Dodaj do ulubionych

Dance Of Death - AAAAAAAAALE PŁYTA!!!!!!

24.09.03, 11:13
Wszystkich którzy zniechęcili się po " Wildest Dreams " zachęcam do poznania
reszty!! Oczywiście jest to wtórne, wszystko juz słyszeliśmy itd. ( choć to
też nie do końca prawda ) ale takiej świetnej i dającej kopa muzyki to ja
dawno nie słyszałem ( zwłaszcza że St. Anger mi już trochę
spowszedniał... )!!! Pewnie wiele osób się ze mną nie zgodzi ale piszę -
Album jest lepszy, bardziej dopracowany i ciekawszy od " Brave New World ", i
jedno " Wildest Dreams " tego nie zmieni ( zresztą też całkiem fajna
piosenka ). Kawałek tytułoy po prostu mnie rozwalił!!! KUPOWAĆ!!!!!!!!!
NATYCHMIAST!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Bart Re: Dance Of Death - AAAAAAAAALE PŁYTA!!!!!! IP: 195.245.213.* 24.09.03, 12:18
      Zgadzam się i odliczam dni do koncertu we Wrocławiu.
      Moim faworytem już za sam temat jest MONTESEGUR !
      I pomyśleć, że Kuba Wojewódzki powiedział o Maiden, że to wieśniacka kapela!
      Która kapela wraca i porusza tak piekne tematy jak MONTESEGUR ?
      Nie rozumiem krytyki WILDEST DREAMS, na początek płyty świetny numer!
      • ihopeyouwilllikeme Re: Dance Of Death - AAAAAAAAALE PŁYTA!!!!!! 24.09.03, 12:31
        > Nie rozumiem krytyki WILDEST DREAMS, na początek płyty świetny numer!

Bo jest niezły, ale jak na możliwości Maiden niespecjalny...
      • ihopeyouwilllikeme Re: Dance Of Death - AAAAAAAAALE PŁYTA!!!!!! 24.09.03, 12:34
        Gość portalu: Bart napisał(a):

> Zgadzam się i odliczam dni do koncertu we Wrocławiu.

A jedziesz ??! Sa kurwa szczęśliwcy na tym świecie... smile))))
    • Gość: aero Re: Dance Of Death - AAAAAAAAALE PŁYTA!!!!!! IP: *.sklep-behringer.pl 24.09.03, 14:31
      Bardzo mi sie podoba plyta! Typuje, ktore kawalki zagraja na koncercie - a przy
      okazji sa to kawalki, ktore wlasnie chcialbym uslyszec we Wroclawiu!:

- No More Lies - grali to ostatnio w Spodku, o ile pamietam, ten wlasnie utwor.
      - Montsegur - super klimat.
      - Dance Of Death - tytulowa piosnka, rozkreca sie wraz z trescia utworu, ekstra
      skomponowane to jest.
      - Paschendale - moj ulubieniec z tej plytki. Brylancik!
      - Journeyman - pewnie znajda i na to miejsce na koncercie. Nie przypadl mi ten
      utwor jakos specjalnie do gustu, ale czuje, ze na zywo moze wypasc znakomicie.

Do zobaczenia w Hali Ludowej!
      Bilety sie zalegly juz w mojej szufladzie i czekaja smile
      • Gość: Bart Re: Dance Of Death - AAAAAAAAALE PŁYTA!!!!!! IP: 195.245.213.* 24.09.03, 14:53
        Aero ! W Spodku grali Wildest Dreams, a nie No More Lies !
        • Gość: troll Re: Dance Of Death - AAAAAAAAALE PŁYTA!!!!!! IP: *.bitin.pl 26.09.03, 17:41
          Jeżeli są szczęśliwcy na tym świecie to ja do nich nie należę-miałam kupic tą
          płytkę ale wlepili mi mandat na 100PLN i jestem spłukana.Na koncert też nie
          pojadę bo kasy brak.Dlatego chętnie odwiedzam fora gdzie dyskutuje sie na temat
          nowego dzieła Maidenów.Chce to mieć!
          • Gość: 666 Re: Dance Of Death - AAAAAAAAALE PŁYTA!!!!!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.03, 22:24
            sa zajebisci i ta plyta to potwierdzaja.
            niektorzy mowia ze to jest kolejny autoplagiat ale to nieprawda, oni ciagle
            cos zmieniali. np. na somewhere in time sa klawisze,
            ktore pojawiaja sie czesto na pozniejszych albumach. jak mozna porownac
            chociazby the x factor do np. the number of the beast?albo seventh son of the
            seventh son do np. killers? to 2 rozne swiaty. jak ktos tego nie slyszy to jest
            gluchy. plyty IM trzeba przesluchiwac wiele razy i wowczas sie
            uslyszy, ze sie roznia miedzy soba. brzmienie kazdej plyty jest rowniez inne.
            tzn. jest utrzymane w pewnej konwencji ale w jej ramach sie zmiena za kazdym
            razem.

dla mnie ta kapela to fenomen. jak po tylu latach grania "tej smej " muzyki
            wciaz mozna wzbudzac zainteresowanie, kontrowersje, etc?

UP THE IRON!

do zobaczenia na koncercie

• Gość: Braumeister Re: Dance Of Death - AAAAAAAAALE PŁYTA!!!!!! IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 26.09.03, 22:24
      Dla mnie "Brave New World" to była powtórka "The Number Of The Beast"
      (przełomowa płyta, debiut Dickinsona), a "Dance Of Death" porównałbym do "Piece
      Of Mind" - poziomem dorównuje najlepszym utworom z poprzedniej płyty a nie
      zawiera żadnego wypełniacza
      • Gość: 666 Re: Dance Of Death - AAAAAAAAALE PŁYTA!!!!!! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.03, 11:28
        jak dla mnie jedynym wypelniaczen jest gates of tomorrow.mogli by se ten numer
        odpuscicsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka