Gość: XXX IP: 62.89.73.* 11.08.03, 21:43 Pan Kostrzewa powiedzial, ze muzycznie nowy album CKOD to plyta roku, tekstowo to plyta dekady. I co ty na to Aric? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miecio4 Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 11.08.03, 21:47 Człowieku jeżeli Kostzrewa jest dla Ciebie jakimś autorytetem to przynajmniej się nie odzywaj tylko siedź z tym cicho. Ten człowiek zatracił poczucie dobrej muzyki jakieś dwa lata temu jak zaczął zachwycać sie hip-hopem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etam 0jej! IP: *.nd.e-wro.net.pl 11.08.03, 22:04 miecio4 napisał: > Ten człowiek zatracił poczucie dobrej muzyki jakieś dwa lata temu jak zaczął > zachwycać sie hip-hopem. Rzeczywiście argument powalający Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: 0jej! 11.08.03, 22:12 Gość portalu: etam napisał(a): > Rzeczywiście argument powalający Nie wiem za bardzo o co Ci chodzi. To była subiektywna ocena osoby publicznej a do tego nie potrzebne są żadne argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etam Re: 0jej! IP: *.nd.e-wro.net.pl 11.08.03, 22:21 Miecio: "człowiek zatracił poczucie dobrej muzyki jak zaczął zachwycać sie hip-hopem" no o to cudo powyżej mi chodzi, rzeczywiście zachwyt nad hiphopem dyskwalifikuje każdego krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: 0jej! 11.08.03, 22:24 Gość portalu: etam napisał(a): > rzeczywiście zachwyt nad hiphopem dyskwalifikuje każdego krytyka > > Subiektywnie- zawsze. I nie tylko zachwyt nad hip-hopem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huney Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.03, 22:12 miecio4 napisał: > Człowieku jeżeli Kostzrewa jest dla Ciebie jakimś autorytetem to przynajmniej > się nie odzywaj tylko siedź z tym cicho. Ten człowiek zatracił poczucie dobrej > > muzyki jakieś dwa lata temu jak zaczął zachwycać sie hip-hopem. Mam wrażenie, że brnąc dalej w tym temacie zjadłbys swój własny ogon. Odpowiedz Link Zgłoś
roar Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 11.08.03, 22:30 miecio4 napisał: > [O Kostrzewie] Ten człowiek zatracił poczucie dobrej > muzyki jakieś dwa lata temu jak zaczął zachwycać sie hip-hopem. Pozostaje mi się tylko podpisać... ...ale w sumie nie po to piszę, tylko z nadzieją, że uprzedzę wszystkich oburzonych tak okropną obrazą hip-hopu. Pozwólcie, że wytłumaczę. Otóż tu nie chodzi o to, że pan Kostrzewa Paweł zatracił poczucie dobrej muzyki, BO zachwyca się hip-hopem. Nie. Problem jest w tym JAKIM hip-hopem się ten pan zaczął zachwycać, oraz w tym, jak zaczął go puszczać w swoich audcjach dzień w dzień, ciągle te same utwory (pewnie więcej nie miał). Każdy, kto w miarę regularnie słuchał Ekspresu przez ostatnie parę lat, na pewno to zauważył i odczuł (dość boleśnie). (Choć jakby ostatnio mu przechodziło.) Odpowiedz Link Zgłoś
vulture buahahahaha 11.08.03, 22:19 Jak tylko wyjdzie nowy Bajm, redaktor Kostrzewa zmieni zdanie co do tekstowo najlepszej płyty roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: buahahahaha IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 00:38 Już straszy nas koszmarek "Myśli i słowa" grany w 3 do wyrzygania Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 11.08.03, 22:55 Gość portalu: XXX napisał(a): > Pan Kostrzewa powiedzial, ze muzycznie nowy album CKOD to plyta roku, > tekstowo to plyta dekady. I co ty na to Aric? Nie wiem co na to Aric, ale mi np. jest ciebie szkoda. Że o Kostrzewie nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
huney Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 12.08.03, 22:52 ilhan napisał: > Gość portalu: XXX napisał(a): > > > Pan Kostrzewa powiedzial, ze muzycznie nowy album CKOD to plyta roku, > > tekstowo to plyta dekady. I co ty na to Aric? > > Nie wiem co na to Aric, ale mi np. jest ciebie szkoda. Że o Kostrzewie nie > wspomnę. > Moment, a co złego jest w , jakby nie było- poszeżaniu swoich horyzontów? A może to przypadłość tych wszytskioch choróbsk, które przyplątywuja sie człowkiekowi i nawet nie wiadomo kiedy.... Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 12.08.03, 23:00 huney napisała: > ilhan napisał: > > > Gość portalu: XXX napisał(a): > > > > > Pan Kostrzewa powiedzial, ze muzycznie nowy album CKOD to plyta roku, > > > > tekstowo to plyta dekady. I co ty na to Aric? > > > > Nie wiem co na to Aric, ale mi np. jest ciebie szkoda. Że o Kostrzewie nie > > wspomnę. > > > > Moment, a co złego jest w , jakby nie było- poszeżaniu swoich horyzontów? A > może to przypadłość tych wszytskioch choróbsk, które przyplątywuja sie > człowkiekowi i nawet nie wiadomo kiedy.... Niestety nie rozumiem tego wpisu, ponieważ prawdopodobnie jestem na niego zbyt głupi, więc się do niego nie ustosunkuję. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
