Dodaj do ulubionych

The Darkness - "Permission To Land"

30.09.03, 14:58
"Ta brytyjska grupa stała się objawieniem sceny muzycznej 2003 roku. Jej
debiutancki album dwa miesiące po premierze stał się Platynowym i dotarł na
szczyt zestawienia najpopularniejszych płyt na Wyspach Brytyjskich."

Wg mnie - nic nadzwyczajnego.

Przyjemnie tego posłuchać, ale większego wrażenia nie robi smile

Obserwuj wątek
    • mellodi Re: The Darkness - "Permission To Land" 30.09.03, 18:26
      Odrzuca mnie ich zacofany i obleśny imidż, bezsensowne teledyski i głos
      wokalisty. Nigdy nie wiem czy robią sobie jaja czy naprawdę uważają się za super
      grupę która swoją muzyką uratuje rocka. A jeżeli robią sobie jaja to zupełnie
      bez polotu.
    • ilhan Re: The Darkness - "Permission To Land" 30.09.03, 19:41
      Badziewie.
    • vulture Re: The Darkness - "Permission To Land" 30.09.03, 19:45
      Słyszałem to tylko raz i więcej nie chcę. Jeśli to jest żart w stylu Weird Al
      Yankovic, to OK, bo w sumie są zabawni w jakiś tam przaśny sposób. Odniosłem
      jednak wrażenie, że znaczna część mediów traktuje ich jak najbardziej poważnie,
      rozpatrując ich twórczość w kategoriach powrotu power metalu itp. W tym
      momencie robi się to mocno absurdalne. Ale cóż. Amerykanie mają Kings Of Leon,
      Brytyjczycy mają The Coral, a my mamy Cool Kids Of Death.

Aha, i ktoś ma The Darkness. Ale pewnie las rąk się nie podniesie w celu
      odbioru.
    • pannadavis Re: The Darkness - "Permission To Land" 30.09.03, 22:33
      Zane Lowe z MTV2 fajnie to podsumował:
      "Jak ja mam brać tę płytę na poważnie, jak ten gość (wokalista- przyp.
      davis wink) tak wygląda?!"

dla mnie nic specjalnego.. obleci.. ale sukces myślę, że będą odnosić tylko do
      momentu wydania kolejnej płyty.
    • Gość: aasiek Re: The Darkness - "Permission To Land" IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 12:44
      Ogladanie ich teledysku wywołuje szereg dziwnych objawów,u siebie zauważyłam
      tzw.opad szczęki,lekki wytrzeszcz oczu,skamienienie,paraliżujacy strach przed
      wydaniem jakiegokolwiek dźwięku...Nawet jak na wygłup dobre do obejrzenia tylko
      raz.O ile to nie za dużo.
    • eyemou Re: The Darkness - "Permission To Land" 01.10.03, 12:58
      fatalne.

texty typu "kiss my arse, kiss my arse goodbye"
      nie wiem czy nabijaja sie bardziej z power-metalu czy z glam-rocka ale dowcip
      im cos nie wypalil
      • teddy4 Re: The Darkness - "Permission To Land" 01.10.03, 15:45
        Wczoraj zapoznałem. Od czasu mydła Imperial Leather najgorszy import z Wlk.
        Brytanii. I to jest chyba na poważnie. Pora się ewakuować.
        • Gość: kubasa Re: The Darkness - "Permission To Land" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 00:30
          Wtedy badziewie, co Ilhan???? smile))

Ta plyta jest kapitalna. Zespol zreszta tez.

Nie zapomne tej chwili gdy po raz pierwszy ich uslyszalem. Siedzimy z kumpel w
          pokoju hotelowym w Wilnie i nagle an MTV Europe pojawiaja sie ONI i "I Believe
          In A Thing Called Love". Opadly nam szczeki i przez kilka minut po zakonczeniu
          tej piosenki nie powiedzielismy chyba nic. Na taki zmasowany atak wiesniactwa
          nie bylismy przygotowani. Coz za mistrzostwo! A ten falset! Nie zdawalem sobie
          jeszcze ssrawy z wybitnosci "IBIATCL" ale po kilku dniach gdy nie nucielm jzu
          nic innego wiedzialem - oni maja to cos. Nabijaja sie i przez to nie mozna
          oceniac ich w kategorii kiczu, ale przy tym maja ogromny talent do psiania
          chwytliwych, porywajacych kawalkow, ze wymienie tylko "Love Is Only A
          Feeling", "Friday Night" czy "Get Your Hands Off My Woman". A spoza "Permission
          To Land": strasznie smieszny cover Radiohead "Street Spirit" oraz przebój
          zimy: "Christmas Time (Don't Let The Bells End)". Darkness to dla mnie
          triumfatorzy tego roku. Gdy smieszne zespoliki w rodzaju KoL czy Jet babraly
          sie w gownie Garage Rock Revival, Darkness odswiezyli powermetalowe brzmienia
          ale dzieki odpowiedniemu dystansowi do tego co graja, odniesli zwyciestwo.

Pozdr.
          • Gość: Vulture prawie tak, ale jednak niekoniecznie IP: *.chomiczowka.net.pl 05.12.03, 05:08
            Płyta jest zabawna, jeśli się ją rozpatruje w kategoriach kabaretowo-
            satyrycznych. Wtedy śmieszy swoją obciachowością. Mamy, niestety, takie czasy,
            w których nawet natrętna i dosłowna obciachowość nie jest dostrzegana przez
            ludność i wtedy popularność takiego zespołu przestaje być zabawna. A ja mam
            wrażenie, że część narodu bierze The Darkness jak najbardziej poważnie.

A sam zespół? Już napisałem, że albo okaże się sezonowym wygłupem (jeśli będzie
            powielał schemat na następnych płytach), albo coś ze sobą zrobi.
          • ilhan Re: The Darkness - "Permission To Land" 05.12.03, 08:50
            Gość portalu: kubasa napisał(a):

> Wtedy badziewie, co Ilhan???? smile))

Hehehe, nadal badziewie przecież wink)

> Nie zdawalem sobie jeszcze ssrawy

Przepraszam, czego? wink

The Darkness mnie śmieszą, i tyle. I w tym sensie są w ok, jeśli nie traktuje
            się ich na poważnie. W podziękowaniu za ubaw, jakiego mi dostarczają, odczuwam
            do nich swego rodzaju sympatię smile
            Poza tym nie sądzę żebym słuchając ich dłużej niż 15 minut (nigdy nie
            próbowałem) nadal podtrzymywał ten entuzjazm wink

A tego coveru RH to posłuchać muszę... smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka