Dodaj do ulubionych

Within Temptation- co sądzicie???

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.03, 22:28
wznawiam wątek bo przy ostatnim niestety się pomyliłam, rumieniec wstydu
pokrywa moje licawink a więc :no cóż stajemy się świadkami powstawania nowej
mody na kapele, w których
kobieta wyje, taki jest evanscene i ice queen, nie urażając oczywiście innych
dobrych kapel w których wokal jest kobiecy. myślę że to ciekawy pomysł ,
takie wycia, ale długo to się tego nie da słuchać, przy wysokich dźwiękach
słowa są nie do odróżnienia... ale sukces gwarantoeany bo wszyscy rzucą się
na jakąś innowację w stylistyce... no cóż zobaczymy jak długo to potrwa...

Obserwuj wątek
    • mellodi Re: Within Temptation- co sądzicie??? 03.07.03, 22:51
      Gość portalu: karigan napisał(a):

> wznawiam wątek bo przy ostatnim niestety się pomyliłam, rumieniec wstydu
      > pokrywa moje licawink a więc :no cóż stajemy się świadkami powstawania nowej
      > mody na kapele, w których
      > kobieta wyje, taki jest evanscene i ice queen, nie urażając oczywiście
      innych
      > dobrych kapel w których wokal jest kobiecy. myślę że to ciekawy pomysł ,
      > takie wycia, ale długo to się tego nie da słuchać, przy wysokich dźwiękach
      > słowa są nie do odróżnienia... ale sukces gwarantoeany bo wszyscy rzucą się
      > na jakąś innowację w stylistyce... no cóż zobaczymy jak długo to potrwa...

Jak już tak nalegasz to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=78&w=6422944&a=6422944

Sądzę że powinnaś posłuchać całej płyty WT "Mother Earth" bo są na niej
      naprawdę piękne utwory, ciekawe rozwiązania instrumentalne i dużo porywającej
      muzyki. Niestety teledyski mają nieco głupawe stąd jak sądzę porównanie z
      Evanscene którzy mnie osobiście nie porywają i niezbyt znam ich twórczość. WT
      aż tak nowi nie są więc trochę potrwali. A stylistycznie to chyba nie robią
      nic nowego - wystarczy wymienić takie zespoły jak The Gathering, Nightwish
      (polecany już przez mnie), Lacuna Coil i parę innych żeby zobaczyć że kobiecy
      wokal w wyższych rejestrach połączony z cięższa muzyką to nic takiego
      szokującego czy odkrywczego. Posłuchaj, może się oswoisz z takimi "odjazdami"
      i nawet śpiewany tekst zaczniesz rozróżniać.
      • mellodi Re: Within Temptation- co sądzicie??? 03.07.03, 22:53
        Może teraz mi link wyjdzie:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=6422944&a=6422944&GazetaWyborczaWWW1=PwSXictnEu2MHe1l0qDzA5jz3aysnJGijJs
        iIbLb1TDO2krVzVmV|6865434632674130084/-1407973911/6/8086/8086/7002/7002/8086/-1
      • agentcooper Re: Within Temptation- co sądzicie??? 04.07.03, 09:02
        mellodi napisała:

> Gość portalu: karigan napisał(a):
        >
        > > wznawiam wątek bo przy ostatnim niestety się pomyliłam, rumieniec wstydu
        > > pokrywa moje licawink a więc :no cóż stajemy się świadkami powstawania nowej
        >
        > > mody na kapele, w których
        > > kobieta wyje, taki jest evanscene i ice queen, nie urażając oczywiście
        > innych
        > > dobrych kapel w których wokal jest kobiecy. myślę że to ciekawy pomysł ,
        > > takie wycia, ale długo to się tego nie da słuchać, przy wysokich dźwiękach
        >
        > > słowa są nie do odróżnienia... ale sukces gwarantoeany bo wszyscy rzucą si
        > ę
        > > na jakąś innowację w stylistyce... no cóż zobaczymy jak długo to potrwa...
        >
        > Jak już tak nalegasz to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        > f=78&w=6422944&a=6422944
        >
        > Sądzę że powinnaś posłuchać całej płyty WT "Mother Earth" bo są na niej
        > naprawdę piękne utwory, ciekawe rozwiązania instrumentalne i dużo porywającej
        > muzyki. Niestety teledyski mają nieco głupawe stąd jak sądzę porównanie z
        > Evanscene którzy mnie osobiście nie porywają i niezbyt znam ich twórczość. WT
        > aż tak nowi nie są więc trochę potrwali. A stylistycznie to chyba nie robią
        > nic nowego - wystarczy wymienić takie zespoły jak The Gathering, Nightwish
        > (polecany już przez mnie), Lacuna Coil i parę innych żeby zobaczyć że kobiecy
        > wokal w wyższych rejestrach połączony z cięższa muzyką to nic takiego
        > szokującego czy odkrywczego. Posłuchaj, może się oswoisz z takimi "odjazdami"
        > i nawet śpiewany tekst zaczniesz rozróżniać.

a ja bym dodal w takim razie jeszcze np. Tristanie i Flowing Tears. Tez w
        podobnych klimatach....
    • Gość: Andy Re: Within Temptation- co sądzicie??? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 01:37
      "Restless" z pierwszej płyty znasz? Ten kawałek mogę słuchać bez końca... z
      przerwami na sen. Reszta już mnie nuży, ale za ten utwór będę ich wielbił po
      życia mego kres wink
      • kwiat_paproci Re: Within Temptation- co sądzicie??? 04.07.03, 22:59
        trochę uprzedziłam się do nich po tej piosence,którą VIVA katuje non stop i do
        której teledysk jest,delikatnie mówiąc, bez sensu.Ale jeśli porównujesz ich do
        The Gathering,których bardzo lubię,to może warto spróbować...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka