Dodaj do ulubionych

Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3

IP: 149.156.12.* 13.05.03, 17:52
Wstyd. Po osiągnięciu 10 miejsca w 3 tygodniu utwór spada.
Zmobilizujcie się i wprowadźcie Go na 1 miejsce.
www.radio.com.pl/trojka
Obserwuj wątek
    • Gość: kubasa Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 18:03
      A po kiego wala? To wspanialy utwor ale swoj czas mial juz 30 alt temu.
      Proponuje teraz wydanie 25-lecia The Wall i wprowadzenia "Another Brick In the
      Wall". A moze Stairway To Heaven? Swietna muzyka na Lp3 - tak, ale nowa, a nie
      odgrzewane hity...

Pozdr.
      • Gość: koliber Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: 149.156.12.* 13.05.03, 18:12
        Gość portalu: kubasa napisał(a):

> Swietna muzyka na Lp3 - tak, ale nowa, a nie
        > odgrzewane hity...
        Zgoda, ale Money to utwór podobnie jak cała Ciemna Strona ponadczasowy i jak
        zaistniał, to powinien dojść wysoko.
        > Pozdr.
        Pozdrawiam
        • Gość: kubasa Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 18:24
          Gość portalu: koliber napisał(a):

> Gość portalu: kubasa napisał(a):
          >

> Zgoda, ale Money to utwór podobnie jak cała Ciemna Strona ponadczasowy i jak
          > zaistniał, to powinien dojść wysoko.

A tu sie akurat zgodze, bo jaki sens jest wprowadzac taka piosenke na lsite,
          skoro w sumei wiadomo ze jest ona lepsza od calej reszty. No bo teraz na liscie
          to porownywalne z tym kawalkiem jest tylko "Again". Ale jednak, zaistniala -
          trudno, blad, pomylka, niech spokojnie spada.

> Pozdrawiam

Pozdr.
    • Gość: Lukas Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 18:37
      Ja tam LP3 nie slucham ,ale znajac dziejsza muzyke to pewnie Money jest
      najlepsza piosenka na tej liscie ,wiec glosujcie! smile)
      • Gość: kubasa Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 18:47
        Gość portalu: Lukas napisał(a):

> Ja tam LP3 nie slucham ,ale znajac dziejsza muzyke to pewnie Money jest
        > najlepsza piosenka na tej liscie ,wiec glosujcie! smile)

Gdybys znal dzisiejsza muzyke tak latwo bys sadow nie wydawal... Ale na LP 3
        malo dobrej muzyki, wiec rzeczywiscie Money tam wyrozniac sie musi.

Pozdr.
        • Gość: koliber Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: 149.156.12.* 13.05.03, 20:27

> Gdybys znal dzisiejsza muzyke tak latwo bys sadow nie wydawal... Ale na LP 3
          > malo dobrej muzyki, wiec rzeczywiscie Money tam wyrozniac sie musi.
          Na LP3 dużo dobrej muzyki w przeciwieństwie do play-listy.
          • Gość: kubasa Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 20:30

> Na LP3 dużo dobrej muzyki w przeciwieństwie do play-listy.

Ale w porownaniu z chociazby Trojkowym Ekspressem wypada blado.

Pozdr.
            • Gość: koliber Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: 149.156.12.* 13.05.03, 20:34

> Ale w porownaniu z chociazby Trojkowym Ekspressem wypada blado.
              >
              > Pozdr.
              Bez przesady w Trójkowym Ekspresie Kostrzewa chce być "de mode", a drugie
              oblicze pokazuje w "Sobocie w stylu POP" oraz w chałach na play-liście, które
              nie wchodzą na niezłą (najlepszą na świecie) listę przebojów- LP3
              • Gość: kubasa Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 20:41

> Bez przesady w Trójkowym Ekspresie Kostrzewa chce być "de mode",

No ale jego de mode jest bardzo fajne. Zreszta o wiele bardziej wole posluchac
                jakiegos nowego shitu niz przywolywac po raz niewiadomo ktory "Dark Side Of the
                Moon". To jest wielka plyta i trzeba ja brac z umiarem, a nie 30 rocznica, to
                moze jeszcze cos z niej odgrzejemy.

> a drugie
                > oblicze pokazuje w "Sobocie w stylu POP" oraz w chałach na play-liście,

No fakt tylko co to ma do rzeczy?

> (najlepszą na świecie) listę przebojów- LP3

Najlepsza na swiecie? Wydaje mi sie ze jest kilka (set) lepszych na tym swiecie.

• Gość: koliber Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: 149.156.12.* 13.05.03, 22:16

> Gość portalu: koliber napisał(a):
                  >
                  >
                  > > Bez przesady w Trójkowym Ekspresie Kostrzewa chce być "de mode",
                  >
                  >
                  > No ale jego de mode jest bardzo fajne. Zreszta o wiele bardziej wole
                  > posluchac jakiegos nowego shitu niz przywolywac po raz niewiadomo ktory "Dark
                  > Side Of the
                  > Moon". To jest wielka plyta i trzeba ja brac z umiarem, a nie 30 rocznica, to
                  > moze jeszcze cos z niej odgrzejemy.
                  30 rocznica więc jest okazja. JA CHCIAŁBYM TAKŻE POSŁUCHAĆ CZEGOŚ NOWEGO I
                  NIEKONIECZNIE GÓWNA.
                  > > a drugie
                  > > oblicze pokazuje w "Sobocie w stylu POP" oraz w chałach na play-liście,

> No fakt tylko co to ma do rzeczy?
                  OZNACZA TO ŻE PAWEŁ KOSTRZEWA JEST NIEWIARYGODNY.
                  > > (najlepszą na świecie) listę przebojów- LP3
                  >
                  > Najlepsza na swiecie? Wydaje mi sie ze jest kilka (set) lepszych na tym
                  > swiecie.

JEST TROCHĘ, ale w Polsce z muzyką w okolicach popu tak dobrej, nie ma. Jeśli
                  znasz to podaj. Ale muszą to byc listy z różnymi gatunkami muzyki.
                  >
                  >
        • Gość: Lukas Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 21:14

>
          > Gdybys znal dzisiejsza muzyke tak latwo bys sadow nie wydawal... Ale na LP 3
          > malo dobrej muzyki, wiec rzeczywiscie Money tam wyrozniac sie musi.
          >
          > Pozdr.

Nie , no jasne ,ja sie nie znam smile Ale na szczescie ten watek jest o LP3 i
          wyjatkowo zgadzamy sie ,ze w tym wypadku Money jest super smile Bo w innym watku
          byloby inaczej (zapewne).
      • ilhan Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 13.05.03, 18:50
        Gość portalu: Lukas napisał(a):

> Ja tam LP3 nie slucham ,ale znajac dziejsza muzyke to pewnie Money jest
        > najlepsza piosenka na tej liscie ,wiec glosujcie! smile)

Nie podzielam, jak wiesz, Twoich poglądów wobec dzisiejszej muzyki smile Ale LP3
        nie słucham również. I znając JĄ, a nie dzisiejszą muzykę w ciemno obstawiam,
        że Money faktycznie jest tam najlepsze.
        • ilhan Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 13.05.03, 18:51
          Aha, i jestem zdecydowanym przeciwnikiem takiego odgrzewactwa staroci na
          listach przebojów. One nie są od tego. Więc jeśli bym głosował, to na pewno nie
          na Pink Floyd sprzed 30 lat.
        • Gość: Lukas Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 21:10
          ilhan napisał:

> Nie podzielam, jak wiesz, Twoich poglądów wobec dzisiejszej muzyki smile Ale LP3
          > nie słucham również. I znając JĄ, a nie dzisiejszą muzykę w ciemno obstawiam,
          > że Money faktycznie jest tam najlepsze.
          >

Heh ,wiedzialem ,ze sie odezwiesz smile No ,ale nie chce walkowac znow tego
          samego tematu.Powiem tylko ,ze akurat w tym wypadku mowie TYLKO o LP3 i o
          tym ,ze Money jest tam najlepsze.O innych listach (szczegolnie
          tych "alternatywnych") sie nie wypowiem , bo to nie moja dzialka.
    • Gość: jacek Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: 62.233.167.* 13.05.03, 19:31
      > Wstyd. Po osiągnięciu 10 miejsca w 3 tygodniu utwór spada.
      > Zmobilizujcie się i wprowadźcie Go na 1 miejsce.
      > www.radio.com.pl/trojka

Ten utwor jest jak stary kotlet z zamrazalnika. Moze i sycacy, ale zupelnie bez
      polotu, zapachu i smakuje jak podeszwa. Moze lepiej zostawic starocie ramolom a
      wziac sie za odkrywanie czegos nowszego?

Moze i kamanda Pinka Flojda jest ogolnie superhiper, ale ja ich nadetej muzy
      nie trawie... Ostatnio widzialem "High Hopes" na MTV Classic w Liscie Przebojow
      Wszechczasow M.N. - beznadzieja, nudy ze mozna usnac, teledysk siermiezny. Jak
      takie gufno moglo trafic na LPW? Przeciez to jest SLABE jak nie wiem... a
      popularnoscia sie cieszy bo widnieje na tym mocno nadwyrezona i wyblakla
      marka "pink flojd".

Juz 20 razy wole muze clubowo-dance'owa czy inny hałzik. smile Akurat slucham
      Armanda Van Heldena "You dont know me". Ten kawalek ma chyba z 5 lat ale wciaz
      brzmi zabojczo. Sek w tym, ze nigdy nie na LP3 nie trafil. No i dobrze - do tej
      smetno-depresyjnej listy pasowalby jak piesc do nosa.
      • Gość: kubasa Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 20:29
        Gość portalu: jacek napisał(a):

>
        > Ten utwor jest jak stary kotlet z zamrazalnika. Moze i sycacy, ale zupelnie
        bez
        >
        > polotu, zapachu i smakuje jak podeszwa. Moze lepiej zostawic starocie ramolom
        a
        >
        > wziac sie za odkrywanie czegos nowszego?

O, sensowna propozycja.

> Moze i kamanda Pinka Flojda jest ogolnie superhiper, ale ja ich nadetej muzy
        > nie trawie...

No nie wiem czy "Animals" lub "Piper At The Gates Of Dawn"

> Ostatnio widzialem "High Hopes" na MTV Classic w Liscie Przebojow
        >
        > Wszechczasow M.N. - beznadzieja, nudy ze mozna usnac, teledysk siermiezny.
        Jak
        > takie gufno moglo trafic na LPW?

Nie wiem. Zgadzam sie. Toz to jeden z najslabszych pompatykow. Rywalizowac mzoe
        chyba tylko z "Show Must Go On" lub "51"

Przeciez to jest SLABE jak nie wiem... a
        > popularnoscia sie cieszy bo widnieje na tym mocno nadwyrezona i wyblakla
        > marka "pink flojd".

Tylo widnieje, bo to juz zadni Pink Floydzi, ani Baretta nie ma, ani Watersa,
        reszta to dziady. I to jest rzeczywiscie nieprzecietnie siermiezne.

>No i dobrze - do tej
        >
        > smetno-depresyjnej listy pasowalby jak piesc do nosa.

Nie jest smetno-depresyjna. Jest po prostu słaba.
      • Gość: koliber Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: 149.156.12.* 13.05.03, 20:30
        Do Jacka
        Jesteś głuchy i nie znasz się na muzyce.
        Ale cóż zdarza się. De gustibus. Serdecznie współczuję.
      • Gość: Lukas Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 21:12
        Gość portalu: jacek napisał(a):

>
        > Moze i kamanda Pinka Flojda jest ogolnie superhiper, ale ja ich nadetej muzy
        > nie trawie... Ostatnio widzialem "High Hopes" na MTV Classic w Liscie
        Przebojow
        >

Nie myl dwoch pojec.Nie chodzi o to ,ze jest nadeta ,tylko o to ,ze TY jej
        nie rozumiesz.

>
        > Juz 20 razy wole muze clubowo-dance'owa czy inny hałzik. smile

No i juz wiemy czemu wypisujesz takie bzdurki o PF.
    • Gość: P-77 Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 20:07
      Przypominam, że listę przebojów i w Trójce i w MTV Classic tworzą słuchacze
      (widzowie) a nie Marek N. To po pierwsze.
      Po drugie kolega JAcek nie powinien się wypowiadać o audycji, której nie
      słucha. Tylko w LP3 można znaleźć Archive, Raz, Dwa Trzy (z nowej płyty),
      Porcupine Tree czy "Mundialeiro" Pudelsów i to na wysokich pozycjach.
      • Gość: koliber Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: 149.156.12.* 13.05.03, 22:02
        Gość portalu: P-77 napisał(a):

>Tylko w LP3 można znaleźć Archive, Raz, Dwa Trzy (z nowej płyty),
        > Porcupine Tree czy "Mundialeiro" Pudelsów i to na wysokich pozycjach.
        Właśnie, dodam jeszcze: Nosowska-Przemyk, Placebo, Tori...
        • Gość: kubasa Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 22:11

> Gość portalu: P-77 napisał(a):
          >
          > >Tylko w LP3 można znaleźć Archive, Raz, Dwa Trzy (z nowej płyty),
          > > Porcupine Tree czy "Mundialeiro" Pudelsów i to na wysokich pozycjach.
          > Właśnie, dodam jeszcze: Nosowska-Przemyk, Placebo, Tori...

A dlaczego nawet w zestawie do glosowania nei ma Turin brakes, Flaming Lips,
          White Stripes, French Kicks, Hot Hot Heat, QOTSA, Interpolu...

Pozdr.
          • Gość: kubasa Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 22:14

"W zestawie do głosowania kilka atrakcyjnych nowości. Madonna, Simply Red,
            Cardigans, Kora, Annie Lennox, Mana & Zucchero, Eros... "

LOL. Kora i Annie Lennox - nowe gwiazdy swiatowej wokalistyki, Madonna tez nowa
            gwiazda, Simply Red to chyba tez jacys debiutanci... Zachowawczosc i mialkosc
            listy jest juz wkurzajaca...

Pozdr.

• ilhan Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 13.05.03, 23:02
        Gość portalu: P-77 napisał(a):

> Po drugie kolega JAcek nie powinien się wypowiadać o audycji, której nie
        > słucha. Tylko w LP3 można znaleźć Archive, Raz, Dwa Trzy (z nowej płyty),
        > Porcupine Tree czy "Mundialeiro" Pudelsów i to na wysokich pozycjach.

A to faktycznie niesamowite dzieło to "Mundialeiro", muzyka na najwyższym
        światowym poziomie.
        • Gość: koliber Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: 149.156.12.* 13.05.03, 23:08
          ilhan napisał:

> A to faktycznie niesamowite dzieło to "Mundialeiro", muzyka na najwyższym
          > światowym poziomie.
          >
          Taki sobie sympatyczny przboik zasłużonego zespołu. Ale to nie chała.
          • Gość: Argus Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: 158.75.1.* 14.05.03, 13:17
            Szczerze mowiac i piszac- nie obchodzi mnie czy "Money" jest na jakiejs liscie przebojow.Nie obchodzi mnie to-bo znam Pink Floyd. Jednak moze ktos uslyszy to po raz pierwszy- zachwyci sie i bedzie to bodziec by zaczac sluchac Pink Floyd. Co do "High Hopes"- najlepszy utwor z "Division Bell".Niesamowity, piekny. Mieszanie go z blotem za rzekoma "pompatycznosc" to nieporozumienie.
            • Gość: kubasa Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.03, 16:54
              Gość portalu: Argus napisał(a):

> Co do "High Hopes"- najlepszy utwor z "Division Bell".Niesamowity, piekny.
              Mie
              > szanie go z blotem za rzekoma "pompatycznosc" to nieporozumienie.

Nie trawie tego kawalka. A ze najlpeszy z "Division Bell"? Toz to juz najgorszy
              z "A Saucerfull of Secrets" jest lepszy od jakiejkowliek produkcji PF,
              Watersa, GIlmoura i kogokolwiek z nich, po "the Wall" ostatnim dobrym albumie
              PF. Ja przekreslam caly ten okres, bo wtedy PF juz stracili chyba radosc z
              grania.
              • Gość: koliber Re: Do fanów PINK FLOYD- Money na LP3 IP: 149.156.12.* 15.05.03, 10:48

>bo wtedy PF juz stracili chyba radosc z
                > grania.
                co do tego zgoda- vide koncerty. Ale High Hopes jest doskonały (podobnie jak
                teledysk).
                PF bez Fajansa to już nie to samo.
                a Fajansowi wyszło znakomite "Amused to Death", nic tak dobrego Pf nie nagrali
                ale de gustibus
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka