timitimi 07.04.08, 15:15 15 kwietnia 2008 Prooxima g. 19:30 www.universe.pl Serdecznie zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaa Re: Koncert Universe w Warszawie IP: *.chello.pl 07.04.08, 23:16 Naprawdę zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia no dobrze, już wszyscy wiemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.08, 10:11 Nie musisz cały czas podnosić tego wątku pod różnymi nickami. Kto będzie chciał to pójdzie. Ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: no dobrze, już wszyscy wiemy 09.04.08, 15:06 Ja też nie pójdę, chociaż mnie zastanawia jak oni koncertują skoro lider zespołu nie żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: no dobrze, już wszyscy wiemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.08, 10:07 pavvka napisał: > Ja też nie pójdę, chociaż mnie zastanawia jak oni koncertują skoro > lider zespołu nie żyje. a) mają nowego b) nie mają i ten drugi koleś będzie śpiewał c) wszystkie utwory będą w wersjach karaoke Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: no dobrze, już wszyscy wiemy 10.04.08, 10:41 Opcja c) najbardziej mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: no dobrze, już wszyscy wiemy 11.04.08, 17:05 Wiocha. I jechanie na reklamie w postaci smierci lidera - żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
timitimi Re: no dobrze, już wszyscy wiemy 12.04.08, 10:55 Widac, ze jestescie malo zorientowane w temacie. Ale to juz nie moj problem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: no dobrze, już wszyscy wiemy 13.04.08, 21:55 To może przybliż, żebyśmy się zorientowali. Bo też uważam, że robienie trasy koncertowej tuż po śmierci lidera, dzięki której nazwa zespołu po raz pierwszy od wielu lat pojawiła się w mediach, jest... (ocenzurowano) Odpowiedz Link Zgłoś
melanika Parę słów 15.04.08, 07:46 > To może przybliż, żebyśmy się zorientowali. Bo też uważam, że > robienie trasy koncertowej tuż po śmierci lidera, dzięki której > nazwa zespołu po raz pierwszy od wielu lat pojawiła się w mediach, > jest... (ocenzurowano) Ja mam zupełnie inne zdanie na ten temat. Po pierwsze, Mirek Breguła pożegnał się z tym światem między innymi dlatego, że media - poza nielicznymi wyjątkami - milczały na temat tego co robi Universe i co robi on sam. A nagrał między innymi świetną solową płytę pod tytułem "Kto Ci jeszcze wierzy" w 2001 roku. Krążek był chwalony przez ludzi z branży za niezwykłe aranżacje i brzmienie, za świetne teksty, w mediach nie pojawiło się nic. Podobnie było z większością płyt Universe. Zespół nagrał ich 12, teraz wychodzi 13. Po drugie, zespół wydał swoją najnowszą płytę, jako hołd dla Mirka Breguły. Hołd i pożegnanie. A Universe świetnie się słucha z płyty, ale jeszcze lepiej jest na koncertach, gdzie brzmią doskonale i świetnie bawią publiczność. Pomysł na trasę koncertową to jak dla mnie okazja kupienia nowej płyty, bo z Empików i innych sklepów już zniknęła, a z drugiej strony posłuchanie Henia Czicha i reszty chłopaków oraz Mirka. Dzisiaj grają w Warszawie i bardzo się cieszę, że będe mogła ich posłuchać. Po trzecie zadziwia mnie pewność z jaką wszyscy tu ferują wyroki. Zespół jest wart słuchania, jest wart poznania jego twórczości, bo jak na polskie standardy jest to twórczość niezwykła i mocno się wybijająca. Zachęcam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Parę słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 09:10 Wydaje mi się, że nie chodzi tu o sam zespół, tylko o spamowanie, zakładanie do każdego koncertu osobnego wątku itp. Więcej umiaru przydałoby się z obu stron... Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Koncert Universe w Warszawie 12.04.08, 20:31 Orientowanie sie w temacie juniwers jest bardzo dalekie od moim zainteresowań i nie mam ambicji tego zmienić. Za to za bezczelnośc uważam spamowanie przez ciebie tego forum przez zalewanie go informacjami o trasie koncertowej tej supergrupy. Odpowiedz Link Zgłoś
emilkab2 Re: Koncert Universe w Warszawie 14.04.08, 23:05 A ja Ci polecam ambicję powiększenia swoich umiejętności w zakresie kultury wypowiedzi. Bo tego ci najwyraźniej brak. Nazwa zespołu też ci coś nie wyszła. Słabiutko. Odpowiedz Link Zgłoś