Dodaj do ulubionych

Koncert Universe w Warszawie

07.04.08, 15:15
15 kwietnia 2008 Prooxima g. 19:30
www.universe.pl
Serdecznie zapraszam!
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: Koncert Universe w Warszawie IP: *.chello.pl 07.04.08, 23:16
      Naprawdę zapraszamsmile
    • Gość: perlicka Re: Koncert Universe w Warszawie IP: *.chello.pl 08.04.08, 23:01
      smile
    • Gość: Kasia no dobrze, już wszyscy wiemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 10:11
      Nie musisz cały czas podnosić tego wątku pod różnymi nickami. Kto
      będzie chciał to pójdzie. Ja nie.
      • pavvka Re: no dobrze, już wszyscy wiemy 09.04.08, 15:06
        Ja też nie pójdę, chociaż mnie zastanawia jak oni koncertują skoro
        lider zespołu nie żyje.
        • Gość: Kasia Re: no dobrze, już wszyscy wiemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 10:07
          pavvka napisał:

> Ja też nie pójdę, chociaż mnie zastanawia jak oni koncertują
          skoro
          > lider zespołu nie żyje.

a) mają nowego
          b) nie mają i ten drugi koleś będzie śpiewał
          c) wszystkie utwory będą w wersjach karaoke
          • pavvka Re: no dobrze, już wszyscy wiemy 10.04.08, 10:41
            Opcja c) najbardziej mi się podoba smile
            • dlania Re: no dobrze, już wszyscy wiemy 11.04.08, 17:05
              Wiocha.
              I jechanie na reklamie w postaci smierci lidera - żenada.
              • timitimi Re: no dobrze, już wszyscy wiemy 12.04.08, 10:55
                Widac, ze jestescie malo zorientowane w temacie.
                Ale to juz nie moj problem.

Pozdrawiam
                • pavvka Re: no dobrze, już wszyscy wiemy 13.04.08, 21:55
                  To może przybliż, żebyśmy się zorientowali. Bo też uważam, że
                  robienie trasy koncertowej tuż po śmierci lidera, dzięki której
                  nazwa zespołu po raz pierwszy od wielu lat pojawiła się w mediach,
                  jest... (ocenzurowano)
                  • melanika Parę słów 15.04.08, 07:46
                    > To może przybliż, żebyśmy się zorientowali. Bo też uważam, że
                    > robienie trasy koncertowej tuż po śmierci lidera, dzięki której
                    > nazwa zespołu po raz pierwszy od wielu lat pojawiła się w mediach,
                    > jest... (ocenzurowano)

Ja mam zupełnie inne zdanie na ten temat.

Po pierwsze, Mirek Breguła pożegnał się z tym światem między innymi dlatego, że media - poza nielicznymi wyjątkami - milczały na temat tego co robi Universe i co robi on sam. A nagrał między innymi świetną solową płytę pod tytułem "Kto Ci jeszcze wierzy" w 2001 roku. Krążek był chwalony przez ludzi z branży za niezwykłe aranżacje i brzmienie, za świetne teksty, w mediach nie pojawiło się nic. Podobnie było z większością płyt Universe. Zespół nagrał ich 12, teraz wychodzi 13.

Po drugie, zespół wydał swoją najnowszą płytę, jako hołd dla Mirka Breguły. Hołd i pożegnanie. A Universe świetnie się słucha z płyty, ale jeszcze lepiej jest na koncertach, gdzie brzmią doskonale i świetnie bawią publiczność. Pomysł na trasę koncertową to jak dla mnie okazja kupienia nowej płyty, bo z Empików i innych sklepów już zniknęła, a z drugiej strony posłuchanie Henia Czicha i reszty chłopaków oraz Mirka. Dzisiaj grają w Warszawie i bardzo się cieszę, że będe mogła ich posłuchać.

Po trzecie zadziwia mnie pewność z jaką wszyscy tu ferują wyroki. Zespół jest wart słuchania, jest wart poznania jego twórczości, bo jak na polskie standardy jest to twórczość niezwykła i mocno się wybijająca. Zachęcam.
                    • Gość: Jack Re: Parę słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 09:10
                      Wydaje mi się, że nie chodzi tu o sam zespół, tylko o spamowanie,
                      zakładanie do każdego koncertu osobnego wątku itp. Więcej umiaru
                      przydałoby się z obu stron...
    • dlania Re: Koncert Universe w Warszawie 12.04.08, 20:31
      Orientowanie sie w temacie juniwers jest bardzo dalekie od moim zainteresowań i
      nie mam ambicji tego zmienić.
      Za to za bezczelnośc uważam spamowanie przez ciebie tego forum przez zalewanie
      go informacjami o trasie koncertowej tej supergrupy.
      • emilkab2 Re: Koncert Universe w Warszawie 14.04.08, 23:05
        A ja Ci polecam ambicję powiększenia swoich umiejętności w zakresie kultury wypowiedzi. Bo tego ci najwyraźniej brak. Nazwa zespołu też ci coś nie wyszła. Słabiutko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka