ola4444 22.10.03, 13:52 Kto wie gdzie moge zdobyc plytke ze sciezka dzwiekowa z filmu "Billy Elliot"? Dzieki za pomoc, Ola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Flippie Ni ma IP: *.dialup.medianet.pl 22.10.03, 18:39 Ja i moja szanowna matka szukamy tej płytki od wieków, ale w żadnym sklepie jej nie uświadczysz (( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Soundtrack z Billy Elliota IP: *.chello.pl 22.10.03, 19:15 a jak bardzo bede fajny jezeli Wam przegram? Odpowiedz Link Zgłoś
ola4444 Re: Soundtrack z Billy Elliota 23.10.03, 09:53 Zarty sobie robisz? Czy powaznie, moglbys przegrac? Wtedy bylbys bardzo, bardzo, bardzo .... Odpowiedz Link Zgłoś
crazy_diamond Re: Soundtrack z Billy Elliota 22.10.03, 21:53 nie mam pojecia gdzie mozna zdobyc ta sciezke ale jesli chodzi o film to UWIELBIAM, jeden z moich ulubionych. kto nie ogladal niech koniecznie nadrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
ola4444 Re: Soundtrack z Billy Elliota 23.10.03, 09:59 Ja tez ten film uwielbiam!!!! Moge sie wzruszyc jak sobie przypomne niektore sceny. I moge sie tak wzruszac nieustannie. A muzyka tak straszliwie dobrze komponuje sie z klimatem tego filmu, ze musze ja miec!!! Za kilka tygodni jade to Irlandii, moze tam cos znajde. Ciesze sie, ze ktos tez tak lubi ten film Ola Odpowiedz Link Zgłoś
crazy_diamond Re: Soundtrack z Billy Elliota 23.10.03, 17:38 Najbardziej lubie chyba ta scene gdzie wkurzony Billy wybiega z domu a w tle - "Children of the revolution" T-Rexa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łyżeczka Re: Soundtrack z Billy Elliota IP: *.net 23.10.03, 18:04 A mnie, nie wiedzieć czemu, wzrusza sam początek- "I was dancing when I was??? twelve? eight?" i "I danced myself out of the womb." A sam film... no cóż, byłam zmuszona analizować go pod względem winter of discontent, monetarism, zamykania kopalni i binary oppositions... kulturoznawstwo. A moment z "Children of the Revolution" też jest świetny. I w ogóle Billy super tańczy- jest taki nieskoordynowany Odpowiedz Link Zgłoś
ola4444 Re: Soundtrack z Billy Elliota 24.10.03, 14:47 A dla mnie najbardziej wzruszajacy jest ten moment jak ojciec Billa wraca do pracy w kopalni, a jego starszy brat wdziera sie za nim i pyta cos w stylu "Dlaczego to robisz?!" A potem obydwaj placza, bo wiedza, ze mimo pozorow kochaja go tak bardzo, ze strajk robi sie malo wazny... Lubie tez scene jak rozmawia z nauczycielka w samochodzie, robi tam jedna niesamowita mine i kocham ten brudny angielski jakim mowia)) A i jeszcze jedna scena jak cala rodzinka nerwowo czeka na przyjscie Billa ze szkoly, a list z wynikiem egzaminu czeka na stole. A poczatek tez rewelacyjny, od razu wprowadza w klimat! Odpowiedz Link Zgłoś
crazy_diamond Re: Soundtrack z Billy Elliota 24.10.03, 15:07 podsumowujac: kazda scena tego filmu jest rewelacyjna a billy - niesamowity, ciekawa jestem co teraz robi ten chlopaczek, pewnie juz wyrosl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Soundtrack z Billy Elliota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.03, 23:40 Ja także dołączam się do wypowiedzi popedników. Kocham ten film!!! Każdą jego sekundę. Oglądałam go chyba już z 1000 razy. Nigdy mi się nie znudzi. Jeśli chodzi o soundtrack to także go szukam i niestety nigdzie go nie ma...buuuuu Kurcze zrobiliście mi smaka... Chyba idę sobie go oglądnąć po raz 1001. Jeśli ktoś może go też teraz oglądnąć to niech oglądnie to połączymy się w szczęściu!!!! Pozdr Iwona Odpowiedz Link Zgłoś