GoĹÄ: golek IP: *.it-net.pl 30.04.03, 09:34 www1.gazeta.pl/kraj/1,34314,1451943.html nie wiedzialem ze dozyje takich czasow... ksu w gazecie wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: taniej Re: KSU w gazecie IP: *.bv.pl 30.04.03, 11:41 ale to już chyba tylko historia dla studentów archeologii Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: KSU w gazecie 30.04.03, 15:12 Lizut zrobi potem ksiazke z tych wszystkich artykulow o starych rockowcach i ta ksiazka swietnie sie sprzeda, a on zarobi duzo kasy... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: P-77 Re: KSU w gazecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.03, 19:52 pizmak31 napisała: > Lizut zrobi potem ksiazke z tych wszystkich artykulow o starych rockowcach i ta > > ksiazka swietnie sie sprzeda, a on zarobi duzo kasy... Właśnie dziwne zrządzenie losu - punk rockowi kontestatorzy nie odnaleźli się w nowej rzeczywistości. I to nie oni zarabiają, ale na nich się zarabia. Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: KSU w gazecie 30.04.03, 20:13 Gość portalu: P-77 napisał(a): > I to nie oni zarabiają, ale na nich się zarabia. I bardzo dobrze, chociaż nie skończyli jak Skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
stazzio Re: KSU w gazecie 07.05.03, 14:54 homohedonistus napisał: > I bardzo dobrze, chociaż nie skończyli jak Skandal. albo Chełstowski - kiedyś facet "alternatywny", dzisiaj "afirmatywny" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PER Re: KSU w gazecie IP: *.chello.pl 30.04.03, 20:19 Lizut moze sobie zarobic na tej ksiazce, w koncu czemu nie. Zebral te wszystkie informacje do kupy, najezdzil sie po Polsce, musial rozmawiac z wieloma calkiem trudnymi osobnikami, fajnie to wszystko zredagowal i o tym wszystkim opowiedzial. Najwazniejsze jednak jest to, ze przypomnial o istnieniu grup niemal juz zapomnianych, a przeciez zasluzonych, ciekawych, w pewnym sensie wartosciowych. Czy jest w tym cos zlego? Jak Was nie interesuja dzieje polskich kapel rockowych, a co za tym idzie historia polskiego rocka, to po prostu nie kupujcie tej ksiazki, a artykuly Lizuta w "Gazecie" pogardliwie pomijajcie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: KSU w gazecie 01.05.03, 15:53 Ja tylko stwierdzilam fakt, ze jak sie wyda te material w ksiazce to sie dobrze sprzeda i Lizut na tym zarobi. Absolutnie nie chcialam dyskredytowac pracy Lizuta. Bo mi sie tez podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
astir Re: KSU w gazecie 01.05.03, 19:06 Rewelacyjnie napisany artykuł - zresztą nie pierwszy M.Lizuta. Pieniędzy za wydaną ksiązkę nie zazdroszczę, mogę nawet przepłacić - w tym wypadku na pewno będzie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zibi Re: KSU w gazecie IP: *.sulzer.com 07.05.03, 14:50 no i zawsze lepiej czytac o Ksu niz wlepiac galy w telewizor ogladajac przyglupawe programy typu tok-szol (itp) gdzie kroluje totalna chala z "ich troje" i innym szmirem. wiem jak teraz narazam sie nastolatkom ale co one winne ze takie glupie sa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zibi Re: KSU w gazecie IP: *.sulzer.com 07.05.03, 14:51 no i dodam ze mam nadzieje ze i sam Siczka zbierze jakis finasowy profit z tego przedsiewziecia, w koncu to nim i jego trudnym zyciu. niech ma chlopina troche od zycia, nalezy mu sie za to ze przezyl te 42 lata... Odpowiedz Link Zgłoś
stazzio Re: KSU w gazecie 07.05.03, 15:04 Gość portalu: golek napisał(a): > nie wiedzialem ze dozyje takich czasow... ksu w gazecie wyborczej Bo to najnormalniejsza zmiana pokoleniowa. Zwykła kolej rzeczy. Goście po trzydziestce, dzisiaj na różnych stołkach i stanowiskach, wychowywali się przecież na punku, jeździli na koncerty, pogowali pod sceną etc. A teraz mają móżliwości o tym pisać... I chwała im za to, że piszą... Nie wierze, żeby to było tylko dla kasy. Ja się strasznie wzruszyłem, czytając ten artykuł (i poprzednie) - bo to kawał mojego życia te Dezertery, Kulty, Brygady Kryzys, KSU, Siekiery, Xenny itd. itp. A na książkę czekam niecierpliwie i chciałbym, żeby dodali do niej płytę z muzyką... Bo tego dziś nigdzie nie można dostać w dobrej jakości, wszystko gdzieś leży w archiwach studyjnych i pleśnieje, albo - co gorsza - trafiło juz na śmietnik... i se ne vrati. Czy ktoś wie, kiedy książka wyjdzie? (Strona wydawnictwa nie działa, a dzwonić nie mam ochoty, bo ja prywatnie TYCH pań z Sic! nie lubię za bardzo)... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lukas Re: KSU w gazecie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.03, 17:00 "Chłopcy z Ustrzyk też chcieli grać. Założyli zespół KSU. Problem polegał jednak na tym, że rock pierwszej połowy lat 70. był muzyką misterną, wirtuozerską i egzaltowaną. Żeby podrabiać Zeppelinów czy Deep Purple, trzeba było coś już potrafić. A oni nie umieli nic. Pewnie więc szybko zarzuciliby granie w miejskim domu kultury na rzecz chlania i awantur, gdyby nie pewien wieczór przy skrzeczącym odbiorniku radiowym. W Wolnej Europie usłyszeli punk rocka." Heh , "kazdy moze byc artysta",smieszne.....nie chcialo sie chlopcom uczyc grania. Odpowiedz Link Zgłoś
devote Re: KSU w gazecie 08.05.03, 03:22 najbardziej podoba mi sie Każdy Się Upija = KSU Odpowiedz Link Zgłoś