huney Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 12.08.03, 23:18 ilhan napisał: > huney napisała: > > > ilhan napisał: > > > > > Gość portalu: XXX napisał(a): > > > > > > > Pan Kostrzewa powiedzial, ze muzycznie nowy album CKOD to plyta > roku, > > > > > > tekstowo to plyta dekady. I co ty na to Aric? > > > > > > Nie wiem co na to Aric, ale mi np. jest ciebie szkoda. Że o Kostrzewi > e nie > > > wspomnę. > > > > > > > Moment, a co złego jest w , jakby nie było- poszeżaniu swoich horyzontów? > A > > może to przypadłość tych wszytskioch choróbsk, które przyplątywuja sie > > człowkiekowi i nawet nie wiadomo kiedy.... > > > Niestety nie rozumiem tego wpisu, ponieważ prawdopodobnie jestem na niego zbyt > głupi, więc się do niego nie ustosunkuję. > Pozdrawiam. > Może wyraziłam sie nie dośc jasno, sorry, zdarza mi sie to ostatnio. Jeżeli dobtrze zrozumiałam, psioczycie na to, że Kostrzewa niby to zaniża poziom audycji, niby to szmelcem się zachwyca,o hh jak mniemam mówicie. Czy trzeba kurczowo trzymać sie jedengo gatunku np. rocka czy metalu i uparcie twierdzić, ze w innych nie znajdzie sie nic ciekawego? Chocby nawet był to hh, chóry kościelne, czy inne odrzucane przez słuchaczy z powodu stereotypów. Roznych. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 12.08.03, 23:23 huney napisała: > > > Może wyraziłam sie nie dośc jasno, sorry, zdarza mi sie to ostatnio. > Jeżeli dobtrze zrozumiałam, psioczycie na to, że Kostrzewa niby to zaniża > poziom audycji, niby to szmelcem się zachwyca,o hh jak mniemam mówicie. Czy > trzeba kurczowo trzymać sie jedengo gatunku np. rocka czy metalu i uparcie > twierdzić, ze w innych nie znajdzie sie nic ciekawego? Chocby nawet był to > hh, chóry kościelne, czy inne odrzucane przez słuchaczy z powodu stereotypów. > Roznych. Ja na przykład mówiłem o zespole CKOD, który ciężko nazwać hiphopowym (mimo wszystko). Średnio sprawna słuchowo małpa jest w stanie szybko się zorientować, że ci kolesie grać nie potrafią, a "wokalista" wrzeszczy jakby go spinaczami od bielizny po tyłku szczypali. Więc nawet jeśli zespół ten ma przebłyski resztek, ekhm, talentu, to mówienie o nim (szczególnie już w sierpniu!!!) że jest muzycznie płytą roku, albo tekstowo (widziałaś ich teksty???) płytą dekady, jest jakąś chorą akcją... I Kostrzewa w tym momencie jako wiarygodny dziennikarz/krytyk muzyczny jest dla mnie wart tyle, co pani Zosia z warzywniaka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
huney Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 12.08.03, 23:36 ilhan napisał: > huney napisała: > > > > > > Może wyraziłam sie nie dośc jasno, sorry, zdarza mi sie to ostatnio. > > Jeżeli dobtrze zrozumiałam, psioczycie na to, że Kostrzewa niby to zaniża > > poziom audycji, niby to szmelcem się zachwyca,o hh jak mniemam mówicie. Cz > y > > trzeba kurczowo trzymać sie jedengo gatunku np. rocka czy metalu i uparcie > > > twierdzić, ze w innych nie znajdzie sie nic ciekawego? Chocby nawet był to > > > hh, chóry kościelne, czy inne odrzucane przez słuchaczy z powodu stereotyp > ów. > > Roznych. > > > Ja na przykład mówiłem o zespole CKOD, który ciężko nazwać hiphopowym (mimo > wszystko). Średnio sprawna słuchowo małpa jest w stanie szybko się zorientować, > > że ci kolesie grać nie potrafią, a "wokalista" wrzeszczy jakby go spinaczami od > > bielizny po tyłku szczypali. Więc nawet jeśli zespół ten ma przebłyski resztek, > > ekhm, talentu, to mówienie o nim (szczególnie już w sierpniu!!!) że jest > muzycznie płytą roku, albo tekstowo (widziałaś ich teksty???) płytą dekady, > jest jakąś chorą akcją... I Kostrzewa w tym momencie jako wiarygodny > dziennikarz/krytyk muzyczny jest dla mnie wart tyle, co pani Zosia z > warzywniaka. > > Pozdrawiam. > Oj, sorry... Po prostu odebrałam to jako kolejna sezonową mode na ujadanie za dziennikarzami/krytykami muzycznymi, bo często się zdarza, "że Kostrzewa to, a Kostrzewa tamto "... A CKOD`u teksty zaraz sprawdzę )) A Kostrzewa to ile ma lat? Bo może ja tak z tymi chorobami wieku starczego wypaliłam gafę ? Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 12.08.03, 23:41 huney napisała: > A CKOD`u teksty zaraz sprawdzę )) No koniecznie )) > A Kostrzewa to ile ma lat? Bo może ja tak z tymi chorobami wieku starczego > wypaliłam gafę ? 36 lat bodajże ma Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica IP: *.pai.net.pl 13.08.03, 11:21 a jakie wy teksty lubicie? Odpowiedz Link Zgłoś
huney Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 13.08.03, 19:14 Gość portalu: m napisał(a): > a jakie wy teksty lubicie? Cool Kids of Death Cool Kids of Death x2 Cool Kids of Death x4 Cool Kids of Death x7 Wersy, a raczej przesłanki ukryte za tymi jednostkami liczbowymi brzmiały oszałamiająco. Wprost nie mogłam się uwolnić od tekstu. )))). A poważnie- odpowiadają mi teksty w językach, których nie rozumiem. A teksty CKoD wydają się być takie, jak sama nazwa zespołu. Niekoniecznie przecież muszą śpiewać o kwiatkach bratkach i stokrotkach, aczkolwiek groźba w każdym tekście skierowana do „Ciebie” tak zupełnie bezpośrednio i bezpodstawnie nasuwa pewne obawy co do równowagi autora/-rów tekstów. No ja bym takich kumpli nie chciała mieć, może znajomych, ale nie kumpli )), nie mówiąc już o czymś bardziej zaawansowanym. Poza tym nigdy nie darzyłam sympatią tekstów, które w pewien sposób jako odbiorcę powinny mnie dotknąć w sposób bezpośredni, niezależnie od gatunków- czy to piosenka rockowego wokalisty czy ballady śpiewane przez ułożonego piosenkarza. Co do merytoryki, nie wnikam, bo przy każdym tekście, po głębszej analizie należałoby się pochlastać, nawet gdyby to miała sama Szymborska być. No bo chyba obiektywnie ma byc? Odpowiedz Link Zgłoś
huney Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 13.08.03, 19:15 ilhan napisał: , co pani Zosia z > warzywniaka. > > Pozdrawiam. > A pani Zosi to się szacunek należy. Nikt tak jak ona pieczołowicie nie wybiera marchewki, gdy poproszę o kilogram. A kiedy wbija do kasy utarg to jakbyś wejrzał w oblicze anielskie... Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 12.08.03, 09:44 Co ja na to?? Gosh, nie wiem... Chyba nic. Nie wiem kim jest imć Kostrzewa i nie miałem przyjemności nigdy nie usłyszec jago audycji. Jeżeli dla fanów Cool Kids... jest to budujaca i radosna nowina to im gratuluje. Dla mnie nic nie znacy. Ale się ciszę z twojego szczęścia,zastanawiając się jednocześnie skąd u ciebie taka straszna frustracja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica IP: *.pai.net.pl 12.08.03, 18:30 kurwa słyszałem kiedyś te niemyte jeże i stwierdzam, że to najchujowsza odmiana klezmerskiego blues-bandu, który nawet do kotleta nie powinien grać, bo by się słuchaczom metabolizm patologicznie spowolnił. aric, zajmij się czymś pożyteczniejszym dla świata. chwda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica IP: *.pai.net.pl 12.08.03, 18:34 A ja wiem skąd u Pana Arica taka frustracja. Proszę postawić obok siebie dwa zespoły: CKOD i Niemyte Jeże. Z jednej strony zespół, które w niespełna rok osiągnął sukces, a z drugiej żałośni muzykanci, którzy grają po barach od stu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.03, 18:40 A skad u Ciebie zafajdancu taka frustracja, ze musisz z dwoch nickow az pisac? Rodzina Ostrowskiego nie ma co robic? Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 12.08.03, 19:15 Jak zwykle pojawienie sie nazwy CKOD wzbudza na tym forum dziwne i skrajne zachowanie. Dlatego tez chciałbym wszystkim przypomniec konkluzję jaka udało nam sie osiągnąć tutaj po wielu ustepstwach u każdej ze stron z pół roku temu: CKOD TO ŚREDNI ZESPÓŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M&M's Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica IP: *.pai.net.pl 12.08.03, 23:20 miecio4 napisał: > Jak zwykle pojawienie sie nazwy CKOD wzbudza na tym forum dziwne i skrajne > zachowanie. Dlatego tez chciałbym wszystkim przypomniec konkluzję jaka udało > nam sie osiągnąć tutaj po wielu ustepstwach u każdej ze stron z pół roku temu: > CKOD TO ŚREDNI ZESPÓŁ. > > > a co ty kurwa jesteś socjolog, że tak lubisz uśredniać opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M&M's Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica IP: *.pai.net.pl 12.08.03, 23:19 Gość portalu: kubasa napisał(a): > A skad u Ciebie zafajdancu taka frustracja, ze musisz z dwoch nickow az pisac? > Rodzina Ostrowskiego nie ma co robic? to nie frustracja, to miłość marcin i marysia pozdrawiają frajerów! Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 12.08.03, 23:19 Gość portalu: M&M's napisał(a): > marcin i marysia pozdrawiają frajerów! Przekażemy wszystkim fanom CKOD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M&M's Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica IP: *.pai.net.pl 12.08.03, 23:25 vulture napisał: > Gość portalu: M&M's napisał(a): > > marcin i marysia pozdrawiają frajerów! > > Przekażemy wszystkim fanom CKOD. > ale riposta Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 12.08.03, 23:26 Gość portalu: M&M's napisał(a): > ale riposta Vabank II czyli riposta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M&M's Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica IP: *.pai.net.pl 12.08.03, 23:27 vulture, właśnie wypiliśmy winko i stwierdzamy autorytarnie, że jesteś żałosnym dupkiem, fanem niemtych jeży i innych bluesbandów spod znaku piwka i grillowanej kiełbaski. kochamy Cię! Odpowiedz Link Zgłoś
vulture buehehehehehehehehehe 12.08.03, 23:40 Gość portalu: M&M's napisał(a): > vulture, właśnie wypiliśmy winko i stwierdzamy autorytarnie, że jesteś żałosnym > > dupkiem, fanem niemtych jeży i innych bluesbandów spod znaku piwka i > grillowanej kiełbaski. kochamy Cię! Ja Was nie kocham, a winka nie pijam (buahahahahaha, wino, buehehehehe), grillowanej kiełbaski też nie jadam. Ale jak mi tak napisaliście, to mi lepiej. Zawsze się człowiek dowartościuje, a teraz wracajcie już do płyt Paschalskiej, bo się za dużo męczycie. Pa, pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: buehehehehehehehehehe IP: *.pai.net.pl 13.08.03, 11:03 vulture, wkurzasz się? nie wkurzaj się! dupeczku ty nasz kochany! napij się czasami z dziewczyną dobrego winka przed snem, to Ci przejdzie ta internetowa frustracja! ckod jest najlepsze!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: buehehehehehehehehehe 13.08.03, 11:05 Gość portalu: marysia napisał(a): > vulture, wkurzasz się? nie wkurzaj się! Nie wkurzam się, bawię się coraz lepiej. > ckod jest najlepsze!!!!!! Zwłaszcza przy dobrych żartach, buehehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: buehehehehehehehehehe IP: *.pai.net.pl 13.08.03, 11:17 To dobrze, że sie nie denerwujesz. Całuski! Ma. Odpowiedz Link Zgłoś
aric No proszę, tajemnica odkryta 13.08.03, 08:29 Gość portalu: Marysia napisał(a): > A ja wiem skąd u Pana Arica taka frustracja. No, no gratuluję. Odgadłaś(eś) moje mroczne zapędy. Dziekuje. Teraz sprowadź mnie prosze na własciwą scieżkę. Proszę postawić obok siebie dwa > zespoły: CKOD i Niemyte Jeże. A prosze bardzo. > Z jednej strony zespół, które w niespełna rok > osiągnął sukces, No i dobrze, gratuluję, cieszę się waszym szczęsciem, tylko jeszcze nigdy nie usłyszałem dlaczego ten zepsół jest taki dobry. Może mi wszystko ze szczegółami wyjaśnisz. Co on takiego w sobie ma, że tak wielkim fanem jego jesteś?? > a z drugiej żałośni muzykanci, którzy grają po barach od stu > lat. No i co?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: No proszę, tajemnica odkryta IP: *.pai.net.pl 13.08.03, 11:15 Ja jestem Marysia, dziewczyna, więc stosowanie rodzaju żeńskiego podczas pisania postów do mnie wydaje się być bardziej uzasadnione A jeśli chodzi o to co moim zdaniem reprezentuje sobą CKOD i dlaczego jest lepsze od Niemytych Jeży (Boże, już sama próba porównywania tych dwóch zespołów jest nieco śmieszna), to po prostu wydaje mi się, że CKOD bije wszystkich na głowę przekazem, textami i podejściem do muzyki. LOU REED też nie potrafi ani śpiewać ani grać na gitarze, a jedt dla mnie Mistrzem. Po prostu jego piosenki mówią o CZYMŚ. Nie ma co porównywać takiego LOU REEDA, który chwali się, że zna tylko trzy akordy a do wykonywania jego kompozycji wystarczy mieć IQ żółwia, z takim na przykład Joe Satrianim albo innym Strasznie Nudnym I Nadętym Muzykiem. Nie ma co szukać wspólnych mianowników pomiędzy muzykami, których jedyna wspólną cechą jest to, że posługują się takim samym instrumentem. Czasami ważniejsze jest to PO CO się coś robi, niż to CZYM się to robi. Nie ma co porównywać hiperrealistycznie namalowanego jelenia na rykowisku z obrazami takiego na przykład Modiglianiego. Co z tego, że i tu i tu używa się farb i pędzla, kiedy obie rzeczy są oddalone od siebie o lata świetlne. Z całym szacunkiem, ale Niemyte Jeże to takie jelenie na rykowisku... Ale takie jelenie też sa potrzebne. Niektórzy je lubią Pozdrawiam! Marysia Odpowiedz Link Zgłoś
vulture marysia rulez 13.08.03, 11:18 Gość portalu: marysia napisał(a): > że CKOD bije wszystkich na > głowę przekazem, textami i podejściem do muzyki Marysia otrzymuje nagrodę za żart roku. Nagrodą jest pobyt w luksusowym ośrodku opieki medycznej. Nagrodę prześlemy karetką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Re: marysia rulez IP: *.pai.net.pl 13.08.03, 11:22 A jakieś argumenty merytoryczne? Czego Ty słuchasz? Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: marysia rulez 13.08.03, 11:25 Gość portalu: Marysia napisał(a): > A jakieś argumenty merytoryczne? Czego Ty słuchasz? A poczytaj sobie cokolwiek poza swoimi wpisami, dziecinko, to się dowiesz, czego ini słuchają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Re: marysia rulez IP: *.pai.net.pl 13.08.03, 11:28 Nie chcę mi się, napisz frajerku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: marysia rulez IP: *.pai.net.pl 13.08.03, 11:26 Uważaj Vulture, internetowy onanisto z podkrążonymi oczami, bo Ci się siatkówka odklei od takiego ustawicznego zaglądania do netu Od Marysi WARA Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: marysia rulez 13.08.03, 11:30 Kolega Marysi, który chyba jest samą Marysią (pewnie wygląda jak wokalista Dead Or Alive) otrzymuje nagrodę ex-aequo. I na tym kończę dyskusję. Pozdrowienia, buziaki. Papa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M&M's Re: marysia rulez IP: *.pai.net.pl 13.08.03, 11:31 ale się wysilił, phi... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture aaahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!! 13.08.03, 23:21 Jak zwykle spece od muzyki mają dużo do powiedzenia, buehehehehehehehe, dzieci, idźcie na leżakowanie, pani woła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kelso Re: aaahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!! IP: 195.205.74.* 15.08.03, 08:50 Sam sobie idź na leżakowanie palancie. Jak na razie to Ty nie napisałeś nic konkretnego, tylko cały czas starasz się sprawić wrażenie, że jesteś wyluzowanym wszystkowiedzącym tatuśkiem, a w rzeczywistości jestes nadętym bubkiem z tendencją do żałosnego dyletanctwa. Jedyna odpowiedź na jaką Cię stać, to "buhahaaha" albo "hihihi", co nie świadczy najlepiej o Twoich umiejętnościach retorycznych. Wal się na ryj. Odpowiedz Link Zgłoś
vulture 999 numer bezpłatny 15.08.03, 10:57 Gość portalu: Kelso napisał(a): > Wal się na ryj. Z tak merytorycznymi wypowiedziami nawet nie śmiem polemizować. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: aaahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!! 15.08.03, 11:49 Gość portalu: Kelso napisał(a): > Sam sobie idź na leżakowanie palancie. Jak na razie to Ty nie napisałeś nic > konkretnego, tylko cały czas starasz się sprawić wrażenie, że jesteś > wyluzowanym wszystkowiedzącym tatuśkiem, a w rzeczywistości jestes nadętym > bubkiem z tendencją do żałosnego dyletanctwa. > > Jedyna odpowiedź na jaką Cię stać, to "buhahaaha" albo "hihihi", co nie > świadczy najlepiej o Twoich umiejętnościach retorycznych. > > Wal się na ryj. Prawdziwie merytoryczny ekspert z ciebie za to... Obserwując ich wypowiedzi na tym forum, odnoszę wrażenie że fanów CKOD stać jedynie na mądrości w rodzaju: "CKOD są zajebiści", "CKOD mają świetne teksty ze znakomitym przekazem" (no i "Pan Kostrzewa powiedział")... Sam coś napisz o muzyce glutku, bo zdaje mi się, że nic do powiedzenia na ten temat nie masz, a za bardzo przejąłeś się rzucaniem we wszystkich kamieniami i butelkami z benzyną. Dziwne że żaden z wielbicieli tych przewspaniałych panów z Łodzi nie odniósł się jeszcze do zarzutów o tym, że nie umieją grać, że wokalista nie umie śpiewać, że większość tekstów jest żenująco słaba... Boją się merytorycznych dyskusji na ten temat??? A o czym jest ten post powyżej? Odpowiedz Link Zgłoś
grillowana.kielbaska --- 15.08.03, 11:58 ilhan napisał: >A o czym jest ten post powyżej? O mnie!!! O mnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: --- 15.08.03, 12:05 grillowana.kielbaska napisała: > ilhan napisał: > > >A o czym jest ten post powyżej? > > O mnie!!! O mnie!!! Kubasa? Zalogowany w końcu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: aaahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!! IP: *.pai.net.pl 16.08.03, 11:38 A mnie sie wydaje, ze na tym forum pojawiło się całkiem sporo sensownych argumentów na korzyść ckod. Nieskromnie rzecz ujmując, czuję się odpowiedzialna za niektóre z nich. Jeszcze raz powtarzam: nie da się przekonać ludzi, którzy czego innego szukają w muzyce. Wszystkim, którzy w muzyce szukają instrumentalnego onanizmu i popisów wokalnych w stylu Szymka Wydry CKOD nigdy nie przekona. Ale tym wszystkim osobom przypominam, że w panteonie muzycznych sław są jeszcze postaci, które ani śpiewać, ani grać specjalnie nie potrafia, a jednak mają tam już stałe miejsce. Mówię np. o Lou Reedzie (dlaczego nikt nie ustosunkuje się do tego przykładu - czyżbyście go nie znali???!!!), Dylanie, Sidzie Viciousie, Ianie Curtisie z Joy Division (mój ulubiony!). Wy po prostu macie zupełnie INNE upodobania muzyczne, zupełnie INNE kryteria oceny. Podejrzewam, że żadne z Was nie lubi za bardzo przyticzonych powyżej artystów (no, moze Dylana...), bo ich po prostu nie potrafi zrozumieć. Co do tekstów CKOD, to najlepszym kryterium dla ich oceny jest to, że utożsamia się z nimi 10000 młodych ludzi w tym kraju. Czasami jakieś potknięcie stylistyczne daje więcej do myślenia niż dysertacja naukowa napisaną piękna literacką polszczyzną. Aha! I argumenty w stylu CKOD to średni zespół tak naprawdę niczego nie mówią. W tym wypadku ważniejsze jest to, że zespół ten wzbudza skrajne opinie. Pozdrawiam. Maria O. Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: aaahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!! 16.08.03, 12:29 Gość portalu: M. napisał(a): > Mówię np. o Lou Reedzie (dlaczego nikt nie > ustosunkuje się do tego przykładu - czyżbyście go nie znali???!!!), Dylanie, > Sidzie Viciousie, Ianie Curtisie z Joy Division (mój ulubiony!). Wy po prostu > macie zupełnie INNE upodobania muzyczne, zupełnie INNE kryteria oceny. > Podejrzewam, że żadne z Was nie lubi za bardzo przyticzonych powyżej artystów > (no, moze Dylana...), bo ich po prostu nie potrafi zrozumieć. Weź poczytaj to forum najpierw, a nie wydajesz takie bezsensowne sądy. Joy Division są jednym z moich 10 ulubionych zespołów, na dużym luzie. Sex Pistols też lubię. Dylana i Reeda wielce szanuję. A CKOD są dla mnie po prostu słabiutkim zespołem, który potrafił wywołać wokół siebie wielką burzę i zrobić olbrzymie zamieszanie. Wzbudzają wielkie kontrowersje, wiele się o nich pisze, mówi, itd., itp. Ale muzycznie są dla mnie marni. Przytoczeni przez Ciebie wykonawcy może i nie umieli/umieją śpiewać, ale: 1. byli wielkimi osobowościami 2. byli artystami wielce oryginalnymi, można rzec pionierami w swoim gatunku 3. tworzyli dawno temu w przeszłości, a jednak ich twórczość przetrwała próbę czasu 4. nawet jeśli nie dysponowali wielkimi głosami, to były tam wielkie emocje, a wokal wyśpiewywał teksty, które wywarły wielki wpływ na muzykę rockową 5. komponowali wspaniałe piosenki, które należą obecnie do kanonu klasyki rockowej Niestety, ŻADNEGO z tych punktów nie można odnieść do zespołu Cool Kids Of Death. Przykro mi. Radzę nabrać trochę dystansu do ich twórczości, i podejść nieco bardziej tolerancyjnie do opinii innych o produkcjach tych panów. Pozdrawiam, ilhan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: aaahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.03, 15:15 Gość portalu: M. napisał(a): > A mnie sie wydaje, ze na tym forum pojawiło się całkiem sporo sensownych > argumentów na korzyść ckod. Ja moglbym wypsiac wiecej argumentw na korzysc CKOD, nie zauwazylem tu zadnego sensownego argumentu bronaicego ten zespol. Nieskromnie rzecz ujmując, czuję się odpowiedzialna > > za niektóre z nich. Jeszcze raz powtarzam: nie da się przekonać ludzi, którzy > czego innego szukają w muzyce. Wszystkim, którzy w muzyce szukają > instrumentalnego onanizmu i popisów wokalnych w stylu Szymka Wydry CKOD nigdy > nie przekona. Ale tym wszystkim osobom przypominam, że w panteonie muzycznych > sław są jeszcze postaci, które ani śpiewać, ani grać specjalnie nie potrafia, a > > jednak mają tam już stałe miejsce. Mówię np. o Lou Reedzie (dlaczego nikt nie > ustosunkuje się do tego przykładu - czyżbyście go nie znali???!!!), Dylanie, > Sidzie Viciousie, Ianie Curtisie z Joy Division (mój ulubiony!). Wy po prostu > macie zupełnie INNE upodobania muzyczne, zupełnie INNE kryteria oceny. > Podejrzewam, że żadne z Was nie lubi za bardzo przyticzonych powyżej artystów > (no, moze Dylana...), bo ich po prostu nie potrafi zrozumieć. To zle podejrzewasz. Gdyby zsumowac rankingi ulubionych plyt, ktore wypisywalismy w neidawnym watku, wyszloby ze forumowa plyta wszechczasow jest... "Closer". Lou Reed - wszycy go znamy. moge sie sutosunkowac. Cisnie sie tylko jedno przyslowie na usta: "Gdzie Rzym gdzie Krym". Reed nie byl wielkim woklaista ale mial przyciagajca glos, a poza tym byl WIELKIM artysta, jednym z najbardziej wplywowych w historii rocka. Bob Dylan - byc moze nie mial wielkiego glosu, ale piosenki jakie tworzyl... Nogdzie "Uwazaj" do "All Along the Watchtower"? Nie badzmy smieszni... Sid Vicious - faktycznie pseudosocjologiczne farmazony wypisywane przez Badachowicza (on sie chyba tak nazywa, prawda?) w najwiekszej polskiej gazecie mozna porownywac z wycznynami jedenj z najdzikszych postaci popkultury. Ian Curtis - tu mnei rozwalilas. Jak mozna jego wielki, fascynujacy glos porownywac z tym wyciem nastolatka jakie uprawia Ostrowski? Curtis to bez watpienia moj ulubiony wokalista, wiec takie porownanie wywoluje we mnie automatyczny odruch odeslania porownujacego do psychiatry. To teraz o samym CKOD. Ja mialem kiedys sympatie do tego zespolu. Och, przyjemne granie na tle tej biedy ktora jest na polskim rynku muzycznym. Ale bez przesady, szum jaki wokol tego sie wytworzyl jest chory. W Polsce po prostu wystarczy dobrze sie inspirowac (vide Negatyw) by wyjsc na powierzchnie. Niemniej jest to strasznie wtorne. Muzycznie zupelnie nic nowego, naja chlopaki minimalny talent do pisania chwytliwych piosenek (tak ze 3-4 na pierwszej plycie) Nalezy tez rozroznic rezygnacje z wirtuzoerii muzycznej od nieumiejetnosci grania. W przypadku CKOD mamy do czynienia z tym drugim. > Co do tekstów CKOD, to najlepszym kryterium dla ich oceny jest to, że utożsamia > > się z nimi 10000 młodych ludzi w tym kraju. Super, ze Lzami identyfikuje sie jeszcze wiecej osob... Ten ich pseudobunt przeciwko establishmentowi, ktorego sa najukochnaszym dzieckiem, to brtanie sie z Maslowska (ktora nomen omen o wiele lepiej pisze niz CKOD gra), co ogolnie sprawia wrazenie jakiejs bohemy artystycznej, zalozonej w siedzibie Agory, to wszystko powoduje ze CKOD sa wyprani z jakiejkolwiek wiarygodnosci. A jesli jest to zamierzona prowokacja to w takim wypadku mamy do czynienia ze zjadaniem wlasnego ogona... > Czasami jakieś potknięcie > stylistyczne daje więcej do myślenia niż dysertacja naukowa napisaną piękna > literacką polszczyzną Swietnie nazwalas te teksty o "Generacji Nic"... > Maria O. Kuba R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid Re: aaahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!! IP: *.lodz.msk.pl / 10.120.20.* 16.08.03, 16:03 W Polsce nawet jak by się pojawiło trzech Curtisów i dziesięciu Lou Reedów, to i tak ktoś ich zmiesza z gównem. Polskie piekiełko rules! A CKOD są ok. I porównania z Joy Division wcale nie są na wyrost (oczywiście przy zachowaniu odpowiednich proporcji). Właśnie widziałem program na VIVIe z udziałem CKOD. Puszczali zajebiste klipy. A ich muzyka zwyczajnie mnie przekonuje i mam w dupie to, czy grają trzema akordami, czy trzynastpma i czy wokalista ma głos jak Łazuka, czy nie. Pozdro dla fanów ckod! Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: aaahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!! 16.08.03, 16:23 Gość portalu: dawid napisał(a): > A CKOD są ok. I porównania z Joy Division wcale nie są na wyrost Przejedź się na ostry dyżur. Ale już!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ckod-fan Re: aaahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!! IP: 195.205.74.* 17.08.03, 09:01 to forum jest chujowe. Odpowiedz Link Zgłoś
miecio4 Re: aaahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!! 15.08.03, 13:43 Gość portalu: Kelso napisał(a): > Wal się na ryj. Ja przytocze tylko post pewnego mądrego człowieka który udziela sie na tym forum i zawsze piszę coś na poziomie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=7402529&a=7418453 Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: No proszę, tajemnica odkryta 13.08.03, 11:40 Zrozumiałem, jesteś dziewczyną, ale nie okreslasz się jeszcze kobietą, chwała ci za to, bo wyrażasz się bardzo zgrabnie, co świadczy o twojej dojrzałości. Mylące są IP, ale mylic się już nie bedę. I znów nie dowiedziałem się niczego. Teksty uważam za nijakie, nie majace nic w sobie. To raz. Przekaz, właśnie to chciałbym zrozumiec, ten przekaz, na czym polega. Ja myslałem, że muzyke robi sie dla siebie, a gdy inni jej słuchają to dostarcza to satysfakcji twórcy. No cóz, ale ja jestem starej daty. Może się cos zmieniło. To dwa. Piszesz, podejściem do muzyki, a dlaczego nie muzyką, przeciez na tym to wszystko polega. Czy CKOD nie tworzy muzyki?? To trzy. Piszesz, że CKOD jest lepszy od NJ. Jest to opinia sugestywna. To tak jakbys porównywała telewior i pralke, niektórzy mogą żyć bez telewizora, inni bez pralki, ale nigdy nie znajdziesz argumentów co jest lepsze, co ważniejsze i potrzebniejsze. Widzsz, powiem ci jedno, duzo piszesz, ale za mało merytorycznie.Nic z twojego postu się nie dowiedziałem oprucz tego, że CKOD to według ciebie legenda za zycia, ale dlaczego?? Również pozdrawiam. I poproś Marcina, aby nie flugał, bo nie swiadczy to o nim najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaman Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica IP: *.tele2.pl 12.08.03, 20:18 5 sierpnia odbyl sie czat z Pawlem Kostrzewa. Tutaj: czat.wp.pl/zapis.html?id_czata=1493 mozna sobie przeczytac zapis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: czat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.03, 23:09 vulture napisał: > P.K. - gość bez osobowości. eee... czat jak czat, czy cos przegapilem? Odpowiedz Link Zgłoś
madee1 Re: czat 12.08.03, 23:13 Faktycznie, jak na goscia wiecznie pobudzonego az do bolu, w tym czacie pan Pawel nie popisal sie osobowoscia... Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: czat 12.08.03, 23:13 Gość portalu: kubasa napisał(a): > eee... czat jak czat, czy cos przegapilem? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomq czat IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 14:34 Ha! Przyznal sie w koncu do tego, ze nie lubi reggae. Tylko dlacego Habakuk byl najpierw piesnia ekspresowa, a potem plyta zasadnicza? I jeszcze jedno: > ~falarek: Panie Pawle, gra pan często nowe wersje takich piosenek polskich > jak "Centrala" czy "Święty szczyt". Dlaczego jednocześnie nie prezentuje pan > słuchaczom wersji oryginalnych tych i podobnych piosenek? > > Kostrzewa_Pawel: Tamte piosenki często pojawiały się w radio kiedy był ich > czas. " Taaa.. ja mam wierzyc ze Kryzys i Brygada byly czesto w radiu na poczatku lat 80. w stanie wojennym?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica IP: 62.233.211.* 13.08.03, 09:57 Nie chcemy brać udzialu w konfekcjonowaniu nastrojów pseudorewolucyjnych. Nie chcemy stać się rynkowym wentylem bezpieczeństwa, ersatzem mającym zaspokoić potrzeby tych, którym marzy się bunt: społeczny , kulturalny, etc. Nie podpisujemy sie pod jakimkolwiek hasłami, które miałyby unifikować nastroje panujące wśród młodzieży. Występujemy tylko i wyłącznie w swoim imieniu. Wszystko co robimy, ma być manifestacją naszej wrażliwości. Nie chcemy stać się popkulturowym parawanem, za którym chować się będą wszyscy ci, którzy po cichu marzą o buncie, rewolucji, sprzeciwie, jednocześnie traktując naszą aktywność jako usprawiedliwienie własnej bezczynności. NIE REPREZENTUJEMY NIKOGO POZA SOBĄ. Nie chcemy, aby jedynym usprawiedliwieniem naszego medialnego istnienia była dziennikarska nostalgia. Nie mamy nic wspólnego z ruchem PUNK. Nie postulujemy pokoleniowej jedności, jesteśmy za różnorodnością, będącą wyrazem różnych, autentycznie przeżywanych punktów widzenia. Jesteśmy zupełnie inni. Jedynym naszym pragnieniem jest bezpodstawna wolność. NIE BĘDZIE ŻADNEJ REWOLUCJI CKOD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koliber Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 00:36 Dla mnie odkąd puszcza Justina Timbelike'a, Christinę Aguilerę, Sugarbabes, Attomic Kitten, Beyonce Fowlews, Jennifer Lopez..., prowadzi Sobotę w Stylu Klop i układa play-listę Trójki (dodając jeszcze Bajm, Reni Jusis itp.) jest żadnym autorytetem i może mówić co chce. To typowy karierowicz. Jak mu coś każą grać lub się zachwycać to to zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś