jazzfoxy 04.06.07, 15:49 Wzruszyłam się wyciągając poprzedni zarchiwizowany watek, więc zapodaję następny nr 1 - Fred Anderson forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10967&w=15556112&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jazzfoxy Re: kontrabasiści 04.06.07, 15:52 oczywiście miałam na myśli Williama Parkera )) Odpowiedz Link Zgłoś
vodnique Re: kontrabasiści 04.06.07, 16:14 A u mnie, jak zwykle, skandynawsko-ECM-owsko: Lars Danielsson Arild Andersen Niels-Henning Oersted Pedersen Palle Danielsson no i oczywiscie...Charlie Haden ...ktorych nie ma co porownywac do starych mistrzow: Garrisona, Cartera, Chambersa, itp. To dwie zupelnie rozne bajki...(w tej chwili wole te o trollach, ale kto wie czy i kiedy to sie zmieni) P.S. A moj absolutnie najukochanszy kawalek basowy to wstep i zakonczenie "Po katastrofie" Komedy - na kontrabasie Roman Dylag. Odpowiedz Link Zgłoś
and288 Re: kontrabasiści 05.06.07, 23:53 Uwielbiam muzykę Charliego Hadena, a szczególnie trzy jego płyty. Mam tu na myśli te nagrane z Rubalcabą (NOCTURNE i LAND OF THE SUN)i Methenym (BEYOND THE MISSOURI SKY). Przepiękna muzyka, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Re: kontrabasiści 05.06.07, 17:19 Hmmm ja tam zawsze wymieniam pana Olgierda W., zapewne w 50% przez wzgląd na muzykę, a w pozostałych 50% przez wzgląd na ... wrażenia estetyczne (wzrokowe , ktorych doznaję, gdy ów pan gra Odpowiedz Link Zgłoś
r_cynk Re: kontrabasiści 07.06.07, 20:11 Charlie Haden za "Beyond...." i wszystko z co nagrał ze swoim kwartetem Lars Danielsson, Dan Berglund ( E.S.T. )- za takie chłodne dżwieki Odpowiedz Link Zgłoś