Dodaj do ulubionych

[METAL] polubic radiohead?

10.10.03, 09:13
no coz, przyznam sie ze moze cos w tym R:oK computers jest skoro tak wielu
uwaza to za swietna (najlepsza?) plyte w historii. Trzeba to sprawdzic ?!
kiedys gdzies mialem zciagniete na jakas plytke (po,ylilem z machine head?)
dobra - na razie nie jestem gotowy na cala plyte, wiec robimy tak - mp3ujki
do winampa, randomize list, shuffle i nastepna piosenka
co wypadlo?
Electioneering
no to jedziemy:
najpierw pierwsze przesluchanie i pierwsze wrazenia. Dziwny wokal. To na
razie nie zarzut,
nie wartosciuje go, czuc potencjal w glosie, ale jakby celowo? przytlumiony,
zaspiewany
jakby na pol gwizdka, celowo nieco skrzeczacy. Troche podobny do Smushing
Pumpkins. Ale
wokal to nie pierwsza rzecz ktora sie slyszy - najpierw jest gitara i ta
gitara jest
zaskakujaca. Ciekawe brzmienie - to raz. Ale to co grane na niej jest jakby
kalka czegos co
juz slyszalem. Kalka ktora slychac w calym utworze i ktora upodabnia caly
utwor do czegos.
No wlasnie do czego? Pierwsze skojarzenia - byc moze niezbyt trafne -
Cinderella i Skid Row.
Ale to moze byc kula w plot - wiem tylko ze juz gdzies to slyszalem, to lub
cos szalenie
podobnego, musze to wysledzic. Drugie skojarzenie to guns'n'roses - moze
troche przez wokal?
Ale to juz chyba zupelnie kula plot - wlaczam zeby posluchac drugi raz. AHa i
jeszcze rozne
dodatkowe dzwieki (chyba elektroniczne?) Ogolnie przyjemne, pozytywne
wrazenia.
idzie drugi raz i teraz niech idze w kolko - gitara znowu wywoluje
wspomnienia Cinderelli.
Wiec to chyba musi byc dobry trop? Maniera wokalna (celowe oslabianie glosy w
wyzszych partiach '"I just ...") nieco denerwujace. Kazde "I ..." "You..."
wywoluje trzeszczenie w zebach. Calosc caly czas strasznie podobna - tak sie
gralo hard rock w latach 80'tych !!
Na pewno inny wokal ale reszta z wylaczeniem elektroniki moglaby sie znalezc
na plycie
Guns'n'Roses czy Bon Jovi. Zero tej rewolucji ktora podobno niesie ta plyta
Radiohead.
Wszystko owszem fajne, podane w innym sosie, ale rewolucja? DO tego nie ma
tego zeba ktory
mieli gunsi czy (czasami, wtorna przeciez) Cinderella.
Z czym mi sie ta gitara kojarzy? NIewatpliwie ciekawie zagrane, ciekawe solo,
klimat momentami przywodzi na mysl cmentarz o polnocy (jakies niby wycia w
tle?)
Przy piatym przesluchaniu z rzedu wokalu nie mozna juz sluchac, gitary nadal
intryguja,
i to nawet nie wtornoscia, bo jest ona tylko powierzchowna, ale calkiem
ciekawe to granie,
drugi gitarzysta wprawdzie sie nie przemecza, a przynajmniej ja tego nie
slysze - znalazl
ciekawa nisze ktora ktora jest tlem w calym utworze i sie z tamtad nie
wychyla, ala to nie
musi byc zarzut. Moze to ze go slabo slychac. A moze na lepszym sprzecie
lepiej slychac?
Koncze z Electroneering - mam troche dosc a przy tym jestem ciekaw czy inny
utwor nie jest
bardziej rewolucyjny? ciagle mysle gdzie ja to slyszalem?

The Tourist:
NIe dotrzymam do konca, tym razem nie bedzie pierwszego sluchania i komentaza
z pierwszej reki, za dlugie za wolne za nudne. Moze i ladne, ale zbyt
rozlazle, boje sie za zasne,
jestem po calym dniu pracy i zbyt zmeczony na sluchanie takich smutow. Gdzies
tam brzecza fajnie gitarki, ale tak jakos powolnie, wokalista juz nie udaje
ze nie umie spiewac - chyba bardziej sie odnajduje w takim powolnym kawalku.
Moze sie przyda na usypianke, bo niestety na nic innego. BYloby dobre o
polowe krotsze - a to dla mnie spory zarzut - zazwyczaj lubie dlugie utwory
(pod warunkiem ze cos sie w nich dzieje a nie slooooow doooown). Nie wiem juz
co mam myslec, pierwsza rzecz byla o wiele lepsza. Moze jutro jak poslucham
kolejnych dwoch? i jakos tak ten utwor kojarzy sie z latami 70'tymi ...
Turysta na pewno nie zostanie moim ulubionym kawalkiem Radiohead.
No to jeszcze raz Electroeening i spadam.

kurcze, czy tak nie gral Richie Sambora??? musze przypomniec sobie pare
rzeczy sprzed 10-20 lat zeby odnalezc ten slad muzyczny

Obserwuj wątek
    • xamel Re: [METAL] polubic radiohead? 10.10.03, 09:14
      aha i zajrzalem na komentarz machiny:
      "Bardzo się cieszę, że taka płyta powstała i że nagrali ją Radiohead, choć nie
      jest ona odkrywcza ani trochę. Przez ostatnich kilka lat wielu artystów
      walczących na granicy drugiej i trzeciej ligi nagrywało podobne płyty, na które
      media nie zwracały uwagi. Teraz przedstawiciel ekstraklasy wypiął się na
      britpopową modę i wydał przepiękną niekomercyjną płytę."

czyli nie tylko ja czuje ze to juz bylo?

• xamel Re: [METAL] polubic radiohead? 10.10.03, 09:21
      aha jeszcze komentarz ktory powinien byc na poczatku - nie uwazam sie za guru
      muzycznego, nie mam wyksztalcenia muzycznego i nawet nie mam takiego osluchania
      w muzyce zeby uwazac sie za wyrocznie, lubie muzyke ostra rockowa (metal, hard
      rock, grunge i nie tylko), mam odchylke na punkcie gitar (kiedys sobie
      pogrywalem) dla mnie kapela rockowa to gitary, ktos kto spiewa do gitary, bas
      to taka gitara z grubszymi strunami (i czasem jest ich mniej) a perkusista to
      taki koles ktory stuka zeby gitarzysci nie pogubuli rytmu (to przesada, ale
      fajnie brzmi)
      BTW: tak wlasnie gra ten koles z radiohead (przynajmniej w tych kawalkach)
      rytmik i ogolny klimacik
      wole ulricha i lombardo - oni graja duzo ciekawiej nawet jesli czasem
      przesadzaja

ale to "wole" nie oznacza od razu ze R jest zle, tylko inne

• ilhan Re: [METAL] polubic radiohead? 10.10.03, 14:08
        Ekhm, nooo, ciekawe skojarzenia, ciekawe... wink)
        • xamel Re: [METAL] polubic radiohead? 10.10.03, 14:23
          ilhan napisał:

> Ekhm, nooo, ciekawe skojarzenia, ciekawe... wink)
          >

mnie to osobiscie zszokowalo, ale ja TA gitare Z TEGO kawalka naprawde
          slyszalem juz gdzies indziej
          to prawda - nieco inaczej to brzmialo, i musze dokladnie znalezc co bo mnie to
          zameczy
          • Gość: roman Re: [METAL] polubic radiohead? IP: *.acn.waw.pl 10.10.03, 14:33
            Na pewno z Beata ci sie skojarzylo. Ja wszyscy znaja i podrabiaja bo przeciez
            jest najlepsza
            • xamel Re: [METAL] polubic radiohead? 10.10.03, 14:39
              Gość portalu: roman napisał(a):

> Na pewno z Beata ci sie skojarzylo. Ja wszyscy znaja i podrabiaja bo przeciez
              > jest najlepsza

bez przesady - moim zamiarem wcale nie bylo nasmiewanie sie z Radiohead, nie
              twierdze tez ze jakos specjalnie zrzynaja - kazdy ma jakies korzenie i
              inspiracje
              po prostu zdziwilo mnie ze to juz gdzies slyszalem (albo cos podobnego)
              jesli nie znajde i okaze sie ze sie pomylilem to grzecznie przeprosze, ale z ta
              beata to lekka przesada - nie znam na tyle jej tfurczosci zeby mi sie
              kojarzylo ...

• mellodi Re: [METAL] polubic radiohead? 12.10.03, 20:01
                xamel napisał:

> bez przesady - moim zamiarem wcale nie bylo nasmiewanie sie z Radiohead

Na pewno? A ja (i chyba nie tylko ja) myślałam że własnie o to chodziło. Aż
                miałam ochotę napisać jak to ja bardzo nie lubię "Kill' Em All" i jak bardzo dla
                mnie śmieszna i żałosna jest to płyta.

> ale z ta
                >
                > beata to lekka przesada - nie znam na tyle jej tfurczosci zeby mi sie
                > kojarzylo ...
                >

Serio? Już nie bądź taki skromny.
                • ilhan Re: [METAL] polubic radiohead? 12.10.03, 20:06
                  mellodi napisała:

> xamel napisał:
                  >
                  > > bez przesady - moim zamiarem wcale nie bylo nasmiewanie sie z Radiohead
                  >
                  > Na pewno? A ja (i chyba nie tylko ja) myślałam że własnie o to chodziło. Aż
                  > miałam ochotę napisać jak to ja bardzo nie lubię "Kill' Em All" i jak bardzo
                  > dla mnie śmieszna i żałosna jest to płyta.

A ja po przeczytaniu tego tekstu tylko odetchnąłem z ulgą, jak to dobrze że
                  mnie jednak nie korci do zabierania głosu w sprawach metalu. Jeszcze bym zaczął
                  sekcję rytmiczną Megadeth porównywać do Duran Duran...
                  • Gość: Forumowy kretyn Re: [METAL] polubic radiohead? IP: *.chomiczowka.net.pl 12.10.03, 20:10
                    ilhan napisał:

> Jeszcze bym zaczął
                    >
                    > sekcję rytmiczną Megadeth porównywać do Duran Duran...

Albo perkusistę Sisiers Of Mercy z perkusistą Kylie Minogue na przykład.
                    • ilhan Re: [METAL] polubic radiohead? 12.10.03, 20:10
                      Gość portalu: Forumowy kretyn napisał(a):

> Albo perkusistę Sisiers Of Mercy z perkusistą Kylie Minogue na przykład.

Przez myśl mi to nawet nie przeszło...
                    • Gość: forumowa errata "Sisters" miało być (n/t) IP: *.chomiczowka.net.pl 12.10.03, 20:11
                  • mellodi Re: [METAL] polubic radiohead? 12.10.03, 20:12
                    ilhan napisał:

> mellodi napisała:
                    >
                    > > xamel napisał:
                    > >
                    > > > bez przesady - moim zamiarem wcale nie bylo nasmiewanie sie z Radiohe
                    > ad
                    > >
                    > > Na pewno? A ja (i chyba nie tylko ja) myślałam że własnie o to chodziło. A
                    > ż
                    > > miałam ochotę napisać jak to ja bardzo nie lubię "Kill' Em All" i jak bard
                    > zo
                    > > dla mnie śmieszna i żałosna jest to płyta.
                    >
                    > A ja po przeczytaniu tego tekstu tylko odetchnąłem z ulgą, jak to dobrze że
                    > mnie jednak nie korci do zabierania głosu w sprawach metalu. Jeszcze bym zaczął
                    >
                    > sekcję rytmiczną Megadeth porównywać do Duran Duran...
                    >

W sumie szkoda - najlepiej dać klientowi posmakować jego własnego lekarstwa big_grin

A na marginesie to ja naprawdę nie lubię "Kill" Em All" i uważam że następne 4
                    płyty były lepsze.
                    • ilhan Re: [METAL] polubic radiohead? 12.10.03, 20:19
                      mellodi napisała:

> A na marginesie to ja naprawdę nie lubię "Kill" Em All" i uważam że następne 4
                      > płyty były lepsze.

W sumie ja nawet w to nie wnikam za głęboko, po prostu wiele razy przekonałem
                      się że hejwi metal to nie dla mnie. Natomiast wiem że coś musi być w tej
                      muzyce, skoro tylu ludzi (których lubię & szanuję) jej słucha. Z tych powodów
                      nie zabieram głosu w sprawach muzyki metalowej. Natomiast trafiają się tu fani
                      różnych gatunków (przykładowo: rock progresywny czy metal właśnie), którzy nie
                      potrafią powstrzymać się przed głupimi i nikomu niepotrzebnymi komentarzami na
                      temat płyt/zespołów/piosenek, które są dalekie od ich codziennych zainteresowań
                      muzycznych.

Dziękuję k... za uwagę i pozdrawiam wink))))
                      • mellodi Re: [METAL] polubic radiohead? 12.10.03, 20:24
                        ilhan napisał:

> Natomiast trafiają się tu fani
                        > różnych gatunków (przykładowo: rock progresywny czy metal właśnie), którzy nie
                        > potrafią powstrzymać się przed głupimi i nikomu niepotrzebnymi komentarzami na
                        > temat płyt/zespołów/piosenek, które są dalekie od ich codziennych zainteresowań
                        >
                        > muzycznych.

I o to chodzi: po co się pastwić nad czymś czego się nie rozmumie. Ja jak się
                        nie znam i nie interesuję to też się nie wypowiadam a w sumie mogłabym
                        pozatruwać innym życie wink))

PZDR
                      • Gość: Lukas Re: [METAL] polubic radiohead? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 21:58
                        ilhan napisał:

> Natomiast trafiają się tu fani
                        > różnych gatunków (przykładowo: rock progresywny czy metal właśnie), którzy
                        nie
                        > potrafią powstrzymać się przed głupimi i nikomu niepotrzebnymi komentarzami
                        na
                        > temat płyt/zespołów/piosenek, które są dalekie od ich codziennych
                        zainteresowań
                        >
                        > muzycznych.
                        >
                        > Dziękuję k... za uwagę i pozdrawiam wink))))

Ci sa najgorsi, no nie? Pierdolą ,aż szkoda czytac.A na muzyce sie ni chuja
                        nie znaja.Siedza sobie w tym swoim progresywnym czy metalowym lajnie ,a jak
                        uslysza jakies inne dzwieki ,to sie pienią.Ale coz ,taki los alternatywnych
                        neurotykow- nie wszyscy ich rozumieja,a szczegolnie ci zli ,brzydcy fani
                        przykladowych gatunkow.
                        • ilhan Re: [METAL] polubic radiohead? 12.10.03, 22:50
                          Gość portalu: Lukas napisał(a):

> Ci sa najgorsi, no nie? Pierdolą ,aż szkoda czytac.A na muzyce sie ni chuja
                          > nie znaja.Siedza sobie w tym swoim progresywnym czy metalowym lajnie ,a jak
                          > uslysza jakies inne dzwieki ,to sie pienią.Ale coz ,taki los alternatywnych
                          > neurotykow- nie wszyscy ich rozumieja,a szczegolnie ci zli ,brzydcy fani
                          > przykladowych gatunkow.

Nic żeś kurde nie zrozumiał. Szkoda. Nie napisałem że się nie znają na muzyce i
                          że progresywne i metalowe łajno. Nie uważam tak ani trochę. Napisałem tylko że
                          np. ja nie siedzę w tej muzyce więc nie wydaję opinii na jej temat. Natomiast
                          niektórzy to robią i niestety (nieświadomie pewnie) wypisują niespecjalnie
                          prawdziwe rzeczy, delikatnie to ujmując, o rzeczach na których nie zdążyli się
                          może jeszcze poznać (przykładowo: ja, "alternatywny neurotyk", słuchałem tego
                          nieszczęsnego już "OK Computer" pewnie z 15 razy, dziś po raz kolejny - i nigdy
                          wcześniej ta muzyka nie brzmiała tak kapitalnie - być może nie warto wydawać
                          takich kategorycznych i nieomylnie brzmiących opinii po przesłuchaniu czegoś
                          raz czy dwa, zwłaszcza kiedy nie leży to w sferze naszych codziennych
                          zainteresowań?).

Pozdrawiam smile
                          • xamel [METAL] polubic radiohead? 13.10.03, 09:13
                            ilhan - ja nie chce wydawac zadnych nieomylnych sadow, w co drugim zdaniu
                            zaznaczam ze mi sie wydaje, lub ze moze zle kojarze itp
                            napisz co ty sadzis o tych utworach, na co zwracac uwage itp

wiem ze Radiohead nigdy nie bede lubil tak jak Metallicy (nigdy nie mow...)
                            ale co mi przeszkadza sie z tym zapoznac i sluchac z przyjemnoscia?

• ilhan Re: [METAL] polubic radiohead? 13.10.03, 10:43
                              xamel napisał:

> ilhan - ja nie chce wydawac zadnych nieomylnych sadow, w co drugim zdaniu
                              > zaznaczam ze mi sie wydaje, lub ze moze zle kojarze itp
                              > napisz co ty sadzis o tych utworach, na co zwracac uwage itp

Ok, ok, ok...
                              Posłuchaj tego "Paranoid Android", to naprawdę jest kawał wielkiej muzyki
                              (potem możesz sięgnąć po "No Surprises" i "Climbing Up The Walls" z tej płyty,
                              wg mnie najlepsze chyba trzy fragmenty).
                              Nie chce mi się, ale po raz setny podkreślę - nie jest fanem Radiohead, jestem
                              na etapie polubiania ich drugiego albumu. Teraz widzę że jednak wiele jest
                              dobrego w tej muzyce - i przekonałem się na własnej skórze że nie umiałem się
                              poznać na ich nagraniach w trakcie kilku pierwszych przesłuchań.

Jeszcze jedno - dałbym sobie głowę uciąć że Radiohead nie wzorowali się na Skid
                              Row ani na Cinderelli smile)
                          • Gość: Lukas Re: [METAL] polubic radiohead? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 11:16
                            ilhan napisał:

>- być może nie warto wydawać
                            > takich kategorycznych i nieomylnie brzmiących opinii po przesłuchaniu czegoś
                            > raz czy dwa, zwłaszcza kiedy nie leży to w sferze naszych codziennych
                            > zainteresowań?).
                            >
                            > Pozdrawiam smile

Nie wiem czy wiesz smile,ale Radiohead jest na przyklad bardzo chwalone
                            przez "progresywny" skadinad serwis www.progressiveworld.net/ ,stoi tam
                            sobie obok wszystkich tuzow prog -rocka ,-metalu i Bog wie jeszcze czego.Wiec w
                            pewnym sensie lezy w sferze moich codziennych zainteresowan.Moge powiedziec,po
                            pobieznym ,ale jednak,przesluchaniu co sadze o tej muzyce.Tak samo jak o innych
                            plytach czy wykonawcach.Ciekaw jestem czy Ty tez zadajaesz sobie trud
                            posluchania muzyki ,ktora niekoniecznie jest "twoja" ,ale ktora zamierzasz
                            krytykowac ,np. za okladke czy tytul. (btw: 4.5/5 w wyzej wspomnianym serwisie -
                            oni przesluchali! wink)
                            >
                            • ilhan Re: [METAL] polubic radiohead? 13.10.03, 11:25

> Nie wiem czy wiesz smile,ale Radiohead jest na przyklad bardzo chwalone
                              > przez "progresywny" skadinad serwis

Wiem wiem wiem. Ale moja wypowiedź nie dotyczyła tylko i wyłącznie Radiohead.

> Ciekaw jestem czy Ty tez zadajaesz sobie trud
                              > posluchania muzyki ,ktora niekoniecznie jest "twoja" ,ale ktora zamierzasz
                              > krytykowac ,np. za okladke czy tytul.

Hehehe smile)
                              To nie tak, nie krytykuję "Bananas" jako muzyki, po prostu bawi mnie ten tytuł
                              i cała otoczka z tym związana, żartuję sobie po prostu Lukasie. Samej płyty,
                              przyznaję, słuchałem (jak już mowiłem) raz i tylko w połowie, więc na temat jej
                              zawartości muzycznej się nie wypowiadam. Inna sprawa że mnie to nie zachęciło
                              do dalszego zapoznawania się z nią. Więc mogę mieć jakieś tam swoje zdanie, ale
                              nie będę nagle wmawiał fanom Deep Purple, że ta płyta jest ch**owa, nie mam do
                              tego prawa po prostu - i to mniej więcej chciałem napisać tam na górze smile)

Pozdrawiam smile
                              • ilhan Re: [METAL] polubic radiohead? 13.10.03, 11:27
                                ilhan napisał:

> i to mniej więcej chciałem napisać tam na górze smile)

Tzn. of course nie o Bananach, to tylko przykład, bardziej ogólnie mówiłem smile
                              • Gość: Lukas Re: [METAL] polubic radiohead? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 11:42
                                ilhan napisał:

> Gość portalu: Lukas napisał(a):
                                >
                                > > Nie wiem czy wiesz smile,ale Radiohead jest na przyklad bardzo chwalone
                                > > przez "progresywny" skadinad serwis
                                >
                                > Wiem wiem wiem. Ale moja wypowiedź nie dotyczyła tylko i wyłącznie Radiohead.

Ale Radiohead rozni sie (na plus) od tych pozostalych zespolow,ktorych (jesli
                                dobrze rozumuje) mial dotyczyc Twoj post.Co innego wsluchac sie w Radiohead ,a
                                co innego probowac przebrnac przez "inne zespoly" (tak to nazwijmy).

> Hehehe smile)
                                > To nie tak, nie krytykuję "Bananas" jako muzyki, po prostu bawi mnie ten
                                tytuł
                                > i cała otoczka z tym związana,

Jakbys byl dokladniejszy ,to wiedzialbys co tak naprawde ten tytul znaczy smile
                                Po drugie - gdybym sie zniechecal przez okladke czy tytul ,nie poznalbym wielu
                                wartosciowych plyt.
                                Po trzecie - warto czasami podejsc do poznawanej muzyki troche inaczej.Nie na
                                zasadzie - "oooo,to nie jest odkrywcze i neurotyczne,wiec smierdzi wink)" tylko
                                np. pod wzgledem budowy utworow,pomyslow aranzacyjnych ,warsztatu
                                muzykow.Przeciez np. po poznaniu najwspanialszych plyt Yes,Genesis czy ELP
                                powinienem gardzic Deep Purple czy Iron Maiden.A tego nie robie.Wrecz
                                przeciwnie ,sluchanie tej muzyki sprawia mi taka sama przyjemnosc,a tazke
                                inspiruje moje muzyczne poczynania (jesli mozna to tak nazwac.)

• ilhan Re: [METAL] polubic radiohead? 13.10.03, 11:47

> Po drugie - gdybym sie zniechecal przez okladke czy tytul ,nie poznalbym
                                  > wielu wartosciowych plyt.

Ależ ja się nie zniechęcam do żadnej płyty w ten sposób!

> Po trzecie - warto czasami podejsc do poznawanej muzyki troche inaczej.Nie na
                                  > zasadzie - "oooo,to nie jest odkrywcze i neurotyczne,wiec smierdzi wink)"
                                  tylko
                                  > np. pod wzgledem budowy utworow,pomyslow aranzacyjnych ,warsztatu
                                  > muzykow.Przeciez np. po poznaniu najwspanialszych plyt Yes,Genesis czy ELP
                                  > powinienem gardzic Deep Purple czy Iron Maiden.A tego nie robie.Wrecz
                                  > przeciwnie ,sluchanie tej muzyki sprawia mi taka sama przyjemnosc,a tazke
                                  > inspiruje moje muzyczne poczynania (jesli mozna to tak nazwac.)

No, rozumiem, i się zgadzam w sumie. Nigdy nie uważałem żebym słuchał jakiejś
                                  nader odkrywczej muzyki smile)
                                  • Gość: Lukas Re: [METAL] polubic radiohead? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 11:51
                                    ilhan napisał:

>
                                    > > Po drugie - gdybym sie zniechecal przez okladke czy tytul ,nie poznalbym
                                    > > wielu wartosciowych plyt.
                                    >
                                    > Ależ ja się nie zniechęcam do żadnej płyty w ten sposób!

Przyznaj sie smile

> No, rozumiem, i się zgadzam w sumie. Nigdy nie uważałem żebym słuchał jakiejś
                                    > nader odkrywczej muzyki smile)
                                    >

Ale swiezosc przede wszystkim smile))))
                                    • ilhan Re: [METAL] polubic radiohead? 13.10.03, 12:46

> Ale swiezosc przede wszystkim smile))))

Czyżby??? wink))

Dziś od rana słucham:
                                      The Replacements - "Tim" (1985)
                                      The Monochrome Set - różne (początek lat 80-tych)
                                      The Smiths - "The Smiths (1984)

Wczoraj kończyłem dzień z "Born To Run" Springsteena (1975). Jak by nie
                                      patrzeć - dziadów starych głównie słucham... wink)
                                      • Gość: Lukas Re: [METAL] polubic radiohead? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 13:02
                                        ilhan napisał:

>
                                        > Dziś od rana słucham:
                                        > The Replacements - "Tim" (1985)
                                        > The Monochrome Set - różne (początek lat 80-tych)
                                        > The Smiths - "The Smiths (1984)
                                        >
                                        > Wczoraj kończyłem dzień z "Born To Run" Springsteena (1975). Jak by nie
                                        > patrzeć - dziadów starych głównie słucham... wink)
                                        >

A to jakas odmiana.Nie chodzi jednak o date wydania plyty ,a jej zawartosc.
                                        A wczesniej niz '75 siegniesz? (Beatlesi i inni tacy sie nie licza wink)
                                        • ilhan Re: [METAL] polubic radiohead? 13.10.03, 13:06

> A to jakas odmiana.Nie chodzi jednak o date wydania plyty ,a jej zawartosc.
                                          > A wczesniej niz '75 siegniesz? (Beatlesi i inni tacy sie nie licza wink)

Oczywiście że sięgnę. Ale jeśli Beatlesi się nie liczą to co się liczy? The
                                          Kinks? The Who? The Rolling Stones? The Small Faces? Velvet Underground?
                                          Zaliczasz? wink))))) Eee, pewnie nie wink
                                          • Gość: Lukas Re: [METAL] polubic radiohead? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 13:18
                                            ilhan napisał:

>
                                            > Oczywiście że sięgnę. Ale jeśli Beatlesi się nie liczą to co się liczy? The
                                            > Kinks? The Who? The Rolling Stones? The Small Faces? Velvet Underground?
                                            > Zaliczasz? wink))))) Eee, pewnie nie wink
                                            >

Czemu nie? Sam tego slucham.Ale prosze o rzeczy mniej oczywiste smile
                                            • ilhan Re: [METAL] polubic radiohead? 13.10.03, 13:32

> Czemu nie? Sam tego slucham.Ale prosze o rzeczy mniej oczywiste smile

Nie da rady. Rzeczy mniej oczywiste mogę wymieniać z okresu 1980-2003 wink
                                              • Gość: Lukas Re: [METAL] polubic radiohead? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 14:17
                                                ilhan napisał:

>
                                                > > Czemu nie? Sam tego slucham.Ale prosze o rzeczy mniej oczywiste smile
                                                >
                                                > Nie da rady. Rzeczy mniej oczywiste mogę wymieniać z okresu 1980-2003 wink
                                                >

1980? Czemu ta data?Jakas era nowozytna muzyki rozrywkowej sie zaczela?
                                                • ilhan Re: [METAL] polubic radiohead? 13.10.03, 14:30

> 1980? Czemu ta data?Jakas era nowozytna muzyki rozrywkowej sie zaczela?

Hehehe, "nowożytna era muzyki rozrywkowej", podoba mi się smile

No nie ma jakiejś dokładnej daty, po prostu lata 80-te i 90-te to jest
                                                  zasadniczo mój obszar zainteresowań muzycznych - tak wyszło, bo najwięcej
                                                  rzeczy z tego okresu mi przypadlo do gustu, i nadal przypada.
                                                  Jeśli chodzi o wcześniejszą dekadę, to założę się, że jakbyśmy mieli wymienić
                                                  po 5 ulubionych płyt, to nic zupełnie by się nie pokryło smile No ale każdy lubi
                                                  to co lubi smile
                                                  • Gość: Lukas Re: [METAL] polubic radiohead? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 16:42
                                                    ilhan napisał:

>
                                                    > > 1980? Czemu ta data?Jakas era nowozytna muzyki rozrywkowej sie zaczela?
                                                    >
                                                    > Hehehe, "nowożytna era muzyki rozrywkowej", podoba mi się smile
                                                    >
                                                    > No nie ma jakiejś dokładnej daty, po prostu lata 80-te i 90-te to jest
                                                    > zasadniczo mój obszar zainteresowań muzycznych - tak wyszło, bo najwięcej
                                                    > rzeczy z tego okresu mi przypadlo do gustu, i nadal przypada.

Ej ,a juz myslalem ,ze napiszesz cos w stylu "po 1980 r zaczeto pisac lepsze
                                                    piosenki" albo "muzycy przestali sie wreszcze wyglupiac z laczeniem rocka z
                                                    klasyka (choc nie wszyscy)" smile)

• ilhan Re: [METAL] polubic radiohead? 13.10.03, 17:10

> Ej ,a juz myslalem ,ze napiszesz cos w stylu "po 1980 r zaczeto pisac lepsze
                                                    > piosenki" albo "muzycy przestali sie wreszcze wyglupiac z laczeniem rocka z
                                                    > klasyka (choc nie wszyscy)" smile)

No bo to chyba się rozumie samo przez się, nie? wink))))
                        • mellodi Re: [METAL] polubic radiohead? 12.10.03, 22:50

> Ci sa najgorsi, no nie? Pierdolą ,aż szkoda czytac.A na muzyce sie ni chuja
                          > nie znaja.Siedza sobie w tym swoim progresywnym czy metalowym lajnie ,a jak
                          > uslysza jakies inne dzwieki ,to sie pienią.Ale coz ,taki los alternatywnych
                          > neurotykow- nie wszyscy ich rozumieja,a szczegolnie ci zli ,brzydcy fani
                          > przykladowych gatunkow.

O kurde Ilhan teraz masz bardziej przechlapane niż xamel u mnie wink
      • Gość: niacyn ulrich v lombardo IP: 66.153.1.* 21.10.03, 16:12
        ulrich i lombardo to tak jak trabant i ferrari,chlopie,przeciez gosc z
        metakliki niema pojecia o garach,pyka kilka prostackich rytmow od zawsze,i robi
        mase bledow na koncertach(bylem na okolo 10ciu).odnosnie radiohead,to mialem
        przyjemnosc wysluchania koncertu na zywo na 92.3 k-rock (nowojorska stacja)
        totalna zalamka,moj pies wyje lepiej niz ten gosc co "spiewa" a gitara byla na
        poziomie wiejskiego grajka,po wypiciu litra wodki,zalosne,ale jak komus to
        podchodzi to spoko,wole cos bardziej ambitnego
        • xamel Re: ulrich v lombardo 21.10.03, 16:49
          Gość portalu: niacyn napisał(a):

> ulrich i lombardo to tak jak trabant i ferrari,chlopie,przeciez gosc z
          > metakliki niema pojecia o garach,pyka kilka prostackich rytmow od zawsze,i
          robi
          >
          > mase bledow na koncertach(bylem na okolo 10ciu).odnosnie radiohead,to mialem
          > przyjemnosc wysluchania koncertu na zywo na 92.3 k-rock (nowojorska stacja)
          > totalna zalamka,moj pies wyje lepiej niz ten gosc co "spiewa" a gitara byla
          na
          > poziomie wiejskiego grajka,po wypiciu litra wodki,zalosne,ale jak komus to
          > podchodzi to spoko,wole cos bardziej ambitnego
          smile))))))))))))))))))

chyba polubie trabanty ... a ferrari to nigdy bym nie chcial miec - ani wygodne
          ani sensowne w polsce ...
    • Gość: kubasa Re: [METAL] polubic radiohead? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 18:30
      1) nie znam tworczosci Skid Row i Cinderelli

2) nie powinno sie sluchac The Tourist jako oddzielnego utworu, to kawalek
      koncowy, idealnie pasujacy na zakonczenie

3) gosc z Machiny troszku pierdoli

4) Radiohead sa lepsi niz Metallica

Pozdr.
      • ilhan Ty dyliżansie 12.10.03, 18:38
        Gość portalu: kubasa napisał(a):

> 1) nie znam tworczosci Skid Row i Cinderelli

Na początek się oswój wzrokowo:

Skid Row:

hem.passagen.se/tagerud/skid2.jpg
        Cinderella:

www.angelfire.com/rock/glambandcinderella/images/merch34.jpg
        • kubasa Re: Ty dyliżansie 12.10.03, 18:41
          ilhan napisał:

> Cinderella:
          >
          > www.angelfire.com/rock/glambandcinderella/images/merch34.jpg

Jak widac, Greenwood nie tylko nieudolnie probowal skopiowac gre ale tez
          fryzury panow z Cinderelli...
        • ilhan Re: Ty dyliżansie 12.10.03, 18:41
          ech, nie działa pierwszy link sad
      • Gość: Forumowy pajac [żart] IP: *.chomiczowka.net.pl 12.10.03, 19:25

> 4) Radiohead sa lepsi niz Metallica

BUAHAHAHAHAHA!!!! BUAHAHAHAHA!!!! BUAHAHAHAHAHHAHAHA!!! JEZUUUUU!!!
        BUAHAHAHAHAHA!!! O W MORDĘ!!! O KURWA!!! BUAHAHAHAHA!!!! Ja pierdolę,
        popłakałem się ze śmiechu...
        • argus1 Re: [żart] 12.10.03, 20:57
          Gość portalu: Forumowy pajac napisał(a):

> Gość portalu: kubasa napisał(a):
          >
          > > 4) Radiohead sa lepsi niz Metallica
          >
          >
          > BUAHAHAHAHAHA!!!! BUAHAHAHAHA!!!! BUAHAHAHAHAHHAHAHA!!! JEZUUUUU!!!
          > BUAHAHAHAHAHA!!! O W MORDĘ!!! O KURWA!!! BUAHAHAHAHA!!!! Ja pierdolę,
          > popłakałem się ze śmiechu...

A Ilhan jest lepszy niż Kubasa
          • ilhan Re: [żart] 12.10.03, 22:56
            argus1 napisał:

> Gość portalu: Forumowy pajac napisał(a):
            >
            > > Gość portalu: kubasa napisał(a):
            > >
            > > > 4) Radiohead sa lepsi niz Metallica
            > >
            > >
            > > BUAHAHAHAHAHA!!!! BUAHAHAHAHA!!!! BUAHAHAHAHAHHAHAHA!!! JEZUUUUU!!!
            > > BUAHAHAHAHAHA!!! O W MORDĘ!!! O KURWA!!! BUAHAHAHAHA!!!! Ja pierdolę,
            > > popłakałem się ze śmiechu...
            >
            > A Ilhan jest lepszy niż Kubasa

A najlepszy jest Argus.
            • xamel [serio] 13.10.03, 09:10

> 1) nie znam tworczosci Skid Row i Cinderelli
              >
              > 2) nie powinno sie sluchac The Tourist jako oddzielnego utworu, to kawalek
              > koncowy, idealnie pasujacy na zakonczenie
              >
              > 3) gosc z Machiny troszku pierdoli
              >
              > 4) Radiohead sa lepsi niz Metallica
              >
              > Pozdr.

po 1:
              wypowiedz Kubasy jest moim zdaniem jedyna sensowna wypowiedzia fanow radiohead
              w tym watku (moze jeszcze pierwsza wypowiedz ilhana ze mam dziwne skojarzenia)

cala reszta wypowiedzi jest idiotyczna i swiadczy o niezrozumieniu intencji
              przykro mi ze odebraliscie to jako najazd na radiohead - ja liczylem ze
              grzecznie i sensownie fani powiedza mi - tu ci sie zle kojarzy, tego posluchaj
              jeszcze raz, dowiedz sie to i to, zworc uwage na to i na to, ja to odbieram
              inaczej itp.
              reakcja typu "nie lubie kill'em all" jest reakcja skrzywdzonego dziecka (ten
              niedobry metalowiec napisal ze mu sie cos kojarzy z cinderella, wiec trzeba mu
              przy...) ale mnie to zwisa czy to lubicie czy
              natomiast gdybyscie chcieli tego posluchac i o tym pogadac to bardzo chetnie -
              nawet jesli opinie maja byc nieprzychylne

i nie nasmiewam sie z Radiohead - zaciekawilo mnie co widzicie w tej muzyce,
              sprobowalem posluchac, chcialem wyciagnac od was jakies opinie, wciagnac w
              dyskusje ... a dowiedzialem sie ze nie lubicie kill'em all smile no rewelacja to
              zmienia moje zycie

z kubasa mozna porozmawiac sensownie:
              1. nie musisz - to byl strzal kula w plot, jak juz pisalem to luzne skojarznia,
              szczegolowe napisze jak znajde gdzie to slyszalem
              2. hmm, to faktycznie moze zmieniac podejscie do utworu, zaryzykowalem na
              poczatek probe zapoznania sie z pojedynczymi utworami, ale moze to nie ma sensu?
              moze trzeba od razu calosc?
              3. moze tak, tylko ze jak nie znajac skid row i cinderelli wykluczysz ze
              radiohead sie na tym nie wzorowali ? (to oczywiscie prowokacja z mojej strony )
              a tak serio - moze i pierdoli ale zastanowilo mnie ze nie tylko mnie sie
              kojarzy - tylko ze znowu - mowimy o jednym utworze a nie calej plycie
              4. kwestia gustu, dla mnie Metallica jest duzo lepsza od Radiohead

i na koniec: moze i jestem glupi i nieumyty ale mam zamiar dzis/jutro posluchac
              paranoid android i napisac co o tym mysle, zawsze milo potem dostac zjebke od
              fanow RHead ze metal jest gupi

PS: mam nadzieje ze dyskusja z ludzmi ktorzy podchodza do tworczopsci R na
              kolanach ma jednak sens - moze sie czegos jednak ciekawego dowiem/naucze

PS2: jezeli ktos sie poczul urazony tym co pisze to mu bardzo wspolczuje
              • Gość: kubasa Re: [serio] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.03, 01:40
                Dostane jakiejs kURWA PIERDOLONEJ JEBANEJ W DUPE KURWY. NAPISALEM CHYBA
                NAJDLUZYSZ NA SWOJ POST I CO? SYSTEM CIE WYLOGOWAL!!!!!!!!!!! KUUUUUUUUUURWA
                MAC NO KURWA NO KURWA NO KURWA!!!!!!!!!!
            • argus1 Re: [żart] 13.10.03, 13:00
              ilhan napisał:

> argus1 napisał:
              >
              > > Gość portalu: Forumowy pajac napisał(a):
              > >
              > > > Gość portalu: kubasa napisał(a):
              > > >
              > > > > 4) Radiohead sa lepsi niz Metallica
              > > >
              > > >
              > > > BUAHAHAHAHAHA!!!! BUAHAHAHAHA!!!! BUAHAHAHAHAHHAHAHA!!! JEZUUUUU!!!
              > > > BUAHAHAHAHAHA!!! O W MORDĘ!!! O KURWA!!! BUAHAHAHAHA!!!! Ja pierdolę
              > ,
              > > > popłakałem się ze śmiechu...
              > >
              > > A Ilhan jest lepszy niż Kubasa
              >
              > A najlepszy jest Argus.
              >

A wcale,że nie bo najlepsza jest Mallina i Miecio4.
              • ilhan Re: [żart] 13.10.03, 13:06
                argus1 napisał:

> > > A Ilhan jest lepszy niż Kubasa
                > >
                > > A najlepszy jest Argus.
                > >
                > A wcale,że nie bo najlepsza jest Mallina i Miecio4.

A nie bo Szugar wink
                • Gość: Forumowy idota coorvah IP: *.chomiczowka.net.pl 13.10.03, 15:17
                  ilhan napisał:

> A nie bo Szugar wink

A wcale nie, bo BEATA!!!
    • Gość: Paxon Re: [METAL] polubic radiohead? IP: *.spox.org / *.inet.polhost.pl 13.10.03, 12:35
      Muszę przyznac, że tez jestem osobą, która postanowila przekonac sie na
      wlasnych uszach o klasie plytki Ok Computer - szczegolnie po tym gdy wszyscy
      wokol, zaczeli trabic jakie to genialne itd.
      Pozyczylem plytke od znajomego, pierwsze przesluchanie i od razu mysl - co za
      nudziarze!!! Druga szansa i zaczalem sie zastanawiac czy przypadkiem nie
      slucham jakies skladanki, nagranej specjalnie dla pacjentow oddzialow
      geriatrycznych...
      No ale dalem temu albumowi jeszcze kilka szans, wszak nie ocenia sie plytek po
      2 przesluchaniach... i dzis jako fan raczej ostrzejszej muzyki jestem sklonny,
      podpisac sie wszytskimi palcami prawej nogi ze Ok Copmuter to naprawde bardzo
      dobra plyta, a wspomniany tutaj Paranoid android to genialny kawalek.
      Co do skojarzen Radiohead - Skid row czy Richie Sambora to musze wyrazic swoje
      zdziwienie. Akurat ostatnio katuje solowy album Richiego "Stranger in this
      town" i przyznaje ze takie porownanie to Bardzo Duzy komplement - oczywiscie
      dla gitarzystow Radiohead. Za to porownanie do Smashing pumpkins uwazam za jak
      najbardziej zasadne.

Ok Computer wielka płyta jest i basta!smile Co nie zmiania faktu ze wmoim rankingu
      stoi daaaleko za debiutami np. Guns n` roses czy Van Halen.
    • mellodi Xamel 13.10.03, 15:10
      Faktycznie nie do końca zrozumiałam Twój wątek. Wyglądało na to że sobie jaja
      robisz a okazuje się że zapraszałeś do polemiki!!! Coś Ci to nie wyszło,
      zdecydowanie. Poza tym czego oczekiwałeś? Że będę Cię przekonywać do muzyki
      którą wyśmiewasz (teraz się okazuję że jednak nie wyśmiewałeś tongue_out) i Ci się nie
      podoba? Nie wszystko się musi podobać wszystkim i nawet nie rozumiem tego
      przypodobywania się siłę. Biedne Radiohead że takim snobistycznym zespołem się
      zrobiło że jak ktoś nie lubi to czuje się wyalienowany. A co do "Kill' Em All"
      to sam zachowjesz się jak dziecko - nie napisałam co prawda recenzji w której
      opisałam czemu nie lubię tej płyty ale nie był to przykładowy przykład. A skoro
      Ciebie nie obchodzi że ja nie lubię "Kill' Em All" czemu ja mam się tak
      przejmować że TY nie lubisz Radiohead i tracić czas na argumentacje? Widzę że
      nie smakuje Ci własne lekarstwo bo nic nie zrozumiałeś.
      • xamel Re: Xamel 13.10.03, 15:41
        mellodi : ciekawe czemu ty nie rozumiesz nadal a ilhan zrozumial bardzo szybko ?
        moze powinnas wstac z kolan. Mysle ze znasz mnie na tyle zeby wiedziec kiedy
        sie z czegos nabijam a kiedy nie (chyba ze juz wszystko odbierasz jako
        nabijanie sie) owszem, bywam zlosliwy i nie zamierzam podchodzic do radiohead
        na kolanach, wrecz przeciwnie, uwazam ze zdrowiej podejsc do czegos nowego
        krytycznie, lepiej wtedy mozna to poznac.
        ty natomiast zamiast pokazac mi w jaki sposob odbierasz R na co zwracasz uwage
        wolisz pokazac na forum swoje swiete oburzenie. Do tego podpierasz sie swoim
        przekonaniem ze jak napiszesz ze kill jest denny to mnie to zaboli.
        mnie to wali czy to lubisz czy nie, twoj wybor, ale jak chcesz sensownie
        podyskutowac na temat tamtej plytki to bardzo prosze
        gdybys choc raz posluchala kill i znala troche korzeni muzycznych ciezkiego
        grania odpowiedzialabys ze metallica kopiowala riffy Iommiego itp.
        wtedy mielibysmy o czym rozmawiac, ale rozmawiac z opinia ze metal jest be a
        kill jest denny nie ma po co.
        podobnie jak ja nie wlaczam sie do watkow w stylu "Radiohead jest do dupy"
        (chyba ze polserio zeby sobie troche pozlosliwic) bo to nie ma sensu, uwazam
        natomiast za szalenie ciekawe czemu tak duzo osob (ty tez?) lubicie OK Computer
        zaczynam jednak zabierac podejrzenia ze w wypadku czesci osob (np. jednaj
        takiej na m) jest to kwestia mody i przypadku
        "Radiohead wielkim poeta byl"
        PS: czy mozesz zamiast kontynuowac ta glupia wymiane zdan napisac czy ci sie
        podoba electroneering i dlaczego?

• mellodi Re: Xamel 13.10.03, 16:01
          Zaraz "święte oburzenie"! Strasznie defensywnie podchodzisz do krytyki.
          Nabijanie się (wszelkiego rodzaju) mi nie przeszkadza ale w tym wątku wyszedł
          jakiś absurd - raz się nabijamy a raz dyskutujemy. Proszę o trochę konsekwencji.
          Poza tym o Radiohead właściwie tutaj nic nie napisałam trochę bo nie mam talentu
          do nawracania a trochę bo chcialam ci wytłumaczyć dlaczego to co napisałeś było
          głupawe nieco. Ale jakoś trudno ci wyjasnić czemu mogło to być obrażające. Czy
          nie można krytykować bez opluwania i podchodzić krytycznie bez pieniactwa? Może
          sama wyraziłam się też głupawo lub zbyt skrótowo o "Kill..." ale nie chciało mi
          się wysilać. I teraz też mi się nie chcę. Może kiedys napiszę recenzję jednego
          lub drugiego bo skrótowo nie chcę a na więcej dzis nie mam natchnienia. Ale nie
          martw się nie obraziłam się (tylko w takim leniwo zaczepnym nastroju dziś
          jestem) a nawet dobrze się bawię czytając jak się wijesz. Myślę że nie marnuj
          energii na dyskusję ze mną a pogadaj z kimś komu zależy - może wreszcie się
          zdecydujesz: lubisz czy nie?
          • xamel Re: Xamel 13.10.03, 16:36
            a wogole skad przekonanie ze nie lubie radiohead?
            gdzie ja cos takiego napisalem?
            ze cos mi sie muzycznie skojarzylo z czyms co uwazasz za cos kiepskiego to od
            razu "nie lubie" ?
            chyba przeczytam to ca napisalem jeszcze raz bo przeczytalem ze 4 i nie widze
            nic obrazliwego.
            ot opinie, mniej lub bardziej pochlebna, byc moze nieoczekiwana i tyle.
            czy sie wyglupilem? moze, ale ty mellodi mi tego nie udowodnisz bo jak widze
            nie masz jak
            a ze sie wije? to lepiej sklac ze nie zrozumialas tematu czy tlumaczyc
            spokojnie jak komus kto zrozumie?

przeczytalem jeszcze raz i za ch... nie rozumiem o co ci chodzi.
            zero ataku na Radiohead - nadal jedyny zarzut to to ze nie podchodze na
            kolanach - ale na to chyba nie powinnas liczyc

ja osobiscie caly watek traktuje serio bez robienia jaj - jezeli masz do mnioe
            pretensje o jaja jakie robia ilhan,vul i lukas to pisz do nich a nie lacz tego
            ze mna
            wiec tekst z konsekwencja jest chyba nie do mnie?
            nie interesuje mnie tez twoje nawracanie - nie ma poco - polubie lub nie w
            zaleznosci od tego co uslysze a nie co ty napiszesz. Ale chetnie przeczytam
            inne opinie na ten temat osob bardziej "zaangazowanych".
            uwazasz ze to co ja napisalem jest nieco glupawe? tzn w ktorym miejscu - ciag
            luznych skojarzen? czy komentaz ze fajnie graja?
            trudno wyjasnic czemu mialoby to byc obrazajace bo obrazic moze sie tylko ktos
            kto nie dopuszcza zadnej krytyki czy innego spojrzenia na swoich idoli
            napisz w ktorym miejscu opluwam Radiohead? ani slowem w tym watku sie
            negatywnie i nich nie wypowiadam

uwazam ze twoja wypowiedz jest strasznie nie na temat - cos sobie o mnie
            pomyslalas i nawet jakbym napisal pana tadeusza to dla ciebie i tak to bedzie
            glupawe i na dodatek opluwaniem Radiohead

proponuje przeczytac jeszcze raz watek zwracajac uwage na pozycje "autor" albo
            po prostu przeczytac tylko to co napisal xamel
            i jak znajdziesz choc jedno zdanie gdzie opluwam Radiohead to jestem glupim
            imbecylem

• Gość: Vulture Re: Xamel IP: *.chomiczowka.net.pl 13.10.03, 17:08
              xamel napisał:

> ja osobiscie caly watek traktuje serio bez robienia jaj - jezeli masz do
              mnioe
              > pretensje o jaja jakie robia ilhan,vul i lukas to pisz do nich a nie lacz
              tego
              > ze mna

Akurat całkiem na poważnie napisałem w tym mądrym wątku, że Radiohead mnie nie
              rusza i się tego konsekwentnie trzymam. Proszę mnie w to do kurwy nędzy nie
              mieszać. Dziękuję.
              • Gość: xamel-debilek Re: Xamel IP: *.dop.krakow.pl 13.10.03, 17:20
                Gość portalu: Vulture napisał(a):

> Akurat całkiem na poważnie napisałem w tym mądrym wątku, że Radiohead mnie
                nie
                > rusza i się tego konsekwentnie trzymam. Proszę mnie w to do kurwy nędzy nie
                > mieszać. Dziękuję.

przyznaje sie do bedu, chodzilo mi o Forumowego Pajaca, a nie o Vultura
                prosze o chloste

BTW: Vulture - naprawde nie wiem skad mis ie to wzielo?

• Gość: forumowy pajac Re: Xamel IP: *.chomiczowka.net.pl 13.10.03, 23:59
                  Forumowy pajac uprzejmie prosi o spierdalanie. Dzięki.
                  • Gość: xamelq-idiotq Re: Xamel IP: *.dop.krakow.pl 14.10.03, 07:49
                    Gość portalu: forumowy pajac napisał(a):

> Forumowy pajac uprzejmie prosi o spierdalanie. Dzięki.

ja sie juz pogubilem kto jest kto - czy ktos mogby mi w przystepny sposob
                    napisac who is who na tym forum ??
                    dziekuje (z gory)
    • Gość: faiph Re: [METAL] polubic radiohead? IP: *.zst.edu.pl 22.10.03, 17:43
      Faktycznie, płyta nie jest zła, ale nie rozumiem zachwytów nad tym materiałem,
      ani tez nazywaniem jej rewolucyjną. Po pierwszym przesłuchaniu w ogóle mi sie
      nie podobała, ale już po piątym kompozycje takie
      jak "electioneering", "climbing up the walls" i singlowe"paranoid android"
      porywają mnie, jako słuchacza. dziwna melancholia i smutek "fitter happier" tez
      mi się podoba. Kupiłem ją z zamiarem odbioru "rewolucyjnej" muzyki, a
      otrzymalem dobrą płytę. Niepotrzebnie sugerowałem się recenzjami. Może
      przypomne ją sobie w najbliższym czasie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka