dorota_elzbieta 05.04.09, 20:33 Nie ukrywam.Jestem zafascynowana tą Artystką jej siłą. Mocą, intymnością i Magią. Czy możecie Państwo polecić mi podobne klimaty? Dziękuje za wszelkie sugestie. Zapraszam do wymiany myśli. D. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorota_elzbieta Re: Lisa Gerrad 06.04.09, 13:54 Nie ma, nie ma. Ale może drzejmsie powiesz,napiszesz w tych okolicznościach przyrody co Cię inspiruje? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
freerock Re: Lisa Gerrad 06.04.09, 17:29 Faktycznie mniejszy kaliber, ale posłuchać można Sheila Chandra Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_elzbieta Re: Lisa Gerrad 06.04.09, 17:40 lisa jest jedna w swoim rodzaju. I to nie podlega dyskusji - jak dla mnie. Alefaktem jest, że dzieki niej także poszukuje inspiracji. Dyieki Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: Lisa Gerrad 06.04.09, 23:04 oprócz już w/w Sheili Chandra polecam również Sussan Deyhim oraz Iarla Ó Lionáird pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: Lisa Gerrad 07.04.09, 00:02 przypomniały mi się jeszcze dwie, które mogą Cie zainteresować.. Marie Boine i Miriam Stockley. Jeśli lubisz wsłuchiwać się w dźwięki starożytnego instrumentu duduk (soundtrack z Gladiatora), posłuchaj pana Djivan Gasparayan, który brał w tym czynny udział.. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_elzbieta Re: Lisa Gerrad 07.04.09, 21:42 kossace napisał: > przypomniały mi się jeszcze dwie, które mogą Cie zainteresować.. > Marie Boine i Miriam Stockley. Szkoda tylko, że niestety nie ma nic dostępnego poza składankami. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_elzbieta Re: Lisa Gerrad 08.04.09, 09:36 kossace dzięki za Djivan;a Gasparayan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vorth Re: Lisa Gerrad IP: *.toya.net.pl 09.04.09, 13:30 Polecam w takim razie szwedzki duet Arcana. Można to porównać do słuchania Lisy gdy ktoś nagle zgasił światło. Tak jak Lisa powiedzmy jest transcendentalna tak Arcana jest mroczną odpowiedzią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotau Re: Lisa Gerrad IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.09, 13:24 To może taki słowiański Dead Can Dance? www.youtube.com/watch?v=1AeRyeTK6h0 Odpowiedz Link Zgłoś