Gość: warhamster IP: *.multimo.gtsenergis.pl 19.07.08, 12:28 Czy okładki płyt są zapisywane w pliku mp3 (ogg, flac)? A teksty? Wyświetliła mi się ostatnio w playerku, co wzbudziło moją ciekawość. Nie chce mi się badać tematu, więc jak ktoś wie i chciałby się pomądrzyć to chętnie poczytam i będę wdzięczny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hyhy Re: okładki w plikach MP3 IP: *.cable.smsnet.pl 19.07.08, 14:56 Dawno winampa wyrzuciłem na rzecz foobara, ale to winamp on-line pokazuje na podstawie tagu w mp3 okładkę płyty. Mpg layer3 to kompresja danych audio a nie foto załączone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyhy Re: okładki w plikach MP3 IP: *.cable.smsnet.pl 19.07.08, 14:58 Aha, tekst można wprowadzić do tagu, więc to na pewno stąd go masz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warhamster Re: okładki w plikach MP3 IP: *.multimo.gtsenergis.pl 19.07.08, 17:01 player to przenośny odtwarzacz, raczej nie łączy sie z netem i nie szuka okładek na amazon.com nie pamietam niestety który to był plik, a żadnych jpg gif czy png w katalugu z muzą nie ma ALE ONA BYŁA! i fajnie wyglądała szukam skrytpu co przeleci moje wszystkie empertuchy, załaduję okładki z netu ewantualnie teksty i tak chce wrzucać na playerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyhy Re: To nie pomogę ;) IP: *.cable.smsnet.pl 19.07.08, 17:23 Gość portalu: warhamster napisał(a): > player to przenośny odtwarzacz, raczej nie łączy sie z netem i nie szuka okłade > k > na amazon.com To zmienia postać rzeczy, bo dla mnie np. odtwarzacz przenośny to walkman-mp3 a nie "plejer" i stąd to niezrozumienie. A może ci się przyśniło, deja-vu jakie? Powodzenia zatem, bo ja na swoim słucham tylko a nie oglądam co tam się wyświetla, stąd też upodobanie do prostoty i funkcjonalności, vide: foobar2k! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warhamster Re: To nie pomogę ;) IP: *.multimo.gtsenergis.pl 19.07.08, 17:44 > A może ci się przyśniło, Wtedy tym bardziej trzeba sprawę wyjaśnić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warhamster Re: To nie pomogę ;) IP: *.multimo.gtsenergis.pl 19.07.08, 23:07 > wyświetla, stąd też upodobanie do prostoty i funkcjonalności, vide: > foobar2k! prostoty i funkcjonalności - 'i' czy 'albo'? ale nie przyszpanowałeś tym foobarem stary - ja używam wyłącznie mp1ayera spod konsoli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: To nie pomogę ;) IP: *.uk2net.com 20.07.08, 15:15 > prostoty i funkcjonalności - 'i' czy 'albo'? jedno drugiego nie wyklucza)), potwierdzam ze ten soft obie cechy w sobie laczy a pan widac winampa i mplayera woli i niech tak zostanie jesli wolisz skonfigurowac i podrasowac wg potrzeb sprawdz pan i potem komentuj, tez bylem na poczatku sceptyczny ale teraz mam inne zdanie, a ponoc krowa go tylko nie zmienia. wszystko trzeba sprawdzac samemu, a sprawdzilem z tuziny dwa playerow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warhamster Re: To nie pomogę ;) IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.07.08, 16:38 > jedno drugiego nie wyklucza)) program jest albo prosty albo funkcjonalny, przecież to logiczne funkcjonalnosć może być przesadna np. okienko do rysowania okładek albo zaawansowana np. szukanie okładki płyty w internecie, konwersja do odpowiedniego rozmiaru i wstawienie do pliku (jednym kliknęciem) foobar jest ubogi i brzydki - ale to kwestia gustu - jedni wolą jeść przy stole z obrusem z talerza inni na gazecie z zębatej puszki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: eh :-) IP: *.uk2net.com 20.07.08, 19:14 > program jest albo prosty albo funkcjonalny, przecież to logiczne 1. panskie wywody z logika wspolnego wiele nie maja, ale co skoro panu to nie wadzi) > funkcjonalnosć może być przesadna np. okienko do rysowania okładek 2. zgoda, ale ta w przyp. tego i nie tylko softu polega na nieograniczonych mozliwosciach ulepszania istniejacych funkcji, dodawania wlasnych przy jednoczesnym prostym interfejsie i malej zasobozernosci (nikt mi tego w innym plejerze nie dal) i co najwazniejsze: 2a. - dla takich estetykow jak pan: upiekszenia czyniacego go jeszcze ladniejszym niz inne pstrokate niedajace sie tak wszechstronnie konfigurowac "plejery". > albo zaawansowana np. szukanie okładki płyty w internecie, konwersja do > odpowiedniego rozmiaru i wstawienie do pliku (jednym kliknęciem) 3. i wiele wiele in. zawsze mozna cos dodac/odjac > foobar jest ubogi i brzydki co do estetyki vide 2a. 4. czyli pan zainstalowal, popatrzyl ze notatnik do muzyki i odinstalowal), jak miliony winampowcow i niegdys i ja source code jest tam genialne prosty i ma pan racje, noobom polecam tylko winampa. - ale to kwestia gustu - jedni wolą jeść przy stole > z obrusem z talerza inni na gazecie z zębatej puszki a inni wola nie sprawdzic do konca a ja sprawdzilem wszystkie do konca (zakladki ustawien czasem dobrze ukrywaja przed lamerami) pzdr, e.o.t. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warhamster Re: eh :-) IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.07.08, 20:32 napisałbyś lepiej czy foobar robi to czego szukam, czy też funkcjonalność ta jest ukryta przed lamerami ) sprawdzić nie mogę bo nie mam Windows obelgi puszczam mimo uszu, bo mam dobry humor ale mógłbyś pisać mniej chaotyczniem polecam krótkie zdania w podpunktach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hyhy Re: eh :-) IP: *.cable.smsnet.pl 20.07.08, 21:58 Ja tam specjalistą wielkim nie jestem, ale parę funkcji (zaawansowany rip cd audio z dowolnym bitrate, własne skróty klawiszowe, fajniejsze skóry jak się lubi i parę tam jeszcze) rzeczywiście nigdzie indziej nie było tak zgrabnie podanych dla chcącego a ukrytych dla początkującego. Ten drugi też może się w tym odnaleźć, niektórzy używają go nawet "gołego" w ustawieniach fabrycznych i z czasem doceniają Liczy się potencjał, a tego brakuje innym. Coś jak ludzki charakter, poznaję się kogoś po zjedzeniu beczki soli a nie po pierwszym wrażeniu, które istotnie sprawia fatalne. Na szczęście tylko na początku. De gustibus non.... Co do tematu nic off topem nie wniosę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warhamster Re: eh :-) IP: *.multimo.gtsenergis.pl 23.07.08, 20:53 Do odtwarzacza Amarok jest plugin 'EmbedCover' ale, niestety, działa tak że w manu kontekstowym pojawia się pozycja "DO IT". Niestety, żadnego parametru do określenia i zupełnie nieukryta przed lamerami. Fuj! Na szczęscie jest kod źródłowy w języku Ruby i będzie można sobie 'porzeźbić'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warhamster Re: eh :-) IP: *.multimo.gtsenergis.pl 23.07.08, 20:54 a co najbardziej irytujące - w sumie działa, na szczęście nie zawsze doskonale skaluje obrazki, uff... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warhamster Re: okładki w plikach MP3 IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.07.08, 10:13 id3.org/Frames Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warhamster Re: okładki w plikach MP3 IP: *.multimo.gtsenergis.pl 23.07.08, 20:10 w kazðym razie da się, dzisiaj w powrotnym autobusie z puszczy (pracuję jako drwal) cieszyłem oko gładkim licem mojej ulubionej wykonawczyni pop Odpowiedz Link Zgłoś