Gość: gosc IP: *.ingbank.pl 22.07.09, 09:16 fajne, zrzynka tylko w refrenie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Re: Muse chce być nowym Queen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 10:27 oj nie przesadzajcie 2 czy 3 fragmenty które są podobne do Queen nie znaczy, że chcą się upodobnic do nich. lepiej załadujcie całą piosenkę bo to nie jest cała ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^-- Re: Muse chce być nowym Queen? IP: 88.208.106.* 22.07.09, 11:06 W piosence słychać podobieństwa do Queen-ów, ale niestety nigdy nie będzie DRUGIEGO Freddiego i Queen niestety ...:\ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d_a Re: Muse chce być nowym Queen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 11:19 oj, słaba ta piosenka. muse się skończył na kill'em all Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Garret Reza Re: Muse chce być nowym Queen? IP: 212.76.37.* 22.07.09, 11:57 Faktycznie, przypomina nieco "Bohemian Rhapsody". Samo wzorowanie się nie jest złe, byle nie zaszło za daleko. Fajny kawałek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natti Re: Muse chce być nowym Queen? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.09, 15:03 Co za bzdura!!! Kawałek jest przecudowny i to nie żadna zrzynka a wzorowanie się.Takie przypuszczanie co Matt myśli jest chore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nofink Re: Muse chce być nowym Queen? IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 17:12 fajny tytul rodem z faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
uosiu77 Re: Muse chce być nowym Queen? 22.07.09, 17:28 bardzo wyraźne i to nieudolne 'inspirowanie się' Queen. Tyle że Queen potrafili kicz zmienić w sztukę, a w Muse zostaje sam kicz solo gitarowe to kopia Briana Maya, końcowy chórek jak w Bohemian Rhapsody albo Innuendo, a ten pseudo-symfoniczny fragment nie kojarzy się szlachetnie (jak w Bohemian Rhapsody ze Straussem) a z jednym z motywów z Indiana Jones i świątynia zagłady ogólnie - imho bieda i kicz Odpowiedz Link Zgłoś
s044 Re: Muse chce być nowym Queen? 22.07.09, 19:11 Moj Muse wraca ! Aaaaaaaaaa faktycznie w jednym frag. przypomina Queen ale bez przesady, Muse od zawsze wykorzystuje elementy symfoniczne [poza tym znowu durna infomuzyka chyba chcialaby zeby wszystko bylo alternatywne do granic mozliwosci ze az sie nie dobrze robi i brzmialo minimalistycznie i ubogo!] ale nie tylko bo znowu inspiracje w cz. instrulentalnej muzyka etniczna - tym razem arabska! DLACZEGO TAK MALO WYKONAWCOW ROCKOWYCH I POPOWYCH TO ROBI! [i dlatego uwielbiam tak piosneki ktore nie sa z anglosaskiego kregu kulturowego, a ktory przez infomuzyke promowany Widzieliscie tutaj kiedys artykuly o muzyce rosyjskiej,balkanskiej albo skandynawskiej, bo ja nie?/ Mowie to mimo, ze Muse jest z tego kregu ale czerpie z tez z innej muzyki] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodal Re: Muse chce być nowym Queen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 19:21 s044 - rzadko tu chyba zaglądasz, bo widziałem ostatnio wywiad z rosyjskim zespołem Odpowiedz Link Zgłoś
s044 Re: Muse chce być nowym Queen? 22.07.09, 19:24 zaglądam prawie codziennie, moze przeoczyłem ale chetnie bym zobaczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: screenager Re: Muse chce być nowym Queen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 22:35 tekst 'Matt Bellamy myśli chyba, że jest inkarnacją Freddiego Mercury'ego' jest według mnie wielce żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnnie Re: Muse chce być nowym Queen? IP: 79.162.142.* 22.07.09, 22:52 muse to zawsze było jedno wielkie gó... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yum___yum Re: Muse chce być nowym Queen? IP: *.128.110.186.static.crowley.pl 23.07.09, 08:48 bardzo ich lubię, ale nie oszukujmy się... ten numer to totalna porażka!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harnasiowa Re: Muse chce być nowym Queen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 11:17 screenager: popieram Cię. Ok, może i naśladują Queen, ale przesadą jest oskarżanie Muse o kopiowanie kogokolwiek. Moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flo. Re: Muse chce być nowym Queen? IP: *.aster.pl 03.08.09, 19:39 Hm, ten kawałek faktycznie nie jest jakiś cudowny, moim zdaniem za dużo w nim rozmachu, ale z kolei Uprising jest cudowne, takie w starym Museowym stylu <3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harnasiowa Re: Muse chce być nowym Queen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 11:33 I tu się zgadzam z Flo. ta piosenka klimatem przypomina mi nieco Time Is Running Out albo Supermassive Black Hole, jest taka..kocia, nawet można powiedzieć seksowna ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate ;) Re: Muse chce być nowym Queen? IP: 213.17.128.* 09.08.09, 21:45 Mi się tam podoba i to bardzo! i się odczepcie od Muse jak nie lubicie to po co wchodzicie na artykuł o tym (najlepszym wdl. mnie) zespole? pozdrowionka dla fanów ;* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: Muse chce być nowym Queen? IP: *.nette.pl 12.08.09, 15:55 Ta piosenka jest piękna ! I nawet jeśli by zajeżdżało Queen to Matt przyznał sie do inspiracji tym zespołem więc sorry ;/ "Matt Bellamy myśli chyba, że jest inkarnacją Freddiego Mercury'ego, " -żal mi was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iapetus Re: Muse chce być nowym Queen? IP: *.acn.waw.pl 24.08.09, 21:45 Wiecie... Ja myślę, że trza by tego Bellamyego w ogóle ukamienować. Że zrzyna z geja, sodomity i cyklisty (vide "Bicycle Race" to jeszcze nic. Że w tym kawałku (przesłuchałem cały na Jutubie, tutaj już link nie działał) śmie ruszać naszego mistrza-wieszcza-narodowego Szopena... no to już jest zgroza. Myślę, że to przebija nawet koncert niejakiej Madonny w świnto Matki Boski Zielny... Pozdrox dla fanów Muse Odpowiedz Link Zgłoś