Dodaj do ulubionych

NAJLEPSZY REDAKTOR MUZYCZNY

29.01.02, 15:01
Proponuję nowy wątek pod w/w tytułem. Moja kandydatura: Artur Chachlowski.
Obserwuj wątek
    • Gość: Franz Re: NAJLEPSZY REDAKTOR MUZYCZNY IP: *.impakt.pl 29.01.02, 16:03
      stratocaster napisał(a):
      > Proponuję nowy wątek pod w/w tytułem. Moja kandydatura: Artur Chachlowski.

He.. he... Kraków sie odezwał smile)

Mój typ - Piotr Metz,
      nie za szefowanie przez ostanie kilka lat (pod biczykiem pseudomanagerów ds.
      formatowania - co i jednej i drugiej stronie nie wychodziło na zdrowie;
      ale za całe 10 lat - a szczególnie rmf z lat 92-95 - koncerty z Wembley, i kupe
      fajnych kawałków w nocnychprogramach.

• Gość: Sasza Re: NAJLEPSZY REDAKTOR MUZYCZNY IP: *.tvsat364.lodz.pl 29.01.02, 16:12
      stratocaster napisał(a):

> Proponuję nowy wątek pod w/w tytułem. Moja kandydatura: Artur Chachlowski.

No dobra. Ale skąd on jest, co robi? O jakiej muzyce wyraża się dobrze, a o
      jakiej nie? I dlaczego uważasz go za najlepszego?
      • Gość: greg Re: NAJLEPSZY REDAKTOR MUZYCZNY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 16:29
        Mój typ numer jeden to Jerzy Rzewuski. Ci co siedzą w klimatach "independent" z
        lat 80-tych i 90-tych będą wiedzieli o kogo chodzi. Facet pisywał (i czasem
        pisuje) dla Tylko Rocka i posiada nieprawdopodobną wprost wiedzę o wykonawcach
        pokroju: Cure, 4AD, Jesus And MAry Chain, L7, Ride, Slowdive i dziesiątkach
        podobnych.
        Typ numer dwa: Wiesław Weiss za niewiarygodna wiedzę muzyczną i świetne wywiady.
        Typ numer trzy: śp. Tomasz Beksiński
        • Gość: teddy Re: NAJLEPSZY REDAKTOR MUZYCZNY IP: 62.233.138.* 29.01.02, 21:02
          JERZY RZEWUSKI - całkowicie zgadzam się z Grześkiem
          WIESŁAW WEISS - za rzetelność zawodową
          PIOTR KACZKOWSKI - gdyby nie on, być może słuchałbym jakiejś wiochy
          PRZEMYSŁAW MROCZEK - za wprowadzenie Kaczora w świat mroku
          TOMASZ BEKSIŃSKI - w jego audycjach podobał mi się nawet MARILLION
          TOMEK RYŁKO - punk u harcerzy
          ANDRZEJ DOROBEK - największy na świecie spec od KING CRIMSON
          LESTER BANGS - tak dowalać z klasą mógł tylko on
          RAFAŁ KSIĘZYK - za wyjątkowy dar pisania o kapelach,których nikt nie zna
          • Gość: morello Re: NAJLEPSZY REDAKTOR MUZYCZNY IP: *.sulecin.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 21:32
            dobra dobra i tak nie ma lepszego od Makaka
            • Gość: kostor Re: NAJLEPSZY REDAKTOR MUZYCZNY IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 29.01.02, 22:08
              makaka nie znosze, koleś jest pieprzonym narcyzem i ogólnie działa mi na nerwy.
              a jak jush jesteśmy przy radiostacji to stawiam na encyklopedię punka czyli
              pietie, a także dja anzelmo. oni potrafia zrobić porządną, fachową audycje a
              nie odstawiać taki przerost formy nad treścią jak makak.
              • Gość: morello Re: NAJLEPSZY REDAKTOR MUZYCZNY IP: *.sulecin.sdi.tpnet.pl 30.01.02, 01:56
                Gość portalu: kostor napisał(a):

> makaka nie znosze, koleś jest pieprzonym narcyzem i ogólnie działa mi na nerwy.
                jeśli chodzi o narcyzm to nikt nie przewyższy kolegów z 3-go programu PR.
                mowa szczególnie o Kostrzewie, tfurca audycji "express". gdyby nie muzyka, jaką
                tam zapuszcza pomiędzy swoimi nadętymi gadkami, to bym go w ogóle nie słuchał.
                a co do makaka, no cóż, facet ma przynajmniej swoje rozpoznawalne "brzmienie". od
                razu wiadomo, kto prowadzi audycję. a że i Toola z SOAD często gra, to i nie
                czepiam się specjalnie Makaka.
                pzdr.
              • jasiek666 Re: NAJLEPSZY REDAKTOR MUZYCZNY 30.01.02, 09:54
                Gość portalu: kostor napisał(a):

> makaka nie znosze, koleś jest pieprzonym narcyzem i ogólnie działa mi na nerwy.
                > a jak jush jesteśmy przy radiostacji to stawiam na encyklopedię punka czyli
                > pietie, a także dja anzelmo. oni potrafia zrobić porządną, fachową audycje a
                > nie odstawiać taki przerost formy nad treścią jak makak.

hehehe, głupia sprawa, ale po raz pierwszy na tym forum zgadzam się z tobą w
                całej rozciągłości. Kiedy słuchałem makaka w radiostacji to zawsze miałem
                wrazenie, ze za chwilę redaktor szarałacki uniesię się wysoko w górę, niczym
                pękaty balon, napompowany egocentryzmem i samouwielbieniem.
                pzdr.
          • Gość: Franz Re: NAJLEPSZY REDAKTOR MUZYCZNY IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 23:18
            Gość portalu: teddy napisał(a):
            > PRZEMYSŁAW MROCZEK - za wprowadzenie Kaczora w świat mroku

BTW - co on teraz robi albo gdzie jest?
            Jakies radio, moze serwis w necie?
            Gostek zarazil mnie Swans'ami i Chris and Cosey...
            • Gość: teddy Re: NAJLEPSZY REDAKTOR MUZYCZNY IP: 62.233.138.* 29.01.02, 23:51
              Gość portalu: Franz napisał(a):

> Gość portalu: teddy napisał(a):
              > > PRZEMYSŁAW MROCZEK - za wprowadzenie Kaczora w świat mroku
              >
              > BTW - co on teraz robi albo gdzie jest?
              > Jakies radio, moze serwis w necie?
              > Gostek zarazil mnie Swans'ami i Chris and Cosey...

Jeszcze w latach 90-tych był szefem Radia Koszalin. Co robi teraz - nie wiem.
              • Gość: npojazd Re: NAJLEPSZY REDAKTOR MUZYCZNY IP: *.jgora.dialog.net.pl 30.01.02, 10:34
                Ja zawsze lubiłem i za muzykę i za prowadzenie audycji Grześka Hoffmana i Jacka
                Hawryluka. Może ktoś wie, czy nadal pracują w Radiostacji?
                • Gość: Roar Re: NAJLEPSZY REDAKTOR MUZYCZNY IP: *.ds2.uw.edu.pl 30.01.02, 19:52
                  Gość portalu: npojazd napisał(a):

> Ja zawsze lubiłem i za muzykę i za prowadzenie audycji Grześka Hoffmana i Jacka
                  >
                  > Hawryluka. Może ktoś wie, czy nadal pracują w Radiostacji?
                  Tak, chyba tak (chociaz Hoffmana juz jakis czas nie slyszalem). Hawryluk na pewno. I obu rowniez bardzo lubie.

Natomiast klasa sama w sobie byl wsrod dziennikarzy Tomasz Beksinski. Wiedzy, przygotowania, profesjonalizmu i zaangazowania w to, co robil, inni moga mu tylko pozazdroscic.

A co do Pawla Kostrzewy... Nie jest on moze jakims szczegolnym ekspertem od muzyki (zwlaszcza kiedy zabiera sie za hip-hop... ale to moje zdanie), ale udalo mu sie stworzyc ewenement na skale kraju - naprawde dobra audycje traktujaca o calosci obecnej muzyki tzw. rozrywkowej, a nie tylko o jakims jej wycinku. To jednak o czyms swiadczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka