ta_mar_ta Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego 06.09.02, 00:11 Proszę o zacytowanie fragmentu piosenki o pluciu w twarz i ze mała miała na to patrzeć Zgroza, a przeciez piosenka długo trzymała sie szczytów polskich list przebojów sprzed kilku lat. Powalał mnie tekst, wykonanie także ... Odpowiedz Link Zgłoś
dixit Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego 06.09.02, 19:55 Nawiazujac do ktoregos z wczesniejszych postow - podobaja mi sie wystepujace u Kazika zmiany szyku zdania, ew. zwiazkow miedzywyrazowych dokonywane w celu zachowania ry(t)mu. Np. "boje chodzic sie po nocy, tyle teraz jest przemocy" czy "kierowac sie odruchu sercem" (jest jeszcze pare innych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.02, 01:47 Na Śląsku spotyka się dwóch Sylwestrów: - Ja Sylwester, Ty Sylwester, ja wy... Twoja szwester ! - Ja Sylwester, Ty Sylwester, ja wy... Twoja żona ! - Ale to się nie rymuje - Ale to prawda !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siju de mono IP: *.net.iton.pl 07.09.02, 11:58 Yezzzu zapomnieliście o DeMono nie mają chyba zadnego tekstu,który trzymałby się kupy!! Odpowiedz Link Zgłoś
leniuch102 jaka muzyka, takie rymy 07.09.02, 13:39 rock jest prymitywny, dobry do auta albo na balangę, z muzyką niestety niewiele ma wspólnego. Teksty rockowe, pisane przez samych zapiewajłów o kulturze raczej niskiej są takie jak rock, gros jego twórców i słuchaczy - poziom tuż nad parkietem. W rocku nie dziwią rymy częstochowskie, dziwiłyby ambitne. Inteligentny człowiek wsłuchujący się w tekst rockowy sam sobie robi krzywdę. Czy nie możnaby połączyć przyzwoitego tekstu z "muzyką" rockową ? Można. Głównym problemem jest chyba ZAIKS wypłacany kompozytorowi i autorowi tekstu, nie wykonawcy. Dlatego ci ostatni płodzą pretensjonalne potworki. Moją faworytką jest ta pani z Bajm. Totalna grafomania wtłaczana słuchaczom od 20 chyba lat przez stacje muzyczne. Potem te rymy, te płody chore telepią się ludziom w głowach ze szkodą dla ich zdrowia psychicznego. Jeśli piekło istnieje, to jest tam ultrakocioł dla rokmanów-grafomanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zela Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego IP: 2.3.STABLE* / 32.86.2.* 07.09.02, 22:09 nie rock, ale to cudo z Romy, Grease. Rodzyneczkow nie zliczy, ale najbardziej mnie powalila Beata Wyrabkiewicz spiewajac w spocie nastrojowa ballade, w ktorej pada nastepujacy tekst: "I stanik mi spadl za duzy byl on" A z rymowanych, z tego samego przedstwienia: "I ksiezyc znika za grania nieboszczyka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego IP: *.acn.pl / 10.128.129.* 08.09.02, 08:36 a co powiecie na discopolowy rym "moja gitaraaaa taka staraaaa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: najbardziej żałosny rym w historii polskiego IP: *.gwdg.de / *.rbw.stud.uni-goettingen.de 12.09.02, 00:13 "Twa zakrętka bawi mnie chociaż tęczy żal Skąd tak dobrze znamy się, jestem taki sam." Kombi -"Black and white" Odpowiedz Link Zgłoś