Dodaj do ulubionych

Gdzie jest Cze67 ?

18.08.03, 11:18

Obserwuj wątek
    • vulture Re: Gdzie jest Cze67 ? 18.08.03, 11:38
      Może posłuchał "Popu" i poszedł na wcześniejszą emeryturę...
      • cze67 Re: Gdzie jest Cze67 ? 18.08.03, 12:23
        Ja? Ja tutaj jestem!
        • ihopeyouwilllikeme Re: Gdzie jest Cze67 ? 19.08.03, 12:57
          cze67 napisał:

> Ja? Ja tutaj jestem!

A. Bo odniosłem wrażenie że cię nie ma. Coś się nie odzywałeś ostatnio
          • cze67 Re: Gdzie jest Cze67 ? 19.08.03, 14:26
            Dziękuję za troskę!

Specjalnie na Twoją cześć kupiłem ostatnią płytę U2 (w Empikowym koszu - 2,99
            zł). Na razie mi się średnio podoba...
            • vulture Re: Gdzie jest Cze67 ? 19.08.03, 14:36
              cze67 napisał:

> Specjalnie na Twoją cześć kupiłem ostatnią płytę U2 (w Empikowym koszu - 2,99
              > zł). Na razie mi się średnio podoba...

Pudełka są po 2,98???
              • ilhan Re: Gdzie jest Cze67 ? 20.08.03, 10:32
                vulture napisał:

> cze67 napisał:
                >
                >
                > > Specjalnie na Twoją cześć kupiłem ostatnią płytę U2 (w Empikowym koszu - 2
                > ,99
                > > zł). Na razie mi się średnio podoba...
                >
                > Pudełka są po 2,98???

Pudełko - 1,99
                Zdjęcie zespołu w środku - 0,99
                Muzyka - reszta...

No dobra, to żart smile) Ale jak pomyślę, że 2,5 roku temu wywaliłem na to całe 20
                zł, to... ech k... smile
                • vulture ceny z przeceny 20.08.03, 10:37
                  Buehehe, Shazza w Sopocie kosztowała 1 grosz więcej smile Od razu widać, kto
                  lepszy smile)))
                  • ihopeyouwilllikeme Re: ceny z przeceny 20.08.03, 13:04
                    U mnie też była po 2.99, dzięki czemu mam już 3 egzemplarze smile)))Musiałem
                    kupić, bo pierwszy już mi się zaczął zdzierać od słuchania... dalej nie
                    rozumiem co Wam się nie podoba w tej płycie.
                    • vulture Re: ceny z przeceny 20.08.03, 13:11
                      ihopeyouwilllikeme napisał:
                      dalej nie
                      > rozumiem co Wam się nie podoba w tej płycie.

Ej, no. Pudełko jest spoko.
                      • ihopeyouwilllikeme Re: ceny z przeceny 20.08.03, 13:28
                        Pudełko jest takie same jak innych, tylko zawartość jest wyjątkowa.
                        Ech.. nieważne.
                        • vulture Re: ceny z przeceny 20.08.03, 13:38

> Pudełko jest takie same jak innych, tylko zawartość jest wyjątkowa.

Tak, w pewnym sensie jest wyjątkowa.
                    • ilhan Re: ceny z przeceny 21.08.03, 13:19

> dalej nie
                      > rozumiem co Wam się nie podoba w tej płycie.

Podobała mi się umiarkowanie przez pierwszy miesiąc. Teraz zostały z niej może
                      2 piosenki, których miałbym ochotę z przyjemnością posłuchać (dwa pierwsze
                      pewnie...), może jeszcze z jedną dalej. No nudzi mnie po prostu. Wolę puścić
                      sobie takie "Out Of Control" albo "Glorię"... wink
                      • ihopeyouwilllikeme Re: ceny z przeceny 21.08.03, 17:19
                        Dostrzegam podobną tendencję jeśli chodzi o " słuchaczy " ( nie chcę używać
                        słowa " fani ", bo się jeszcze ktoś obrazi smile) U2 i Metalliki. Mianowicie z
                        większości opinii na temat U2 i ostatniej płyty, które pojawiły się na forum
                        wynika, że po wydaniu " War " powinni następnie nagrać 10 takich samych
                        albumów, na których znalazłoby się 20x Sunday Bloody Sunday a 30x New Year's
                        Day i wtedy wszyscy byliby zadowoleni smile)) Zmienili styl w 1991 roku ( Achtung
                        Baby ) - źle, wrócili do starego ( ATYCLB ) - też źle. Idę o zakład, że jaka by
                        nowa płyta nie była i tak zostanie przygnieciona przez krytykę. Z Metalliką
                        jest identyczna sytuacja ( ciężko znaleźć entuzjastyczną recenzję " St.
                        Anger " ). Chyba już taki pech tych zespołów...
                        • ilhan Re: ceny z przeceny 22.08.03, 10:37

> Dostrzegam podobną tendencję jeśli chodzi o " słuchaczy " ( nie chcę używać
                          > słowa " fani ", bo się jeszcze ktoś obrazi smile) U2 i Metalliki. Mianowicie z
                          > większości opinii na temat U2 i ostatniej płyty, które pojawiły się na forum
                          > wynika, że po wydaniu " War " powinni następnie nagrać 10 takich samych
                          > albumów, na których znalazłoby się 20x Sunday Bloody Sunday a 30x New Year's
                          > Day i wtedy wszyscy byliby zadowoleni smile)) Zmienili styl w 1991 roku (
                          Achtung
                          > Baby ) - źle, wrócili do starego ( ATYCLB ) - też źle. Idę o zakład, że jaka
                          > by nowa płyta nie była i tak zostanie przygnieciona przez krytykę.

No nie, "Achtung" i ATYCLB to jest przepaść przecież... Choć co do najsłabszej
                          płyty U2, to miałbym wątpliwości czy ostatnia, bo ta przed nią osłabiła mnie
                          maksymalnie, w tym negatywnym sensie właśnie...

> Z Metalliką
                          > jest identyczna sytuacja ( ciężko znaleźć entuzjastyczną recenzję " St.
                          > Anger " ). Chyba już taki pech tych zespołów...

Czy aby na pewno? New Musical Express dał jej 9/10.
                          • ihopeyouwilllikeme Re: ceny z przeceny 23.08.03, 11:40
                            ilhan napisał:

> No nie, "Achtung" i ATYCLB to jest przepaść przecież

Masz rację, " Achtung Baby " to zdecydowanie najsłabsza płyta U2, natomiast "
                            ATYCLB " to najlepsze dzieło zespołu od Drzewka Jozuego.

> Czy aby na pewno? New Musical Express dał jej 9/10.

Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Negatywnych jest więcej
                            • vulture Stefan Enger 23.08.03, 12:08
                              > Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Negatywnych jest więcej

Nie taka jedna, w "The Rolling Stone" dali 4/5.

"Metal Hammer", mimo recenzji dość ostrożnej, umieścił Stefana jako płytę
                              miesiąca.

Wspomniane NME: 9/10.

Są to dość, moim zdaniem, opiniotwórcze źródła. Że nie zawsze się z nimi
                              zgadzam, to inna sprawa, ale akurat w wypadku Stefana jak najbardziej.
                              • ihopeyouwilllikeme Re: Stefan Enger 23.08.03, 12:09
                                vulture napisał:

> "Metal Hammer", mimo recenzji dość ostrożnej, umieścił Stefana jako płytę
                                > miesiąca.

Moim zdaniem była nawet bardzo ostrożna...
                            • ilhan Re: ceny z przeceny 23.08.03, 23:02

> ilhan napisał:
                              >
                              > > No nie, "Achtung" i ATYCLB to jest przepaść przecież
                              >
                              > Masz rację, " Achtung Baby " to zdecydowanie najsłabsza płyta U2, natomiast "
                              > ATYCLB " to najlepsze dzieło zespołu od Drzewka Jozuego.

Upadłeś na głowę? "Achtung" to ostatnia naprawdę dobra płyta U2!!!
                              • ihopeyouwilllikeme Re: ceny z przeceny 25.08.03, 10:59
                                ilhan napisał:

> Upadłeś na głowę? "Achtung" to ostatnia naprawdę dobra płyta U2!!!

Nie upadłem na głowę po prostu tak uważam. Achtung to jedyna płyta U2
                                zawierająca piosenkę po prostu głupią - " Mysterious Ways " ( co nie znaczy że
                                nie jest fajna smile) Po prostu nie pasuje do U2 moim zdaniem jeszcze bardziej
                                niż np. " Mofo " ). Owszem, także reszta kompozycji jest dobra - ale poziom
                                starego U2 trzymają tylko " One ", " Love Is Blindness " ( nic dziwnego -
                                powstała jeszcze podczas pracy nad Rattle And Hum ) i " Acrobat ". Ta płyta to
                                zmiana stylu, ale nie na tyle radykalna by nie można było jej porównywać do
                                lat 80. I niestety moim zdaniem nie wytrzymuje tego porównania. " Zooropa "
                                i " Pop " są już na tyle inne, że porównywanie ich z tamtymi czasami nie ma
                                większego sensu, i dlatego podobają mi się bardziej, bo zawsze uważałem że dla
                                U2 najlepszym okresem działalności było właśnie pierwsze dziesięciolecie.
                                • ilhan Re: ceny z przeceny 25.08.03, 11:01

> zawsze uważałem że dla
                                  > U2 najlepszym okresem działalności było właśnie pierwsze dziesięciolecie.

OK, rozumiem. Ja też.
                                  • ihopeyouwilllikeme Re: ceny z przeceny 25.08.03, 11:15
                                    ... i dlatego " ATYCLB " jest zajebistą płytą, bo wraca do tamtych czasów. I
                                    chociażby w tym jest lepsza od tych z lat 90.
                                    • ilhan Re: ceny z przeceny 25.08.03, 11:23

> ... i dlatego " ATYCLB " jest zajebistą płytą

Nie.
                                      Jest mierna i bierna wink)
                                      • ihopeyouwilllikeme Re: ceny z przeceny 25.08.03, 11:26
                                        Hehe... " Beautiful Day ", " Walk On " a zwłaszcza " Peace On Earth " to jedne
                                        z najlepszych piosenek jakie kiedykolwiek napisali. Jeśli chcesz o tym dalej
                                        dyskutować ( w co wątpię smile), zapraszam poniżej:
                                        • vulture Re: ceny z przeceny 25.08.03, 23:08

> Hehe... " Beautiful Day ", " Walk On " a zwłaszcza " Peace On Earth " to
                                          jedne
                                          > z najlepszych piosenek jakie kiedykolwiek napisali. Jeśli chcesz o tym dalej
                                          > dyskutować ( w co wątpię smile), zapraszam poniżej:

"Walk On"??? Dobre??? AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!
                                          • teddy4 Ihope masz mejla w skrzynce! 26.08.03, 00:15
                                            Więc tam zajrzyj, please.

Adam Clayton
                                          • ihopeyouwilllikeme Re: ceny z przeceny 27.08.03, 20:23
                                            > "Walk On"??? Dobre??? AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!

Tak. A nawet bym powiedział genialne. Zdecydowanie jedna z najlepszych piosenek
                                            jakie słyszałem w życiu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka