Dodaj do ulubionych

Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica

IP: 62.89.73.* 11.08.03, 21:43
Pan Kostrzewa powiedzial, ze muzycznie nowy album CKOD to plyta roku,
tekstowo to plyta dekady. I co ty na to Aric?
Obserwuj wątek
    • miecio4 Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 11.08.03, 21:47
      Człowieku jeżeli Kostzrewa jest dla Ciebie jakimś autorytetem to przynajmniej
      się nie odzywaj tylko siedź z tym cicho. Ten człowiek zatracił poczucie dobrej
      muzyki jakieś dwa lata temu jak zaczął zachwycać sie hip-hopem.
      • Gość: etam 0jej! IP: *.nd.e-wro.net.pl 11.08.03, 22:04
        miecio4 napisał:

> Ten człowiek zatracił poczucie dobrej muzyki jakieś dwa lata temu jak zaczął
        > zachwycać sie hip-hopem.

Rzeczywiście argument powalający
        • miecio4 Re: 0jej! 11.08.03, 22:12
          Gość portalu: etam napisał(a):

> Rzeczywiście argument powalający

Nie wiem za bardzo o co Ci chodzi.
          To była subiektywna ocena osoby publicznej a do tego nie potrzebne są żadne
          argumenty.
          • Gość: etam Re: 0jej! IP: *.nd.e-wro.net.pl 11.08.03, 22:21
            Miecio:

"człowiek zatracił poczucie dobrej muzyki jak zaczął zachwycać sie hip-hopem"

no o to cudo powyżej mi chodzi,
            rzeczywiście zachwyt nad hiphopem dyskwalifikuje każdego krytyka

• miecio4 Re: 0jej! 11.08.03, 22:24
              Gość portalu: etam napisał(a):

> rzeczywiście zachwyt nad hiphopem dyskwalifikuje każdego krytyka
              >
              >

Subiektywnie- zawsze.
              I nie tylko zachwyt nad hip-hopem.
      • Gość: huney Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.03, 22:12
        miecio4 napisał:

> Człowieku jeżeli Kostzrewa jest dla Ciebie jakimś autorytetem to przynajmniej
        > się nie odzywaj tylko siedź z tym cicho. Ten człowiek zatracił poczucie
        dobrej
        >
        > muzyki jakieś dwa lata temu jak zaczął zachwycać sie hip-hopem.

Mam wrażenie, że brnąc dalej w tym temacie zjadłbys swój własny ogon.

• roar Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 11.08.03, 22:30
        miecio4 napisał:

> [O Kostrzewie] Ten człowiek zatracił poczucie dobrej
        > muzyki jakieś dwa lata temu jak zaczął zachwycać sie hip-hopem.

Pozostaje mi się tylko podpisać...

...ale w sumie nie po to piszę, tylko z nadzieją, że uprzedzę wszystkich oburzonych tak okropną obrazą hip-hopu. Pozwólcie, że wytłumaczę. Otóż tu nie chodzi o to, że pan Kostrzewa Paweł zatracił poczucie dobrej muzyki, BO zachwyca się hip-hopem. Nie. Problem jest w tym JAKIM hip-hopem się ten pan zaczął zachwycać, oraz w tym, jak zaczął go puszczać w swoich audcjach dzień w dzień, ciągle te same utwory (pewnie więcej nie miał). Każdy, kto w miarę regularnie słuchał Ekspresu przez ostatnie parę lat, na pewno to zauważył i odczuł (dość boleśnie).

(Choć jakby ostatnio mu przechodziło.)
    • vulture buahahahaha 11.08.03, 22:19
      Jak tylko wyjdzie nowy Bajm, redaktor Kostrzewa zmieni zdanie co do tekstowo
      najlepszej płyty roku.
      • Gość: koliber Re: buahahahaha IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 00:38
        Już straszy nas koszmarek "Myśli i słowa" grany w 3 do wyrzygania
    • ilhan Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 11.08.03, 22:55
      Gość portalu: XXX napisał(a):

> Pan Kostrzewa powiedzial, ze muzycznie nowy album CKOD to plyta roku,
      > tekstowo to plyta dekady. I co ty na to Aric?

Nie wiem co na to Aric, ale mi np. jest ciebie szkoda. Że o Kostrzewie nie
      wspomnę.
      • huney Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 12.08.03, 22:52
        ilhan napisał:

> Gość portalu: XXX napisał(a):
        >
        > > Pan Kostrzewa powiedzial, ze muzycznie nowy album CKOD to plyta roku,
        > > tekstowo to plyta dekady. I co ty na to Aric?
        >
        > Nie wiem co na to Aric, ale mi np. jest ciebie szkoda. Że o Kostrzewie nie
        > wspomnę.
        >

Moment, a co złego jest w , jakby nie było- poszeżaniu swoich horyzontów? A
        może to przypadłość tych wszytskioch choróbsk, które przyplątywuja sie
        człowkiekowi i nawet nie wiadomo kiedy....
        • ilhan Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 12.08.03, 23:00
          huney napisała:

> ilhan napisał:
          >
          > > Gość portalu: XXX napisał(a):
          > >
          > > > Pan Kostrzewa powiedzial, ze muzycznie nowy album CKOD to plyta roku,
          >
          > > > tekstowo to plyta dekady. I co ty na to Aric?
          > >
          > > Nie wiem co na to Aric, ale mi np. jest ciebie szkoda. Że o Kostrzewie nie
          > > wspomnę.
          > >
          >
          > Moment, a co złego jest w , jakby nie było- poszeżaniu swoich horyzontów? A
          > może to przypadłość tych wszytskioch choróbsk, które przyplątywuja sie
          > człowkiekowi i nawet nie wiadomo kiedy....

Niestety nie rozumiem tego wpisu, ponieważ prawdopodobnie jestem na niego zbyt
          głupi, więc się do niego nie ustosunkuję.
          Pozdrawiam.
          • huney Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 12.08.03, 23:18
            ilhan napisał:

> huney napisała:
            >
            > > ilhan napisał:
            > >
            > > > Gość portalu: XXX napisał(a):
            > > >
            > > > > Pan Kostrzewa powiedzial, ze muzycznie nowy album CKOD to plyta
            > roku,
            > >
            > > > > tekstowo to plyta dekady. I co ty na to Aric?
            > > >
            > > > Nie wiem co na to Aric, ale mi np. jest ciebie szkoda. Że o Kostrzewi
            > e nie
            > > > wspomnę.
            > > >
            > >
            > > Moment, a co złego jest w , jakby nie było- poszeżaniu swoich horyzontów?
            > A
            > > może to przypadłość tych wszytskioch choróbsk, które przyplątywuja sie
            > > człowkiekowi i nawet nie wiadomo kiedy....
            >
            >
            > Niestety nie rozumiem tego wpisu, ponieważ prawdopodobnie jestem na niego
            zbyt
            > głupi, więc się do niego nie ustosunkuję.
            > Pozdrawiam.
            >

smile
            Może wyraziłam sie nie dośc jasno, sorry, zdarza mi sie to ostatnio.
            Jeżeli dobtrze zrozumiałam, psioczycie na to, że Kostrzewa niby to zaniża
            poziom audycji, niby to szmelcem się zachwyca,o hh jak mniemam mówicie. Czy
            trzeba kurczowo trzymać sie jedengo gatunku np. rocka czy metalu i uparcie
            twierdzić, ze w innych nie znajdzie sie nic ciekawego? Chocby nawet był to hh,
            chóry kościelne, czy inne odrzucane przez słuchaczy z powodu stereotypów.
            Roznych.
            • ilhan Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 12.08.03, 23:23
              huney napisała:
              >
              > smile
              > Może wyraziłam sie nie dośc jasno, sorry, zdarza mi sie to ostatnio.
              > Jeżeli dobtrze zrozumiałam, psioczycie na to, że Kostrzewa niby to zaniża
              > poziom audycji, niby to szmelcem się zachwyca,o hh jak mniemam mówicie. Czy
              > trzeba kurczowo trzymać sie jedengo gatunku np. rocka czy metalu i uparcie
              > twierdzić, ze w innych nie znajdzie sie nic ciekawego? Chocby nawet był to
              > hh, chóry kościelne, czy inne odrzucane przez słuchaczy z powodu stereotypów.
              > Roznych.

Ja na przykład mówiłem o zespole CKOD, który ciężko nazwać hiphopowym (mimo
              wszystko). Średnio sprawna słuchowo małpa jest w stanie szybko się zorientować,
              że ci kolesie grać nie potrafią, a "wokalista" wrzeszczy jakby go spinaczami od
              bielizny po tyłku szczypali. Więc nawet jeśli zespół ten ma przebłyski resztek,
              ekhm, talentu, to mówienie o nim (szczególnie już w sierpniu!!!) że jest
              muzycznie płytą roku, albo tekstowo (widziałaś ich teksty???) płytą dekady,
              jest jakąś chorą akcją... I Kostrzewa w tym momencie jako wiarygodny
              dziennikarz/krytyk muzyczny jest dla mnie wart tyle, co pani Zosia z
              warzywniaka.

Pozdrawiam.
              • huney Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 12.08.03, 23:36
                ilhan napisał:

> huney napisała:
                > >
                > > smile
                > > Może wyraziłam sie nie dośc jasno, sorry, zdarza mi sie to ostatnio.
                > > Jeżeli dobtrze zrozumiałam, psioczycie na to, że Kostrzewa niby to zaniża
                > > poziom audycji, niby to szmelcem się zachwyca,o hh jak mniemam mówicie. Cz
                > y
                > > trzeba kurczowo trzymać sie jedengo gatunku np. rocka czy metalu i uparcie
                >
                > > twierdzić, ze w innych nie znajdzie sie nic ciekawego? Chocby nawet był to
                >
                > > hh, chóry kościelne, czy inne odrzucane przez słuchaczy z powodu stereotyp
                > ów.
                > > Roznych.
                >
                >
                > Ja na przykład mówiłem o zespole CKOD, który ciężko nazwać hiphopowym (mimo
                > wszystko). Średnio sprawna słuchowo małpa jest w stanie szybko się
                zorientować,
                >
                > że ci kolesie grać nie potrafią, a "wokalista" wrzeszczy jakby go spinaczami
                od
                >
                > bielizny po tyłku szczypali. Więc nawet jeśli zespół ten ma przebłyski
                resztek,
                >
                > ekhm, talentu, to mówienie o nim (szczególnie już w sierpniu!!!) że jest
                > muzycznie płytą roku, albo tekstowo (widziałaś ich teksty???) płytą dekady,
                > jest jakąś chorą akcją... I Kostrzewa w tym momencie jako wiarygodny
                > dziennikarz/krytyk muzyczny jest dla mnie wart tyle, co pani Zosia z
                > warzywniaka.
                >
                > Pozdrawiam.
                >

Oj, sorry... Po prostu odebrałam to jako kolejna sezonową mode na ujadanie za
                dziennikarzami/krytykami muzycznymismile, bo często się zdarza, "że Kostrzewa to,
                a Kostrzewa tamto "... A CKOD`u teksty zaraz sprawdzę smile))
                A Kostrzewa to ile ma lat? Bo może ja tak z tymi chorobami wieku starczego
                wypaliłam gafę ?
                • ilhan Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 12.08.03, 23:41
                  huney napisała:

> A CKOD`u teksty zaraz sprawdzę smile))

No koniecznie smile))

> A Kostrzewa to ile ma lat? Bo może ja tak z tymi chorobami wieku starczego
                  > wypaliłam gafę ?

36 lat bodajże ma smile

Pozdrawiam
                  • Gość: m Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica IP: *.pai.net.pl 13.08.03, 11:21
                    a jakie wy teksty lubicie?
                    • huney Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 13.08.03, 19:14
                      Gość portalu: m napisał(a):

> a jakie wy teksty lubicie?

Cool Kids of Death

Cool Kids of Death x2
                      Cool Kids of Death x4
                      Cool Kids of Death x7

Wersy, a raczej przesłanki ukryte za tymi jednostkami liczbowymi brzmiały
                      oszałamiająco. Wprost nie mogłam się uwolnić od tekstu. smile)))).
                      A poważnie- odpowiadają mi teksty w językach, których nie rozumiem.

A teksty CKoD wydają się być takie, jak sama nazwa zespołu. Niekoniecznie
                      przecież muszą śpiewać o kwiatkach bratkach i stokrotkach, aczkolwiek groźba w
                      każdym tekście skierowana do „Ciebie” tak zupełnie bezpośrednio i bezpodstawnie
                      nasuwa pewne obawy co do równowagi autora/-rów tekstów. No ja bym takich
                      kumpli nie chciała mieć, może znajomych, ale nie kumpli smile)), nie mówiąc już o
                      czymś bardziej zaawansowanym. Poza tym nigdy nie darzyłam sympatią tekstów,
                      które w pewien sposób jako odbiorcę powinny mnie dotknąć w sposób bezpośredni,
                      niezależnie od gatunków- czy to piosenka rockowego wokalisty czy ballady
                      śpiewane przez ułożonego piosenkarza. Co do merytoryki, nie wnikam, bo przy
                      każdym tekście, po głębszej analizie należałoby się pochlastać, nawet gdyby to
                      miała sama Szymborska być. No bo chyba obiektywnie ma byc?
              • huney I pozdrawiam również. 12.08.03, 23:37

• huney Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 13.08.03, 19:15
                ilhan napisał:

, co pani Zosia z
                > warzywniaka.
                >
                > Pozdrawiam.
                >

A pani Zosi to się szacunek należy. Nikt tak jak ona pieczołowicie nie
                wybiera marchewki, gdy poproszę o kilogram. A kiedy wbija do kasy utarg to
                jakbyś wejrzał w oblicze anielskie...
    • aric Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 12.08.03, 09:44
      Co ja na to??
      Gosh, nie wiem... Chyba nic. Nie wiem kim jest imć Kostrzewa i nie
      miałem przyjemności nigdy nie usłyszec jago audycji. Jeżeli dla fanów
      Cool Kids... jest to budujaca i radosna nowina to im gratuluje. Dla
      mnie nic nie znacy. Ale się ciszę z twojego szczęścia,zastanawiając
      się jednocześnie skąd u ciebie taka straszna frustracja.
      • Gość: marcin Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica IP: *.pai.net.pl 12.08.03, 18:30
        kurwa słyszałem kiedyś te niemyte jeże i stwierdzam, że to najchujowsza odmiana
        klezmerskiego blues-bandu, który nawet do kotleta nie powinien grać, bo by się
        słuchaczom metabolizm patologicznie spowolnił.
        aric, zajmij się czymś pożyteczniejszym dla świata.
        chwda
      • Gość: Marysia Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica IP: *.pai.net.pl 12.08.03, 18:34
        A ja wiem skąd u Pana Arica taka frustracja. Proszę postawić obok siebie dwa
        zespoły: CKOD i Niemyte Jeże. Z jednej strony zespół, które w niespełna rok
        osiągnął sukces, a z drugiej żałośni muzykanci, którzy grają po barach od stu
        lat.
        • Gość: kubasa Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.03, 18:40
          A skad u Ciebie zafajdancu taka frustracja, ze musisz z dwoch nickow az pisac?
          Rodzina Ostrowskiego nie ma co robic?
          • miecio4 Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 12.08.03, 19:15
            Jak zwykle pojawienie sie nazwy CKOD wzbudza na tym forum dziwne i skrajne
            zachowanie. Dlatego tez chciałbym wszystkim przypomniec konkluzję jaka udało
            nam sie osiągnąć tutaj po wielu ustepstwach u każdej ze stron z pół roku temu:
            CKOD TO ŚREDNI ZESPÓŁ.

• Gość: M&M's Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica IP: *.pai.net.pl 12.08.03, 23:20
              miecio4 napisał:

> Jak zwykle pojawienie sie nazwy CKOD wzbudza na tym forum dziwne i skrajne
              > zachowanie. Dlatego tez chciałbym wszystkim przypomniec konkluzję jaka udało
              > nam sie osiągnąć tutaj po wielu ustepstwach u każdej ze stron z pół roku
              temu:
              > CKOD TO ŚREDNI ZESPÓŁ.
              >
              >
              >
              a co ty kurwa jesteś socjolog, że tak lubisz uśredniać opinie? smile
          • Gość: M&M's Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica IP: *.pai.net.pl 12.08.03, 23:19
            Gość portalu: kubasa napisał(a):

> A skad u Ciebie zafajdancu taka frustracja, ze musisz z dwoch nickow az
            pisac?
            > Rodzina Ostrowskiego nie ma co robic?

to nie frustracja, to miłość

marcin i marysia pozdrawiają frajerów!
            • vulture Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 12.08.03, 23:19
              Gość portalu: M&M's napisał(a):
              > marcin i marysia pozdrawiają frajerów!

Przekażemy wszystkim fanom CKOD.
              • Gość: M&M's Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica IP: *.pai.net.pl 12.08.03, 23:25
                vulture napisał:

> Gość portalu: M&M's napisał(a):
                > > marcin i marysia pozdrawiają frajerów!
                >
                > Przekażemy wszystkim fanom CKOD.
                >
                ale riposta smile
                • vulture Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica 12.08.03, 23:26
                  > ale riposta smile

Vabank II czyli riposta.
              • Gość: M&M's Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica IP: *.pai.net.pl 12.08.03, 23:27
                vulture, właśnie wypiliśmy winko i stwierdzamy autorytarnie, że jesteś żałosnym
                dupkiem, fanem niemtych jeży i innych bluesbandów spod znaku piwka i
                grillowanej kiełbaski. kochamy Cię! smile
                • vulture buehehehehehehehehehe 12.08.03, 23:40

> vulture, właśnie wypiliśmy winko i stwierdzamy autorytarnie, że jesteś
                  żałosnym
                  >
                  > dupkiem, fanem niemtych jeży i innych bluesbandów spod znaku piwka i
                  > grillowanej kiełbaski. kochamy Cię! smile

Ja Was nie kocham, a winka nie pijam (buahahahahaha, wino, buehehehehe),
                  grillowanej kiełbaski też nie jadam. Ale jak mi tak napisaliście, to mi lepiej.
                  Zawsze się człowiek dowartościuje, a teraz wracajcie już do płyt Paschalskiej,
                  bo się za dużo męczycie. Pa, pa.
                  • Gość: marysia Re: buehehehehehehehehehe IP: *.pai.net.pl 13.08.03, 11:03
                    vulture, wkurzasz się? nie wkurzaj się! smile dupeczku ty nasz kochany! smile napij
                    się czasami z dziewczyną dobrego winka przed snem, to Ci przejdzie ta
                    internetowa frustracja! smile
                    ckod jest najlepsze!!!!!!
                    • vulture Re: buehehehehehehehehehe 13.08.03, 11:05
                      Gość portalu: marysia napisał(a):

> vulture, wkurzasz się? nie wkurzaj się!

Nie wkurzam się, bawię się coraz lepiej.

> ckod jest najlepsze!!!!!!

Zwłaszcza przy dobrych żartach, buehehehehe.
                      • Gość: M. Re: buehehehehehehehehehe IP: *.pai.net.pl 13.08.03, 11:17
                        To dobrze, że sie nie denerwujesz.
                        Całuski!
                        Ma.
                        • vulture Re: buehehehehehehehehehe 13.08.03, 11:19
                          Buziaczki.
                          Vul
        • aric No proszę, tajemnica odkryta 13.08.03, 08:29
          Gość portalu: Marysia napisał(a):

> A ja wiem skąd u Pana Arica taka frustracja.

No, no gratuluję. Odgadłaś(eś) moje mroczne zapędy. Dziekuje. Teraz
          sprowadź mnie prosze na własciwą scieżkę.

Proszę postawić obok siebie dwa
          > zespoły: CKOD i Niemyte Jeże.

A prosze bardzo.

> Z jednej strony zespół, które w niespełna rok
          > osiągnął sukces,

No i dobrze, gratuluję, cieszę się waszym szczęsciem, tylko jeszcze
          nigdy nie usłyszałem dlaczego ten zepsół jest taki dobry. Może mi
          wszystko ze szczegółami wyjaśnisz. Co on takiego w sobie ma, że tak
          wielkim fanem jego jesteś??

> a z drugiej żałośni muzykanci, którzy grają po barach od stu
          > lat.

No i co??
          • Gość: marysia Re: No proszę, tajemnica odkryta IP: *.pai.net.pl 13.08.03, 11:15
            Ja jestem Marysia, dziewczyna, więc stosowanie rodzaju żeńskiego podczas
            pisania postów do mnie wydaje się być bardziej uzasadnione smile
            A jeśli chodzi o to co moim zdaniem reprezentuje sobą CKOD i dlaczego jest
            lepsze od Niemytych Jeży (Boże, już sama próba porównywania tych dwóch zespołów
            jest nieco śmieszna), to po prostu wydaje mi się, że CKOD bije wszystkich na
            głowę przekazem, textami i podejściem do muzyki. LOU REED też nie potrafi ani
            śpiewać ani grać na gitarze, a jedt dla mnie Mistrzem. Po prostu jego piosenki
            mówią o CZYMŚ. Nie ma co porównywać takiego LOU REEDA, który chwali się, że zna
            tylko trzy akordy a do wykonywania jego kompozycji wystarczy mieć IQ żółwia, z
            takim na przykład Joe Satrianim albo innym Strasznie Nudnym I Nadętym Muzykiem.
            Nie ma co szukać wspólnych mianowników pomiędzy muzykami, których jedyna
            wspólną cechą jest to, że posługują się takim samym instrumentem. Czasami
            ważniejsze jest to PO CO się coś robi, niż to CZYM się to robi. Nie ma co
            porównywać hiperrealistycznie namalowanego jelenia na rykowisku z obrazami
            takiego na przykład Modiglianiego. Co z tego, że i tu i tu używa się farb i
            pędzla, kiedy obie rzeczy są oddalone od siebie o lata świetlne.
            Z całym szacunkiem, ale Niemyte Jeże to takie jelenie na rykowisku...
            Ale takie jelenie też sa potrzebne.
            Niektórzy je lubią smile
            Pozdrawiam!
            Marysia
            • vulture marysia rulez 13.08.03, 11:18
              Gość portalu: marysia napisał(a):

> że CKOD bije wszystkich na
              > głowę przekazem, textami i podejściem do muzyki

Marysia otrzymuje nagrodę za żart roku. Nagrodą jest pobyt w luksusowym ośrodku
              opieki medycznej. Nagrodę prześlemy karetką.
              • Gość: Marysia Re: marysia rulez IP: *.pai.net.pl 13.08.03, 11:22
                A jakieś argumenty merytoryczne? Czego Ty słuchasz?
                • vulture Re: marysia rulez 13.08.03, 11:25
                  Gość portalu: Marysia napisał(a):

> A jakieś argumenty merytoryczne? Czego Ty słuchasz?

A poczytaj sobie cokolwiek poza swoimi wpisami, dziecinko, to się dowiesz,
                  czego ini słuchają.
                  • vulture 'inni' miało być (n/t) 13.08.03, 11:26
                  • Gość: Marysia Re: marysia rulez IP: *.pai.net.pl 13.08.03, 11:28
                    Nie chcę mi się, napisz frajerku... smile
              • Gość: Marcin Re: marysia rulez IP: *.pai.net.pl 13.08.03, 11:26
                Uważaj Vulture, internetowy onanisto z podkrążonymi oczami, bo Ci się siatkówka
                odklei od takiego ustawicznego zaglądania do netusmile
                Od Marysi WARA
                • vulture Re: marysia rulez 13.08.03, 11:30
                  Kolega Marysi, który chyba jest samą Marysią (pewnie wygląda jak wokalista Dead
                  Or Alive) otrzymuje nagrodę ex-aequo. I na tym kończę dyskusję. Pozdrowienia,
                  buziaki. Papa.
                  • Gość: M&M's Re: marysia rulez IP: *.pai.net.pl 13.08.03, 11:31
                    ale się wysilił, phi...
                    • vulture aaahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!! 13.08.03, 23:21
                      Jak zwykle spece od muzyki mają dużo do powiedzenia, buehehehehehehehe, dzieci,
                      idźcie na leżakowanie, pani woła.
                      • Gość: Kelso Re: aaahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!! IP: 195.205.74.* 15.08.03, 08:50
                        Sam sobie idź na leżakowanie palancie. Jak na razie to Ty nie napisałeś nic
                        konkretnego, tylko cały czas starasz się sprawić wrażenie, że jesteś
                        wyluzowanym wszystkowiedzącym tatuśkiem, a w rzeczywistości jestes nadętym
                        bubkiem z tendencją do żałosnego dyletanctwa.

Jedyna odpowiedź na jaką Cię stać, to "buhahaaha" albo "hihihi", co nie
                        świadczy najlepiej o Twoich umiejętnościach retorycznych.

Wal się na ryj.
                        • vulture 999 numer bezpłatny 15.08.03, 10:57
                          Gość portalu: Kelso napisał(a):
                          > Wal się na ryj.

Z tak merytorycznymi wypowiedziami nawet nie śmiem polemizować.
                        • ilhan Re: aaahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!! 15.08.03, 11:49

> Sam sobie idź na leżakowanie palancie. Jak na razie to Ty nie napisałeś nic
                          > konkretnego, tylko cały czas starasz się sprawić wrażenie, że jesteś
                          > wyluzowanym wszystkowiedzącym tatuśkiem, a w rzeczywistości jestes nadętym
                          > bubkiem z tendencją do żałosnego dyletanctwa.
                          >
                          > Jedyna odpowiedź na jaką Cię stać, to "buhahaaha" albo "hihihi", co nie
                          > świadczy najlepiej o Twoich umiejętnościach retorycznych.
                          >
                          > Wal się na ryj.

Prawdziwie merytoryczny ekspert z ciebie za to...
                          Obserwując ich wypowiedzi na tym forum, odnoszę wrażenie że fanów CKOD stać
                          jedynie na mądrości w rodzaju: "CKOD są zajebiści", "CKOD mają świetne teksty
                          ze znakomitym przekazem" (no i "Pan Kostrzewa powiedział")...

Sam coś napisz o muzyce glutku, bo zdaje mi się, że nic do powiedzenia na ten
                          temat nie masz, a za bardzo przejąłeś się rzucaniem we wszystkich kamieniami i
                          butelkami z benzyną.

Dziwne że żaden z wielbicieli tych przewspaniałych panów z Łodzi nie odniósł
                          się jeszcze do zarzutów o tym, że nie umieją grać, że wokalista nie umie
                          śpiewać, że większość tekstów jest żenująco słaba... Boją się merytorycznych
                          dyskusji na ten temat??? A o czym jest ten post powyżej?
                          • grillowana.kielbaska --- 15.08.03, 11:58
                            ilhan napisał:

>A o czym jest ten post powyżej?

O mnie!!! O mnie!!!

• ilhan Re: --- 15.08.03, 12:05
                              grillowana.kielbaska napisała:

> ilhan napisał:
                              >
                              > >A o czym jest ten post powyżej?
                              >
                              > O mnie!!! O mnie!!!

Kubasa? Zalogowany w końcu? wink
                          • Gość: M. Re: aaahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!! IP: *.pai.net.pl 16.08.03, 11:38
                            A mnie sie wydaje, ze na tym forum pojawiło się całkiem sporo sensownych
                            argumentów na korzyść ckod. Nieskromnie rzecz ujmując, czuję się odpowiedzialna
                            za niektóre z nich. Jeszcze raz powtarzam: nie da się przekonać ludzi, którzy
                            czego innego szukają w muzyce. Wszystkim, którzy w muzyce szukają
                            instrumentalnego onanizmu i popisów wokalnych w stylu Szymka Wydry CKOD nigdy
                            nie przekona. Ale tym wszystkim osobom przypominam, że w panteonie muzycznych
                            sław są jeszcze postaci, które ani śpiewać, ani grać specjalnie nie potrafia, a
                            jednak mają tam już stałe miejsce. Mówię np. o Lou Reedzie (dlaczego nikt nie
                            ustosunkuje się do tego przykładu - czyżbyście go nie znali???!!!), Dylanie,
                            Sidzie Viciousie, Ianie Curtisie z Joy Division (mój ulubiony!). Wy po prostu
                            macie zupełnie INNE upodobania muzyczne, zupełnie INNE kryteria oceny.
                            Podejrzewam, że żadne z Was nie lubi za bardzo przyticzonych powyżej artystów
                            (no, moze Dylana...), bo ich po prostu nie potrafi zrozumieć.
                            Co do tekstów CKOD, to najlepszym kryterium dla ich oceny jest to, że utożsamia
                            się z nimi 10000 młodych ludzi w tym kraju. Czasami jakieś potknięcie
                            stylistyczne daje więcej do myślenia niż dysertacja naukowa napisaną piękna
                            literacką polszczyzną.
                            Aha! I argumenty w stylu CKOD to średni zespół tak naprawdę niczego nie mówią.
                            W tym wypadku ważniejsze jest to, że zespół ten wzbudza skrajne opinie.
                            Pozdrawiam.
                            Maria O.
                            • ilhan Re: aaahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!! 16.08.03, 12:29
                              Gość portalu: M. napisał(a):

> Mówię np. o Lou Reedzie (dlaczego nikt nie
                              > ustosunkuje się do tego przykładu - czyżbyście go nie znali???!!!), Dylanie,
                              > Sidzie Viciousie, Ianie Curtisie z Joy Division (mój ulubiony!). Wy po prostu
                              > macie zupełnie INNE upodobania muzyczne, zupełnie INNE kryteria oceny.
                              > Podejrzewam, że żadne z Was nie lubi za bardzo przyticzonych powyżej artystów
                              > (no, moze Dylana...), bo ich po prostu nie potrafi zrozumieć.

Weź poczytaj to forum najpierw, a nie wydajesz takie bezsensowne sądy.
                              Joy Division są jednym z moich 10 ulubionych zespołów, na dużym luzie. Sex
                              Pistols też lubię. Dylana i Reeda wielce szanuję. A CKOD są dla mnie po prostu
                              słabiutkim zespołem, który potrafił wywołać wokół siebie wielką burzę i zrobić
                              olbrzymie zamieszanie. Wzbudzają wielkie kontrowersje, wiele się o nich pisze,
                              mówi, itd., itp. Ale muzycznie są dla mnie marni.

Przytoczeni przez Ciebie wykonawcy może i nie umieli/umieją śpiewać, ale:

1. byli wielkimi osobowościami

2. byli artystami wielce oryginalnymi, można rzec pionierami w swoim gatunku

3. tworzyli dawno temu w przeszłości, a jednak ich twórczość przetrwała próbę
                              czasu

4. nawet jeśli nie dysponowali wielkimi głosami, to były tam wielkie emocje, a
                              wokal wyśpiewywał teksty, które wywarły wielki wpływ na muzykę rockową

5. komponowali wspaniałe piosenki, które należą obecnie do kanonu klasyki
                              rockowej

Niestety, ŻADNEGO z tych punktów nie można odnieść do zespołu Cool Kids Of
                              Death. Przykro mi. Radzę nabrać trochę dystansu do ich twórczości, i podejść
                              nieco bardziej tolerancyjnie do opinii innych o produkcjach tych panów.

Pozdrawiam,
                              ilhan
                            • Gość: kubasa Re: aaahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.03, 15:15
                              Gość portalu: M. napisał(a):

> A mnie sie wydaje, ze na tym forum pojawiło się całkiem sporo sensownych
                              > argumentów na korzyść ckod.

Ja moglbym wypsiac wiecej argumentw na korzysc CKOD, nie zauwazylem tu zadnego
                              sensownego argumentu bronaicego ten zespol.

Nieskromnie rzecz ujmując, czuję się odpowiedzialna
                              >
                              > za niektóre z nich. Jeszcze raz powtarzam: nie da się przekonać ludzi, którzy
                              > czego innego szukają w muzyce. Wszystkim, którzy w muzyce szukają
                              > instrumentalnego onanizmu i popisów wokalnych w stylu Szymka Wydry CKOD nigdy
                              > nie przekona. Ale tym wszystkim osobom przypominam, że w panteonie muzycznych
                              > sław są jeszcze postaci, które ani śpiewać, ani grać specjalnie nie potrafia,
                              a
                              >
                              > jednak mają tam już stałe miejsce. Mówię np. o Lou Reedzie (dlaczego nikt nie
                              > ustosunkuje się do tego przykładu - czyżbyście go nie znali???!!!), Dylanie,
                              > Sidzie Viciousie, Ianie Curtisie z Joy Division (mój ulubiony!). Wy po prostu
                              > macie zupełnie INNE upodobania muzyczne, zupełnie INNE kryteria oceny.
                              > Podejrzewam, że żadne z Was nie lubi za bardzo przyticzonych powyżej artystów
                              > (no, moze Dylana...), bo ich po prostu nie potrafi zrozumieć.

To zle podejrzewasz. Gdyby zsumowac rankingi ulubionych plyt, ktore
                              wypisywalismy w neidawnym watku, wyszloby ze forumowa plyta wszechczasow
                              jest... "Closer".

Lou Reed - wszycy go znamy. moge sie sutosunkowac. Cisnie sie tylko jedno
                              przyslowie na usta: "Gdzie Rzym gdzie Krym". Reed nie byl wielkim woklaista ale
                              mial przyciagajca glos, a poza tym byl WIELKIM artysta, jednym z najbardziej
                              wplywowych w historii rocka.

Bob Dylan - byc moze nie mial wielkiego glosu, ale piosenki jakie tworzyl...
                              Nogdzie "Uwazaj" do "All Along the Watchtower"? Nie badzmy smieszni...

Sid Vicious - faktycznie pseudosocjologiczne farmazony wypisywane przez
                              Badachowicza (on sie chyba tak nazywa, prawda?) w najwiekszej polskiej gazecie
                              mozna porownywac z wycznynami jedenj z najdzikszych postaci popkultury.

Ian Curtis - tu mnei rozwalilas. Jak mozna jego wielki, fascynujacy glos
                              porownywac z tym wyciem nastolatka jakie uprawia Ostrowski? Curtis to bez
                              watpienia moj ulubiony wokalista, wiec takie porownanie wywoluje we mnie
                              automatyczny odruch odeslania porownujacego do psychiatry.

To teraz o samym CKOD. Ja mialem kiedys sympatie do tego zespolu. Och,
                              przyjemne granie na tle tej biedy ktora jest na polskim rynku muzycznym. Ale
                              bez przesady, szum jaki wokol tego sie wytworzyl jest chory. W Polsce po prostu
                              wystarczy dobrze sie inspirowac (vide Negatyw) by wyjsc na powierzchnie.
                              Niemniej jest to strasznie wtorne. Muzycznie zupelnie nic nowego, naja chlopaki
                              minimalny talent do pisania chwytliwych piosenek (tak ze 3-4 na pierwszej
                              plycie)

Nalezy tez rozroznic rezygnacje z wirtuzoerii muzycznej od nieumiejetnosci
                              grania. W przypadku CKOD mamy do czynienia z tym drugim.

> Co do tekstów CKOD, to najlepszym kryterium dla ich oceny jest to, że
                              utożsamia
                              >
                              > się z nimi 10000 młodych ludzi w tym kraju.

Super, ze Lzami identyfikuje sie jeszcze wiecej osob... Ten ich pseudobunt
                              przeciwko establishmentowi, ktorego sa najukochnaszym dzieckiem, to brtanie sie
                              z Maslowska (ktora nomen omen o wiele lepiej pisze niz CKOD gra), co ogolnie
                              sprawia wrazenie jakiejs bohemy artystycznej, zalozonej w siedzibie Agory, to
                              wszystko powoduje ze CKOD sa wyprani z jakiejkolwiek wiarygodnosci. A jesli
                              jest to zamierzona prowokacja to w takim wypadku mamy do czynienia ze zjadaniem
                              wlasnego ogona...

> Czasami jakieś potknięcie
                              > stylistyczne daje więcej do myślenia niż dysertacja naukowa napisaną piękna
                              > literacką polszczyzną

Swietnie nazwalas te teksty o "Generacji Nic"...

> Maria O.

Kuba R.
                              • Gość: dawid Re: aaahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!! IP: *.lodz.msk.pl / 10.120.20.* 16.08.03, 16:03
                                W Polsce nawet jak by się pojawiło trzech Curtisów i dziesięciu Lou Reedów, to
                                i tak ktoś ich zmiesza z gównem. Polskie piekiełko rules! smile
                                A CKOD są ok. I porównania z Joy Division wcale nie są na wyrost (oczywiście
                                przy zachowaniu odpowiednich proporcji). Właśnie widziałem program na VIVIe z
                                udziałem CKOD. Puszczali zajebiste klipy. A ich muzyka zwyczajnie mnie
                                przekonuje i mam w dupie to, czy grają trzema akordami, czy trzynastpma i czy
                                wokalista ma głos jak Łazuka, czy nie.
                                Pozdro dla fanów ckod!
                                • ilhan Re: aaahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!! 16.08.03, 16:23
                                  Gość portalu: dawid napisał(a):

> A CKOD są ok. I porównania z Joy Division wcale nie są na wyrost

Przejedź się na ostry dyżur. Ale już!!!!!
                                  • Gość: ckod-fan Re: aaahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!! IP: 195.205.74.* 17.08.03, 09:01
                                    to forum jest chujowe.
                                    • vulture ckod-fan 17.08.03, 09:36
                                      Nie będziemy Cię dłużej zatrzymywać.
                        • miecio4 Re: aaahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!! 15.08.03, 13:43

> Wal się na ryj.

Ja przytocze tylko post pewnego mądrego człowieka który udziela sie na tym
                          forum i zawsze piszę coś na poziomie:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=7402529&a=7418453
            • aric Re: No proszę, tajemnica odkryta 13.08.03, 11:40
              Zrozumiałem, jesteś dziewczyną, ale nie okreslasz się jeszcze
              kobietą, chwała ci za to, bo wyrażasz się bardzo zgrabnie, co
              świadczy o twojej dojrzałości. Mylące są IP, ale mylic się już nie
              bedę.
              I znów nie dowiedziałem się niczego. Teksty uważam za nijakie, nie
              majace nic w sobie. To raz. Przekaz, właśnie to chciałbym zrozumiec,
              ten przekaz, na czym polega. Ja myslałem, że muzyke robi sie dla
              siebie, a gdy inni jej słuchają to dostarcza to satysfakcji twórcy.
              No cóz, ale ja jestem starej daty. Może się cos zmieniło. To dwa.
              Piszesz, podejściem do muzyki, a dlaczego nie muzyką, przeciez na tym
              to wszystko polega. Czy CKOD nie tworzy muzyki?? To trzy.
              Piszesz, że CKOD jest lepszy od NJ. Jest to opinia sugestywna. To tak
              jakbys porównywała telewior i pralke, niektórzy mogą żyć bez
              telewizora, inni bez pralki, ale nigdy nie znajdziesz argumentów co
              jest lepsze, co ważniejsze i potrzebniejsze.
              Widzsz, powiem ci jedno, duzo piszesz, ale za mało merytorycznie.Nic
              z twojego postu się nie dowiedziałem oprucz tego, że CKOD to według
              ciebie legenda za zycia, ale dlaczego??
              Również pozdrawiam. I poproś Marcina, aby nie flugał, bo nie swiadczy
              to o nim najlepiej.
    • Gość: Szaman Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica IP: *.tele2.pl 12.08.03, 20:18
      5 sierpnia odbyl sie czat z Pawlem Kostrzewa. Tutaj:
      czat.wp.pl/zapis.html?id_czata=1493 mozna sobie
      przeczytac zapis.
      • vulture czat 12.08.03, 22:56
        P.K. - gość bez osobowości.
        • Gość: kubasa Re: czat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.03, 23:09
          vulture napisał:

> P.K. - gość bez osobowości.

eee... czat jak czat, czy cos przegapilem?
          • madee1 Re: czat 12.08.03, 23:13
            Faktycznie, jak na goscia wiecznie pobudzonego az do bolu, w tym czacie pan
            Pawel nie popisal sie osobowoscia...
          • vulture Re: czat 12.08.03, 23:13
            Gość portalu: kubasa napisał(a):
            > eee... czat jak czat, czy cos przegapilem?

Nie.
      • Gość: Tomq czat IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 14:34
        Ha! Przyznal sie w koncu do tego, ze nie lubi reggae.
        Tylko dlacego Habakuk byl najpierw piesnia ekspresowa, a potem plyta
        zasadnicza? smile

I jeszcze jedno:
        > ~falarek: Panie Pawle, gra pan często nowe wersje takich piosenek polskich
        > jak "Centrala" czy "Święty szczyt". Dlaczego jednocześnie nie prezentuje pan
        > słuchaczom wersji oryginalnych tych i podobnych piosenek?
        >
        > Kostrzewa_Pawel: Tamte piosenki często pojawiały się w radio kiedy był ich
        > czas. "

Taaa.. ja mam wierzyc ze Kryzys i Brygada byly czesto w radiu na poczatku lat
        80. w stanie wojennym??
    • Gość: aa Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica IP: 62.233.211.* 13.08.03, 09:57
      Nie chcemy brać udzialu w konfekcjonowaniu nastrojów pseudorewolucyjnych. Nie
      chcemy stać się rynkowym wentylem bezpieczeństwa, ersatzem mającym zaspokoić
      potrzeby tych, którym marzy się bunt: społeczny , kulturalny, etc.
      Nie podpisujemy sie pod jakimkolwiek hasłami, które miałyby unifikować nastroje
      panujące wśród młodzieży. Występujemy tylko i wyłącznie w swoim imieniu.
      Wszystko co robimy, ma być manifestacją naszej wrażliwości.
      Nie chcemy stać się popkulturowym parawanem, za którym chować się będą wszyscy
      ci, którzy po cichu marzą o buncie, rewolucji, sprzeciwie, jednocześnie
      traktując naszą aktywność jako usprawiedliwienie własnej bezczynności.

NIE REPREZENTUJEMY NIKOGO POZA SOBĄ.

Nie chcemy, aby jedynym usprawiedliwieniem naszego medialnego istnienia była
      dziennikarska nostalgia. Nie mamy nic wspólnego z ruchem PUNK.
      Nie postulujemy pokoleniowej jedności, jesteśmy za różnorodnością, będącą
      wyrazem różnych, autentycznie przeżywanych punktów widzenia.

Jesteśmy zupełnie inni.

Jedynym naszym pragnieniem jest bezpodstawna wolność.

NIE BĘDZIE ŻADNEJ REWOLUCJI

CKOD
    • Gość: koliber Re: Dzis w Trojkowym Expessie - do Arica IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 00:36
      Dla mnie odkąd puszcza Justina Timbelike'a, Christinę Aguilerę,
      Sugarbabes, Attomic Kitten, Beyonce Fowlews, Jennifer Lopez...,
      prowadzi Sobotę w Stylu Klop i układa play-listę Trójki (dodając
      jeszcze Bajm, Reni Jusis itp.)
      jest żadnym autorytetem i może mówić co chce.
      To typowy karierowicz.
      Jak mu coś każą grać lub się zachwycać to to zrobi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka