Dodaj do ulubionych

METALLICA -król muzyki

IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.01, 23:20
tu nie trzeba nic wyjaśniać....
Obserwuj wątek
    • Gość: MFC Re: Chyba nie ........... IP: *.liber.uw.edu.pl 02.08.01, 14:51
      Spójrz na to ,jakie koszulki noszą panowie z Metalliki - najlepszy jest
      MOTORHEAD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Pozdrawiam
      • Gość: yos Re: Chyba nie ........... a jednak ! IP: 192.168.100.* / 212.244.95.* 03.08.01, 13:54
        Przecież nie założą swoich - to skromni gościesmile.Metallica rulez!
    • Gość: Aga Re: METALLICA -król muzyki IP: *.*.*.* 03.08.01, 14:13
      Pierwsze cztery płyty...
      Potem niestety w dół...
      • Gość: Crotalus Re: METALLICA -król muzyki IP: 157.25.121.* 03.08.01, 14:47
        Gość portalu: Aga napisał(a):

> Pierwsze cztery płyty...
        > Potem niestety w dół...

Pierwsze pięć płyt, a potem to oni mogą już jechać na wakację i tak zrobili kupę
        dobrego dla muzyki.

• Gość: Andy Re: METALLICA -król muzyki IP: 195.94.222.* 03.08.01, 16:03
          Banda narkomanów a James alkocholik
          • Gość: Andy poprawka ortogr.. własnej IP: 195.94.222.* 03.08.01, 16:05
            Sorry alkoholik/upssss....
            • Gość: Mower Do Andy''ego IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.01, 12:00
              To powiedz mi kto jest lepszy ? Możę Britney Spears? ALbo Just5 co?
              GOście stworzyli naprawde pare numerów 1 klasa.
              Pozdrawiam.
              • Gość: bano Re: IP: 10.109.1.* / *.hp-net.de 05.08.01, 02:00
                pierwsze 5 jest oki, znam na pamiec, niektore gram, niektore nie (niedoscigle
                marzenie- zagrac solowke z one smile)), ale pozniej nie bylo tak rozowo, loada i
                reloada nie przetrawilem, garage tylko ze wzgledu na stare kawalki, alez za to
                na plus s&m , polaczenie metallicy i orkiestry, bomba
              • Gość: jasiek Re: Do Andy''''ego IP: *.mofnet.gov.pl 08.08.01, 15:21
                Gość portalu: Mower napisał(a):

> To powiedz mi kto jest lepszy ? Możę Britney Spears? ALbo Just5 co?

Oprócz pani Spears i homoseksualistów z Just 5 istnieją jeszcze takie zespoły jak
                Slayer (porównaj sobie taki "Diabolus in musica" z jakims tam lołdem/rilołdem
                Metallicy), Megadeth ("The world needs a hero" to solidny kawał starego thrashu),
                Testament (w przeciwieństwie do Metallicy z płyty na płytę brzmią coraz bardziej
                brutalnie - vide "Gathering")- że ograniczę się tutaj jedynie do tych, którzy swą
                karierę zaczynali razem z Metallicą.
                Spośród nowszych natomiast polecam bliższe zapoznanie się (o ile oczywiście
                jeszcze nie miałeś/aś okazji tego zrobić) np. z muzyką Morbid Angel, Death,
                Immolation, Master - pod względem technicznycm nie ustepują Metallice, a ich
                muzyka ma w sobie wielokroć wiecej prawdziwego poweru niż znajduje się w obecnym
                obliczu pani M.

> GOście stworzyli naprawde pare numerów 1 klasa.
                Niezaprzeczalnie. Było ich nawet więcej niż parę - wszystkie utwory z pierwszych
                czerech płyt.

Pozdrawiam. Stay heavy !!!

• Gość: maniek Re: Do Andy''ego IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.01, 14:46
                dla mnie osobiście to iron maiden, judas priest i choby helloween czy running wild
            • Gość: jasiek Re: poprawka ortogr.. własnej IP: *.mofnet.gov.pl 08.08.01, 16:08

> Sorry alkoholik/upssss....

Alkoholizm i narkomania są najmniej ważnymi zarzutami, jakie możnaby ewentualnie
              (abstrachując od ich prawdziwości) postawić Metallice. O wiele gorsza jest ich
              postępująca komercjalizacja.
              A tak by the way to ja tez lubie piwko smile))
      • Gość: nikdonen Re: METALLICA -król muzyki IP: *.miedzylesie.waw.pl 11.11.01, 10:56
        no niestety to prawda...
    • Gość: Crotalus Re: METALLICA -król muzyki IP: 157.25.121.* 09.08.01, 11:47
      Każdy lubi piwko, czy Raign in blood, ale Metallica zrobiła tyle, że może sobie
      grać teraz techno i ja ich nie będę potępiał. Zresztą wątpię, żeby im chodziło
      o kasę i dlatego zmiękli. Mają jej tyle, że nie muszą grac dla pieniędzy.
      Wcześniej gdy ich nie mieli nie grali dla nich, dlaczego mieli by grać dla
      pieniędzy kiedy je mają.
      pozdro.
      • Gość: jasiek Re: METALLICA -król muzyki IP: *.mofnet.gov.pl 09.08.01, 15:52

> Metallica zrobiła tyle, że może sobie grać teraz techno

Miejmy nadzieję, że do tak radykalnej przemiany jednak nie dojdzie.

> Zresztą wątpię, żeby im chodziło
        > o kasę i dlatego zmiękli. Mają jej tyle, że nie muszą grac dla pieniędzy.
        > Wcześniej gdy ich nie mieli nie grali dla nich, dlaczego mieli by grać dla
        > pieniędzy kiedy je mają.

A co powiesz o sprawie Metallica kontra Napster? A o wypowiedziach pana Ulricha w
        stylu, iż Metallica nie potrzebuje fanów, kórzy nie chcą płacic za jej muzykę bo
        wolą darmowe empetrójki z internetu ???

Pozdro.
        Stay heavy.
        Thrash or die!!!!
        • never Re: METALLICA -król muzyki 10.08.01, 09:33

Niestety, wszystko to prawda, młodość to ideały, wiek dojrzały - to biznes. Tak
          jest, było i będzie z wieloma innym wykonawcami, nie tylko metalowymi (np. ex-
          punkowcy z Dead Kennedys kłócą się obecnie przed sądem o prawa do ciągnięcia
          kasy ze sprzedaży starych płyt... żenada). A wracając do Metalliki - wspaniały,
          pełny energii "Kill''em All" i dojrzały, mocny "And Justice For All" to moje
          typy. Kolejny album (tzw. "czarny") w 1991 r. kupiłem i... wykasowałem, z
          pamięci też. Dla mnie Metallica to rozdział zamknięty.
          • Gość: bb Re: METALLICA -król muzyki IP: *.eskalodz.pl 11.11.01, 07:22
            Oczywiście szanuję gusta tych, którzy Metallicę lubią i słuchają. Ale moim
            zdaniem jest to jeden z najbardziej przereklamowanych zespołów w dziejach rocka.
      • Gość: nikdo Re: METALLICA -król muzyki IP: *.miedzylesie.waw.pl 11.11.01, 11:03
        chyba masz racie.Kolesie nagrali kupe dobrego materialu i maja teraz czas na
        odpoczynek.A swoja droga to jest pate fajnych kawalkow na load i reload.
    • Gość: nikdo Re: METALLICA -król muzyki IP: *.miedzylesie.waw.pl 11.11.01, 11:06
      Gość portalu: Mower napisał(a):

> tu nie trzeba nic wyjaśniać....

WY CHYBA WSZYSCY MACIE RACIE ALE NIE ZAPOMINAJCIE O MACHINE HEAD
      TO JEST DOPIERO GWIAZDA.
      • Gość: jasiek Re: METALLICA -król muzyki IP: *.mofnet.gov.pl 12.11.01, 10:44
        > NIE ZAPOMINAJCIE O MACHINE HEAD
        > TO JEST DOPIERO GWIAZDA.

Bez urazy, ale porównywanie machine head do metallicy, to tak jakby twierdzić, że
        slipknot są więksi niż black sabbath. Z resztą posłuchaj "burn my eyes" -
        przecież na tej płycie aż roi się od cytatów z metallicy i slayera. Metallica
        rzeczywiście ostatnimi czasy jest przereklamowana, ale dotyczy to też w takim
        samym stopniu machine head.
        Jeżeli zaś chodzi o pana Roba Flynna, to polecam wszystkim zapoznanie się z
        zespołem Vio-lence, w którym to niegdyś sie udzielał. Machine head przy tym to
        komercyjna papka dla mas.

cholera, co się dzieje, zacząłem bronić metallicy....
    • Gość: benicio Re: METALLICA -król muzyki IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 12.11.01, 15:08
      Metallica najpierw zrobiła swoje, potem zaczęła robić kasę.
    • Gość: moler Re: METALLICA -król muzyki IP: 193.150.166.* 12.11.01, 15:20
      ale teraz pojechales...
      • Gość: moler Re: METALLICA -król muzyki IP: 193.150.166.* 12.11.01, 15:25
        poprzedni post byl do Mowera
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka