whoisthemonster 04.06.03, 11:33 Jak to jest z ludźmi tworzacymi muzykę? Czy ktos z was, kto zajmuje sie robieniem muzyki moze powiedziec coś o swoich inspiracjach? Pozdrawiam Monsta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eeetam Re: inspiracje IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.1.* 04.06.03, 11:54 Tak mało konkretnie zapytałeś... wydaje mi się ze to jest tak jak z każdą inną dziedziną sztuki niektóre inspiracje pogłebiają wrażliwość, niektóre też wiedzę, inne pomagają doskonalić warsztat, są czasem drogowskazem, wzorem, ale nigdy do naśladowania, raczej zachętą do poszukania własnej drogi puktem na mapie, który trzeba znać, zdobyć, a potem odkryć własny ja zawsze starałem się, żeby moja muzyka różniła sie od muzyki moich idoli Odpowiedz Link Zgłoś
whoisthemonster Re: inspiracje 04.06.03, 11:59 > Tak mało konkretnie zapytałeś... MOże przynajmniej pozostawie pole dyskusji (...) > puktem na mapie, który trzeba znać, zdobyć, a potem odkryć własny > ja zawsze starałem się, żeby moja muzyka różniła sie od muzyki moich idoli Jak bardzo ma różnić się od muzyki twoich idoli? Ja ostatnio usiadłem u siebie i napisałem kawałek, potem dograłem do tego wokal i posłuchałem. Kurcze brzmi jak AIR. Szczerze nie robilem tego celowo. To ciekawe jak bardzo w trakcie procesu tworzenia zmienia sie pomysł na to, co ma wyjść na końcu. A może z drugiej strony właśnie o to chodzi aby nie zakładać końcowego wyniku? Monsta i jego elektroniczne gadżety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeetam Re: inspiracje IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.1.* 04.06.03, 12:14 whoisthemonster napisał: > To ciekawe jak bardzo w trakcie > procesu tworzenia zmienia sie pomysł na to, co ma wyjść na końcu. A może z > drugiej strony właśnie o to chodzi aby nie zakładać końcowego wyniku? > aaa, to bardzo ciekawe, ten element niespodziewanego zawsze jest bardzo ekscytujący chodziło mi o to, że zabierając sią za jakiś kawałek, czy przy komputerze, czy z zespołem, zawsze staram się zapomnieć o pomysłach innych artystów, zrobić wszystko po swojemu, a efekt bywa różny, im lepszy warsztat, tym łatwiej "niechcący" skopiować cudze rozwiązania Odpowiedz Link Zgłoś