humanior 14.07.03, 23:12 ja zdecydowanie stawiam na teksty Ryszarda Riedla. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasiorus Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.07.03, 23:35 A ja na Chrisa Martina, za wyjątkiem In my place, o której on sam powiedział, że nie wie o czym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 14.07.03, 23:42 humanior napisał: > ja zdecydowanie stawiam na teksty Ryszarda Riedla. Najbardziej inteligentne teksty Riedlowi napisał Dariusz Dusza. Odpowiedz Link Zgłoś
humanior Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 14.07.03, 23:50 dzień w którym pękło niebo, naiwne pytania, kim jestem-jestem sobie, złoty paw (z grayerem), skazany na bluesa, victoria o niewinnych niewspomnę to Riedel. Duza to równie cudowne utwory: dzikość mego serca, miliony srebnych płyt, czy tekst dedykowany R.R. - zapal świeczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: *.satkabel.com.pl / 192.168.3.* 14.07.03, 23:48 GRABAŻ!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łyżeczka Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: *.net 15.07.03, 21:27 nie główkując wiele "Mundialeiro" i może (emocjonalnie) "Pomału się urządzę" Sklepu z ptasimi piórami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karigan Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 21:32 a ja mysle że nainteligentniejsze teksty ma zespół "ich troje" sępie miłości bodajże oraz niesamowita, niezastąpiona Kaja Paschalska, nie będę cytować, przebija ich jedynie Alicja Janosz i oczywiście "hit me baby one more time " britney ... a tak na poważnie to stawiam na Alchemię i Kupatiszon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karigan a ja tak IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 21:36 zapomniałam dodać Maleńczuka, oraz oczywiście uważam że gdyby Kuba Wojewódzki pisał piosenki to na pewno byłyby teksty inteligentne Odpowiedz Link Zgłoś
frendzlik20 Re: nie zgadzam się z przedmówcą 15.07.03, 22:29 nie ma czasu na sen.. nie ma czasu an sex.. tylko Beata tak zna sie na życiu Beatko króluj nam niepodzielnie vulture napisał: > Tylko Beata Kozidrak. Odpowiedz Link Zgłoś
humanior Re: nie zgadzam się z przedmówcą 15.07.03, 22:34 a w życiu piękne są tylko chwile, dlatego czasem warto żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: nie zgadzam się z przedmówcą IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.03, 18:01 rozumiem, że żartujesz? Beata Kozidrak jest zdecydowany number one w kategorii "najbardziej kretyńskie teksty świata". "Kiedy się stanę plamą na ścianie... " dla mnie bomba. Czegoś głupszego nie słyszałem w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joko Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: *.torun.mm.pl 15.07.03, 22:09 stary perfect, niektore teksy malenczuka, Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 15.07.03, 22:59 Wielka Brytania : Roger Waters, Morrissey, Martin Gore, Jaz Coleman, Neil Tennant (proszę się nie śmiać), Joe Strummer, Mark Long. USA: David Byrne, Michael Stipe, Joni Mitchell, Suzanne Vega, Bob Dylan. Polska: Lech Janerka......................................................................... ................................................................................ ............................................................................... Grzegorz Ciechowski, Tomasz Adamski, Marcin Świetlicki, Wojciech Powaga, Wojciech Waglewski, Piotr Liszcz, Magik, Jarek Janiszewski (z wyjątkiem Czarno- Czarnych), Leszek A. Moczulski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.03, 03:57 pod watersem podpisuje sie obiema rekoma i nawet nogami. spod jego piora wyszly i mam nadzieje, ze nadal beda wychodzic TAKIE teksty. nie ma lepszych!!!to jest poezja! Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 16.07.03, 09:51 Teddy, fajnie z tym Markiem Longiem Ian Curtis Roddy Woomble z Idlewild Rycho Ashcroft w verve'owskim okresie wszyscy goście którzy maczali palce w tekstach Manic Street Preachers (czyli głównie Wire i Richey) Odpowiedz Link Zgłoś
pizmak31 Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 16.07.03, 12:36 Podpisuje sie pod tym, co napisal Teddy w kwestii polskich teksciarzy. I zagranicznych tez. A najbardziej podpisuje sie pod tym: ............................................................................... ...................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Kosynier Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.03, 13:41 Bardzo przypadła mi do gustu twa lista (polska), dodałbym jednak jeszcze Kasię Nosowską (raczej solo), Korę (ale raczej z wczesnego okresu Maanamu), „Tymona” Tymańskiego czy „Grabaża”. A jak już padło nazwisko Leszka A. Moczulskiego, to wypadałoby też wymienić samego Grechutę – w końcu napisał parę dobrych tekstów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek 2 Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.03, 14:31 O Jezu, zapomniałem o Maleńczuku, obawiam się tylko, że „idolowanie” wyjdzie mu bokiem, a raczej na złe! Odpowiedz Link Zgłoś
jolkaxs Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 02.08.03, 18:52 zapomniałeś o tekstach Petera Gabriela no i Fisha, ale wybaczam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: *.torun.mm.pl 16.07.03, 00:34 ja bym dolozyl tadeusza nalepe Odpowiedz Link Zgłoś
login_logout Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 16.07.03, 09:56 Artur Rojek,Wojciech Powaga,Przemysław Myszor,Grzegorz Ciechowski,Maciej Maleńczuk,Brian Molko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suzi Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.03, 12:29 ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEKROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK AARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEKRTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEKARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEKROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK AARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEKRTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEKARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEKROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK AARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEKRTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEKARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEKROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK AARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEKRTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEKARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK ARTUR ROJEK Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 16.07.03, 12:39 Gość portalu: Suzi napisał(a): [...] Noś nakrycie głowy podczas upałów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamto Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: *.katowice.agora.pl 16.07.03, 13:00 a propos nalepy - ten to w życiu chyba z pięć tekstów napisal i większość była słaba. teksty breakotu pisal loebl Odpowiedz Link Zgłoś
login_logout Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 16.07.03, 13:12 --->vulture,co złego i "nieinteligentnego" jest w tekstach Artura Rojka.Czy może napisałeś tak tylko dlatego,że go po prostu nie lubisz??Bo taka postawa wiele wyjaśnia...A moje zdanie na ten temat znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 16.07.03, 13:17 login_logout napisała: > --->vulture,co złego i "nieinteligentnego" jest w tekstach Artura Rojka.Czy > może napisałeś tak tylko dlatego,że go po prostu nie lubisz??Bo taka postawa > wiele wyjaśnia...A moje zdanie na ten temat znasz. Mi nie chodziło o teksty Rojka, tylko o treść postu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myself Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: 217.97.128.* 17.07.03, 15:51 coraz bardziej Cie lubię, Suzi )))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_socha Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 16.07.03, 13:28 nie ma to jak stary dobry polski KULT Odpowiedz Link Zgłoś
pirx13 Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 16.07.03, 13:35 Elizabeth Fraser, ale raczej na wczesniejszych płytach Cocteau Twins Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 16.07.03, 15:31 pirx13 napisał: > Elizabeth Fraser, ale raczej na wczesniejszych płytach Cocteau Twins OK - tylko w jakim języku te teksty są. Bo chyba nie w angielskim. Odpowiedz Link Zgłoś
pirx13 Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 16.07.03, 20:22 teddy4 napisał: > OK - tylko w jakim języku te teksty są. Bo chyba nie w angielskim. eeee to nie jest angielski??? hmm cholera to czego ja się uczyłem przez tyle lat hmm..... a tak czytając ten wątek, tyle słów na temat słów he he, to co dla jednego jest inteligentne to dla drugiego głupie, temu sie to podoba, a następnemu nie itp. To przynajmniej w przypadku Pani Elizabeth stopień inteligencji tekstu będzie zależal od stopnia inteligencji interpretacji słuchacza ) Odpowiedz Link Zgłoś
hawkshaw Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 26.07.03, 02:31 teddy4 napisał: > pirx13 napisał: > > > Elizabeth Fraser, ale raczej na wczesniejszych płytach Cocteau Twins > > OK - tylko w jakim języku te teksty są. Bo chyba nie w angielskim. Oczywiście, że w angielskim. Dopiero od płyty "Treasure" pani Fraser zaczęła śpiewać po "norwesku". Odpowiedz Link Zgłoś
frendzlik20 Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 16.07.03, 13:53 Nie znacie się misie, najlepsze teksty tworzy Bronisława Cieślak vel Violetta Villas. "Nie ma miłości bez zazdrości" czy "jej" wersja "To były piękne dni" to już klasyka... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Violetta Cieślak 16.07.03, 13:56 Zgadzam się, to jest w zasadzie coś, co przebija i Dylana, i w ogóle wszystkich. Viola rulez. Odpowiedz Link Zgłoś
frendzlik20 Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 16.07.03, 14:05 chciałem was wszystkich serdecznie przeprosić ale taki byłem zasłuchany w "Przyjdzie na to czas", że aż pomyliłem imię mojej idolki.. Bronisława to oczywiście Czesława.. Violu przepraszam, nie obrażaj się i niech Twa gwiazda dalej nam świeci Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Hm 16.07.03, 14:06 Sądzę że fani Violi nie popuszczą i poszczują Cię kozami. Odpowiedz Link Zgłoś
frendzlik20 Re: Hm 16.07.03, 14:09 Ja się już sam moim chomikiem za to poszczułem, ale bestia mało agresywna jest i pokuta się nie wypełniła. Cierpię... vulture napisał: > Sądzę że fani Violi nie popuszczą i poszczują Cię kozami. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Frendzliku drogi, zatem... 16.07.03, 14:38 Obejrzyj jeszcze raz występ Violetty w Opolu, a zostanie Ci odpuszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
frendzlik20 Velturku kochany... 16.07.03, 19:09 Czyżbym aż tak zawinił ? Przecież nie zabiłem 10 osob, nie jestem bigamistą a nawet nie kupuję nieoryginalnych adidasów. vulture napisał: > Obejrzyj jeszcze raz występ Violetty w Opolu, a zostanie Ci odpuszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeMBeN Znak zapytania IP: *.icpnet.pl 16.07.03, 14:52 Ze starych to kabarek starszych panów (wszystko), Olga Lipińska Z nowych polskich to gł. Hip-hop (nie każdy, tak aby nie bylo wielkiej dyskusji sa guwna i sa dobre txt'y). Artysci to FISZ; Łona, Lajner i Znak zapytania --- w moim wyśnioym świecie było po prostu pusto - Znak Zapytania Odpowiedz Link Zgłoś
teddy4 Re: Znak zapytania 16.07.03, 15:35 Dodaję: Wielka Brytania - Matt Johnson, Tom Robinson, Mark Knopfler (jednak!) Polska - Kasia Nosowska (zdecydowanie), Maleńczuk (niestety!) PS. NIE dodaję - Staszewski, Kora, Loebl (bo jak ktoś słusznie zauważył, Tadeusz to tekstów na szczęscie prawie nie pisał) Odpowiedz Link Zgłoś
bambosh najbardziej inteligentne teksty piosenek 16.07.03, 16:24 krol na krolow: 'Only God can judge me'.. 2Pac nic dodac nic ujac.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 16.07.03, 16:30 Na tym forum panuje moda na to, żeby twierdzić że teksty Kazika są nieinteligentne. Odpowiedz Link Zgłoś
jmarr Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 16.07.03, 17:04 To ja dodaję z UK (poza oczywistym): Dan Treacy, Neil Hannon, Jarvis Cocker, Bid, Damon Gough a z polskich: Lesław (Partia i Komety) Odpowiedz Link Zgłoś
mynda Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 16.07.03, 17:43 Nick Cave, Tom Waits, Bob Dylan, starzy bluzmeni z delty missisipi - prosto i jasno, że życie to nie bajka i przede wszystkim szczerze, David Bowie, Roger Waters, oczywiście śp. Frank Zappa i Freddie Mercury (chociażby za całokształt wymowy "Show must go on"); z polskich to Staszewski Kazimierz i Staszewski senior, Maleńczuk, Riedel razem z Duszą, Loebl, Budzyński (chociaż ostatnio to czy ja wiem...), Kaczmarski Jacek, Rojek też może być, śp. Magik i Fisz... to tak z tego, co mi akurat do głowy przyszło po średnio długim zastanowieniu Odpowiedz Link Zgłoś
ihopeyouwilllikeme Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 16.07.03, 18:26 Bono Bob Dylan Mark Knopfler Roger Waters a co do textów Rojka, to ja ich też nie lubię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lula77 Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: *.husaren.studenthem.gu.se 16.07.03, 20:54 Agnieszka Osiecka - chyba juz wiele osob o niej zapomnialo. Odpowiedz Link Zgłoś
sterek Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 16.07.03, 20:55 Nie wiem....nie zauwazylem....a moze slepne na starosc..... Martin Gore.....szczegolnie teksty do plyty " Some Great Reward".....np utwor .." Lie To Me "....... Pozdr sterek Odpowiedz Link Zgłoś
humanior Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 19.07.03, 20:20 kogo uwazasz za bluesmenow z delty missisipi? Odpowiedz Link Zgłoś
hayah Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 16.07.03, 22:16 Z rodzimego podwórka - Kazik Staszewski. Reszta świata - Roger Waters, może Tom Waits. To moje typy Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 16.07.03, 23:30 Kasia Nosowska Magik Kate Bush Eddie Vedder Edward Stachura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BigDawg Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: *.nrockv01.md.comcast.net 20.07.03, 17:04 mallina napisała: > Kasia Nosowska > Magik > Kate Bush > Eddie Vedder > Edward Stachura MAGIK, MAGIK, MAGIK!!!! DZIEKUJE ZE KTOS GO ZNA I O NIM PAMIETA! on byl poprostu GENIUSZEM. Jezeli go nie znacie, posluchajcie pare piosenek Kalibra 44 z ich pierwszych dwoch plyt i piosenek zespolu Paktofonika. Magik mial takie teksty ze nie raz az dreszcz przechodzil. Pokoj jego duszy. Odpowiedz Link Zgłoś
kajetanb52 Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 17.07.03, 00:22 There can be only one: Jarvis Cocker Odpowiedz Link Zgłoś
ayya Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 18.07.03, 00:10 Nosowska Bob Dylan Jim Morrison Maleńczuk i paru innych i specjalne wyróżnienie dla autora słów "I want you" Elvisa Costello, pewnie samego wokalisty, ale głowy nie dam uciąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ich4 Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: *.torun.mm.pl 18.07.03, 22:25 keine grenzen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nea Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.07.03, 11:00 Luc Plamondon! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BigDawg Kaliber 44 IP: *.nrockv01.md.comcast.net 20.07.03, 16:57 Kaliber 44, a w szczegolnosci Magik mial najinteligentniejsze teksty. Zal mi was jezeli nie znacie Magika i ze myslicie, ze najlepsze teksty mial ktostam inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ręce do góry! ktośtam inny IP: 62.233.204.* 20.07.03, 17:01 Przykro mi, ze nie potrafisz docenić inteligentnych tekstów ktośtam innego. Tylko co z tym mają wspólnego teksty Magika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BigDawg Re: ktośtam inny IP: *.nrockv01.md.comcast.net 20.07.03, 17:11 Gość portalu: ręce do góry! napisał(a): > Przykro mi, ze nie potrafisz docenić inteligentnych tekstów ktośtam innego. Tyl > ko co z tym mają wspólnego teksty Magika? Chodzi mi o to, ze duzo osob nie zna Magika i miedzy innymi przez to kojarzy Hip-Hop z durnymi tekstami. Przez to wiekszosc szuka dobrych tekstow posrod wykonawcow innych typow muzyki, podczas gdy nie znajac Magika bardzo, bardzo duzo traca. A tak na marginesie to bardzo doceniam tworczosc Kazika, Kasi Nosowskiej, Raz Dwa Trzy, i paru innych... Jednak Magik byl prawdziwym GENIUSZEM Odpowiedz Link Zgłoś
humanior Re: ktośtam inny 21.07.03, 00:58 magik byl jedyny w swoim rodzaju i druga osoba taka juz sie nie urodzi. Podobnie jest z fiszem. Zupelnie inna para kaloszy to grajdolki uprawiajacace publicystyke typu peja. Niedobrze sie robi jak sie tego slucha. Odpowiedz Link Zgłoś
kate_16 Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek 20.07.03, 19:20 tak...Riedel byl niezastapiony Odpowiedz Link Zgłoś
merkantyl riedel to zwykly cpun byl 23.07.03, 20:34 nie ma takich. Wszystko co teraz powstaje to komercyjna szmira. A riedel to cholerny narkoman i cpun. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: riedel to zwykly cpun byl IP: *.torun.mm.pl 12.10.03, 13:12 Ryszard Henryk Riedel byl narkomanem - to sie zgadza. Zgadza sie tez to, ze pod zadnym wzgledem nie dorastasz mu do piet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aproxymat Re: najbardziej inteligentne teksty piosenek IP: *.teleton.pl 25.07.03, 10:36 Z niedocenionych a inteligentnych: Grag Graffin (z Bad Religion), Justin Sullivan (z New Model Army) czy choćby David Tibet (z Current 93) i jeszcze wielu wielu innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helo NAJINTELIGENTNIEJSZY JEST TEKST DO "STO LAT" IP: *.raszyn.sdi.tpnet.pl 25.07.03, 10:37 Odpowiedz Link Zgłoś