Dodaj do ulubionych

najbardziej obciachowy polski bend

IP: 62.233.138.* 24.01.02, 23:31
Byli już najlepsi instrumentaliści, zespoły, teledyski. Proponuję więc trochę
inną kategorię. Ustalmy od razu - wymienianie zespołu ICH TROJE na tej liście
nie ma sensu. Niestety - wszyscy ICH znają.
A ja mam takie propozycje:
OZZY, MENESS, JEEP, BANDA I WANDA, PERFECT (bez Hołdysa), BUDKA SUFLERA (od
1990 roku), FATUM, WILKI, LOMBARD.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sisi Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 01:59
      BANDA I WANDA? To przecież nic innego jak ICH TROJE!!! Niczym się nie różni!
      • artur.dent Re: najbardziej obciachowy polski bend 25.01.02, 02:31
        Wilki i Robert Gawlinski, Tercet Egzotyczny, oraz najbardziej obciachowi
        kseroboye swiata, (RED HOT CHILI) BLENDERS!!!! (przez tyle lat, co graja, mogli
        chociaz raz zmienic zespol, z ktorego zrzynaja)

pozdr
        artur dent
        • Gość: moler Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: 193.150.166.* 25.01.02, 10:31
          bardzo kontrowersyjny wątek. Wszystko ok, ale odpuście sobie Wilki i Gawlińskiego z kilku powodów.
          Po pierwsze zaszkodziła im w swoim czasie nie prezentowana wartość artystyczna, ale kretyńskie
          szpanerstwo, z którego już dawno wyrośli oraz wilkomania, co do której, może z lekkim opóźnieniem,
          ale potrafili odnieśc się z dystansem.
          Wilki wypromowały kilku fajnych instrumentalistów z Markiem Chrzanowskim na czele. Do tej pory
          uważam go za wybitnego basite. Smolika każdy również kojarzy. Facetowi zdarzają się fajne pomysły
          na muzykę. Gawliński potrafi śpiewać jak mało kto w tym kraju. Poza tym należy mu się szacunek
          choćby za względu na wcześnejsze dokonania. Czy ktoś pamięta takie zjawisko jak Madame? Może
          ktoś słyszał Opere, czyli Republikę z czasów rozłąki z Ciechowskim...
          a może Made in Poland? Tutaj Gawliński nagrał zaledwie dwa kawałki, ale wstydu nie było.
          Ponadto, jeżeli mam słuchać popu to zdecydowanie wolę go wersji Gawlińskiego niż Ich Troje,
          Kukulskiej, Varius Manx, czy kogo tam jeszcze.

PS. Do największych badziewiarzy polskiej sceny muzycznej zaliczyłbym jeszce VOX i Beate Kozidrak.
          • stratocaster Re: najbardziej obciachowy polski bend 25.01.02, 15:18
            Gość portalu: moler napisał(a):

> >
            > PS. Do największych badziewiarzy polskiej sceny muzycznej zaliczyłbym jeszce VO
            > X i Beate Kozidrak.

ZAŚPIEWAJ TAK JAK BEATA - TAKIEJ SKALI W POLSCE NIE MA NIKT I MAŁO KTO NA
            ŚWIECIE!!!!
            • Gość: moler Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: *.de.deuba.com 25.01.02, 17:33
              stratocaster napisał(a):

> Gość portalu: moler napisał(a):
              >
              > > >
              > > PS. Do największych badziewiarzy polskiej sceny muzycznej zaliczyłbym jesz
              > ce VO
              > > X i Beate Kozidrak.
              >
              > ZAŚPIEWAJ TAK JAK BEATA - TAKIEJ SKALI W POLSCE NIE MA NIKT I MAŁO KTO NA
              > ŚWIECIE!!!!

Jak Celine Dion też bym nie zaśpiewał, ale co to zmienia?
            • Gość: majo Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: *.cps.pl 26.01.02, 19:53
              > ZAŚPIEWAJ TAK JAK BEATA - TAKIEJ SKALI W POLSCE NIE MA NIKT I MAŁO KTO NA
              > ŚWIECIE!!!!

to nie zmienia faktu ze jest badziewiarska i wyglada jak ekspedientka z miesnego
              na rogu

moj typ na najbardziej obciachowy zespol - BANK - czy ktos pamieta te zenade?
              • Gość: moler Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: 193.150.166.* 28.01.02, 09:16
                Gość portalu: majo napisał(a):

>
                > moj typ na najbardziej obciachowy zespol - BANK - czy ktos pamieta te zenade?

ja pamiętam BANK....rzeczywiście "fajni" byli, ale z Banku wyszedł Marek Biliński - pierwszy polski elektronik...tego
                bym nie ignorował

• Gość: teddy Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: 62.233.138.* 28.01.02, 11:12

> Gość portalu: majo napisał(a):
                  >
                  >
                  > >
                  > > moj typ na najbardziej obciachowy zespol - BANK - czy ktos pamieta te zena
                  > de?
                  >
                  > ja pamiętam BANK....rzeczywiście "fajni" byli, ale z Banku wyszedł Marek Bilińs
                  > ki - pierwszy polski elektronik...tego
                  > bym nie ignorował
                  >
                  Dla Bilińskiego BANK był tylko epizodem( trochę zbyt długim). Wcześniej były
                  kapele KRATER (z Hoffmannem z Turbo) i ARBITER ELEGANTIARUM. Nie były żenadą.
              • Gość: Tom Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: 213.77.14.* 11.02.02, 12:16
                Gość portalu: majo napisał(a):

> > ZAŚPIEWAJ TAK JAK BEATA - TAKIEJ SKALI W POLSCE NIE MA NIKT I MAŁO KTO NA
                > > ŚWIECIE!!!!
                >
                > to nie zmienia faktu ze jest badziewiarska i wyglada jak ekspedientka z miesneg
                > o
                > na rogu

raczej jak Ukrainka z pigalaka

> moj typ na najbardziej obciachowy zespol - BANK - czy ktos pamieta te zenade?

O... YES!!! Mam nawet ich płytę winylową smile))
            • werter2001 do "stratokastera" 26.01.02, 20:43
              człecze, w jednym z wątków dopytujesz sie o Kate Bush, a tu bronisz Beaty
              Kozidrak ? czegoś tu nie rozumiem,
              gdzie rzym, gdzie krym?
              fan Kate Bush, jak mniemam, wydaje sie mieć wyrafinowany gust muzyczny i
              wyrobione ucho, a tu co?
              "ojoj, jaki głos ma beata itd."
              przecież Beata Kozidrak jest po prostu śmieszna
              Beata to ŻENADA
            • Gość: Ewa Re: najbardziej obciachowy polski bend- do molera IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.01.02, 14:46
              To prawda, chociaż nie jest to mój typ muzyki uważam, ze Beata Kozidrak ma głos
              jak dzwon (już nawet nie o skalę mi chodzi, bo nie jest znowu tak imponująca,
              ale w ogóle o ogół jej wokalu)
          • Gość: teddy Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: 62.233.138.* 25.01.02, 16:21

> , ale odpuście sobie Wilki i Gawlińskie
            > go z kilku powodów.
            > Po pierwsze zaszkodziła im w swoim czasie nie prezentowana wartość artystyczna,
            > ale kretyńskie
            > szpanerstwo, z którego już dawno wyrośli oraz wilkomania, co do której, może z
            > lekkim opóźnieniem,
            > ale potrafili odnieśc się z dystansem.
            > Wilki wypromowały kilku fajnych instrumentalistów z Markiem Chrzanowskim na cze
            > le. Do tej pory
            > uważam go za wybitnego basite. Smolika każdy również kojarzy. Facetowi zdarzają
            > się fajne pomysły
            > na muzykę. Gawliński potrafi śpiewać jak mało kto w tym kraju. Poza tym należy
            > mu się szacunek
            > choćby za względu na wcześnejsze dokonania. Czy ktoś pamięta takie zjawisko jak
            > Madame? Może
            > ktoś słyszał Opere, czyli Republikę z czasów rozłąki z Ciechowskim...
            > a może Made in Poland? Tutaj Gawliński nagrał zaledwie dwa kawałki, ale wstydu
            > nie było.
            > Jestem konsekwentny - szanuję Gawła za MADAME, OPERĘ i dwa kawałki z MADE IN
            POLAND (czy ktoś je słyszał?). Ale miałem nieszczęście być na paru koncertach
            Wilków - i jest to prostu Genua (czyt. żenua). Marek Chrzanowski jest do chrzanu
            (w przecieństwie do swego młodszego brata), Smolik - gdyby nie wynalazł go Gaweł
            to zrobił by to ktoś inny. A czy perkusista Szyszko już wyszedł z tego odwyku?
            Sorry - nie lubię Wilków i już.
            • Gość: moler Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: *.de.deuba.com 25.01.02, 17:29
              Gość portalu: teddy napisał(a):

. Ale miałem nieszczęście być na paru koncertach
              > Wilków - i jest to prostu Genua (czyt. żenua). Marek Chrzanowski jest do chrzan
              > u
              > (w przecieństwie do swego młodszego brata), Smolik - gdyby nie wynalazł go Gaw
              > eł
              > to zrobił by to ktoś inny. A czy perkusista Szyszko już wyszedł z tego odwyku?
              > Sorry - nie lubię Wilków i już.

ja też, zdaje się że w 92 lub 93 byłem na koncercie Wilków i bawiłem sie przednie. Co prawda był to koncenrt z okazji
              jakiś Juwenalii, więc wiele bandów pojawiło się na scenie, ale Gawliński trzymał tembr głosu na poziomie, a były to
              czasy kiedy wytykano im braki koncertowe...Braki te spowodowane były nierówną perkusją (ukłon w stronę Szyszki,
              którego wspomniałeś) i stosunkowo kiepskiego gitarzysty jakim jest Cupas.M. Chrzanowski do tej pory uwazany jest
              za najlepszego basite, ktory przewinal sie przez chociazby Kolaborantow, a nie Jacek jego brat (nie mam nic
              przeciwko Jacko Chrzanowskiemu).
              To, że nie lubisz Wilków, to żaden problem!!! Jeszcze nie ma takiego bandu, który by wszyscy lubili. Zespół był bardzo
              kontrowersyjny, to fakt. Można go lubić lub nie, każdy ma prawo wyboru i świetnie rozumiem przeciwników dokonań
              Gawlińskiego. NIe mogę zgodzić się jednak z zaliczaniem ich do obciachowych bandow, bo taki stosunek jest tylko
              ignoranctwem pewnych dokonan. No kto pierwszy na taka skale loopował, kto tworzył taką aranżacje...(na skalę
              krajową oczywiście)
              Myślę, że są kapele, które znacznie bardziej zasługują na wymienienie w tym wątku niż Wilki. W ten sposób można
              byłoby wymieniac szereg kapel z mojego licealnego okresu dojrzewania.
              Teraz Gawlinski robi swoje, znalazl jakąś niszę i niech tak zostanie. Nie ma podstaw aby się go czepiać.

Pozdrawiam

• Gość: Gwendal Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: *.chello.pl 17.02.02, 22:35
                Ja tam lubię pierwszą płytę Wilków, która mogłaby jednak być lepsza gdyby miała
                lepszą produkcję (np. bardziej przestrzenny dźwięk).

Najbardziej obciachowe polskie bandy: Tercet Egzotyczny, Universe, Kombi i
                ostatnimi czasy Budka Suflera.

Gwendal
    • Gość: petr Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: *.znp.edu.pl 25.01.02, 10:57
      jest tego multum ale największe badziewie to:łzy, ich torsje, wódka syflera za
      ostatnie produkcje i wygląd, vox nieustająca żena, rysiu rynkowski otoczka
      facia po przejściach, just 5 i mutacje oraz klony, ebata kozidrak jest taki
      teledysk gdzie pokazuje samare-ale zwał, scena dance nie rozróżniam, ale
      straszne drechy i inne o których zapomniałem. Acha jeszcze wszelkie kidsbandy i
      kaja paschalska
      • bukowski27 tercet egzotyczny + andrzej i eliza 25.01.02, 12:04
        przy czym tych drugich (zastzregam) za nazwe... bo tworczosci nie znam... ale
        tercet egzotyczny to jest naprawde zjawisko... tym bardziej ze ta kobieta co
        tam spiewa traktuje to cholernie powaznie... aha.. no i vila villas... fajnie
        wchodzi na scene... najpierw jej biust, potem wlosy, potem ona... chociaz glos
        jak eksperci mowia, to ona pono ma...
        • Gość: k. moler ! masz + IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 12:26
          Moler - masz rację. Najwiekszą WIEŚ(enką)wśród tak zwanych gwiazd jest Beatka
          Kozidrak. Głos ma, ale żenada zupełna jeśli chodzi o repertuar i IMAGE !!!
          Koszmar . Najgorsze,że ludzie jej słuchają... ( ale to chyba Ci, którzy głosuja
          na ich3 )
          • Gość: Piotr Re: moler ! masz + IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 17:30
            Gość portalu: k. napisał(a):

> Moler - masz rację. Najwiekszą WIEŚ(enką)wśród tak zwanych gwiazd jest Beatka
            > Kozidrak. Głos ma, ale żenada zupełna jeśli chodzi o repertuar i IMAGE !!!
            > Koszmar . Najgorsze,że ludzie jej słuchają... ( ale to chyba Ci, którzy głosuja
            >
            > na ich3 )
            Ludzie nie słuchaja Kozidrak, ludzi się do tego zmusza. Przecież radio zet gra ją
            co godzinę. Innych nie widzi. może i głos ma , ale tylko głos.
            A od Gawlińskiego się odczepcie smile , gość się nie narzuca, a głos ma. Na pewno.
            Repertuar też nie jest obciachowy.
            Ostatnio trafiam na coś co nazywa się Stachursky, to jest typowa żenada.

• Gość: majo Re: tercet egzotyczny + andrzej i eliza IP: *.cps.pl 26.01.02, 20:03
          aha.. no i vila villas... fajnie
          > wchodzi na scene... najpierw jej biust, potem wlosy, potem ona... chociaz glos
          > jak eksperci mowia, to ona pono ma...

widzialem jej koncert w tv. straszna kasa musiala na to pojsc (program 2, wiec
          kasa tez moja, z abonamentu)- 2 orkiestry, dziesiatki chorzystow i statystow,
          ruchome sceny etc. pani V nie wyrabiala z wokalem w wiekszosci piosenek, w
          ktorych trzeba cos zaspiewac, a nie tylko zamruczec lub zasapac, pocila sie i
          dyszala, ale szczytem zenady byl wystep niejakiego Jose Torresa (to taki
          przeszkadzajkarz po wydziale jazzu w katowicach - obecnie przygrywa i przygaduje
          w programie wieczor z wampirem jagielskiego), ktorego zyciowa, jak sadze rola
          bylo zalozenie w tym programie butow na spocone nogi pani V, ktora w szale tanca
          rozrzycila je po scenie. pan jose wyszedl sam na scene, pozbieral buciory i
          przyklekajac jak giermrk u boku rycerza wdzial szpileczki na stopki viletty.
          kulalem sie ze smiechu. zyciowa rola.
          najwiekszy obciach w polskiej muzyce to jednak zespol BANK
      • Gość: nadja Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: *.wave.net.pl 25.01.02, 18:49
        Obstawiam Rynkowskiego, nie trawie faceta.
        Poza tym jest jeszcze cos, co sie zwie H2O...

n.
        • Gość: Salamandra Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: *.traco.pl / 192.168.2.* 13.07.02, 23:14
          ich 3, formacja niezywych schabuf, sixteen-seventeen, just 5,...
          • Gość: Salamandra Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: *.traco.pl / 192.168.2.* 13.07.02, 23:29
            Gość portalu: Salamandra napisał(a):

> ich 3, formacja niezywych schabuf, sixteen-seventeen, just 5,...

najwazniejsze musze dodac-mietek szczesniak, majka jezowska,...
    • Gość: As Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: 172.16.2.* 25.01.02, 19:27
      Stary! Nie rozumiem cię. Co ty chcesz od Perfectu i Wilków?
      • Gość: teddy Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: 62.233.138.* 25.01.02, 20:45
        Gość portalu: As napisał(a):

> Stary! Nie rozumiem cię. Co ty chcesz od Perfectu i Wilków?

Żeby się rozpadli!

• Gość: As Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: 172.16.2.* 25.01.02, 20:56
          Ale dlaczego? Nie kumam nadal. Proszę o długie i rzeczowe wyjaśnienie.
          • Gość: teddy Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: 62.233.138.* 25.01.02, 21:43

> Ale dlaczego? Nie kumam nadal. Proszę o długie i rzeczowe wyjaśnienie.

Proszę bardzo. PERFECT - zbyt widać,że po odejściu Hołdysa zespół kieruje się
            zasadą "ważne by ludziom się podobało".Nie mogę w twórczości Perfectu
            (przynajmniej tej współczesnej) dopatrzyć się śladów tzw.kultury wyższej.To,że
            pan Kozakiewicz jest wybitnym gitarzystą,a pan Szkudelski przyzwoitym bębniarzem
            nie zmieni smutnego faktu,że PERFECT nie ma nic do powiedzenia. Oczywiście, nie
            cała twórczość Perfectu jest do odstrzału. "Wyspa,drzewo,zamek" czy "I żywy stąd
            nie wyjdzie nikt" to naprawdę genialne piosenki.
            WILKI - tu też jest kilka rodzynków:"Gloria", "Nie zabiję nocy"
            czy "Rachela".Gawliński, rozwiązując ten bend w 1995 roku, uczynił to we
            właściwym momencie i kapela,która traciła pomysły odeszła z godnością.W ubiegłym
            roku Gaweł stworzył nowy zespół z Hajdaszem (MADE IN POLAND,TILT,HOMO TWIST) i
            Ciempielem (ODDZIAŁ,APTEKA). Słyszałem tą muzę - naprawdę żarło. I nagle Gaweł
            reaktywuje Wilki... Koncerty przed REAMONN obnażyły okrutną prawdę - WILKI grają
            jakieś popłuczyny po Uriah Heep czy Bon Jovi.Może i mają zabawę, ale ich czas się
            skończył. Zyczę Gawłowi (który jest bez wątpienia zdolniachą),żeby raczej pogonił
            swoich starych kumpli - bo wszyscy razem skończą szybciej raczej na detoksie niż
            na pierwszym miejscu najlepiej sprzedających się płyt.
            Miało być wyczerpująco - i było.

• szarykot Re: najbardziej obciachowy polski bend 31.01.02, 17:21
              nie no stary, stary, przecież to co piszesz to są bzdury! powiedz mi kiedy
              perfect grał pod publiczkę. ja ci powiem - w pierwszej połowie lat 80. wtedy ta
              muza była na topie i perfect był postrzegany jako baaaardzo komercyjna kapela.
              teraz w epoce chłamu grają rocka - na płytach bardzo różnorodnego i ciekawego,
              na koncertach - bardzo ostrego. ze wszystkich zespołów z lat 70-80 które
              obecnie istnieją perfect trzyma się najlepiej.

• Gość: jedrek Budka! Budka! Budka! IP: *.wroc.gazeta.pl 25.01.02, 20:01
      moim zdaniem Budka Suflera jest w tej kategorii poza zasięgiem, dla mających
      jakieś wątpliwości proponuję, aby sobie zanucili szlagiery takie jak: ”Piąty
      Bieg”, czy ”Bal wszystkich świętych”. Po prostu poezja.
      Jak zespół, który nagrał ”Cień...”, mógł zrobić coś takiego? Jak można było się
      tak zeszmacić? Może ktoś wie?
      pozdrawiam
      • Gość: teddy Re: Budka! Budka! Budka! IP: 62.233.138.* 25.01.02, 20:44
        Gość portalu: jedrek napisał(a):

> moim zdaniem Budka Suflera jest w tej kategorii poza zasięgiem, dla mających
        > jakieś wątpliwości proponuję, aby sobie zanucili szlagiery takie jak: ”Pi
        > ąty
        > Bieg”, czy ”Bal wszystkich świętych”. Po prostu poezja.
        > Jak zespół, który nagrał ”Cień...”, mógł zrobić coś takiego? Jak mo
        > żna było się
        > tak zeszmacić? Może ktoś wie?
        > pozdrawiam

Dobre pomysły czasem się kończą. Szanuję pozycję rynkową BUDKI i sukces jaki stał
        się ich udziałem. Nie trawię jednak ich obecnej muzy.
    • Gość: jon Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: 62.233.138.* 25.01.02, 23:28
      BRAMA! Albo POTOP? Czy ktoś pamięta Telewizyjną Listę Przebojów?
      • Gość: teddy Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: 62.233.138.* 26.01.02, 01:01
        BANK! Zapomniałem o BANKU. "Ciągle ktoś mówi coś" - to był przecież szczyt
        wiochy.
    • Gość: buh Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.01.02, 01:38
      ciekawe, że nikt nie wymienił M. Ostrowskiej - polskiej Madonny. to jest
      obciach po całości. image zerżnięty bez litości.
    • Gość: Toto Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: *.proxy.aol.com 26.01.02, 21:14
      Najbardziej "obciachowym" zespolem bylo cos takiego pod tytulem Happy
      End.Koniec lat 70-tych.Wy napewno tego nie pamietacie,ale to bylo to.
      A teraz niestety stracilem kontakt.Z wykonawcow indywidualnych to bezsprzecznie
      boska Maryla.
      PS:No i cos z lat 80-tych-slynna grupa szansonistow -Bolton."Daj mi te noc...!!!
      • Gość: teddy Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: 62.233.138.* 26.01.02, 22:17
        To był BOLTER! Z panem Sokołowskim na klawiszach (późniejszy producent i główny
        czesacz kasy z JUST 5). A tekst popełnił pan Sobczak (autor "Dorosłych dzieci"
        Turbo).
    • Gość: TOYA Re: Tandetny Teddy - co Wy na to? IP: 192.168.6.* 26.01.02, 22:16
      Nie masz człowieku zajęcia. To aż wyje z Twoich tematów. Naprawdę nie masz
      żadnych pomysłów na życie ponad te prezentowane własne subiektywne odczucia.
      Jeśli chcesz się tym dzielić z nami Twoja wola. Ale u diabła nie rób tego w tak
      tandetny i prymitywny sposób. Nie umiesz z finezją? Mnie na ten przykład nie
      interesują Twoje fascynacje muzyczne? Masz je? Po tych postach sądzę że NIE.
      O rane żeby tak nie znosić naszej przecież POLSKIEJ muzyki.Człowieku. !!
      • Gość: teddy Re: Tandetny Teddy - co Wy na to? IP: 62.233.138.* 26.01.02, 22:26
        Gość portalu: TOYA napisał(a):

> Nie masz człowieku zajęcia. To aż wyje z Twoich tematów. Naprawdę nie masz
        > żadnych pomysłów na życie ponad te prezentowane własne subiektywne odczucia.
        > Jeśli chcesz się tym dzielić z nami Twoja wola. Ale u diabła nie rób tego w tak
        >
        > tandetny i prymitywny sposób. Nie umiesz z finezją? Mnie na ten przykład nie
        > interesują Twoje fascynacje muzyczne? Masz je? Po tych postach sądzę że NIE.
        > O rane żeby tak nie znosić naszej przecież POLSKIEJ muzyki.Człowieku. !!

Co? Ja nie lubię polskiej muzyki? Oczywiście ,że lubię. SBB, JANERKA, REPUBLIKA,
        SIEKIERA, VARIETE, GRAMMATIK, PAKTOFONIKA, NOON, MANCU, RENDEZ VOUS, KURY,
        ŚWIETLIKI czy KOBONG to wielcy artyści są/byli.
        Pomysłów na życie nigdy mi nie brakowało i sporo z nich zrealizowałem. Życzę Ci
        wszystkiego najlepszego.
        • Gość: Anka Re: Ej , Panowie! IP: 217.99.1.* 26.01.02, 23:02
          Co jak co , ale od Beaty i Gawlińskiego - wara!! Kłapąc gębą to koledzy
          potrafią! Spróbowałby jeden z drugim przy mikrofoniku w studyjku , albo jeszcze
          lepiej , na żywca. A nie się wymądrząć ! Beata ma najlepszy wokal w tym nędznym
          kraju , obok Górniakowej(która tu nie mieszka...) a Gawliński to facio z
          przepiekną barwą i zajebistymi tekstami. Gusta są rózne , ale nie kwestionujcie
          na Boga! absolutu , ok?
          • Gość: teddy Re: Ej , Panowie! IP: 62.233.138.* 26.01.02, 23:05
            Gość portalu: Anka napisał(a):

> Co jak co , ale od Beaty i Gawlińskiego - wara!! Kłapąc gębą to koledzy
            > potrafią! Spróbowałby jeden z drugim przy mikrofoniku w studyjku , albo jeszcze
            >
            > lepiej , na żywca. A nie się wymądrząć ! Beata ma najlepszy wokal w tym nędznym
            >
            > kraju , obok Górniakowej(która tu nie mieszka...) a Gawliński to facio z
            > przepiekną barwą i zajebistymi tekstami. Gusta są rózne , ale nie kwestionujcie
            >
            > na Boga! absolutu , ok?

Nie kwestionuję Absolutu - to przecież znakomita wóda. I Gawliński też o tym
            doskonale wie.

• Gość: Anka Re: Ej , Panowie! IP: 217.99.1.* 27.01.02, 23:56

> Gość portalu: Anka napisał(a):
              >
              > > Co jak co , ale od Beaty i Gawlińskiego - wara!! Kłapąc gębą to koledzy
              > > potrafią! Spróbowałby jeden z drugim przy mikrofoniku w studyjku , albo je
              > szcze
              > >
              > > lepiej , na żywca. A nie się wymądrząć ! Beata ma najlepszy wokal w tym nę
              > dznym
              > >
              > > kraju , obok Górniakowej(która tu nie mieszka...) a Gawliński to facio z
              > > przepiekną barwą i zajebistymi tekstami. Gusta są rózne , ale nie kwestion
              > ujcie
              > >
              > > na Boga! absolutu , ok?
              >
              > Nie kwestionuję Absolutu - to przecież znakomita wóda. I Gawliński też o tym
              > doskonale wie.
              >
              To już niby Jemu nie wolno? Bardziej niz komu innemu , po mojemu. Na głos mu robi
              rewelacyjnie.

• Gość: teddy Re: Ej , Panowie! IP: 62.233.138.* 28.01.02, 00:31
                Gość portalu: Anka napisał(a):

> Gość portalu: teddy napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: Anka napisał(a):
                > >
                > > > Co jak co , ale od Beaty i Gawlińskiego - wara!! Kłapąc gębą to koled
                > zy
                > > > potrafią! Spróbowałby jeden z drugim przy mikrofoniku w studyjku , al
                > bo je
                > > szcze
                > > >
                > > > lepiej , na żywca. A nie się wymądrząć ! Beata ma najlepszy wokal w t
                > ym nę
                > > dznym
                > > >
                > > > kraju , obok Górniakowej(która tu nie mieszka...) a Gawliński to faci
                > o z
                > > > przepiekną barwą i zajebistymi tekstami. Gusta są rózne , ale nie kwe
                > stion
                > > ujcie
                > > >
                > > > na Boga! absolutu , ok?
                > >
                > > Nie kwestionuję Absolutu - to przecież znakomita wóda. I Gawliński też o t
                > ym
                > > doskonale wie.
                > >
                > To już niby Jemu nie wolno? Bardziej niz komu innemu , po mojemu. Na głos mu ro
                > bi
                > rewelacyjnie.
                >
                Na głos - może i tak. A czy na cukrzycę też?
          • Gość: ola Re: beata to mimo wszystko obciach IP: *.nowy-targ.sdi.tpnet.pl 27.01.02, 11:21
            jak juz napisal ktos wyzej,nie kwestionuje sie tu przeciez faktu, ze beata ma
            dobry glos. na miano obciachowego wykonawcy trzeba sobie zasluzyc, a beata
            spelnia warunki,niestety...co z tego, ze ma glos, skoro jej image,
            tandetne,plytkie teksty, sposob w jaki sie wypowiada-skoro to wszystko jest po
            prostu kwintesencja kiczu.
            glosem cugowskiego tez niejedna osoba sie zachwyca, co nie zmienia oczywistego
            faktu-OBCIACH.
            • Gość: Bartek Re: beata to mimo wszystko obciach IP: 10.17.64.* / *.router.trzebnica.net 27.01.02, 23:35
              Gość portalu: ola napisał(a):

> jak juz napisal ktos wyzej,nie kwestionuje sie tu przeciez faktu, ze beata ma
              > dobry glos. na miano obciachowego wykonawcy trzeba sobie zasluzyc, a beata
              > spelnia warunki,niestety...co z tego, ze ma glos, skoro jej image,
              > tandetne,plytkie teksty, sposob w jaki sie wypowiada-skoro to wszystko jest po
              > prostu kwintesencja kiczu.
              > glosem cugowskiego tez niejedna osoba sie zachwyca, co nie zmienia oczywistego
              > faktu-OBCIACH.

fajnie, że jeszcze są w tym kraju ludzie, którzy mimo wszechobecnego kiczu widzą
              co tak naprawdę reprezentuje sobą beata. Dodam jeszcze od siebie, że kozidrak
              jest strasznie pretensjonalna, a tak w ogóle to bajm powinien coś nagrać razem z
              ich3 - te dwa zespoły bardzo do siebie pasują smile))
              Ktoś tu napisał żeby się nie wymądrzać tylko samemu wejść do studia i zaśpiewać.
              Proszę bardzo ja nie widzę w tym żadnego problemu - dzisiaj w studiu komputery z
              głosem mogą zrobić wszystko... Prawdziwą wartość artysty poznaje się na
              koncertach.
              Skoro zacząłem się tu wypowiadać, wypadałoby podać swoje typy smile
              - kozidrak niekwestionowany nr 1 smile
              - rynio rynkowski - otoczka faceta po przejściach - dobre smile a ja słyszałem, że
              to polski Joe Cocker smilei jego głos z seksowną chrypką podobno bardzo rajcuje
              panie od 50 wzwyż smile) No i nie zapominajmy o naszej swojskiej wersji " With a
              little help from my friends" czyli słynnej i kultowej już pieśni pt. "życie jest
              nowelą" smile
              - w tych okolicznościach nie możemy pominąć zespołu - matki rynia czyli vox- ów
              - był już Cocker made in Poland przyszła więc pora na naszego króla rockadnrolla
              Krzysztofa "Elvisa" Krawczyka smile ostatnia płyta pokazała, że mistrz jest nadal w
              znakomitej formie smile
              - jeśli krawczyk, to naturalnie trubadurzy - image podyktowany zapewne
              młodzieńczą fascynacją przygodami muszkieterów
              - połomski jerzy - jeżeli ktoś kiedyś wpadnie na pomysł i ogłosi plebiscyt na
              sztandarową pieśń PRL-u oddaję swój głos na "całą salę". Więc ten hicior któlował
              niegdyś na wszelkich listach przebojów? Jezu dzięki Ci, że mnie jeszcze wtedy nie
              było na świecie smile) A co do samego połomskiego - koleś chyba podchodzi już pod
              70 - tkę, dlatego wypadałoby w końcu zmienić perukę na trochę posiwiałą
              (ewentualnie podfarbować aktualną na biało)
              - rosiewicz - następny showmen
              - zdziśka sośnicka - nie wiem jak z Wami, ale jej twórczość do mnie nie
              przemawia smile
              - halina punicka czy kunicka chodzi - mi o żonę Kydryńskiego (starego
              oczywiście) - uzasadnienie jak wyżej
              - eleni - grecopolo
              - natalia kukulska (jej mama w grobie się przewraca gdy widzi poczynania córki),
              reni jusis, k. kowalska, k. stankiewicz itp. lipnickie - w tym przypadku
              uzasadnienie zbędne
              - szczególne miejsce należy się urszuli - za porywające texty i takiż sam wokal
              - małgorzata ostrowska - głos ma (żeby potem nikt mi nie wypominał smile ) image a
              la madonna już nieaktualny smile ostatnio widziałem teledysk gdzie występowała
              razem z gulczasem z big b. i teraz wygląda jak anastacia smile ale to i tak nic w
              por. z latami 80- tymi wtedy jej fryz oprócz funkcji dekoracyjnych robił także za
              piorunochron
              - maryśka rodowicz - trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym... jak
              można upaść AŻ tak nisko
              - norbi, k.a.s.a - badziew totalny
              - atrakcyjny kazimierz - heh "..jako mąż i nie mąż był sprawcą wielu ciąż" smile)
              pamiętacie? smile 9 lat temu (boże jak ten czas leci smile ) ferie spędzałem na
              zimowisku w górach i jedna pani opiekunka strasznie się burzyła na ten ówczesny
              przebój "-)
              - chłopaki z demono - za całokształt i ich solowe projekty np. płyty chojnackiego
              - w takim razie przyszła kolej na piaska smile i zespół mafia - niech każdy sobie
              wpisze indwidualne uzasadnienie
              - varius manx - zaczynałem chodzić do L.O. gdzy stali się sławni - pamiętam ten
              szał w szkole - na szczeście byłem odporny na to powszechne uwielbienie
              - solowe płyty jansona - i ta totalnie kiczowata jedna piosenka - wszyscy ją
              znacie - niestety nie pamiętam tytułu sad śpiewał jakiś kuba
              - chyba lady pank (i chyba wywołam burzę smile ) - ten zespół nic nie wniósł do
              polskiej muzy, bzdetne teksty
              - banda i wanda smile no bandę i wandę pamiętam z takiego serialu dla dzieci o
              kocie co spełniał życzenia. Oprócz tego mieli taki klip w którym zespół jechał
              samochodem terenowym. W czasach gdy ulicami pomykały maluchy, a szczytem marzeń
              był zaporożec, taka odjazdowa terenówka wyglądała jak 8 cud świata. Co ja
              natrułem życia starym żeby mieć takie autko chociaż w formie miniaturki smile)) A
              sama nazwa Banda i Wanda do dzisiaj wywołuje salwy śmiechu wśród moich znajomych
              - budka suflera - kiedyś to był w miarę przyzwoity zespoł (do płyty "cisza" mam
              nadz. że nie przekręciłem tytułu) a teraz disco polo w czystej postaci. Aż się
              boję co to się będzie działo w tym roku na naszym rynku muz. ich3 i budka suflera
              wydają nowe płyty... oj będzie gorąco smile)))
              Dobra kończę smile qr.. nazbierało się tego trochę, ale co ja poradzę na to, że 99%
              wykonawców w Polsce można określić jako obciach smile
              Jest kilku wielkich artystów ale nie będę ich tu wymieniał w tym wątku wśród
              takiego towarzystwa, bo nie chę robić im... obiachu smile)

• Gość: As Re: beata to mimo wszystko obciach IP: 172.16.2.* 27.01.02, 23:53
                Może i LADY PANK nic oryginalnego do polskiej muzy nie wniósł (inspiracja
                Policjantami), może większość ich tekstów jest taka sobie, ale nie wolno
                zapominać, że Borysewicz to najlepszy polski gitarowiec. A to już jest coś.
                Co do Budki, to faktycznie to, co ostatnio nagrywają nie jest fajne. Ale jednak
                do klasy disco polo im trochę jednak brakuje smile

Pozdrawiam
                • Gość: teddy Re: beata to mimo wszystko obciach IP: 62.233.138.* 28.01.02, 00:38
                  , Borysewicz to najlepszy polski gitarowiec. >
                  > Pozdrawiam

A Waglewski, Sadowski i Seweryn to Niemcy czy Węgrzy? A może Żydzi?
                  • Gość: kostor Re: beata to mimo wszystko obciach IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.01.02, 21:56
                    teddy bardzo się ciesze że wspominasz tak często o kobongu to najlepszy polski
                    zespół moim zdaniem, szkoda ze tak niedoceniony.(albo doceniony pośmiertnie)
                    sadowski rzeczywiście to geniusz gitary i twierdzenie że borysewicz jest lepszy
                    to śmiech na sali. a do twojej listy dodałbym jeszcze skawińskwiego, może ona m
                    zbyt ambitne nie jest, ale koleś zna sie na żem(w)iośle jak mało kto
                    • Gość: teddy Re: beata to mimo wszystko obciach IP: 62.233.138.* 04.02.02, 22:20
                      Gość portalu: kostor napisał(a):

> teddy bardzo się ciesze że wspominasz tak często o kobongu to najlepszy polski
                      > zespół moim zdaniem, szkoda ze tak niedoceniony.(albo doceniony pośmiertnie)
                      > sadowski rzeczywiście to geniusz gitary i twierdzenie że borysewicz jest lepszy
                      >
                      > to śmiech na sali. a do twojej listy dodałbym jeszcze skawińskwiego, może ona m
                      >
                      > zbyt ambitne nie jest, ale koleś zna sie na żem(w)iośle jak mało kto

Faktycznie - wioseł ma tyle, że starczy dla kilkunastu reprezentacji olimpiskich
                      w wioślarstwie.
                • Gość: Bartek Re: beata to mimo wszystko obciach IP: 10.17.64.* / *.router.trzebnica.net 29.01.02, 23:15

> Może i LADY PANK nic oryginalnego do polskiej muzy nie wniósł (inspiracja
                  > Policjantami), może większość ich tekstów jest taka sobie, ale nie wolno
                  > zapominać, że Borysewicz to najlepszy polski gitarowiec. A to już jest coś.
                  > Co do Budki, to faktycznie to, co ostatnio nagrywają nie jest fajne. Ale jednak
                  >
                  > do klasy disco polo im trochę jednak brakuje smile
                  >
                  > Pozdrawiam

Nie ma sensu licytować się kto jest najlepszym gitarzystą, ponieważ przeradza się
                  to w dyskusję o wyższości Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy smile Jest
                  paru bardzo zdolnych ludzi m.in ci, których nazwiska tu padły. Ja jeszcze dodam
                  od siebie Jackowskiego i Olesińskiego.
                  Jeśli chodzi o budkę - ostatnią, nawet ciekawą piosenkę jaką nagrali jest wg.
                  mnie "Martwe morze", a gdy pierwszy raz usłyszałem wszystkich świętych, to sorry
                  ale od razu skojarzyła mi się z disco polo.

pozdrawiam
              • Gość: Anka Re: Mylicie znaczenia IP: 217.99.1.* 28.01.02, 00:16
                Gość portalu: Bartek napisał(a): > > faktu-OBCIACH.

> co tak naprawdę reprezentuje sobą beata. Dodam jeszcze od siebie, że kozidrak
                > jest strasznie pretensjonalna, a tak w ogóle to bajm powinien coś nagrać razem
                > z
                > ich3 - te dwa zespoły bardzo do siebie pasują smile))
                > Ktoś tu napisał żeby się nie wymądrzać tylko samemu wejść do studia i zaśpiewać
                > .
                > Proszę bardzo ja nie widzę w tym żadnego problemu - dzisiaj w studiu komputery
                > z
                > głosem mogą zrobić wszystko... Prawdziwą wartość artysty poznaje się na
                > koncertach.

Taaaak??????? A Ty próbowałeś choć raz przetworzyć swój głos? Tak na chwilę
                zmienic się w kogoś , kim nigdy nie masz szans się stać ? Łatwo mówić , gorzej
                wykonać. Typowy objaw ignoranctwa. Beata ma głos o skali niewiarygodnej. W studio
                nikt nic z Jej głosem nawet nie marzy , aby zrobić , bo takie zabiegi to gierki
                dla wymienonych chociażby przez Ciebie Sośnickich czy Jarockich. Zarówno Ty jak i
                koleżanka o pododnym zdaniu , nie rozumiecie , najwyraźniej tego , że mylicie
                znaczenia. Jak obciach to na całej linii a nie mieszacie tu Jej styl sceniczny ,
                ubiór , wypowiedzi , pretensjonalność. Po co? Co ma pernik do wietraka? Beatlesi
                też ćpali i jakoś to nie wpłynęło na ocenę ogólna . A może to , ze Beata chodzi
                do kościoła powinno coś zmienić w odbiorze słuchających Jej? Powagi ,ludzie!
                Kozidrak głos to dzwon i mało kto ma czelność kwestionowac taki talent. Poza
                tym , aby nazwać kogoś pretensjonalnym , trzeba go znać osobiście , bo styl na
                scenie nie ma tu nic do rzeczy. Kreacja zamierzona to nie prywatna osoba. Różnica
                jest zasadnicza. Strój sceniczny to równiez jeden z elementów takiej układanki.
                Teksty są dla gawiedzi , nikt nie powiedział , że to poetyka Piaff , więc
                miłość , zdrada i szklanka wody podane są w taki strój. Nie liturgiczne szaty czy
                perwersje Mansona. Na Boga! Nie rozróżniacie tego , naprawdę???????????

> Skoro zacząłem się tu wypowiadać, wypadałoby podać swoje typy smile
                > - kozidrak niekwestionowany nr 1 smile
                > - rynio rynkowski - otoczka faceta po przejściach - dobre smile a ja słyszałem, ż
                > e
                > to polski Joe Cocker smilei jego głos z seksowną chrypką podobno bardzo rajcuje
                > panie od 50 wzwyż smile) No i nie zapominajmy o naszej swojskiej wersji " With a
                > little help from my friends" czyli słynnej i kultowej już pieśni pt. "życie jes
                > t
                > nowelą" smile
                > - w tych okolicznościach nie możemy pominąć zespołu - matki rynia czyli vox- ów
                >
                > - był już Cocker made in Poland przyszła więc pora na naszego króla rockadnroll
                > a
                > Krzysztofa "Elvisa" Krawczyka smile ostatnia płyta pokazała, że mistrz jest nadal
                > w
                > znakomitej formie smile
                > - jeśli krawczyk, to naturalnie trubadurzy - image podyktowany zapewne
                > młodzieńczą fascynacją przygodami muszkieterów
                > - połomski jerzy - jeżeli ktoś kiedyś wpadnie na pomysł i ogłosi plebiscyt na
                > sztandarową pieśń PRL-u oddaję swój głos na "całą salę". Więc ten hicior któlow
                > ał
                > niegdyś na wszelkich listach przebojów? Jezu dzięki Ci, że mnie jeszcze wtedy n
                > ie
                > było na świecie smile) A co do samego połomskiego - koleś chyba podchodzi już pod
                >
                > 70 - tkę, dlatego wypadałoby w końcu zmienić perukę na trochę posiwiałą
                > (ewentualnie podfarbować aktualną na biało)
                > - rosiewicz - następny showmen
                > - zdziśka sośnicka - nie wiem jak z Wami, ale jej twórczość do mnie nie
                > przemawia smile
                > - halina punicka czy kunicka chodzi - mi o żonę Kydryńskiego (starego
                > oczywiście) - uzasadnienie jak wyżej
                > - eleni - grecopolo
                > - natalia kukulska (jej mama w grobie się przewraca gdy widzi poczynania córki)
                > ,
                > reni jusis, k. kowalska, k. stankiewicz itp. lipnickie - w tym przypadku
                > uzasadnienie zbędne
                > - szczególne miejsce należy się urszuli - za porywające texty i takiż sam wokal
                > - małgorzata ostrowska - głos ma (żeby potem nikt mi nie wypominał smile ) image
                > a
                > la madonna już nieaktualny smile ostatnio widziałem teledysk gdzie występowała
                > razem z gulczasem z big b. i teraz wygląda jak anastacia smile ale to i tak nic w
                >
                > por. z latami 80- tymi wtedy jej fryz oprócz funkcji dekoracyjnych robił także
                > za
                > piorunochron
                > - maryśka rodowicz - trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść niepokonanym... jak
                > można upaść AŻ tak nisko
                > - norbi, k.a.s.a - badziew totalny
                > - atrakcyjny kazimierz - heh "..jako mąż i nie mąż był sprawcą wielu ciąż" smile)
                >
                > pamiętacie? smile 9 lat temu (boże jak ten czas leci smile ) ferie spędzałem na
                > zimowisku w górach i jedna pani opiekunka strasznie się burzyła na ten ówczesny
                >
                > przebój "-)
                > - chłopaki z demono - za całokształt i ich solowe projekty np. płyty chojnackie
                > go
                > - w takim razie przyszła kolej na piaska smile i zespół mafia - niech każdy sobie
                >
                > wpisze indwidualne uzasadnienie
                > - varius manx - zaczynałem chodzić do L.O. gdzy stali się sławni - pamiętam ten
                >
                > szał w szkole - na szczeście byłem odporny na to powszechne uwielbienie
                > - solowe płyty jansona - i ta totalnie kiczowata jedna piosenka - wszyscy ją
                > znacie - niestety nie pamiętam tytułu sad śpiewał jakiś kuba
                > - chyba lady pank (i chyba wywołam burzę smile ) - ten zespół nic nie wniósł do
                > polskiej muzy, bzdetne teksty
                > - banda i wanda smile no bandę i wandę pamiętam z takiego serialu dla dzieci o
                > kocie co spełniał życzenia. Oprócz tego mieli taki klip w którym zespół jechał
                > samochodem terenowym. W czasach gdy ulicami pomykały maluchy, a szczytem marzeń
                >
                > był zaporożec, taka odjazdowa terenówka wyglądała jak 8 cud świata. Co ja
                > natrułem życia starym żeby mieć takie autko chociaż w formie miniaturki smile)) A
                >
                > sama nazwa Banda i Wanda do dzisiaj wywołuje salwy śmiechu wśród moich znajomyc
                > h
                > - budka suflera - kiedyś to był w miarę przyzwoity zespoł (do płyty "cisza" mam
                >
                > nadz. że nie przekręciłem tytułu) a teraz disco polo w czystej postaci. Aż się
                > boję co to się będzie działo w tym roku na naszym rynku muz. ich3 i budka sufle
                > ra
                > wydają nowe płyty... oj będzie gorąco smile)))
                > Dobra kończę smile qr.. nazbierało się tego trochę, ale co ja poradzę na to, że 9
                > 9%
                > wykonawców w Polsce można określić jako obciach smile
                > Jest kilku wielkich artystów ale nie będę ich tu wymieniał w tym wątku wśród
                > takiego towarzystwa, bo nie chę robić im... obiachu smile)
                >
                >
                >

• Gość: maribon Re: Mylicie znaczenia IP: *.bj.uj.edu.pl 28.01.02, 11:16
                  jezu co kozidrak wniosla do polskiej muzyki . ty chyba masz krosty na uszach
                  przeciez kazdy ich kawalek jest perfidnie zmontowany z innych wczesniej
                  wymyslonych motywoww. o czywiscie nikt nikogo nie zlapie za reke bo to
                  pojedyncze riffy .ale mowic o bajmie i beacie w kategoriach wydarzenia to
                  przesada i wstyd.a poza tym to twoja beatka nie ma takiej skali jak ci sie
                  wydaje.bo rozpietosc glosu to nie tylko wysokie rejestry ale rowniez te nizsze{
                  w polsce zdarzaja sie duzo lepsze glosy}.mnie irytuja jejjalowe teksty
                  koszmarne stroje kiepscy instrumentalusci i pazernosc w okupowniu tzw topu
                  • Gość: Anka Re: Mylicie znaczenia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 00:41
                    Wiesz co , rece mi opadaja po takich postach a krosty na uszach masz najwyraźniej
                    ty , bo te twoje argumenty są na poziomie brathanków( i tu dla wyjasnienia opcji
                    kolezance oli , czy jakos tam).

• Gość: teddy Re: beata to mimo wszystko obciach IP: 62.233.138.* 28.01.02, 00:36
                Nic ująć, można jeszcze trochę dodać,jeżeli sięgasz tak głeboko w historię
                (CZERWONO i NIEBIESKO CZARNI, WAWELE czy np. TRUBADURZY).
              • Gość: TOYA Re: beata to mimo wszystko obciach IP: 192.168.6.* 28.01.02, 20:32
                Dawno się tak nie ubawiłem. To już jest TOTAL i ABSOLUT razem wzięte. Wymieniłeś
                praktycznie wszystkich liczących się wykonawców którzy obejmowali 95% rynku
                muzycznego.To jak to się dzieje u diabła że te pozostałe 5% w domyśle prawidłowe
                i poprawne według Ciebie muzycznie - nie dochowało się żadnego podkreślam żadnego
                liczącego się kawałka który możnaby ze spokojem sumienia sobie po latach
                przypomnieć. Człowieku więcej luzu to jest tylko muzyka. Kiepska przeminie w
                ciągu tygodnia, trochę lepsza zostanie dłużej, dobra zostanie w naszej pamięci i
                będzie przywoływana przez całe życie. ŻYCIE. To czego dzisiaj z taką pasją
                nienawidzisz za kilkanaście lat będziesz z łezką w oku wspominał. Pzdr.
                • Gość: teddy Re: beata to mimo wszystko obciach IP: 62.233.138.* 04.02.02, 22:17
                  Gość portalu: TOYA napisał(a):

> Dawno się tak nie ubawiłem. To już jest TOTAL i ABSOLUT razem wzięte. Wymieniłe
                  > ś
                  > praktycznie wszystkich liczących się wykonawców którzy obejmowali 95% rynku
                  > muzycznego.To jak to się dzieje u diabła że te pozostałe 5% w domyśle prawidłow
                  > e
                  > i poprawne według Ciebie muzycznie - nie dochowało się żadnego podkreślam żadne
                  > go
                  > liczącego się kawałka który możnaby ze spokojem sumienia sobie po latach
                  > przypomnieć. Człowieku więcej luzu to jest tylko muzyka. Kiepska przeminie w
                  > ciągu tygodnia, trochę lepsza zostanie dłużej, dobra zostanie w naszej pamięci
                  > i
                  > będzie przywoływana przez całe życie. ŻYCIE. To czego dzisiaj z taką pasją
                  > nienawidzisz za kilkanaście lat będziesz z łezką w oku wspominał. Pzdr.

Obawiam się (a nawet wiem na pewno), że nie masz racji. Dla Ciebie może to tylko
                  muzyka, dla mnie - "aż" muzyka. I te 5% to wystarczająco dużo, żeby pamiętać
                  nawet po wielu latach. Nie zamierzam Cię przekonywać do swoich poglądów. Forum
                  jest po to, aby każdy kto ma ochotę podzielić się swoimi poglądami, mógł się nimi
                  dzielić. Pełna demokracja. Na marginesie - moje wątki "kaszaniarskie" chyba
                  cieszą się pewną popularnością. Cieszę się z tego, że trochę osób dało się
                  właczyć do zabawy. Pozdrawiam.
    • majones Re: najbardziej obciachowy polski bend 27.01.02, 22:10
      T-LOVE po ostaniej plycie powninni sobie dac spokoj!!!1
      • Gość: kostor Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.01.02, 21:57
        nie wiem czy był jush grany, ale miecio szcześniak poraża...
        • Gość: ola Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: *.nowy-targ.sdi.tpnet.pl 28.01.02, 22:18
          zapomnialam o brathankach.pewnie zaraz zostane zaatakowana przez fanke
          kozidrak, ze to tez nie jest obciach "na calej linii", chociazby dlatego,ze
          np.wokalistka ma calkiem fajny image, a skoro pojawia sie jedna pozytywna
          cecha,to juz nie ma mowy o obciachu, ale mimo wszystko,jak dla mnie-zenada.
          poziomem muzycznym tylko troche przewyzszaja wiejskie kapele weselne,a poza
          tym polowa ich wielkich hitow to wegierskie melodie ludowe przerobione "pod
          publiczke".
          • Gość: teddy Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: 62.233.138.* 28.01.02, 22:51
            Gość portalu: ola napisał(a):

> zapomnialam o brathankach.pewnie zaraz zostane zaatakowana przez fanke
            > kozidrak, ze to tez nie jest obciach "na calej linii", chociazby dlatego,ze
            > np.wokalistka ma calkiem fajny image, a skoro pojawia sie jedna pozytywna
            > cecha,to juz nie ma mowy o obciachu, ale mimo wszystko,jak dla mnie-zenada.
            > poziomem muzycznym tylko troche przewyzszaja wiejskie kapele weselne,a poza
            > tym polowa ich wielkich hitow to wegierskie melodie ludowe przerobione "pod
            > publiczke".

Aż żal naprawdę dobrych muzyków,którzy tam grają (Stefan Błaszczyński-flet np.)
            Ale nasza wyrobiona publiczność zapewne długo nie da im umrzeć z głodu.
            • Gość: tym_czas H2OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO IP: *.elblag.dialog.net.pl 29.01.02, 00:16
              H2OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Oh My God . jak ich widze lub słyszę to mi sie
              wszystko przewala . Tak głupich i płytkich ludzi dawno nie widziałem .
              Zastanawiam się w ogóle kto ich wydaje i promuje . Smutne jest to że niestety
              chyba to musi sie sprzedawac bo inaczej ????. a takie np Big Day z Olsztyna
              dostało kopa w dupę od wytwórnu płytowej i ma kłopoty z wydawaniem swoich
              albumów . H2O to jedna wielka trauma
              • Gość: michał Re: H2OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO IP: *.acn.waw.pl 11.02.02, 19:43
                Tak, tak, tak! Jak to widzę to mnie czyści. Kto tego słucha? Powiem, że to jest
                gorsze nawet od ICH TROJE bo pozbawione jakiegokolwiek wyrazu.
    • doolittle Re: najbardziej obciachowy polski bend 29.01.02, 16:59
      Był taki zespół SHOUT - konkretny soft metal z textami w stylu "Jedź kowboju
      jedź", albo "Co mam zrobic by cię zdobyć". Udanie łączyli spodnie w paski a'la
      Iron Maiden z kolorowymi chustami po Bon Jovi.

Fani tejkapeli, którzy pozostali wierni rockowi słuchają pewnie teraz Łez, a
      Ci, którzy zapragnęli większej popowej produkcji Ich 3.

Ale tak jak Iggy Pop jest ojcem punk rocka i metalu, tak właśnie SHOUT jest w
      Polsce klasyką obciachu.

• Gość: Anka Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: 217.99.1.* 30.01.02, 00:39
        Brat Hanki.
        • Gość: hirurg75 Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: 217.153.127.* 30.01.02, 13:29
          ostatnio w tv obejrzałem w tv klip zespołu rsc zatytułowany 'maraton rockowy'.
          matko boska !!!!!!!! produkcja z poczatku lat 80 chyba. takiego kiczu dawno nie
          widziałem nawet w programie pana szewczyka - pieciu chyba panów,długie włosy,
          brylantyna, lakier, makijaż jak u ruskiej baby i syntezator na kolanach no i
          obowiązkowo wąsy. wbrew tytułowi nic z rockiem nie miało to wspólnego. po
          prostu smiech na sali.
          • Gość: teddy Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: 62.233.138.* 30.01.02, 16:18
            Zapomniałem o nich - też byli cool. I było ich dokładnie siedmiu.
    • Gość: pablo Gang Marcela IP: 195.117.23.* 30.01.02, 18:09
      Ktos pamieta ten shit?
      • Gość: teddy Re: Gang Marcela IP: 62.233.138.* 31.01.02, 00:46
        Gość portalu: pablo napisał(a):

> Ktos pamieta ten shit?

Jasne - to był prawdziwy trasz z elementami dramendbejsu
        • Gość: Kondor Obciach XX-Stulecia IP: 10.135.129.* 01.02.02, 01:14
          Noo widzę, ze temat potrakowaliście po łebkach, zapominając o
          najważniejszym...A gdzież jest nasz wspaniały jedyny polski (poza Włochami)
          wynalazek świata, przodkowie Ich Troje - czyli Polska Scena Disco-Polo???!!! Tu
          nie trzeba rozróżniać. Tu się łapie całosć
    • Gość: teddy Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: 62.233.138.* 10.02.02, 01:24
      Zapomniałem o gościu nazwiskiem JACEK SKUBIKOWSKI. Dużo go było wszędzie , a
      zwłaszcza w ZAIKSIE.
    • kingaj1 Re: najbardziej obciachowy polski bend 11.02.02, 12:04
      Zdobywcy Pewnych Oskarów.
      Już sama nazwa to obciach, wokalista - żenada i do tego te teksty "a może się
      uda zrobić z tobą cuda" czy tak jakoś. Wiocha do potęgi.
    • Gość: An-Nah Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: *.chello.pl 11.02.02, 14:57

> Ustalmy od razu - wymienianie zespołu ICH TROJE na tej
      liście nie ma sensu.

Dlaczego? Nie ma gorszego polskiego zespołu! A z równie
      beznadziejnych to tylko łzy. I jeszcze budka suflera, ale
      już mniej.
    • Gość: mmmmm Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: *.osowo.pl 17.02.02, 19:27
      Najwiekszym shitemn naszej sceny jest pani Kukulska Natalia, beztalencie ,
      prowadzace pasozytniczy byt na pamieci o swojej matce, ktora w miara znosnie
      spiwala, lecz do artystow szczegolnie utalentowanych nie nalezala, Kukulska nie
      dosc ze paszczur to jeszcze bezczelnie zzyna z innych zespolow (jakis jej tam
      utwor to byl zywcem zerzniety z destinys child, zero wlasnej inwencji)
      Nie wiem co jest gorsze , jej totalny brak talentu czy upor z jakim byla
      lansowana, na szczecie jej "opiekunowie" przejzeli na oczy i odpuscili.
      Niech teraz Natka sobie siedzi spokojnie w domu, obrastajac w tluszcz i patrzac
      jak jej maz puszcza sie ze wszystkim co sie rusza :>
      • Gość: Xionc Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: 213.134.135.* 18.02.02, 10:58
        1. LENNY VALENTINO (najlepszy przykład jak beztalencia robią kariery mając
        układy w państwowych firmach - pr3)
        2. MYSLOVITZ (ostatni kastrat polskiej muzyki rockowej)
        3. JUSTYNA STECZKOWSKA (definicja złego gustu skacowanego alkoholika)
        • Gość: teddy Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: 62.233.138.* 18.02.02, 20:59
          Gość portalu: Xionc napisał(a):

> 1. LENNY VALENTINO (najlepszy przykład jak beztalencia robią kariery mając
          > układy w państwowych firmach - pr3)
          > 2. MYSLOVITZ (ostatni kastrat polskiej muzyki rockowej)
          > 3. JUSTYNA STECZKOWSKA (definicja złego gustu skacowanego alkoholika)

W obronie Lenny'ego i Myslovitz będę walczył jak lew!
          • Gość: Xionc Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: *.waw.cdp.pl 20.02.02, 09:46

> W obronie Lenny'ego i Myslovitz będę walczył jak lew!

No to mi cie bracie bardzo ale to bardzo szkoda...
            • Gość: teddy Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: 62.233.138.* 20.02.02, 15:42
              Gość portalu: Xionc napisał(a):

>
              > > W obronie Lenny'ego i Myslovitz będę walczył jak lew!
              >
              > No to mi cie bracie bardzo ale to bardzo szkoda...

Drogi Xioncu,
              Na początku mojego listu uprzejmie informuję, że mam 195 cm wzrostu, trenuję
              kulturystykę, taekwondo i shotokan. Posiadam także kałasznikowa (rok produkcji
              1957, wersja designerska). Jestem także Area Sales Managerem pewnej
              podwarszawskiej organizacji odpowiedzialnym za tzw. kluczowych klientów. Mój
              samochód służbowy to BMW z przyciemnianymi szybami. W wolnych od pracy i
              treningów chwilach oddaję się kontemplacji w siłowni mistrza Nastuli

Pozostając z szacunkiem, życzę dalszych sukcesów i wszelkiej pomyślności w życiu
              zawodowym i osobistym.

Teddy
    • gosia-s Re: najbardziej obciachowy polski bend 18.02.02, 11:54
      Jedyny zespół, który udaje mi się zakwalifikować do tej kategori i który
      pamiętam to pasztet pt. Just 5. Jak (zaznaczam, że mimowolnie) oglądałam te ich
      pożal się Boże tańce i słuchałam tej muzycznej papki dostawałam skrętu kiszek.
      Już ich na szczęście (odpukać w co się da) nie ma, chaba dość kasy natrzepali
      kosztem złamanych serc tysięcy polskich dwunastolatek.
    • Gość: trzeci ICH TROJE IP: *.telkab.pl / 10.0.4.* 19.02.02, 18:06
      JAk w temacie
    • vulture Re: najbardziej obciachowy polski bend 13.07.02, 23:22
      Poza kandydatami oczywistymi z miasta Łodzi na pewno Perfect i klata Grzegorza
      Markowskiego,na pewno IRA i na 100% Budka Suflera w ostatnich latach (tzn.
      image zawsze mieli obciachowy, ale muzyka kiedyś się pzrynajmniej nadawała do
      słuchania).
    • Gość: krawczyk mietek szczesniak IP: *.alfanett.no 14.07.02, 01:03
      'dopoki lza bedzie lza nie bede sam'

plakac sie chce...
    • Gość: borzar Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.02, 09:25
      T-Love
      Lady Punk
      reszta (czyli Voxy, Rodowiczowe, Eleni) nawet nie warta wzmianki
    • Gość: davis Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: *.radom.pilickanet.pl 14.07.02, 10:20
      Ryszard Rynkowski - całkowicie niestrawny.
      • teddy4 Re: najbardziej obciachowy polski bend 14.07.02, 10:24
        W tytule wątku jest bend=band=zespół. Więc jeżeli już reanimujecie ten
        przedpotowy wątek to piszcie o Rynkowskim czy Nieszczęśniaku.
        • teddy4 Re: najbardziej obciachowy polski bend 14.07.02, 10:25
          teddy4 napisał:

> W tytule wątku jest bend=band=zespół. Więc jeżeli już reanimujecie ten
          > przedpotowy wątek to piszcie o Rynkowskim czy Nieszczęśniaku.

Oczywiście , ma być "nie piszcie".
          • Gość: Lukasz Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: *.humangenetik-med.Uni-Goettingen.de 05.09.02, 17:13
            Naraze sie bardzo, ale Kazik (Staszewski zeby, nie bylo niedomowien) Kazik we
            wszystkich swoich projektach tworzy zarowno dziela genialne (maly przyklad -
            Polska,Wolnosc, Spalam sie, Tata dilera ) jak tez calkiem niestrawne i zenujace
            (wieksza czesc plyty 45 -89, teksty o jakoms Wicku co ulepil grzybki czy o za..
            szybach brudnych=)mowiac o udziale w El dupie. No i co ?
    • Gość: nefil Re: najbardziej obciachowy polski bend IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 05.09.02, 18:02
      Perfect (po 1991), Universe, Papa Dance, Korba
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka