jazzfoxy 14.02.07, 10:15 Art Club Pracownia (ul. Popiełuszki 16) 10.03 - Jemeel Moondoc Quartet (Jemeel Moondoc - alto saxophone, Roy Campbell - trumpet, John Voight - double bass, Chad Taylor - drums) Co to za klub na Popieluszki? Ktos zna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasiek_natolin Re: Jemeel Moondoc w W-wie 14.02.07, 11:31 O matkoooooooooooo!!! Nie żartujesz??? Skąd wiesz??? Ja już robiłem plany na wypad do Poznania... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Jemeel Moondoc w W-wie 14.02.07, 15:00 Jest info na Diapazonie. diapazon.pl/Koncerty.php Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: Jemeel Moondoc w W-wie 14.02.07, 16:01 napewno będzie nieźle, zastanawiam sie tylko nad ceną i godziną, czy będą chrześcijańskie, tymczasem muszę chyba bardziej pana poznać, bo słuchałem tylko jednej jego płyty: The Evening of the Blue Men (1981) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
daena w Krakowie też! :-) 14.02.07, 21:39 11.03 Alchemia, godz.20, ceny biletu skubańce nie podają... Odpowiedz Link Zgłoś
libl I w Poznaniu też :) 16.02.07, 21:05 Poznań 12.03.2007. Jaśku, a może jednak wpadniesz? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: I w Poznaniu też :) 17.02.07, 09:34 Pamiętam,że jak kilka lat temu Wojtasik z Liebmanem , Możdżerem, Danielssonem i Kochanem fantastycznie zagrali na Starówce w Warszawie, to okropnie nęciło mnie,żeby pojechać następnego dnia do Poznania,gdzie mieli zagrać kolejny koncert...Kto wie,jeśli Moondoc wydmucha z saksofonu jakieś nieziemskie dźwięki... Ale jeszcze nie wiadomo,czy bedę na warszawskim koncercie,wydaje mi się,że kiedyś gdzieś czytałem o tym klubie,że to jakieś getto ,pilnie strzeżone przez bramkarzy,gdzie wstęp mają tylko członkowie z kartą klubową w dłoni...nie wiem więc jak to będzie...Ale może to był jakiś inny klub,nie pamiętam...Wiem tylko,że też na Żoliborzu...I chyba też na Popiełuszki... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: I w Poznaniu też :) 20.02.07, 20:53 jasiek_natolin napisał: > Ale jeszcze nie wiadomo,czy bedę na warszawskim koncercie,wydaje mi się,że > kiedyś gdzieś czytałem o tym klubie,że to jakieś getto ,pilnie strzeżone przez > bramkarzy,gdzie wstęp mają tylko członkowie z kartą klubową w dłoni...nie wiem > więc jak to będzie...Ale może to był jakiś inny klub,nie pamiętam...Wiem > tylko,że też na Żoliborzu...I chyba też na Popiełuszki... Jasiek nie poddajemy sie tak szybko co? Do Zachety wszedles, to i tu sie wprosimy, a jesli sie nie uda, to z Poznaniem tez niezly pomysl Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: I w Poznaniu też :) 20.02.07, 21:57 jazzfoxy napisała: > Jasiek nie poddajemy sie tak szybko co? > Do Zachety wszedles, to i tu sie wprosimy, a jesli sie nie uda, to z Poznaniem > tez niezly pomysl Ja zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: I w Poznaniu też :) 04.03.07, 00:03 Wyprawę do Poznania odłożę jednak na bardziej odległy termin...Chętnie pojadę na jakiś koncert ,a przy okazji na Hamleta,którego zagra kobieta,świetna młoda aktorka ,z Warszawy zresztą... Wyprawa do Poznania nie będzie na razie konieczna ,bo chyba nie będzie problemu z wejściem na warszawski koncert Moondoca,trzeba tylko wyłożyć 60 zł,bo tyle kosztuje bilet...Ale co tam...pieniądze...Będzie się działoooo Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: I w Poznaniu też :) 04.03.07, 18:31 Coraz bardziej mam ochotę na ten koncert. Co tam pieniądze, zwłaszcza że bilet w Poznaniu kosztuje tylko 30 zł Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: I w Poznaniu też :) 11.03.07, 10:55 Ha...To pytanie nie do mnie,tylko do tych,którzy albo słuchają Radia Jazz i zdobyli zaproszenia,albo zostali zaproszeni przez sponsora...Koncert był niestety zamknięty,cena biletów okazała się fikcją,bo nikt ich nie kupował...Efekt był taki,że postałem trochę w tym klubie,popatrzyłem sobie na jego maleńkie wnętrze, na panie z gustownymi torebkami, panie,które zapewne nie miały pojęcia,kim jest Jemmeel Moondoc,łzy mi napłynęły do oczu ,więc żeby się jakoś pocieszyć ,kiedy wychodziłem z tego klubu, pomyślałem sobie,że przynajmniej zaoszczędzę 6 dych, i że obejrzę mecz Barca - Real w telewizji. A teraz w ramach zemsty na Jemmeelu słucham innego wielkiego alcisty Olivera Lake'a i jego Trio 3... Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: I w Poznaniu też :) 11.03.07, 11:03 To jakas mafia! Ja dostalam od nich w ostatniej chwili maila, ze biletow nie ma (o cenie nie wspomniano), ale moge sprobowac przed koncertem. Dobrze zrobilam zostajac w domu. Nie nosze gustownej torebki, ani bucikow na obcasie, wiec pewnie tez by mnie nie wpuscili Za to koncert Wadady byl piekny, a jutro Libl nam napisze jak bylo w Poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: I w Poznaniu też :) 11.03.07, 11:49 Pewnie dla Jaśka nie będzie to pocieszeniem, jak napiszę o koncercie... A w Poznaniu porządek, bilet się kupuje (albo wygrywa jak ja - gdybym nie wygrał i tak kupiłbym) i wszystko tak jak powinno być. Jutro koncert, Jaśku, jeszcze zdążysz... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek_natolin Re: I w Poznaniu też :) 11.03.07, 20:10 Bardzo bym chciał,ale nie mogę...Nie mogę... Dobrze,że przynajmniej Wojtasik tym razem Warszawy nie ominie...Ale Moondoc capnął mu jego ulubionego perkusistę - Johna Betscha i teraz w bandzie Wojtasika zagra Newman Taylor Baker. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: I w Poznaniu też :) 13.03.07, 23:30 No i jak tam Poznan po koncercie Moondoca ? Jest jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: I w Poznaniu też :) 15.03.07, 18:25 Pewnie Faraonie pytasz, czy koncert Moondoca był tak masakryczny, że rozniósł Poznań? Otóż nie, Poznań jest jeszcze. Spodziewałem się energetycznej dawki, która rozniosłaby Scenę na Piętrze, a tu koncert był po prostu piękny. Nie za bardzo potrafię o nim napisać. Mogę tylko powiedzieć, że muzyka była cudowna. I Moondoc na alcie, i Campbell na wszelkiego rodzaju trąbkach i flecie grali intensywnie i energetycznie, ale więcej w tej muzyce było liryzmu i spokoju niż siły. A na bis Campbell tak cudownie zagrał na flecie, że wszystko uniosło się nad ziemią. Przez cały koncert miałem wrażenie (jakże pozytywne wrażenie), że liczy się tylko muzyka, że muzycy się za nią skrywają. Nie było tanich sztuczek, popisów (jak na przykład na koncercie FAB Trio) tylko muzyka. Piękna i cudowna muzyka. Wyrastająca z muzyki Colemana z Cherrym, ale tak naprawdę własna i niepowtarzalna. Jaśku, nie dziwię się, że łzy napłynęły Ci do oczu. Teraz płacz (i wszyscy, którzy nie byli, płaczcie z nim) rzewnymi łzami, bo piękna muzyka na żywo Cię ominęła... Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: I w Poznaniu też :) 15.03.07, 18:48 pieknie napisales libl, pieknie.. Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: I w Poznaniu też :) 15.03.07, 20:16 Szkoda,ze mnie tam nie bylo Pozostaje chyba tylko poszukac na allegro winyla Mondooc & Muntu -Live in Poland :www.danripley.com/stuffe/3639.jpg.... bo szansa,ze tegoroczne wystepy gdzies bedzie mozna uslyszec lub zobaczyc(tvp kultura?)rowna jest zero... Odpowiedz Link Zgłoś
libl Re: I w Poznaniu też :) 15.03.07, 21:07 Może niekoniecznie równa zero, gdyż cały koncert filmowało dwóch panów z kamerami, więc kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
zygzakmcqueen Re: I w Poznaniu też :) 16.03.07, 09:31 Koncert w Alchemii tez był rejestrowany. Jest nadzieja że gdzies sie go obejrzy. W Krakowie zagrali 2 sety po ok. godzinie każdy. Niestety na bisy już nie wyszli pomimo gromkich oklasków. Panowie byli wyraźnie zmęczeni, czyżby dzień wczesniej w Warszawie impreza się przeciągnęła ? Oby więcej i częściej zdarzały sie takie koncerty we wspaniałej atmosferze Alchemii i takiej cenie ( 30 zł ). Myslałem tez żeby wybrac się na Joe Zawinula 24.03 ale ceny biletów sa dla mnie zaporowe ( ponad 100-ke ). Pozdrawiam ZygzakMcQueen Odpowiedz Link Zgłoś