Dodaj do ulubionych

słuchając Depeche Mode...

IP: GBSerwer:* / 10.1.2.* 20.05.03, 19:19
.... wpadam w przedorgazmowy stan. Głós Dave'a jest przesiąknięty erotyzmem.
W każdym kawałku szczegóły dopracowane w każdym calu, szczyt perfekcji. No i
ten klimat- którego jeszcze u nikogo innego nie słyszałam.
Obserwuj wątek
    • Gość: nikka Brawo!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.03, 19:40
      Ten stan przedorgazmoowy kojarzy mi się z posłanką Beger, ale co tam. Bardzo
      słuszny wybór. A któraż płyta jest przedorgazmowa? Polecam "Violator"
      • Gość: massy Re: Brawo!!! IP: GBSerwer:* / 10.1.2.* 20.05.03, 19:53
        Please- do posłanki mnie nie porównujsmile Ta muzyka tak mnie zachwyca, że nie
        znam odpowiednich słów by to opisaćsmile ja polecam wszystkie ich płyty! Violator-
        tak tak- bardzo dobra w całości!
        • nikka007 :)))))) 20.05.03, 20:08
          Heh, sorry, za dużo się naczytałam dziś o rzeczonej posłance i mi się orgazm
          będzie chyba przez rok z tą panią kojarzył (fuj!). Oczywiście, że polecam
          wszystkie płyty. Ale V. ma najgęstszą atmosferę, że tak się wyrażę. A "World in
          my eyes" to najseksowniejszy utwór świata smile))))))
          • Gość: massy Re: :)))))) IP: GBSerwer:* / 10.1.2.* 20.05.03, 20:28
            Widzę, że czujesz podobnie, swego czasu słuchałam WORLD IN MY EYES non- stop.
            Wiesz, adrenalina mi sie podniosła, idę znów go właczyć.
            Co do posłanki Begger... artykuły czytałam już wczesniej.Bez komentarza.tongue_out tfu!
            Ja uwielbiam też piosenkę INSIGHT- polecam!
            • Gość: nikka Ha!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.03, 20:40
              Muszę się ustosunkować
              -WIME słucham codziennie rano, po przebudzeniu
              -o Beger też czytałam dawno, ale dziś było przesilenie
              -TAK TAK TAK!!! Ja też kocham Insight, jest taki fajny, że mógł iść na singiel.
              A co powiesz o "I Am you"? Mhmmm...
              • Gość: massy Dave solo IP: GBSerwer:* / 10.1.2.* 20.05.03, 21:31
                Cudowne brzmienie. Właściwie nie ma takiej piosenki Depeche Mode, która nie
                miałaby czegoś w sobie. A słuchałaś już solowych dokonań Dave'a? Płyta się
                nazywa Papper Monster. Podobnie Martin Gore- też nagrywa solo, ostatnio
                facynuje się kawałkiem In a manner of speaking
                Pozdrawiam
                • teddy4 Re: Dave solo 20.05.03, 21:35
                  Gość portalu: massy napisał(a):

> Cudowne brzmienie. Właściwie nie ma takiej piosenki Depeche Mode, która nie
                  > miałaby czegoś w sobie. A słuchałaś już solowych dokonań Dave'a? Płyta się
                  > nazywa Papper Monster. Podobnie Martin Gore- też nagrywa solo, ostatnio
                  > facynuje się kawałkiem In a manner of speaking
                  > Pozdrawiam

To Martin porwał się na numer TUXEDOMOON?????
                  • Gość: massy Re: Dave solo IP: GBSerwer:* / 10.1.2.* 20.05.03, 21:47
                    Wiesz, całkiem mozliwe, bo wszystkie jego nagrania to jakieś covery.Posłuchaj
                    tego kawałka, chyba mu to nieźle wyszło, a swoją drogą ściągne sobie to w
                    wersji oryginalnej.
                    Pozdrawiam!
                  • marxx Re: Dave solo 21.05.03, 04:03
                    Heja !!! "sie nie porwal" tylko zrobil rewelacyjny kowerek, z klimatem ciut
                    nawet bardziej odjazdowym niz to zrobilo Tuxedomoon!!!
                    a ja polecam z najnowszej plyty Martina piosenke "Tiny girls" Davida Bowie!!!!

teddy4 napisał:

> To Martin porwał się na numer TUXEDOMOON?????
                    • marxx to u gory jest do teddego 21.05.03, 04:11
                  • Gość: Jeden Re: Dave solo IP: *.wp-sa.pl 21.05.03, 10:08
                    teddy4 napisał:

> Gość portalu: massy napisał(a):
                    >
                    > > Cudowne brzmienie. Właściwie nie ma takiej piosenki Depeche Mode, która ni
                    > e
                    > > miałaby czegoś w sobie. A słuchałaś już solowych dokonań Dave'a? Płyta się
                    >
                    > > nazywa Papper Monster. Podobnie Martin Gore- też nagrywa solo, ostatnio
                    > > facynuje się kawałkiem In a manner of speaking
                    > > Pozdrawiam
                    >
                    > To Martin porwał się na numer TUXEDOMOON?????

Oczywiście, że się porwał i to 14 (!!!) lat temu na pierwszej płycie
                    Counterfeit.
                • nikka007 Re: Dave solo 20.05.03, 21:41
                  Oczywiście ,że słyszałam.Obie. Obiecuję, że kupię oryginalnego Dave'a jak tylko
                  wyjdzie. Moje wrażenia- Gore świetny, jak to powiedział Kostrzewa
                  płyt "wieczorna", trochę się do niej przekonywałam. Polecam "Stardust"
                  i "Loverman". Może Martin nie jest wybitnym wokalistą, ale coś w tych
                  nagraniach jest wink
                  Natomiast Dave- hmm, płyta mi się po prostu nie podoba, co nie znaczy że jest
                  zła. Niby ten sam głos, ale to nie to. Chaotyczne aranżacje jak dla mnie. Wolę
                  ich obu razem.
                  • Gość: massy stracił na psychodelii IP: GBSerwer:* / 10.1.2.* 20.05.03, 21:51
                    No trochę stracił na psychodelii. zaobserwowałam cos takiego- Dave poszedł w
                    strone ostrzejszego grania- ale po dłuzszym słuchaniu z chaosu cos sie
                    wyłania... natomiast Martin nadal ujmuje tym czym czymś, czego ja nie potrafie
                    nazwać, taką .. tęsknotą- ale to chyba nie jest trafne słowo...
                    • nikka007 Zgadzam się! 20.05.03, 21:56
                      Ni to rockowe ni elektroniczne.W każdym razie jeśli serio się wygrażał, żę po
                      sukcesie płyty solowej opuści DM, to chyba upadł na głowę smile. Nie warto!!!
                      • Gość: massy Re: Zgadzam się! IP: GBSerwer:* / 10.1.2.* 20.05.03, 22:00
                        Byłby to cios w plecy dla fanów.Dm już nigdy nie byłoby takie same.
                        • pride26 Re: Zgadzam się! 21.05.03, 11:43
                          to prawda, to byłby koniec dm bez Dave lub Martina.
                          Dave już dawno temu myślał o solowy projekcie dlatego troszkę mnie to zdziwiło
                          że zdecydował tak pózno.
                          Pamiętam że zaraz po ukazaniu się Excitera wyczytałem w Tylko Rocku w
                          wywiadzie z Davem o niejasnej przyszłości Dm.
                          To tylko moje prywatne zdanie i mam nadzieję że się mylę ale myślę, że ta
                          solowa płyta Dave może oznaczać koniec wspólnych dokonań.
                          Mam nadzieję że te solowe projekty obydwu panów nie oddalą ich od siebie i będą
                          mogli pracować jeszcze razem.
                          Nigdy na nic nie oczekiwałem tak jak na nowe płytki DM i nie zawiodłem się ani
                          razu wsłuchując się w wspólne dokonania, dlatego ciekawy jestem bardzo jaki
                          bedzię Paper Monters.
                          Pozdrawiam i do zobaczenia w Pradze.
                          • Gość: massy Exciter IP: GBSerwer:* / 10.1.2.* 21.05.03, 13:00
                            Każda płyta DM zaskakiwała mnie pozytywnie. Ultra, Exciter- to są te właśnie
                            klimaty!Jesli chodzi o solową płytę Dave'a- może być, ale to już nie to samo,
                            co Depeche Mode jako całość. Gdyby Gahan odszedł od zespołu... nie!... wolę
                            nawet nie myśleć!
      • Gość: graypfruit Re: Brawo!!! IP: *.dhcp.qc.edu 22.05.03, 15:57
        a ja polecam 'songs of faith and devotion' (chociaz robiacy najwieksze wrazenie
        kawalek dm jest na 'music for the masses' - 'never let me down again').
        za 'violator' jakos nie przepadam...
        • Gość: massy moje wnętrze IP: GBSerwer:* / 10.1.2.* 22.05.03, 16:22
          Niektórzy mówią, że Violator jest ich najbardziej komercyjną płytą. Never let
          me down again jest bardzo dobre, ale tak samo lubię Strangelove, tak samo-
          Little 15, Home,Judas itd itd- wymieniać mogłabym bez końca, bo muzyka DM
          odzwierciedla moje wnetrze. jesli miałabym opisać siebie, kazałabym komuś
          posłuchać DMsmile
    • Gość: dla Nikki Re: słuchając Depeche Mode... IP: GBSerwer:* / 10.1.2.* 21.05.03, 16:42
      Posłuchaj sobie HOLD ON z nowej płyty Dave'a- może ta piosenka Cię przekona-
      mnie się baaaardzo podobasmile
      Polecam na długie wieczory zimjowe i letniesmile)
      • Gość: massy dla Nikki IP: GBSerwer:* / 10.1.2.* 21.05.03, 16:43
        Wszystko mi się popieprzyłosmile)) Akurat słucham DM, chyba dlatego....
        • nikka007 spox 21.05.03, 17:03
          Kurcze, akurat TA piosenka mi się bardzo podoba wink)).
          Ale już np. "Dirty sticky floors" nie. Zobaczymy, bo na mam na twardym
          dysku "Paper..." i nie chce mi się tego słuchać przez te ch.. głośniki.
          Zamówiłam już płytę, to może jak przesłucham z 100 razy wink to zmienię zdanie.
          BTW- udało się ściągnąć Tuxedomoon?
          • Gość: massy teledysk do dirty sticky floor IP: GBSerwer:* / 10.1.2.* 21.05.03, 19:24
            Dziś 1wszy raz zobaczyłam teledysk do Dirty Sticky Floor na MTV , szczerze
            powiedziawszy.... powoli, powoli zaczyna mi się podobać ta piosenka, choć są
            lepsze i z tym się zgodzę. Te brzmienia , które wysłuchać można w tym kawałku
            są zblizone trochę do... Barrel of a gun, które mi z początku niezbyt się
            podobalo- później się przekonałam. To chyba kwestia czasu.
            A Dave świetnie się prezentuje na tym teledyskusmile
            Pozdrowionka!
            • nikka007 Re: teledysk do dirty sticky floor 21.05.03, 22:01
              Nie widziałam, nie mam czasu oglądać tv sad. Barrel of a gun lubię bardzo, ale
              DSF nie ma tego klimatu. Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka