Gość: erty IP: 212.51.202.* 12.09.03, 15:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: erty Jest mi niezmiernie przykro z powodu jego smierci IP: 212.51.202.* 12.09.03, 15:15 Jest mi zle i che mi sie plakac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja posluchaj jego ostatniego dysku - American IV IP: 144.139.3.* 12.09.03, 15:27 The Man Comes Around. Juz rok temu byl w kiepskim stanie zdrowia. Ostatnio ogladalem film o nim. Osobiscie najbardziej lubie jego albumy The Baron, i The Adventurer oraz piosenke - Give My Love To Rose. Szkoda go. Gość portalu: erty napisał(a): > Jest mi zle i che mi sie plakac. Odpowiedz Link Zgłoś
o_k_o Re: Jest mi niezmiernie przykro z powodu jego smi 12.09.03, 15:47 Przykro. Jedną z ostatnich piosenek jaką nagrał był cover NIN "Hurt" - chyba nie przypadkowo wybrany. W piosence słychać jaką trudność sprawia mu zaśpiewanie każdej linijki tekstu. A kończy się to tak: If I could start again A million miles away I would keep myself I would find a way Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaprim Re: Jest mi niezmiernie przykro z powodu jego smi 12.09.03, 18:41 Piekny głos! Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lika Johnny Cash nie żyje IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.09.03, 15:26 Byl bardzo ciekawym tworca muzyki country, przezyl napewno pieknie swoje zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: Johnny Cash nie żyje IP: *.dyn.optonline.net 13.09.03, 05:44 Tak,to jeden z tych za ktorymi nikt nie rozwodzil bedzie sie zbyt duzo,bo byl prawdziwym czlowiekiem, a tacy odchodza po cichu. Chociaz byl wielkiem,nikt po nim plakac nie bedzie. I dobrze,bo tam gdzie jest teraz, lzy sa raczej potrzebne dla tych co zostali. obcy, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaadam! Szkoda, to byl dobry czlowiek i artysta IP: 216.254.136.* 12.09.03, 15:27 Odpowiedz Link Zgłoś
soren ................... 12.09.03, 15:27 Przykro mi straszliwie. Ide sie napic. (((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Johnny Cash nie żyje IP: *.allegro.pl 12.09.03, 15:33 Pamiętam jakiś film sf gdzie bohater niknie w czeluściach Wrzechświata a towarzyszy mu ballada Johnny Casha. Teraz on od nas się oddala - ale ta ballada pozostanie na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pjk Johnny Cash nie żyje IP: *.kolornet.pl / 192.168.3.* 12.09.03, 15:33 Co za tydzień. W środe Warren Zevon, dzisiaj Johnny Cash, oby Dylan dotrwał do poniedziałku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chuuudy Re: Johnny Cash nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.03, 18:56 no i stało się - za każdym razem gdy słuchałem hurt - wiedziałem że on żegna się z tym światem - nagrywał świetne płyty - pewnie gra już tam na górze z Elvisem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milosz az sie wierzyc nie chce IP: *.lodz.msk.pl / 10.120.20.* 12.09.03, 17:02 straszne ze odchodza tacy ludzie jak Johnny, Joe Strummer, Joey Ramone czy Goerge Harisoon a takie !$%^@$ (nie bede bluznil bo mnie usuną) jak Backstreet Boys, Wisniewski czy takie smieci maja sie swietnie. Dla Johnn'iego moze to i lepiej bo jego znoa zmarla & maja a sam mial juz swoje lata i byl niezle schorowany. "I hurt (myself) today" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: az sie wierzyc nie chce IP: *.dialup.tiscali.it 12.09.03, 17:29 Jeden z piekniejszych meskich glosow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: az sie wierzyc nie chce IP: *.sa.bigpond.net.au 13.09.03, 14:39 Gość portalu: Linn napisał(a): > Jeden z piekniejszych meskich glosow. Bono (ten z U2) twierdzial, ze Najlepszy. RIP John. Michal Odpowiedz Link Zgłoś
nierymek Re: az sie wierzyc nie chce 13.09.03, 16:13 mogłeś sobie podarować wszystko co napisaleś po "Harisoonie"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marqin Johnny [*] IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.09.03, 23:08 Johnny Cash zostanie na zawsze... [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekris Szkoda IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 13.09.03, 09:37 Spoczywaj w spokoju Johnny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Nastepny WIELKI odszedl IP: *.sa.bigpond.net.au 13.09.03, 14:37 Nie jestem fanem country, ale Johny Cash byl WIELKI. Kupilem na gwiazdke Tacie "Essential Johny Cash" i z ciekawosci wrzucilem do odsluchania - wrazenie bylo niesamowite. Zegnaj Johny, w niebie czeke juz na Ciebie i Elvis z ktowym grales i wielu innych - sam wcale nie czekam swojej smierci, ale kiedy juz nadejdzie, to mam nadzieje, ze uda mi sie posluchac Twojego koncertu. Dziekuje, Michal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rom "Hurt" - Testament..? IP: *.ny325.east.verizon.net 14.09.03, 10:07 Probowalem jak moglem najlepiej - jesli ktos zrozumial inaczej, prosze poprawic. Nikt lepiej od MISTRZA C. nie opowiedzialby o swoim zyciu... 'Hurt' I hurt myself today To see if I still feel I focused on a pain The only thing that's real The needle tears a hole The old, familiar stain Try to kill it all the way But remember everything What I have become? My sweetest friend Everyone I know Goes away in the air. And you could have it all My empire of dirt I will let you down I will make you - HURT I wear this crown of thorns Upon my liar's chair Full of broken thoughts I cannot repair Beneth the stains of time The feeling disapears You are somewhere else But I'm still right here What I have become? My sweetest friend Everyone I know Goes away in the air. And you could have it all My empire of dirt I will let you down I will make you - HURT. If I could start again A milion miles away I would keep myself I WILL FIND a way... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso nie jestem fanem country ale... IP: 195.41.66.* 15.09.03, 10:26 Kiedys przez przypadek uslyszalem jego IV plyte z Rubinem i nie mozna wobec tego przejsc obojetnym. Piosenka 'Pozdrow Rose' jest szczytem prostoty i doskonalosci zarazem. Smutno. Bardzo liczylem na jeszcze jakies jego plyty w tym klimacie. Doslownie kilka tygodni temu byl z nim godzinny wywiad w TV i wygladal nie najgorzej, moze mowil z pewna trudnoscia ale jednoczesnie wiedzial, co sie dookola dzieje. pzdrw soso Odpowiedz Link Zgłoś
fazz Re: nie jestem fanem country ale... 15.09.03, 21:40 poznałam pana johnyego niedawno... znam tylko hurt ...ale zrobiło na mnie kolosalne wrazenie...to jest genialne...pardon - pan johnny jest/był genialny. Smutno Odpowiedz Link Zgłoś
martolka Re: "Hurt" 16.09.03, 02:59 > Everyone I know > Goes away in the air. chyba "in the end"? ale się nie upieram Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Martolka ma rację 16.09.03, 05:23 ..."in the end" tam jest - swoją drogą Cash sobie sam wyśpiewał epitafium słowami Trenta Reznora... okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
martolka hmm... 17.09.03, 01:03 ja wiem czy okropne... tak po prostu jest, zaśpiewał samą prawdę, z którą być może trudno się pogodzić, ale innej rady nie ma co innego, że smutne Odpowiedz Link Zgłoś
vulture Re: hmm... 17.09.03, 05:32 martolka napisała: > ja wiem czy okropne... tak po prostu jest, zaśpiewał samą prawdę, z którą być > może trudno się pogodzić, ale innej rady nie ma Wiem, czasem się ludziom zdarza, że umierają. Tylko że Cash umierał już od dawna na oczach fanów i jeszcze po drodze doświadczył śmierci żony, która nim się opiekowała. Dlatego okropne. Odpowiedz Link Zgłoś