Gość: koliber IP: 149.156.12.* 13.05.03, 17:52 Wstyd. Po osiągnięciu 10 miejsca w 3 tygodniu utwór spada. Zmobilizujcie się i wprowadźcie Go na 1 miejsce. www.radio.com.pl/trojka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kubasa Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 18:03 A po kiego wala? To wspanialy utwor ale swoj czas mial juz 30 alt temu. Proponuje teraz wydanie 25-lecia The Wall i wprowadzenia "Another Brick In the Wall". A moze Stairway To Heaven? Swietna muzyka na Lp3 - tak, ale nowa, a nie odgrzewane hity... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: 149.156.12.* 13.05.03, 18:12 Gość portalu: kubasa napisał(a): > Swietna muzyka na Lp3 - tak, ale nowa, a nie > odgrzewane hity... Zgoda, ale Money to utwór podobnie jak cała Ciemna Strona ponadczasowy i jak zaistniał, to powinien dojść wysoko. > Pozdr. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 18:24 Gość portalu: koliber napisał(a): > Gość portalu: kubasa napisał(a): > > Zgoda, ale Money to utwór podobnie jak cała Ciemna Strona ponadczasowy i jak > zaistniał, to powinien dojść wysoko. A tu sie akurat zgodze, bo jaki sens jest wprowadzac taka piosenke na lsite, skoro w sumei wiadomo ze jest ona lepsza od calej reszty. No bo teraz na liscie to porownywalne z tym kawalkiem jest tylko "Again". Ale jednak, zaistniala - trudno, blad, pomylka, niech spokojnie spada. > Pozdrawiam Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 18:37 Ja tam LP3 nie slucham ,ale znajac dziejsza muzyke to pewnie Money jest najlepsza piosenka na tej liscie ,wiec glosujcie! ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 18:47 Gość portalu: Lukas napisał(a): > Ja tam LP3 nie slucham ,ale znajac dziejsza muzyke to pewnie Money jest > najlepsza piosenka na tej liscie ,wiec glosujcie! ) Gdybys znal dzisiejsza muzyke tak latwo bys sadow nie wydawal... Ale na LP 3 malo dobrej muzyki, wiec rzeczywiscie Money tam wyrozniac sie musi. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: 149.156.12.* 13.05.03, 20:27 Gość portalu: kubasa napisał(a): > Gdybys znal dzisiejsza muzyke tak latwo bys sadow nie wydawal... Ale na LP 3 > malo dobrej muzyki, wiec rzeczywiscie Money tam wyrozniac sie musi. Na LP3 dużo dobrej muzyki w przeciwieństwie do play-listy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 20:30 Gość portalu: koliber napisał(a): > Na LP3 dużo dobrej muzyki w przeciwieństwie do play-listy. Ale w porownaniu z chociazby Trojkowym Ekspressem wypada blado. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: 149.156.12.* 13.05.03, 20:34 Gość portalu: kubasa napisał(a): > Ale w porownaniu z chociazby Trojkowym Ekspressem wypada blado. > > Pozdr. Bez przesady w Trójkowym Ekspresie Kostrzewa chce być "de mode", a drugie oblicze pokazuje w "Sobocie w stylu POP" oraz w chałach na play-liście, które nie wchodzą na niezłą (najlepszą na świecie) listę przebojów- LP3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 20:41 Gość portalu: koliber napisał(a): > Bez przesady w Trójkowym Ekspresie Kostrzewa chce być "de mode", No ale jego de mode jest bardzo fajne. Zreszta o wiele bardziej wole posluchac jakiegos nowego shitu niz przywolywac po raz niewiadomo ktory "Dark Side Of the Moon". To jest wielka plyta i trzeba ja brac z umiarem, a nie 30 rocznica, to moze jeszcze cos z niej odgrzejemy. > a drugie > oblicze pokazuje w "Sobocie w stylu POP" oraz w chałach na play-liście, No fakt tylko co to ma do rzeczy? > (najlepszą na świecie) listę przebojów- LP3 Najlepsza na swiecie? Wydaje mi sie ze jest kilka (set) lepszych na tym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: 149.156.12.* 13.05.03, 22:16 Gość portalu: kubasa napisał(a): > Gość portalu: koliber napisał(a): > > > > Bez przesady w Trójkowym Ekspresie Kostrzewa chce być "de mode", > > > No ale jego de mode jest bardzo fajne. Zreszta o wiele bardziej wole > posluchac jakiegos nowego shitu niz przywolywac po raz niewiadomo ktory "Dark > Side Of the > Moon". To jest wielka plyta i trzeba ja brac z umiarem, a nie 30 rocznica, to > moze jeszcze cos z niej odgrzejemy. 30 rocznica więc jest okazja. JA CHCIAŁBYM TAKŻE POSŁUCHAĆ CZEGOŚ NOWEGO I NIEKONIECZNIE GÓWNA. > > a drugie > > oblicze pokazuje w "Sobocie w stylu POP" oraz w chałach na play-liście, > No fakt tylko co to ma do rzeczy? OZNACZA TO ŻE PAWEŁ KOSTRZEWA JEST NIEWIARYGODNY. > > (najlepszą na świecie) listę przebojów- LP3 > > Najlepsza na swiecie? Wydaje mi sie ze jest kilka (set) lepszych na tym > swiecie. JEST TROCHĘ, ale w Polsce z muzyką w okolicach popu tak dobrej, nie ma. Jeśli znasz to podaj. Ale muszą to byc listy z różnymi gatunkami muzyki. > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 21:14 Gość portalu: kubasa napisał(a): > > Gdybys znal dzisiejsza muzyke tak latwo bys sadow nie wydawal... Ale na LP 3 > malo dobrej muzyki, wiec rzeczywiscie Money tam wyrozniac sie musi. > > Pozdr. Nie , no jasne ,ja sie nie znam Ale na szczescie ten watek jest o LP3 i wyjatkowo zgadzamy sie ,ze w tym wypadku Money jest super Bo w innym watku byloby inaczej (zapewne). Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 13.05.03, 18:50 Gość portalu: Lukas napisał(a): > Ja tam LP3 nie slucham ,ale znajac dziejsza muzyke to pewnie Money jest > najlepsza piosenka na tej liscie ,wiec glosujcie! ) Nie podzielam, jak wiesz, Twoich poglądów wobec dzisiejszej muzyki Ale LP3 nie słucham również. I znając JĄ, a nie dzisiejszą muzykę w ciemno obstawiam, że Money faktycznie jest tam najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 13.05.03, 18:51 Aha, i jestem zdecydowanym przeciwnikiem takiego odgrzewactwa staroci na listach przebojów. One nie są od tego. Więc jeśli bym głosował, to na pewno nie na Pink Floyd sprzed 30 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 21:10 ilhan napisał: > Nie podzielam, jak wiesz, Twoich poglądów wobec dzisiejszej muzyki Ale LP3 > nie słucham również. I znając JĄ, a nie dzisiejszą muzykę w ciemno obstawiam, > że Money faktycznie jest tam najlepsze. > Heh ,wiedzialem ,ze sie odezwiesz No ,ale nie chce walkowac znow tego samego tematu.Powiem tylko ,ze akurat w tym wypadku mowie TYLKO o LP3 i o tym ,ze Money jest tam najlepsze.O innych listach (szczegolnie tych "alternatywnych") sie nie wypowiem , bo to nie moja dzialka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: 62.233.167.* 13.05.03, 19:31 > Wstyd. Po osiągnięciu 10 miejsca w 3 tygodniu utwór spada. > Zmobilizujcie się i wprowadźcie Go na 1 miejsce. > www.radio.com.pl/trojka Ten utwor jest jak stary kotlet z zamrazalnika. Moze i sycacy, ale zupelnie bez polotu, zapachu i smakuje jak podeszwa. Moze lepiej zostawic starocie ramolom a wziac sie za odkrywanie czegos nowszego? Moze i kamanda Pinka Flojda jest ogolnie superhiper, ale ja ich nadetej muzy nie trawie... Ostatnio widzialem "High Hopes" na MTV Classic w Liscie Przebojow Wszechczasow M.N. - beznadzieja, nudy ze mozna usnac, teledysk siermiezny. Jak takie gufno moglo trafic na LPW? Przeciez to jest SLABE jak nie wiem... a popularnoscia sie cieszy bo widnieje na tym mocno nadwyrezona i wyblakla marka "pink flojd". Juz 20 razy wole muze clubowo-dance'owa czy inny hałzik. Akurat slucham Armanda Van Heldena "You dont know me". Ten kawalek ma chyba z 5 lat ale wciaz brzmi zabojczo. Sek w tym, ze nigdy nie na LP3 nie trafil. No i dobrze - do tej smetno-depresyjnej listy pasowalby jak piesc do nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 20:29 Gość portalu: jacek napisał(a): > > Ten utwor jest jak stary kotlet z zamrazalnika. Moze i sycacy, ale zupelnie bez > > polotu, zapachu i smakuje jak podeszwa. Moze lepiej zostawic starocie ramolom a > > wziac sie za odkrywanie czegos nowszego? O, sensowna propozycja. > Moze i kamanda Pinka Flojda jest ogolnie superhiper, ale ja ich nadetej muzy > nie trawie... No nie wiem czy "Animals" lub "Piper At The Gates Of Dawn" > Ostatnio widzialem "High Hopes" na MTV Classic w Liscie Przebojow > > Wszechczasow M.N. - beznadzieja, nudy ze mozna usnac, teledysk siermiezny. Jak > takie gufno moglo trafic na LPW? Nie wiem. Zgadzam sie. Toz to jeden z najslabszych pompatykow. Rywalizowac mzoe chyba tylko z "Show Must Go On" lub "51" Przeciez to jest SLABE jak nie wiem... a > popularnoscia sie cieszy bo widnieje na tym mocno nadwyrezona i wyblakla > marka "pink flojd". Tylo widnieje, bo to juz zadni Pink Floydzi, ani Baretta nie ma, ani Watersa, reszta to dziady. I to jest rzeczywiscie nieprzecietnie siermiezne. >No i dobrze - do tej > > smetno-depresyjnej listy pasowalby jak piesc do nosa. Nie jest smetno-depresyjna. Jest po prostu słaba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: 149.156.12.* 13.05.03, 20:30 Do Jacka Jesteś głuchy i nie znasz się na muzyce. Ale cóż zdarza się. De gustibus. Serdecznie współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 21:12 Gość portalu: jacek napisał(a): > > Moze i kamanda Pinka Flojda jest ogolnie superhiper, ale ja ich nadetej muzy > nie trawie... Ostatnio widzialem "High Hopes" na MTV Classic w Liscie Przebojow > Nie myl dwoch pojec.Nie chodzi o to ,ze jest nadeta ,tylko o to ,ze TY jej nie rozumiesz. > > Juz 20 razy wole muze clubowo-dance'owa czy inny hałzik. No i juz wiemy czemu wypisujesz takie bzdurki o PF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 20:07 Przypominam, że listę przebojów i w Trójce i w MTV Classic tworzą słuchacze (widzowie) a nie Marek N. To po pierwsze. Po drugie kolega JAcek nie powinien się wypowiadać o audycji, której nie słucha. Tylko w LP3 można znaleźć Archive, Raz, Dwa Trzy (z nowej płyty), Porcupine Tree czy "Mundialeiro" Pudelsów i to na wysokich pozycjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: 149.156.12.* 13.05.03, 22:02 Gość portalu: P-77 napisał(a): >Tylko w LP3 można znaleźć Archive, Raz, Dwa Trzy (z nowej płyty), > Porcupine Tree czy "Mundialeiro" Pudelsów i to na wysokich pozycjach. Właśnie, dodam jeszcze: Nosowska-Przemyk, Placebo, Tori... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 22:11 Gość portalu: koliber napisał(a): > Gość portalu: P-77 napisał(a): > > >Tylko w LP3 można znaleźć Archive, Raz, Dwa Trzy (z nowej płyty), > > Porcupine Tree czy "Mundialeiro" Pudelsów i to na wysokich pozycjach. > Właśnie, dodam jeszcze: Nosowska-Przemyk, Placebo, Tori... A dlaczego nawet w zestawie do glosowania nei ma Turin brakes, Flaming Lips, White Stripes, French Kicks, Hot Hot Heat, QOTSA, Interpolu... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 22:14 "W zestawie do głosowania kilka atrakcyjnych nowości. Madonna, Simply Red, Cardigans, Kora, Annie Lennox, Mana & Zucchero, Eros... " LOL. Kora i Annie Lennox - nowe gwiazdy swiatowej wokalistyki, Madonna tez nowa gwiazda, Simply Red to chyba tez jacys debiutanci... Zachowawczosc i mialkosc listy jest juz wkurzajaca... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 13.05.03, 23:02 Gość portalu: P-77 napisał(a): > Po drugie kolega JAcek nie powinien się wypowiadać o audycji, której nie > słucha. Tylko w LP3 można znaleźć Archive, Raz, Dwa Trzy (z nowej płyty), > Porcupine Tree czy "Mundialeiro" Pudelsów i to na wysokich pozycjach. A to faktycznie niesamowite dzieło to "Mundialeiro", muzyka na najwyższym światowym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: 149.156.12.* 13.05.03, 23:08 ilhan napisał: > A to faktycznie niesamowite dzieło to "Mundialeiro", muzyka na najwyższym > światowym poziomie. > Taki sobie sympatyczny przboik zasłużonego zespołu. Ale to nie chała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Argus Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: 158.75.1.* 14.05.03, 13:17 Szczerze mowiac i piszac- nie obchodzi mnie czy "Money" jest na jakiejs liscie przebojow.Nie obchodzi mnie to-bo znam Pink Floyd. Jednak moze ktos uslyszy to po raz pierwszy- zachwyci sie i bedzie to bodziec by zaczac sluchac Pink Floyd. Co do "High Hopes"- najlepszy utwor z "Division Bell".Niesamowity, piekny. Mieszanie go z blotem za rzekoma "pompatycznosc" to nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.03, 16:54 Gość portalu: Argus napisał(a): > Co do "High Hopes"- najlepszy utwor z "Division Bell".Niesamowity, piekny. Mie > szanie go z blotem za rzekoma "pompatycznosc" to nieporozumienie. Nie trawie tego kawalka. A ze najlpeszy z "Division Bell"? Toz to juz najgorszy z "A Saucerfull of Secrets" jest lepszy od jakiejkowliek produkcji PF, Watersa, GIlmoura i kogokolwiek z nich, po "the Wall" ostatnim dobrym albumie PF. Ja przekreslam caly ten okres, bo wtedy PF juz stracili chyba radosc z grania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: 149.156.12.* 15.05.03, 10:48 Gość portalu: kubasa napisał(a): >bo wtedy PF juz stracili chyba radosc z > grania. co do tego zgoda- vide koncerty. Ale High Hopes jest doskonały (podobnie jak teledysk). PF bez Fajansa to już nie to samo. a Fajansowi wyszło znakomite "Amused to Death", nic tak dobrego Pf nie nagrali ale de gustibus Odpowiedz Link Zgłoś