granicami Polski.
      • Gość: Paragon Polskie zespoły IP: *.lanet.net.pl 12.02.07, 20:55
        Kiedyś podróżowałem autostopem przez Francję - zatrzymał się jakiś samochód, w którym siedziało dwóch chłopaków, z samochodu buchał dym z papierosów a oni słuchali WŁOCHATEGO.
        Są polskie zespoły, które zrobiły światową karierę - tylko są to zespoły niszowe - punkowy Włochaty, heavy-metalowy Kat, folkowa Orkiestra Św. Mikołaja...
        Pozdrawiam
        M.
        • Gość: E. Re: Polskie zespoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 23:17
          No i oczywiście Vader - bardzo znany w swojej niszy.
    • Gość: rfrank urszula dudziak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 20:48
      w 1976 roku Urszula Dudziak miala swiatowy hit "Papaya" ktory przez lata byl sygnalem radia Luxemburg!!
      • Gość: zyczliwy Re: urszula dudziak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 13:01
        Pani Dudziak bylaby swietnym menedzerem i swietną inspiratorką. Natomiast jej
        tworczosc, to raczej trafia do wąskiego grona (wyjątkowego wink). Osobiście ja ją
        bardzo lubię.
    • Gość: ffan Re: Jakie polskie piosenki zrobiłyby światową kar IP: *.hsd1.il.comcast.net 12.02.07, 21:02
      w Stanach to chyba ten wspanialy utwor z refrenem:
      Bania u Cygana.... do rana...

hit w amerykanskich dyskotekach kilka lat temu smile
      nawet w radiu amerykanskim go slyszalem.

• Gość: Aga Re: Jakie polskie piosenki zrobiłyby światową kar IP: *.ghnet.pl 12.02.07, 21:24
      BASIA TRZETRZELEWSKA zrobila karierę na Zachodzie. Nikt, niestety, o niej nie
      pamieta, a ona stworzyła fenomenalny styl, śpiewała pop oparty na klimatach
      bossanovy i innych rytmów latino plus sooul i jazz plus jej mocny, czysty,
      SŁOWIAŃSKI głos dał świetny, niepowtarzalny efekt. Wszystko, o czym tu piszecie
      JUZ BYŁO, nawet najfajniejsi polscy artyści sa kopiami czegoś, tymczasem BASIA
      zrobila karierę, bo była ORYGINALNA I niepowtarzalna. Przypominam tytuły jej
      EUROPEJKSICH hitów z list przrbojów: "Cruising for brusing", "London, Warsaw,
      New York", "Baby your mine". Ściągnijcie sobie, to się przekonacie. POza tym,
      Basia dostała całą mase nagród rozmaitych prestizowych firm, była na listach
      Billboardu, zdobyła nagrodę Billboardu dla najlepszego artysty w kategorii "new
      contemporary jazz", mimo, ze de facto nie śpiewała jazzu, ale pop.
      • Gość: Gosc Re: Jakie polskie piosenki zrobiłyby światową kar IP: *.wilm.ppdi.com 12.02.07, 22:07
        Basia to chyba jedyna polska wykonawczyni, ktorej nagrania mozna bez trudu
        kupic w kazdym sklepie plytowym w USA (mowie o muzycie popularnej).
        Obecna dyskusja jest dosc jalowa. O wiele ciekawiej byloby podyskutowac
        DLACZEGO polska muzyka popularna nie produkuje swiatowych przebojow? Dlaczego
        np. stosunkowo nieludny kraj jak Szwecja dala swiatu super-zespol ABBA i kilka
        innych pomniejszych, a Polska nic? Ja tez MOGLBYM zrobic swiatowa kariere -
        ciekawsze jest jednak czego mi potrzeba, aby tryb przypuszczajacy zamienil sie
        w tryb dokonany.
        • wampuka Re: Jakie polskie piosenki zrobiłyby światową kar 15.02.07, 21:57
          Potrzebujesz TEGO CZEGOŚ, co nie dosyć, że wstrzeli się w aktualne potrzeby
          ludzkości, to jeszcze będzie świetnie wypromowane.
          Proste, co nie?
    • Gość: janko muzykant Re: Jakie polskie piosenki zrobiłyby światową kar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 21:41
      kiedyś: Czesław Niemen, dzisiaj: - Ania Dąbrowska, Smolik.
      • sowca Re: Jakie polskie piosenki zrobiłyby światową kar 12.02.07, 21:53
        Myslovitz. Ich piosenki sa popularne na Zachodzie (bardzo w Niemczech, Wielkiej
        Brytanii). To zdecydowanie muzyka na wysokim poziomie - cos, czym mozemy sie
        chwalic na swieciesmile
        • Gość: Anik Jan Serce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 22:09
          Piosenka z filmu "Jan Serce" - Seweryna Krajewskiego
          • zajac351 Re: Jan Serce 13.02.07, 12:37
            wogoele pare jego piosenek jak np;kolysanka dla okruszka
      • Gość: pl Re: Jakie polskie piosenki zrobiłyby światową kar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 21:57
        Tylko oni:
        www.youtube.com/watch?v=HKEotfj4gl8
    • Gość: x nie odpowiadac kretynom, ignorantom !!!!!!! IP: *.crowley.pl 12.02.07, 21:56
      Sprowadzenie historii polskiego rocka od czasow Niemena (bedacego ewenementem
      na skale przynajmniej europejska) poprzez SBB, Klan, TSA, Maanam, Perfect itp
      itd Jarocina ( o ktorym BBC nakrecilo film My blood- your Blood) do jakiegos
      disckopolo w stylu "Dajm mi te noc" jest po prostu kretynstwem
    • Gość: Tefałpe Re: Jakie polskie piosenki zrobiłyby światową kar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 21:59
      Najbardziej znane polskie melodie na świecie to stare, lub ludowe przeboje,
      typu: Tango Milonga (znane jako O, Donna Klara), Ta ostatnia niedziela, czy Szła
      dzieweczka. Ponadto na świecie jest wiele znanych piosenek wykonawców z Polski,
      o czym my nie wiemy, albo nawet nie znamy tych wykonawców.
    • Gość: REALISTA Re: Jakie polskie piosenki zrobiłyby światową kar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 22:26
      NA CALYM SWIECIE ZACHODNIM JEST NADPRODUKCJA ZDOLNYCH MUZYCZNIE LUDZI ,
      NAPRAWDE MAJĄ W CZYM WYBIERAC WIEC FIRMY NIE MUSZA SZUKAC I DO TEGO LANSOWAC
      WYKONAWCOW Z POLSKI .. Z DRUGIEJ STRONY POLSKA SCENA MUZYCZNA JEST
      POWTORZENIEM TEGO CO JUZ BYLO NA ZACHODZIE I NAWET CZERWONE CZY ZIELONE
      WLOSY NIE ROBIA WRAZENIA .TAKA JEST PRAWDA ......
    • Gość: tadżikidżiki Re: Jakie polskie piosenki zrobiłyby światową kar IP: 194.146.219.* 12.02.07, 22:39
      a moze by tak..... LuBeLsKi FuLL? ;p
      • gm86 Tylko Rock! 12.02.07, 23:08
        Mieszkam w Lublinie i nigdy nie słyszałem o tym piffq big_grin

Zapraszam na rockowego bloga:

tylkorock.blox.pl/html
        tylkorock.blox.pl/html
        tylkorock.blox.pl/html
    • gm86 Re: TYLKO ROCK!!! 12.02.07, 23:01
      A Oddział Zamknięty? Oni to dopiero mieli hitów!!!

Zapraszam na rockowego bloga:

tylkorock.blox.pl/html
      • Gość: WinCon Re: TYLKO ROCK!!! IP: 193.239.37.* 25.03.07, 06:21
        To też właśnie tylko Rock To całe Tokio Hotel jest dziwne - grają tak jak bym chciał słyszeć, nie dość, że muza mi się podoba to nie rozumiem jak na 3ech instrumentach + wokal można to osiągnąć - za starych dobrych czasów nasze kapele (80')jak był skład gitara+bas+perka to szybko umierały. Umieją przejść od ciszy do Schrai. Sorry ale ostatni pokój osiedziesiąt dwa tysiące powalił mnie na kolana. Jeszcze trochę, no ale cóż to muzyka ontologiczna jezdsmile-jakoby jej nie było. Dla ułatwienia mam 42 lata, nie jestem pedofilem i wydaje mi się, że na Muzyce trochę się znam - Tokio rulez
    • Gość: stooleyage Re: Jakie polskie piosenki zrobiłyby światową kar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 23:32
      a szopęę??
      on bodajże jakiś czas temu zrobił karierę we Francji[cool]??
      • Gość: S Re: Jakie polskie piosenki zrobiłyby światową kar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 00:00
        rotfl big_grin
    • Gość: DAR Re: Jakie polskie piosenki zrobiłyby światową kar IP: *.bc.phelps.ca 12.02.07, 23:57
      Basia Trzetrzelewska, wydala chyba wiecej niz jedna plyte w USA
    • Gość: kubusspce Re: Jakie polskie piosenki zrobiłyby światową kar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 00:37
      KTO OGLĄDAŁ JAKIŚ MECZ NA NIEDAWNO ZAKONCZONYCH MS W PIŁCE RECZNEJ MÓGŁ USŁYSZEĆ, POLSKIE MELODIE KTÓRE PUSZCZALI NIEMCY PO BARDZIEJ UDANYCH AKCJACH. BYŁA TAM MIĘDZY INNYMI MAŁGOŚKA MARYLI RODOWICZ...
      • gryziec Re: Jakie polskie piosenki zrobiłyby światową kar 13.02.07, 00:52
        Zrobiły, zrobiły - ale daaaaawno. Na przykład ta:
        www.youtube.com/watch?v=zzDUi_L6MzA
        Napisał ją syn polskich emigrantów, ur. w 1914 r. w Milwaukee, Juliusz
        Franciszek Antoni Kuczyński, znany jako Pee Wee King. Nagrywał płyty i tworzył
        przeboje wchodzące na pierwsze miejsca list, z których absolutną klasyką stał
        się Tennessee Waltz, będący dziś hymnem stanu Tennesse. Zmarł w 2000 r. w
        Louisville, Kentucky. Wpisany do Country Music Hall of Fame.

Ktoś o tym wiedział? Pewnie nikt, bo współczesna muzyka country jest w Polsce
        zakazana.

• jjjnjankowski Re: Jakie polskie piosenki zrobiłyby światową kar 13.02.07, 01:17
      W Hameryce to sa tylko znane piosenki Bronisława Kapera i Basi, z napisanych w Polsce chyba tylko "Ta ostatnia niedziela (ostatnio jako: "Burnt by the Sun")" i "Tango Milonga" Petersburskiego.
      • Gość: kaslaw Re: Jakie polskie piosenki zrobiłyby światową kar IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.02.07, 08:35
        Najbardziej znanym i rozpoznawalnym polskim kompozytorem na calym siecie jest
        Leopold Stokowski. Miliony widzow i sluchaczy wysluchalo i sluch nadal jego
        ilustracji dzwiekowych do filmow walta Disnaya. To prawda ze to nie POP ani Rock
        ale jednak muzyka ktora przyciaga sluchaczy.Mamy takze w jazzie
        niekwestionowana gwiazde Leszka Mozdzera ktory swieci mocno na firmamencie
        conajmniej Europy.
      • abs50 Re: Jakie polskie piosenki zrobiłyby światową kar 14.02.07, 02:23
        tak masz racje,a wielcy polscy artysci jada na koncert.Male sprostowanje,jada
        grac do kotleta i byle jaki obszcZymurek klepie go jak swojego kolege z
        przedszkola za $5.Polscy artysci wstyd mi za was.
    • Gość: MOC I L L U S I O N IP: *.dsl.irvnca.sbcglobal.net 13.02.07, 01:45
      Mam przekonanie graniczace z pewnoscia, ze jedna z nielicznych polskich kapel, ktore grac bez wstydu
      i z powodzeniam moglyby na "zachodzie" bylo ILLUSION. Wpisywali sie w popularny wtedy przeciez
      niewiarygodnie nurt grunge'u, czerpiac zreszta mocno inspiracje, ale potrafili tak przetworzyc je na
      swoje, odsiebne, prawdziwe i z serducha, ze nie bylo watpliwosci, ze to nie jakas hucpa i kolejna kalko-
      sciema, ale wartosciowy kawal grania niezaleznie od miejsca na ziemskim padole. Soczysto tegie gitary
      i riffy o sile buldozera polaczone z lekkoscia do melodii i talentem do pisania "hitow", a na deser, jak
      dla mnie obok Niemena jedyny prawdziwie meski wokal w jajami w historii muzyki rozrywkowej made
      in Poland - Tomek Lipnicki. To jak koles potrafil warknac death metalowo zeby za moment przejsc w
      liryczna nute bylo (i jest) fenomenalne, a do tego potrafil pisac teksty, ktore cos znacza, maja
      nienachalne ale wiarygodne, zeby nie pwoiedziec - blesnie sluszne, przeslanie i spiewac je zarowno po
      polsku (co jest imho dosc karkolomnym zadaniem dla rockmana) i anagielsku. Ale niestety nikt
      chlopakow nie wyeksportowal, wiec mozemy sobie dzis tylko powspominac i pogdybac... a szkoda!
      • Gość: teddy4 Fakty IP: 62.233.249.* 13.02.07, 09:11
        1. Bronisław Kaper zrobił karierę w Hollywood.
        2. Czesław Niemen nagrał 2 płyty dla CBS - nie zrobił kariery ze względu na
        swój dramtyczny angielski.
        3. SBB w 2 poł. lat 70-tych miało status prawdziwej gwiazdy w Niemczech,
        Austrii i Danii.
        4. John Peel w roku 1985 puścił bodajże 3-krotnie debiutanckie single Madame
        oraz Made In Poland.
        5. Płyta Maanamu "Mental Cut" spodobała się w Niemczech.
        6. Myslovitz zagrali dużą trasę europejską, z której niewiele (niestety) dla
        nich wynikło.
        7. Something Like Elvis i Agressiva 69 były bardziej docenione w Niemczech i w
        Belgii niż we własnym kraju, co akurat nie dziwi.
        8. Najpopularniejszym polskim zespołem na świecie jest Vader.

• Gość: Ja_Asia A Vader? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 09:27
      Vader ZROBIL kariere za granica. To wlasnie w Polsce nie za bardzo mu poszlo. W
      kazdym razie USA i Japonia szlaly swojego czasu za Vaderem.
      smile
      • no_nick A Behemoth ? 13.02.07, 10:20
        Podobnie chyba - chociaż pewnie nie tak wielka to kariera jak Vader.
    • Gość: gość Re: Jakie polskie piosenki zrobiłyby światową kar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 09:32
      Jest mnóstwo polskich muzyków znanych za granicą tylko w polsce raczej słabo.
      Np: Motion Trio, Michał Urbaniak, czy chociażby z zupełnie innej beczki Vader.
      Generalnie jeżeli muzyka coś sobą reprezentuje i jest ciekawa to bardzo łatwo
      jest ją wypromować. Niestety polska muzyka od jakiegoś czasu stoi w miejscu i
      powiela stare schematy. Najwyraźniej producenci bardzo wzieli sobie do serca
      stwierdzenie że przebojem zostaje tylko to co już kiedyś słyszeliśmy. Przecież
      ile mozna słuchac i wydawać płyty Beaty Kozidrak czy Perfectu itp. właściwe od
      iluś lat grają, mówiąc kolokwialnie, na jedno kopyto. Zapewne zaraz znajdzie
      się ktoś kto powie że graja w swoim stylu, grają swój rodzaj muzyki. Ok zgadzam
      się, ale ile mozna komponować muzykę w jednym schemacie, w jednum rytmie,
      zmieniając od czasu do czasu tonację durowej na molową. Właściwie nawet teksty
      są do siebie podobne. Wydaje mi się że polska muzyka stoi w miejscu (poza
      kilkoma wyjątkami oczywiście), zastanawiam się kto jest za to odpowiedzialny
      czy muzycy którzy nic nie są wstanie sensownego wymyslić, czy producenci
      którzy "produkują" tylko taka muzyke która się sprzeda w jak największej
      ilości, czy słuchacze którzy nie lubią zmian i są strasznie konserwatywni nie
      przyjmuja do wiadomości że można słuchać trochę innej muzyki. Osobiście
      skłaniam się do trzeciej opcji. Producenci i stacje radiowe które kreują
      przeboje też nie są bez winy serwując słuchczom playlistową sieczkę, ale
      wiadomo pieniądz rzadzi światem i sprzedaje się to na co jest popyt. Ogladałem
      ostatnio eliminacje do Eurowizji i wcale się nie dziwię że nie mamy światowych
      przebojów. W studiu nawet z Mandaryny można zrobić gwiazdę i śpiewaczke operową
      ale w końcu przychodzi czas na "Sopot" i wtedy nawet producent nie pomoże.
      Dobre polskie piosenki nie maja tak dobrego marketingu i dobrych producentów
      którzy mogliby stworzyc światowy przebój.
      • Gość: inny_gość Re: Jakie polskie piosenki zrobiłyby światową kar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 20:48
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Producenci i stacje radiowe które kreują
        > przeboje też nie są bez winy serwując słuchczom playlistową sieczkę, ale
        > wiadomo pieniądz rzadzi światem i sprzedaje się to na co jest popyt.

Nie wiem, na co jest popyt i co to są tzw. przeboje, natomiast jeśli "muzyka
        coś sobą reprezentuje i jest ciekawa" to nie zawsze "łatwo jest ją wypromować"-
        np. Cejrowski ma dwa krótkie bloki muzyczne w trójce, gdzie prezentuje świetne
        kawałki z różnych stron świata, zawsze w odpowiedniej otoczce tematycznej,
        których słuchamy (niezależnie od siebie, w różnych częściach budynku) i ja, i
        moja córka z równie mocno podkręconym potencjometrem w porównaniu z resztą
        programową. Po zakończeniu audycji "przeżywamy" wspólnym dialogiem to, co się
        działo tego właśnie dnia.
        Mogę się mylić, może Cejrowski prezentuje szmirę?
        Pewnie tak, bo przecież są to najczęściej ludowe pop-przeróbki, ale czy my
        (jako zakompleksiony prowincjonalny kraik) nie moglibyśmy zaprezentować tym
        światowym tuzom takich samych, choć przeciez zupełnie innych, muzycznych
        pocztówek z Polski?
        Kilka dni temu, też w trójce, był dzień z Kają. Nie wiem, co z tego wyjdzie,
        ale zapowiedziała próby z przetransformotowaniem naszych rodzimych utworów
        ludowych na pop-soul'ową nutę. Komu jak komu, ale jej wierzę.
        Że zrobi/ą światową karierę teżsmile
    • Gość: valwit Vader! IP: 89.101.146.* 13.02.07, 09:40
      kazda plyta Vadera jest hitem poza polska. Sporo kapel ska i punk ma "hity".
      "son of the blue sky" wilkow dlugo byl grany w zachodnich stacjach muzycznych. a
      i jeszcze blog23 czy jakos tak smile przynajmniej w niemczech. "czerwone gitary"
      mialy kilka szlagierow w nrd
      • no_nick Mandarynę wspominano ??? 13.02.07, 10:21
        A powinno się - grają ją podobno w knajpach na zachodzie.
        • Gość: valwit Re: Mandarynę wspominano ??? IP: 89.101.146.* 14.02.07, 10:07
          taa, bo jakis whitesnake ja coverowal. a graja chyba w polskich knajpach czyli
          nigdzie.
    • Gość: zyczliwy Basia Trzetrzelewska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 10:23
      Pamięta o niej ktoś ?
      • Gość: gruby Re: Basia Trzetrzelewska IP: 203.190.203.* 13.02.07, 11:50
        Gość: Mateusz 13.02.07, 10:32 + odpowiedz

Ale to jest podziemie, a my tu mówimy o prawdziwym przeboju na skalę światową. I
        takiego nie ma i nie będzie. Polska muza jest miernym naśladownictwem zachodnich
        produkcji (nawet Vader to przecież kopia Deicide). I dlatego jest zawsze
        opóźniona w stosunku do tego, co się dzieje na świecie. Przecież muzycy muszą
        mieć czas żeby skumać nowy styl i nauczyć się w nim grać. Oczywiście są tacy, co
        próbują grać oryginalnie, ale to zazwyczaj wiocha na podwórkowym poziomie (np.
        Kult) i nikt tego słuchał nie będzie, chyba że w polskim klubie przy kotlecie. A
        jeśli już rzeczywiście ktoś gra fajnie i na poziomie, to środowisko go do siebie
        nie wpuści i będzie zmuszony grać w podziemiu. Takich kapel jest setki.

A stary polski rock, jak Niemen czy SBB, też jest osadzony w krajowych
        klimatach. Raczej nie na eksport. A poza tym szczerze, jak to się ma do Led
        Zeppelin czy np. Rush?

Zaraz ,zaraz. Jak bylem w DDRze to Berlinscy hipisi wyskakiwali w radosnych
        podskokach ze sklepow muzycznych calujac okladki "Follow My Dream" kapeli
        Skrzeka wink)
        Ale na powaznie to SBB Bylo w Europie klasyfikowane wsrod takich tuzow
        rocka,jak Genesis i Pink Floyd. Jako pierwsza grupe rockowa ze wschodniej
        Europy zaproszono na festiwal w Roskilde i okrzyknieto najlepszym trio od
        czasow Cream i Hendrixa. Szkoda ze "Welcom" bylo troche za cienkie na Londyn
        gdzie SBB probowala sie zapromowac. Skrzek za bardzo jenczal.
        Ale to jednak byla potezna polska kapela.
        • Gość: zyczliwy Kayah IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 11:57
          Świetnie prezentuje się solo jak i z interesującymi gwiazdami jak C.Evoria czy
          G.Bregović. Poza tym, ciekawa kobieta.
          • zajac351 Krystyna Pronko 13.02.07, 12:35
            doskonaly glos. profesjonalistka
            • Gość: zyczliwy Krystyna Pronko + Kayah :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 12:46
              takie "Gipsy-Queens" wink Może być?
        • Gość: kaslaw Re: Basia Trzetrzelewska IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.02.07, 13:18
          Basia to zadne podziemie- wraz z zespolem Matt Bianco wydala kilka bardzo
          wasoko klasyfikowanych plyt. W latach 80 nalezala do scislej czolowki muzyki
          rozrywkowej. Half A Minute i Get Out Of Your Lazy Bed to stale rozpoznawalne
          utwory tamtego okresu. U nas to bylo wszystko niedoceniane a nasze massmedia
          nie zajmowaly sie imperialistyczna kariera polskiego uciekiniera. Jezeli dwa
          ich albumy zajmowaly pierwsze miejsca na liscie Billboardu i to jest niszowe i
          nie zasluguje na miano sukcesu to co co innego mozny tym nazwac i to nietylko w
          polskiej szarosci.
          pozdro
          • Gość: zyczliwy Prawda?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 13:35
            smile Wystarczy posłuchać "New day for You" - jest jak najbardziej na skale
            masową wink
    • Gość: b`sss Re: Jakie polskie piosenki zrobiłyby światową kar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 11:55
      Grupy VADER, Behemoth, Riverside. Bardziej znane za granicą niż w Polsce.
    • Gość: pit Houk, Kobong? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.07, 12:23
    • quistista Re: Jakie polskie piosenki zrobiłyby światową kar 13.02.07, 12:48
      Riverside !!!!
    • Gość: zyczliwy Edyta Górniak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.07, 13:04
      Zdecydowanie największe szanse, wciąż.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka