Dodaj do ulubionych

evra a krwawienie

IP: 158.75.220.* 26.06.04, 20:49
jestem w trakcie trzeciego cyklu stosowania evry, jak dotad było ok. jednak
przedwczoraj - dzień po naklejeniu drugiego plastra z paczki miałam
krwawienie, zdarzyło sie to jednorazowo, a potem zanikło. O co chodzi? Czy
plastry sa dla mnie za słabe? Czy to objaw jakiejś choroby?
(wcześniej brałam już ponad 7 lat tabletki mercilon i nic takiego się nie
wydarzyło)
Obserwuj wątek
    • Gość: derika Re: evra a krwawienie IP: 158.75.220.* 26.06.04, 20:53
      dodam jeszcze, że było to dość konkretne krwawienie a nie plamienie
      • Gość: d Re: evra a krwawienie IP: *.petrus.com.pl 27.06.04, 23:08
        up
        • maga102 Re: evra a krwawienie 28.06.04, 09:56
          Może posłużę sie moim przypadkiem jako, wydaje mi się, analogicznym: biorę
          Mercilon od pół roku (wcześniej harmonet) wszystko było ok, aż do poprzedniego
          cyklu, gdzie wystapiło plamienie króciótkie, malutkie i znikneło. Myslałam, że
          to wina wcześniej branego antybiotyku, który byc może obnizył skuteczność
          hormonów. W tym cyklu mam plamienie juz drugi tydzień, byłam u lekarza i...
          coz.. zaproponował zmianę na mocniejszy środek.
          Zastanawiałm się nad tym, czy nie zrobić przerwy, zeby organizam odpoczął od
          hormonów i potem moze znów zaczął dobrze funcjonowac na Mercilonie, ale
          dziewczyny tu na forum zdecydowanie mi to odradzają, twierdząc,ze nic to nie
          da.
          Chyba więc wezmę mocniejszy lek i myślę, ze Ty powinnaś nakleić plastry na
          jeszcze jeden cykl i jesli sytuacja sie pwotórzy to zmienic na cos mocniejszego.

maga
          • Gość: derika Re: evra a krwawienie IP: *.petrus.com.pl 28.06.04, 15:36
            Zastanawia mnie tylko dlaczego nagle plastry stały sie za słabe wogóle nie
            przytyłam więc tusza tu nie ma nic do rzeczy, zresztą ważę 52kg przy wzroście
            169, więc to chyba niewiele. Być może hormony zawarte wypłukuja się np podczas
            kąpieli?
            Zastanawia mnie też czy nie było to krwawienie owulacyjne, skoro przypadło na
            12-13 dzień cyklu? ale z drugiej strony przecież nie powinnam mieć wogóle
            owulacji na hormonach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka