boze-nas Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 13.08.09, 06:24 maaags napisała: > moja 10: > > 1. ARCHIVE - Again > 2. COMA - Zaprzepaszczone Siły Wielkiej Armii Świętych Znaków > 3. NINE INCH NAILS - Hurt > 4. BLACKFIELD - 1 000 People > 5. THE CURE - Apart > 6. SMASHING PUMPKINS - Crestfallen > 7. MUSE - Sing For Absolution > 8. METALLICA - The Unforgiven > 9. JOY DIVISION - Atmosphere > 10. I AM X - I Am Terrified > > A Wasze propozycje?? Córka grabarza-Maciej Zembaty Odpowiedz Link Zgłoś
ladetre Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 19.05.10, 18:43 Moja piątka (kolejność dowolna): 1. Dead Can Dance - Xavier 2. Radiohead - How to disappear completely (and never be found) 3. Hanne Hukkelberg - Break my body 4. Bjoerk: All is full of love 5. Ketil Bjoernstad - Prelude 13 Odpowiedz Link Zgłoś
miniaturka Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 13.08.09, 08:16 www.youtube.com/watch?v=mYqR6ABbGi0 Mega - Madonna na moście Gdańskim ; Odpowiedz Link Zgłoś
brian.e Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 13.08.09, 10:15 Może nie "świata", ale moje, osobiste The Beatles - a day in the life (kolejna w tym wątku z samobójczych) , she's leaving home, the long and winding road Chris Rea - tell me, there's a heaven 2 + 1 - requiem dla samej siebie Czerwone Gitary - stracić kogoś, gdy kiedyś znów zawołam cię, jesień idzie przez park, biały krzyż Katarzyna Sobczyk - mały książę, był taki ktoś Ada Rusowicz - mogło być inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
brian.e Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 13.08.09, 10:24 Zapomniałem o jeszcze jednej "rozklejającej" ABBA - the day before you came Odpowiedz Link Zgłoś
suzanna Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 13.08.09, 11:37 Archive - Again, Lights Placebo - Blue American Hey - Ho, MruMru Antimatter - Ghosts Myslovitz - Polowanie na wielbłąda, Szklany Człowiek ONA - Mrok, Wszystko to co ja Pearl Jam - Black Alice in chains - Nutshell Radiohead - Creep Gerard Butler - All I Ask of You Reprise (szukać na jutubie Odpowiedz Link Zgłoś
katija1 Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 13.08.09, 11:48 Dorzuce swoje: 1. Chris Isaak - You don't cry like i do www.youtube.com/watch?v=GYsGgWTciVk 2. Bette Midler - Wind beneath my wings (film the beaches) 3. M.Rodowicz - Łatwopalni 4. B. Craven - Promise me 5. Elvis P. lub Frank S. - My Way 6. Viloetta V. - Do Ciebie, Mamo 7. Pink Floyd - What do you want from me 8. Mariah Carey - Hero 9. Dzem - trudno wymienic wszystkie.... 10. i ulubione - Damien Rice - Blowers Daughter (z filmu Closer...) jak bylam nastolatka do plakałam przy Timmy T. - One more try Odpowiedz Link Zgłoś
katija1 Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 13.08.09, 12:14 zapomnialam o mistrzu - Gary More = Still got the blues, empty rooms i Parisienne walkaways... Odpowiedz Link Zgłoś
benita5 Gary Moore 20.08.09, 15:02 katija1 napisała: > zapomnialam o mistrzu - Gary More = Still got the blues, empty > rooms i Parisienne walkaways... Kiedys, kiedys uwazalam GM za namietnego smuciciela, bo u niego same "empty rooms" i teskny spleen. Jednak na liste 10 NAJ, sie nie kwalifikuje, ot mala melancholia, co najwyzej... Odpowiedz Link Zgłoś
rotaar Re: Gary Moore 21.08.09, 20:56 kolejność przypadkowa: 1.proletaryat - nprzemijanie 2.lifehouse - everything 3.prince - purple rain 4.pezet - dziś 5.phil collins - groovy kind of love 6.sztywny pal azji - wieża radości, wieża samotności 7.aerosmith - don't want to miss a thing 8.REM - leave 9.smashing pumpkins - disarm 10.green day - good riddance Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrat Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.rybnik.vectranet.pl 13.08.09, 12:06 1. song to the siren -Cocteau Twins 2. into my arms- Nick Cave 3. powrót- Gintrowski 4. nie umieraj pinokio- Gintrowski 5. Why does my heart feel so bad?- Moby 6. ta nasza młodość-Halina Wyrodek 7. Hurt- Johnny Cash 8. Henry Lee- N. Cave 9. Brothers In Arms - Dire Straits 10. the end- the doors Odpowiedz Link Zgłoś
x.armide Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 13.08.09, 12:52 Pink floyd - High Hopes Michael Jackson- Little Suzie, Stranger in Moscow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia 51 TSA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.09, 13:24 jak wyżej i jeszcze Mmm mmm Crash Test Dummies Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: 78.8.139.* 13.08.09, 15:23 nie znam bardziej dołującej: Sopor Aeternus "no one is there" [url=http://www.youtube.com/watch?v=vtZCeq2gdfQ&feature=related][/url] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenotka Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 19:56 nie wiem czy ktoś już wspomnial o tej piosence ale dla mnie jedna z najbardziej dolujacych jest: 2 plus 1-windą do nieba , aż dziw ,ze niektorzy ludzie tańczą przy niej pierwszy taniec na weselach z innych 2.oreja de van gogh-11 de marco ,ku pamieci ofiar 11 marca w madrycie 3.mika-happy ending 4.james blunt-goodbye my lover 5.queen-love of my life 6.varius manx-piosenka księżycowa 7.o.n.a-niekochana 8.whitney houston-I had nothing 9.maryla rodowicz-rozmowa przez ocean 10.zdzislawa sośnicka-wspanialych rodzicow mam ( zawsze mnie wzrusza melodia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenotka Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 20:03 10.przepraszam Urszula sipińska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pistacjowykot Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.nitka.net.pl 13.08.09, 23:26 1. Calmando Qual- Uta 2. X Japan- Endless Rain 3. Glay- Koi 4. Takui-Dareka no koe 5. Luna Sea- Claustrophobia 6. Penicillin- Never more 7. Phantasmagoria- Vanish 8. Glay- Let me be 9. Raphael- Lost Graduation 10. Placebo- Centrefolds Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciejka Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 08:40 Nirvana - Something in the way. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cud Tuska Re Z wyższe,j Polskiej półki!! IP: *.chello.pl 14.08.09, 23:50 To są moje typy Polskie: Nasza Klasa www.youtube.com/watch?v=d11PkbPobcAJaskółka www.youtube.com/watch?v=YdjE72yzxX8 Małe tesknoty www.youtube.com/watch?v=v3yKgJ02PB8 Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Kołysanka dla mamy i taty 14.08.09, 11:02 „Kołysanka dla taty i mamy” Najpierw była wielka miłość ,wielka miłość , Mama z tatą ,pełen szczęścia ciepły dom . Potem wszystko się dzieciakom zawaliło Gdzie ten tata, gdzie ta mama teraz są ? Ref: Kołysanka dla taty i mamy Gorzka jak piołun . Nie ma domu ,wspólnego domu. Nie ma stołu ,jednego stołu . Kołysanka dla taty i mamy Gorzka od łez , Podpowiada ,że oprócz was dwojga Na tym świecie ktoś jeszcze jest . Mamo, proszę ,daj się ze mną spotkać tacie . Tato, proszę ty o mamie nie mów żle. Chcę was kochać, chociaż już się nie kochacie. Ja was zawsze ,całe życie kochać chcę . Ref: Kołysanka ..... Nie chcę sądzić was obojga tato ,mamo. I nie pytam się dlaczego jest jak jest . Tylko myślę ,że poduszka na dobranoc Też ma prawo do uśmiechu , nie do łez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adgam Re: Kołysanka dla mamy i taty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 21:45 Pozdrawiam,czy mogłabym liczyć na podpowiedź-gdzie mogę znaleźć podkład muzyczny tej piosenki? Odpowiedz Link Zgłoś
jazza.nova Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 14.08.09, 12:20 'shape of my heart' Stinga (szczegolnie na koncu filmu 'Leon Zawodowiec') Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anavampire Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 12:32 Piekny wątek. Będzie więcej niż 10, ale może ktoś znajdzie inspiracje (kolejność przypadkowa) 1. Deine Lakaien: The Game 2. This Mortal Coil: Song to the Siren 3. Portishead: Roads (lub cover tego utworu w wykonaniu My Dying Bride) 4. Portishead: Breathe On 5. Anathema: Lost Control 6. Anathema: Better Off Dead (cover Bad Religion) 7. Anita Lipnicka i John Porter: Such a Shame 8. Anita Lipnicka i John Porter: Death of a Love 9. Clan of Xymox: All I Have 10. Evanescence: Hello 11. Nouvelle Vague: Don't Go 12. Nouvelle Vague: Waves 13. Nouvelle Vague: In a Manner of Speaking (cover M. Gore'a) 14. Nouvelle Vague: Love Will Tear Us Apart (cover Joy Division - fragment "do you cry n your sleep" mnie zabija) 15. Monumentum: We Fade to Grey (cover Visage) 16. Rammstein: Ohne Dich 17. Rammstein: Mein Herz Brennt 18. Bat For Lashes: What's a Girl To Do 19. Donna Regina: How Beautiful 20. Fish and Elisabeth Antwi: Incomplete 21. Kristin Hersh: Your Ghost 22. The Greenhornes: There Is an End 23. Diorama: synthesize me 24. Myslovitz: Good Day My Angel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wampir Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.icpnet.pl 03.12.09, 16:43 wspanialy gust ano-vampirko Odpowiedz Link Zgłoś
only.pysia.misia zaskoczę was 14.08.09, 14:54 Christina Aguilera-Oh Mother i Hurt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: undertow Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: 94.254.165.* 14.08.09, 16:12 king crimson "starless" pink floyd "comfortably numb" camel " stationary traveller" dżem "list do m" tool "sober" portishead"roads" mad season "wake up" isis "syndic calls" cult of luna "waiting for you" twelfth night "this city" coma "ostrośc na nieskonczonosc" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pppp Terry Jacks - Seasons in the sun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 18:06 Terry Jacks - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ozzy Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: 195.116.64.* 14.08.09, 20:30 Świat nie wierzy łzom - Janusz Laskowski Biała Mewa - Kis Lech Stawski Odpowiedz Link Zgłoś
iw77 Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 14.08.09, 21:00 Oj dużo by tego było, ale podam w streszczeniu parę moich, również w dowolnej kolejności nie powtarzając poprzedniczek: * Uh Huh Her – Dreamer * Duffy – Stepping Stone * Stars – Personal * Sade – Jezebel * John Frusciante – Song To The Siren * Hooverphonic – Eden * Antimatter – Epitaph * Yeah Yeah Yeahs – Runaway * Ólafur Arnalds – Raein * Art of Dying – Car Crash * Björk – Jóga * Harland – Here In The Dark * Nine Inch Nails – Leaving Hope * Lifehouse – Everything * Bang Gang – Inside * Sia – I Go to Sleep * Adele – Hometown Glory * The Perishers – Pills * Alanis Morissette – Not As We * A Fine Frenzy – Almost Lover * Rascal Flatts – What Hurts the Most * Bonnie 'Prince' Billy – I See a Darkness * Sophia – So Slow * Steve Von Till – Breathe * David Cook – Permanent * Regina Spektor – Samson ...i tak bym mogła jeszcze długo wymieniać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cud Tuska Re: Z wyższej, Polskiej półki IP: *.chello.pl 14.08.09, 23:53 Nasza klasa www.youtube.com/watch?v=d11PkbPobcAJaskółka www.youtube.com/watch?v=YdjE72yzxX8 Małe tęsknoty www.youtube.com/watch?v=v3yKgJ02PB8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cud Tuska Re: Z wyższej, Polskiej półki IP: *.chello.pl 14.08.09, 23:56 Linkuje,jeszcze raz: Kazmarski ,, Nasza Klasa" https://www.youtube.com/watch?v=d11PkbPobcA Odpowiedz Link Zgłoś
kubson112-dwa Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 15.08.09, 00:48 1. Portishead "Roads" 2. Hey "Z rejestru strasznych snów" 3. Nosowska "Karatetyka" 4. Dżem "Pozwól mi" 5. Radiohead "Creep" 6. Gnarls Barkley "Who's gonna save my soul now" 7. Dżem "List do M." 8. Nosowska "Kto tam u Ciebie jest?" 9. Amy Winehouse "Love is a losing game" 10. Fugees "Killing me softly" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nutter Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: 82.153.193.* 15.08.09, 01:57 Nic nie pobije Tego Smutasa i tej smutnej historii o wykonawcy Odpowiedz Link Zgłoś
t-mon Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 15.08.09, 11:08 1. Lynard Skynard - Freebird 2. Staind - Outside 3. Metallica - Unforgiven II 4. Sentenced - Excuse Me While I Kill Myself 5. Seether - Broken 6. Led Zeppelin-Stairway to Heaven 7. Red Hot Chili Peppers - Otherside 8. Audioslave - Like a Stone 9. 3 doors down - When I'm Gone 10.Nickelback - How You Remind Me kazda z tych piosenek ma inny rodzaj smutku, niekoniecznie ulozylbym je w takiej kolejnosci a numer jeden tylko za pierwsza polowe piosenki Odpowiedz Link Zgłoś
alice_wakefield Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 15.08.09, 19:00 Anthony and the Johnsons - Cripple and the Starfish www.youtube.com/watch?v=NbG2MfElkVc Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak01 Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata 16.08.09, 19:21 Damien Rice - The Blowers Daughter James Blunt - Goodby My Lover Kayah - Nie ma ciebie absolutnie najbardziej smutne i przy okazji jedne z najpiękniejszych piosenek z mojej listy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tour de france Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.09, 23:33 Sheryfa Luna - Au revoir Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indianero Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.09, 23:52 dżem- modlitwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.ists.pl 17.08.09, 09:39 Moby - Porcelain Interpol - Stella Was a Diver and She Was Allways Down Smashing Pumpkins - Disarm Editors - All Sparks Staind - Outside Hot Hot Heat - Elevator Nick Cave - Where the Wild Roses Grow Dire Straits - Brothers in Arms Placebo - A Song to Say Goodbye Kaiser Chiefs - Caroline, Yes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: 10 Najsmutniejszych Piosenek Świata IP: *.40.201.35.sub.mbb.three.co.uk 17.08.09, 21:48 Lenny Kravitz - Without you Alice in Chains - Nutshell, Down in a hole Audioslave - Shadow on the sun Placebo - without you I'm nothing Pearl Jam - Smile, Indifferrence Smashing Pumpkins - większość Adore Odpowiedz Link Zgłoś