staryigruby 15.10.08, 09:02 Czy moze znacie jakies ekipy z W-wy, które wykonują muzykę popularna, ale a'capella. Takie, jak np. Ball in The House? Np. tu wykonują "Your love" pl.youtube.com/watch?v=CzulZ-xoQZI&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drzejms-buond Re: śpiew a capella 15.10.08, 09:48 pl.youtube.com/watch?v=EIzDSakwQN0 ;] Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: śpiew a capella 15.10.08, 13:23 )))))) przepraszam, muszę! niechcący znalazłem... www.acapella.com.pl/ nie ma. a nie myślałeś żeby założyc taką a kapellę? jak widać jest luka na rynku! Odpowiedz Link Zgłoś
staryigruby Re: śpiew a capella 15.10.08, 15:39 Nie mam wykształcenia muzycznego, nie umiem grać na pianinie, od roku śpiewam (B) w chórku gospel. Zajrzałem na stronę....no oni chyba tak zarabiają (wesela, bankiety), ja myślę raczej o śpiewaniu dla przyjemności i raczej repertuaru nieweselnego. Są w W-wie chóry przeróżne, ale męskiego, który wykonuje standardy jazzowe, muz. rozrywkowej, blues, soul i podobne - raczej angielskojezyczne utwory - nie ma. Gdyby był ktoś, kto umie dyrygować i korygować spiew, ktoś kto ma jasną wizję repertuarową i podobne zainteresowania muzyczne, to bym się chętnie podłączył. Nut z aranżacjami na zespół wokalny można w sieci znaleźć na pęczki . Odpowiedz Link Zgłoś
sun_of_the_beach Re: śpiew a capella 16.10.08, 00:17 Matak sióstr Przybysz - tych z byłego Sistars - prowadziła jakieś warsztaty gospels, ale czy ona jest z W-awy? Może poszukaj parafii prowadzonej przez dominikanów - oni często prowadzą schole śpiewające chorały gregoriańskie. Też fajne klimaty. Odpowiedz Link Zgłoś