Gość: Jacek IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.01, 23:12 Czy może mi ktos przetłumaczyc chociaz odrobinę tekstów Eminema, bo nie rozumię, dlaczego jest skandaliczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mody Re: Eminem IP: *.webcraft.pl 07.03.01, 16:24 Gość portalu: Jacek napisał(a): > Czy może mi ktos przetłumaczyc chociaz odrobinę tekstów Eminema, bo nie > rozumię, dlaczego jest skandaliczy? 1. Po pierwsze nie "rozumię", a "rozumiem" - radze zajrzec do slownika 2. Moge przetlumaczyc, ale nie wypowiadam sie w kwestii (nie)skandalicznosci. Ponizej sa takie moje tlumaczenia "z reki", na wyrywki, teksty oryginalne znalazlem pod adresem: http://www.geocities.com/bashlak/eminem/eminem.htm Format: {Plyta/Utwor} {Slim Shady LP/My Name Is} Czesc dzieci! Czy lubicie przemoc? (Taaaa!!!) Chcecie zobaczyc jak wsadzam sobie Dziewieciocalowe Gwozdzie [taki zespol muzyczny, przez to pisze duzymi literami] do oczu? (Ehe!) Chcecie mnie nasladowac i zrobic to samo? (Tak! Tak!) (...) Wkur**lem sie i odcialem cycki Pameli Lee I tak jej walnalem ze jej sie ubranko przewrocilo na druga strone tak jak Kris Krossom (...) Moj nauczyciel od angielskiego chcial mnie ud**ic w sredniej szkole Wielkie dzieki, w nastepnym polroczu bede mial 35 lat Przywalilem mu w twarz gumka, potem gonilem ze zszywaczem i przyszylem jego jaja do stosu kartek (Auuuuaaa!) {Marshall Mathers/Stan} Drogi Slim, napisalem do ciebie, ale ciagle do mnie nie dzwonisz U dolu strony napisalem moj numer na komorke, na pager i do domu Wyslalem ci dwa listy ubieglej jesieni Pewnie do ciebie nie dotarly To prawdopodobnie jakies problemy na poczcie albo cos Czasem niewyraznie pisze adres Ale mniejsza z tym, du***yc to, jak ci leci, stary, jak twoja corka? Moja dziewczyna tez jest w ciazy, bede niedlugo ojcem Jesli bede mial dziewczynke, zgadnij jak jej dam na imie? - Nazwe ja Bonnie (...) Moj pokoj jest pelen twoich plakatow i zdjec, stary Podoba mi sie tez muza ktora nagrales z Ruckus'em, to byl zajebisty stuff W kazdym razie - mam nadzieje, ze dostaniesz ten list, stary, odpowiedz tak po prostu, zeby pogadac Pozdrowienia, twoj najwiekszy fan - Stan Drogi Slim, wciaz ani nie zadzwoniles, ani nie napisales, mam nadzieje, ze znajdziesz kiedys okazje Wcale sie nie zloszcze, tylko mysle, ze to jest do d**y, ze nie odpowiadasz na listy fanow Skoro nie chciales gadac ze mna po koncercie to nie musiales Ale mogles przynajmniej dac mi autograf dla Mateusza To moj mlodszy braciszek, stary, on ma tylko 6 latek Czekalismy w przeszywajacym zimnie na ciebie 4 godziny a ty po prostu powiedziales, ze sie nie podpiszesz (...) Utozsamiam sie z tym, o czym mowisz w swoich piosenkach Wiec jesli mam gowniany dzien, to odplywam i ich slucham Bo wlasciwie to nic innego nie mam, wiec ta muza pomaga mi, kiedy mam depresje Zrobilem sobie nawet tatuaz z twoim imieniem w poprzek klatki piersiowej Czasem tne sie, zeby zobaczyc, jak mocno krwawie To jak adrenalina, bol daje mi takiego kopa (...) Wszystko, czego chcialem, to jeden glupi list lub telefon Mam nadzieje, ze zdajesz sobie sprawe, ze zdarlem wszystkie twoje plakaty ze sciany Kocham cie, Slim, moglismy byc razem. Pomysl o tym Ale ty to zniszczyles, mam nadzieje ze nie mozesz spac i wciaz ci sie to sni A we snie krzyczysz Mam nadzieje, ze zzera cie sumienie i ze beze mnie nie mozesz nawet oddychac Widzisz Slim, (krzyki) zamknij sie suko, probuje rozmawiac! Wiec Slim, to moja dziewczyna krzyczy w samochodzie Nie podcialem jest gardla, tylko ja przywiazalem, widzisz, nie jestem taki jak ty Bo jak sie bedzie dusic tonac, to bedzie dluzej cierpiec, a potem dopiero umrze No, coz, musze leciec, jestem juz prawie na moscie (...) (pisk opon, odglos uderzenia, samochod wpada do wody) Drogi Stan, mialem napisac do ciebie wczesniej, ale bylem zajety Pisales, ze twoja dziewczyna jest w ciazy, ale nie wiem, w ktorym miesiacu Naprawde pochlebia mi, ze chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nimbus9 Re: Eminem/mody IP: *.syd.iprimus.net.au 22.03.01, 02:20 "mody" u'v got it wrong baby niezrecznie brzmi twoje mentorskie: "po pierwsze...+slownik" gdy sam(a) walisz takie gafy -> np. dziewczyna zamknieta jest w bagazniku (to wazne) nie jest zwiazana zadna tasma - tasme nagrywa stan na magnetofonie , stad przed 'skokiem' z mostu reflektuje sie : 'oh shit...how am I supposed to send this shit out?' ale tak ogolnie to ok, tylko mniej bufonady pls. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nimbus9 Re: Eminem IP: *.syd.iprimus.net.au 22.03.01, 02:02 chetnie przetlumacze ci kawalek; ktory ? poza tlumaczeniem z ang. na pl. jest tam jeszcze sporo innego tlumaczenie, np. dlaczego cenzura wyrzucila mu >kids from Columbine...< z "I'm Back" i co np. to znaczy "cum inside her" bardziej jest genialny, niz skandaliczny - zapewniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maly Re: Eminem IP: 213.141.141.* 22.03.01, 17:09 Jesli Eminem jest genialny, to ja wysiadam z tego burdelu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemon Re: Eminem IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 22.03.01, 23:58 Gość portalu: Maly napisał(a): > Jesli Eminem jest genialny, to ja wysiadam z tego burdelu! to pa!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nimbus9 Re: Eminem/malywroc IP: *.syd.iprimus.net.au 23.03.01, 01:38 nie wysiadaj tak szybko; kwestionujesz geniusz mm'a ? (jesli tak to dlaczego ? i skad ten 'burdel' ? ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Eminem/malywroc IP: *.netcarrier.net 16.04.01, 15:33 Eminem to skonczony idiota. Jego psychika jest nieco wykolejona ,a i on sam pewnie nie wie co mu w glowie siedzi. a wszystko wskazuje na to ze sa to robale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMIK075 Re: Eminem/malywroc IP: *.mail.net.pl 22.04.01, 09:45 NIE WIEM DLACZEGO, ALE ZAWSZE KIEDY SŁYCHAM EMINEMA TO ŁZY MAM W OCZACH, PO PROSTU NIE WIM SKA TO JEST ... A PONADTO JESZCZE - MIMO RÓZNYCH TREŚCI TAM ZAWARTYCH BUDZĄ SIĘ WE MNIE ZDROWE UCZUCIE LITOŚCI IŻYCZLIWOŚCI TO TEGO BOLEJĄCEGO ŚWIATA - I PRZYPOPMINAM SOBIE ZE KILADZESIĄT LAT TEMU - - MAMA 45 LAT - - TO BYŁA BY MUZYKA O MNIE.. SORKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: Eminem/malywroc IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.01, 13:01 Gdyby Eminem miał w głowie siedlisko robali zapewne nie był by aż tak genialny. Przesłuchaj dokładnie jedną z jego piosenek , a być może zmienisz zdanie. Chyba ,że nie lubisz tego gatunku inie wiesz o co w tym wszystkim chodzi.Od*****z się od Eminema i nie wk***aj ludzi ,którzy go kochają. Odpowiedz Link Zgłoś