mallina 10.10.03, 01:19 czytam wlasnie ze niekoniecznie - ponoc reggae..moze za malo utworow znam, a moze wypowie sie ktos znajacy na rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
h8red Re: Sean Paul to hip hop? 10.10.03, 08:22 Ja się nie znam ale z około 15 utworów, które udało mi się ściągnąć podobają mi się aż 4. Bardzo fajnie bujają )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ton Re: Sean Paul to hip hop? IP: 81.210.22.* 10.10.03, 10:28 Sean Paul to nie reggae tylko ragga, czy tez dancehall (nazwy stosowane wlasciwie wymiennie). Ragga to połączenie reggae hip hopu i R'N'B. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Sean Paul to hip hop? 10.10.03, 19:48 h8red napisał: > Ja się nie znam ale z około 15 utworów, które udało mi się ściągnąć podobają mi > > się aż 4. Bardzo fajnie bujają )) > ja to bylam podczas urlopu przesladowana taka jedna piosenka tego pana, ale na poczatku ciagle mi sie wydawalo ze spiewa on po francusku(bo francuskie radio to non stop puszczalo)..sciaglam ten kawalek, bo ostatecznie spodobal mi sie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etam ragamafin stajl ajt! IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 10.10.03, 10:46 ta muzyka to dancehall, cos co powstało na styku hiphopu i reggae a nawijka to nie rap, tylko ragamuffin, a ten dziwaczny angielski to poitois (czy jakos tak, jak nic nie pokręciłem obie płyty sana paula to kozaki, ale prawdziwymi mistrzami ragamuffin są Bounty Killer, Sizzla, Beenie Man i Shabba Ranks zabawne, ze jamajscy nawijacze nazywają siebie "DJ", a koleś za deckami to "sound selekta" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ton Re: ragamafin stajl ajt! IP: 81.210.22.* 10.10.03, 11:42 A ja ostatnio gdzieś przeczytalem, że Sean Paul twierdzi, że jest singdżejem. No coz... Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: ragamafin stajl ajt! 10.10.03, 19:50 Gość portalu: etam napisał(a): > ta muzyka to dancehall, cos co powstało na styku hiphopu i reggae > a nawijka to nie rap, tylko ragamuffin, a ten dziwaczny angielski to poitois > (czy jakos tak, jak nic nie pokręciłem aa, to jednak dobrze mi sie wydawalo ze ten angielski to dziwaczny jakis jest jak juz udalo mi sie odkryc ze to jednak angielski to rozroznic potrafilam tylko slowa "sexy lady".. > www.valentinorossinet.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Sean Paul to hip hop? 10.10.03, 19:55 A mi się to nie podoba. Mówię na podstawie tego na co w tv trafiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Sean Paul to hip hop? IP: *.acn.pl 11.10.03, 10:34 To nie reggae tylko ragga. Przez cale wakacje kazda stacja radiowala katowala do znudzenia "Dutty Rock" i dlatego jak slysze ten kawalek to mi sie robi niedobrze... Za to "Breathe" z Blu Cantrell (Jezu, jak ona wyglada w tym teledysku bleeeeee) bardzo mi sie podoba, nie mowiac juz o "Like glue" - najbardziej bujajacy kawalek ostatnich miesiecy Ogolnie fajny motym. POjawia sie nagle jakis Sean Paul z Jamajki, nagrywa w ciagu 3 miesiecy kawalki z najwiekszymi "gwiazdami" R'n'B, zgarnia kilka milionow baksow i czesc. Tez bym tak chcial pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ace Re: Sean Paul to hip hop? IP: *.acn.pl / *.acn.pl 11.10.03, 15:01 Sean Paul rapuje ostro w kawalku Damn! (obecnie na 5. miejscu listy billboardu).. to jest nowe/stare oblicze S. Paula.. az jestem w szoku.. Jak ktos chce posluchac to niech sciagnie sobie ten kawalek. Oficjalna nazwa: YoungBloodZ Featuring Lil Jon - Damn! Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Sean Paul to hip hop? 14.10.03, 00:55 Dutty Rock to naprawde fajna plyta - choc zanim sie oslucham z jakims utworem to juz sie on konczy najdluzszy ma ok 4 min, a reszta grubo ponizej 4.. Odpowiedz Link Zgłoś
h8red Re: Sean Paul to hip hop? 14.10.03, 08:21 Chcesz długich utworów ??? Polecam AJFA Metallicy )) Odpowiedz Link Zgłoś