Dodaj do ulubionych

okładki w plikach MP3

IP: *.multimo.gtsenergis.pl 19.07.08, 12:28
Czy okładki płyt są zapisywane w pliku mp3 (ogg, flac)? A teksty?
Wyświetliła mi się ostatnio w playerku, co wzbudziło moją ciekawość.
Nie chce mi się badać tematu, więc jak ktoś wie i chciałby się pomądrzyć to
chętnie poczytam i będę wdzięczny wink
Obserwuj wątek
    • Gość: hyhy Re: okładki w plikach MP3 IP: *.cable.smsnet.pl 19.07.08, 14:56
      Dawno winampa wyrzuciłem na rzecz foobara, ale to winamp on-line pokazuje na
      podstawie tagu w mp3 okładkę płyty. Mpg layer3 to kompresja danych audio a nie
      foto załączonesmile
      • Gość: hyhy Re: okładki w plikach MP3 IP: *.cable.smsnet.pl 19.07.08, 14:58
        Aha, tekst można wprowadzić do tagu, więc to na pewno stąd go maszsmile
      • Gość: warhamster Re: okładki w plikach MP3 IP: *.multimo.gtsenergis.pl 19.07.08, 17:01
        player to przenośny odtwarzacz, raczej nie łączy sie z netem i nie szuka okładek
        na amazon.com
        nie pamietam niestety który to był plik, a żadnych jpg gif czy png w katalugu z
        muzą nie ma
        ALE ONA BYŁA! i fajnie wyglądała
        szukam skrytpu co przeleci moje wszystkie empertuchy, załaduję okładki z netu
        ewantualnie teksty i tak chce wrzucać na playerka
        • Gość: hyhy Re: To nie pomogę ;) IP: *.cable.smsnet.pl 19.07.08, 17:23
          Gość portalu: warhamster napisał(a):

> player to przenośny odtwarzacz, raczej nie łączy sie z netem i nie szuka okłade
          > k
          > na amazon.com

To zmienia postać rzeczy, bo dla mnie np. odtwarzacz przenośny to walkman-mp3 a
          nie "plejer"smile i stąd to niezrozumienie. A może ci się przyśniło, deja-vu
          jakie?smile Powodzenia zatem, bo ja na swoim słucham tylko a nie oglądam co tam się
          wyświetla, stąd też upodobanie do prostoty i funkcjonalności, vide: foobar2k!
          • Gość: warhamster Re: To nie pomogę ;) IP: *.multimo.gtsenergis.pl 19.07.08, 17:44
            > A może ci się przyśniło,
            Wtedy tym bardziej trzeba sprawę wyjaśnić smile
          • Gość: warhamster Re: To nie pomogę ;) IP: *.multimo.gtsenergis.pl 19.07.08, 23:07
            > wyświetla, stąd też upodobanie do prostoty i funkcjonalności, vide: > foobar2k!
            prostoty i funkcjonalności - 'i' czy 'albo'?
            ale nie przyszpanowałeś tym foobarem stary - ja używam wyłącznie mp1ayera spod
            konsoli smile
            • Gość: ? Re: To nie pomogę ;) IP: *.uk2net.com 20.07.08, 15:15
              > prostoty i funkcjonalności - 'i' czy 'albo'?

jedno drugiego nie wykluczasmile)), potwierdzam ze ten soft obie cechy w sobie
              laczy a pan widac winampa i mplayera woli i niech tak zostanie wink jesli wolisz
              skonfigurowac i podrasowac wg potrzeb sprawdz pan i potem komentuj, tez bylem na
              poczatku sceptyczny ale teraz mam inne zdanie, a ponoc krowa go tylko nie
              zmienia. wszystko trzeba sprawdzac samemu, a sprawdzilem z tuziny dwa playerow....
              • Gość: warhamster Re: To nie pomogę ;) IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.07.08, 16:38
                > jedno drugiego nie wykluczasmile))
                program jest albo prosty albo funkcjonalny, przecież to logiczne
                funkcjonalnosć może być przesadna np. okienko do rysowania okładek smile
                albo zaawansowana np. szukanie okładki płyty w internecie, konwersja do
                odpowiedniego rozmiaru i wstawienie do pliku (jednym kliknęciem)
                foobar jest ubogi i brzydki - ale to kwestia gustu - jedni wolą jeść przy stole
                z obrusem z talerza inni na gazecie z zębatej puszki
                • Gość: ? Re: eh :-) IP: *.uk2net.com 20.07.08, 19:14
                  > program jest albo prosty albo funkcjonalny, przecież to logiczne

1. panskie wywody z logika wspolnego wiele nie maja, ale co skoro panu to nie
                  wadzismile)

> funkcjonalnosć może być przesadna np. okienko do rysowania okładek smile

2. zgoda, ale ta w przyp. tego i nie tylko softu polega na nieograniczonych
                  mozliwosciach ulepszania istniejacych funkcji, dodawania wlasnych przy
                  jednoczesnym prostym interfejsie i malej zasobozernosci (nikt mi tego w innym
                  plejerze nie dal) i co najwazniejsze:

2a. - dla takich estetykow jak pan: upiekszenia czyniacego go jeszcze
                  ladniejszym niz inne pstrokate niedajace sie tak wszechstronnie konfigurowac
                  "plejery".

> albo zaawansowana np. szukanie okładki płyty w internecie, konwersja do
                  > odpowiedniego rozmiaru i wstawienie do pliku (jednym kliknęciem)

3. i wiele wiele in. zawsze mozna cos dodac/odjacsmile

> foobar jest ubogi i brzydki

co do estetyki vide 2a.

4. czyli pan zainstalowal, popatrzyl ze notatnik do muzyki i odinstalowalsmile),
                  jak miliony winampowcow i niegdys i jasmile source code jest tam genialne prosty i
                  ma pan racje, noobom polecam tylko winampa.

- ale to kwestia gustu - jedni wolą jeść przy stole
                  > z obrusem z talerza inni na gazecie z zębatej puszki

a inni wola nie sprawdzic do koncasmile a ja sprawdzilem wszystkie do konca
                  (zakladki ustawien czasem dobrze ukrywaja przed lamerami)

pzdr,

e.o.t.
                  • Gość: warhamster Re: eh :-) IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.07.08, 20:32
                    napisałbyś lepiej czy foobar robi to czego szukam,
                    czy też funkcjonalność ta jest ukryta przed lamerami smile)
                    sprawdzić nie mogę bo nie mam Windows

obelgi puszczam mimo uszu, bo mam dobry humor ale mógłbyś pisać mniej
                    chaotyczniem polecam krótkie zdania w podpunktach
                  • Gość: hyhy Re: eh :-) IP: *.cable.smsnet.pl 20.07.08, 21:58
                    Ja tam specjalistą wielkim nie jestem, ale parę funkcji (zaawansowany rip cd
                    audio z dowolnym bitrate, własne skróty klawiszowe, fajniejsze skóry jak się
                    lubi i parę tam jeszcze) rzeczywiście nigdzie indziej nie było tak zgrabnie
                    podanych dla chcącego a ukrytych dla początkującego. Ten drugi też może się w
                    tym odnaleźć, niektórzy używają go nawet "gołego" w ustawieniach fabrycznych i z
                    czasem doceniająsmile Liczy się potencjał, a tego brakuje innym. Coś jak ludzki
                    charakter, poznaję się kogoś po zjedzeniu beczki soli a nie po pierwszym
                    wrażeniu, które istotnie sprawia fatalne. Na szczęście tylko na początku. De
                    gustibus non....

Co do tematu nic off topem nie wniosęsmile)
                    • Gość: warhamster Re: eh :-) IP: *.multimo.gtsenergis.pl 23.07.08, 20:53
                      Do odtwarzacza Amarok jest plugin 'EmbedCover' ale, niestety, działa tak że w
                      manu kontekstowym pojawia się pozycja "DO IT". Niestety, żadnego parametru do
                      określenia i zupełnie nieukryta przed lamerami.
                      Fuj! Na szczęscie jest kod źródłowy w języku Ruby i będzie można sobie 'porzeźbić'.
                      • Gość: warhamster Re: eh :-) IP: *.multimo.gtsenergis.pl 23.07.08, 20:54
                        a co najbardziej irytujące - w sumie działa, na szczęście nie zawsze doskonale
                        skaluje obrazki, uff...
    • Gość: warhamster Re: okładki w plikach MP3 IP: *.multimo.gtsenergis.pl 20.07.08, 10:13
      id3.org/Frames
      • Gość: warhamster Re: okładki w plikach MP3 IP: *.multimo.gtsenergis.pl 23.07.08, 20:10
        w kazðym razie da się, dzisiaj w powrotnym autobusie z puszczy (pracuję jako
        drwal) cieszyłem oko gładkim licem mojej ulubionej wykonawczyni pop
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka