lord_jack 22.12.03, 14:46 słuchacie , lubicie ,a może wiecie czy istnieją i coś robią? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
motyla.noga Re: Pere Ubu 23.12.03, 02:30 Słucham i lubie bardzo bardzo bardzo )) W zeszłym roku wydali "St. Arkansas" i od tamtej pory chyba nic nowego. Tej ostatniej płyty niestey nie słyszałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack9 Re: Pere Ubu IP: *.stansat.pl 23.12.03, 08:08 Wiele lat temu kupiłem Terminal Tower wydaną u nas na vinylu - kompilację wczesnych nagrań, która była ciekawa, potem trafiłem jeszcze na Dub Hausing i Modern Dance - wczesne płyty, trochę śmieszne ale ciekawie brzmiące - choć maniera wokalna Thomasa na dłuższą mete może być męcząca. Późnijeszej twórczości nie znam wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
lord_jack Re: Pere Ubu i Devo 23.12.03, 11:29 fajnie że ktoś zna takich dinozaurów nowej fali(?) z nowszych wydawnictw polecam Cloudland - album bardzo melodyjny można wręcz powiedzieć bardzo przebojowy którego motywem przewodnim jest życie Thomasa, polecam, a jak już jesteśmy prz takiej amerykańskiej alternatywie znacie Devo ? Odpowiedz Link Zgłoś